«Ηappy End» για την Εθνική ανδρών- 2η θέση στο τουρνουά της Αυστρίας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Ηappy End» για την Εθνική ανδρών- 2η θέση στο τουρνουά της Αυστρίας


Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Νίκος Μάντζιος και Παναγιώτης Ιατρούδης, δήλωσαν από κοινού: «Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι σταθεροποιήσαμε για ένα μεγάλο διάστημα παιχνιδιού, ένα καλό ρυθμό. Χρειαζόμαστε όμως και άλλο χρόνο. Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλα τα παιδιά τον Ιανουάριο να είναι γερά και δυνατά έτσι ώστε να ετοιμαστούμε χωρίς προβλήματα για την πρόκριση του Παγκοσμίου. Πρέπει οι παίκτες μας να δουλέψουν σωστά και συνεχόμενα στις ομάδες τους. Ήμασταν προβληματισμένοι απ΄ την 1η ημέρα με την κακή εμφάνιση κόντρα στη Λευκορωσία. Πάντως το σκορ του συγκεκριμένου αγώνα δεν ανταποκρίνεται στη δυναμικότητα των δύο ομάδων. Είμαστε ευχαριστημένοι από τον θετικό τρόπο αντίδρασης της ομάδας στα επόμενα παιχνίδια.»

Ο αρχηγός Σάββας Σάββας Καρυπίδης, πρόσθεσε: «Παρά το κακό πρόσωπο που δείξαμε με τη Λευκορωσία καταφέραμε να συνέλθουμε και να δείξουμε τι αξίζουμε σαν ομάδα. Είναι αρχή της προετοιμασίας μας για τα προκριματικά του Ιανουαρίου και νομίζω ότι το τουρνουά ήταν ένα καλό τεστ για την ομάδα μας.»

Ο πίβοτ Γιώργος Χαλκίδης, είπε: «Ήταν ένα τουρνουά για να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Και στα δύο παιχνίδια με Αυστρία και Φινλανδία πιάσαμε ένα καλό επίπεδο. Στο πρώτο παιχνίδι με τη Λευκορωσία δεν ήμασταν έτοιμοι, δεν μας έβγαιναν κάποια πράγματα σε άμυνα κι επίθεση, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Στα άλλα δύο ματς δείξαμε το αληθινό μας πρόσωπο. Στόχος η πρόκριση τον Ιανουάριο.»

Ο δεξιός ίντερ Αλέξης Αλβανός, τόνισε: «Κάναμε μια κακή αρχή στο παιχνίδι της πρεμιέρας. Ήταν η πρώτη συνάντησή μας μετά από καιρό. Δεν είχαμε καθόλου ρυθμό. Δεν ξέραμε που πατούσαμε. Τα συμπεράσματα όμως είναι θετικά γιατί στα άλλα δύο ματς δείξαμε κάτι το διαφορετικό σε άμυνα κι επίθεση. Όταν παίζουμε πάντα με πειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση και το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μας μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Το μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ και αρχηγός αποστολής της εθνικής μας ομάδας, Δημήτρης Σταυρακάκης ανέφερε: «Το κλίμα στην ομάδα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου ήταν άριστο. Οι παίκτες αντιμετώπισαν με κέφι και όρεξη τους αγώνες του τουρνουά. Απέδειξαν δε, ότι μπορούν να διαχειριστούν και άσχημες καταστάσεις μέσα σε ένα τουρνουά αφού μετά την κακή εμφάνιση της πρεμιέρας, στα άλλα δύο ματς έπαιξαν ωραίο χάντμπολ και έδειξαν ότι μπορούν να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, τον προσεχή Ιανουάριο απέναντι σε Ολλανδία και Τουρκία».

ΕΛΛΑΔΑ- ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 32-26
Τα δεκάλεπτα: 4-3, 9-7, 13-12 (ημχ.), 18-16, 25-22, 32-26
Η σύνθεση της Εθνικής: Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 1, Μαστορογιάννης 4, Βασιλάκης 5, Ζαραβίνας 2, Μπαλωμένος 3, Αλβανός 6, Καριπίδης 11, Κότσιφας, Τζιμούρτος, Βακάλης, Κοκολοδημητράκης, Βουτσάς, Ναουμίδης, Χαλκίδης, Ριγανάς.

ΑΥΣΤΡΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 31-32 (12-15 ημίχρονο)
Η σύνθεση της Εθνικής: Τσιλιμπάρης, Μαστρογιάννης 1, Βασιλάκης 9, Ζαραβίνας 1, Μπαλωμένος 5, Κοκολοδημητράκης 1, Χαλκίδης 1, Αλβανός 5 και Καρυπίδης 9, Κοτσιφας, Παπαδόπουλος, Τζιμούρτος, Βακαλης, Βουτσας, Ναουμίδης, Ριγανάς.

* Ο Νίκος Κοκολοδημητράκης υπέστη θλαστικό τραύμα στην κάτω γνάθο και του τοποθετήθηκαν τρία ράμματα.

* Την πρώτη θέση κατέκτησε η Λευκορωσία με «τρία στα τρία» νικώντας 35-33 τη Αυστρία.

Η τελική κατάταξη:
1. Λευκορωσία 6 (109-86)
2. Ελλάδα 4 (86-92)
3. Αυστρία 2 (95-97)
4. Φινλανδία 0 (87-102).

1 comment

Blog Writer said...

Δεν βλέπω σχόλια για την Εθνική...Κώστα άσε τα ρεπορτάζ, γράψε και καμιά άποψη. Επί της ουσίας, μια χαρά τα πήγαν αλλά δεν παίζουν και καμιά σημασία τα αποτελέσματα στα φιλικά. Πιστεύω ότι είναι χρήσιμες και οι βαριές ήττες.