Έτοιμη για το Παγκόσμιο η Εθνική Ενόπλων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Έτοιμη για το Παγκόσμιο η Εθνική Ενόπλων


Το τελευταίο της τεστ πριν την αναχώρηση της για τις Ινδίες (14-20/10) όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Στρατιωτικό πρωτάθλημα (μικρή Ολυμπιάδα) έδωσε η Εθνική ομάδα Ενόπλων στην Κυψέλη κόντρα στον Πανελλήνιο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν με 43-31 σε ένα ματς πολύ ανοικτό και θεαματικό. Γιώργος Ζαραβίνας και Γιώργος Μαστορογιάννης έπαιξαν ένα ημίχρονο με κάθε ομάδα, ενώ ο Νίκος Ριγανάς που έχει διάστρεμμα α' βαθμού στον αριστερό αστράγαλο δεν αγωνίστηκε και έκανε θεραπεία με κολύμπη. Η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο μάλλον θα μείνει εκτός από τον αγώνα πρωταθλήματος του Πανελληνίου με τη ΧΑΝΘ το Σάββατο για προληπτικούς λόγους. Πάντως θα πρέπει να πούμε ότι το υλικό της Εθνικής είναι πραγματικά εξαιρετικό, εξάλλου το γεγονός ότι από τους 16 παίκτες της αποστολής οι επτά είναι ενεργά μέλη της Εθνικής ανδρών τα λέει όλα. Υπάρχουν τόσο έμπειροι αθλητές με Ευρωπαϊκές εμπειρίες, όσο και νέοι, ταλαντούχοι παίκτες, οι οποίοι θεωρούνται τα νέα αστέρια του αθλήματος. Χωρίς να γνωρίζουμε τις άλλες ομάδες, μπορούμε να πούμε ότι η Εθνική Ενόπλων έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει.

Πανελλήνιος- Εθνική Ενόπλων 43-31
Τα δεκάλεπτα: 9-5, 16-10, 21-17 (ημχ.), 28-19, 35-23, 43-31
Πανελλήνιος (Νίκος Γραμματικός): Ζαραβίνας 6/1, Κοτελίδας 3, Ντομπρόκοβιτς 8, Δημήτρουλας 1, Μαστορογιάννης 2/1, Μάλλιος 9, Λεωνίδας 5, Χατσίκας 2, Κόμινεκ (8 αποκ.), Τσούλος (5 αποκ.- 1 πεν.), Παπανίκος 1, Σαμαράς 3, Σπανάκος 2, Τσακνής (11 αποκ. -1 πεν.)
Εθνική Ενόπλων (Ευθύμης Κυριακίδης): Ρασπίτσος (4 αποκ.), Τριανταφύλλου (4 αποκ.), Σκάρλος (3 αποκ.), Σεβαστίδης 2, Ευαγγελίδης 2, Σπυρόπουλος 1, Παπαδόπουλος 5, Ανανιάδης 9, Τραγιανός 1, Ιωακειμίδης, Τσακίρης 3, Πετρίδης 4, Λάππας 2.

«Είμαστε 80% έτοιμοι»
Ο τεχνικός της Ενόπλων Ευθύμης Κυριακίδης δήλωσε μετά το τέλος του ματς: «Είμαστε κατά 80% έτοιμοι. Τα παιδιά θα παίξουν με τις ομάδες τους το Σαββατοκύριακο και την άλλη Πέμπτη 11/10, φεύγουμε. Δεν θα δώσουμε άλλα φιλικά, διότι φοβόμαστε για τραυματισμούς. Το μόνο άσχημο είναι πως δεν γνωρίζουμε καθόλου τις άλλες ομάδες. Θα τις δούμε εκεί».

Αναβλήθηκαν δύο παιχνίδια
Οπως ήταν λογικό αναβλήθηκαν τα δύο εξ' αναβολής παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής Φίλιππος- Κιλκίς, Βριλήσσια- ΑΕΚ, που ήταν να γίνουν την Τετάρτη 10/10, λόγω των Ευρωπαϊκων υποχρεώσεων των ομάδων το Σαββατοκύριακο. Σε αυτά τα ματς θα αγωνιζόντουσαν συνολικά 4 παίκτες που βρίσκονται στην Ενόπλων και για να αποφευχθούν πιθανοί τραυματισμοί η ΟΧΕ αποφάσισε να αναβάλει σωστά τα ματς για την καλύτερη εξυπηρέτηση της Ενόπλων, την αποφυγή τραυματισμών κ.α. Εξάλλου η αποστολή της Ενόπλων θα αναχωρήσει νωρίς στις 5π.μ. τα ξημερώματα για τις Ινδίες.

Η αποστολή της Ενόπλων
Οπως έγινε γνωστό η αποστολή της Εθνικής Ενόπλων για το Παγκόσμιο Στρατιωτικό πρωτάθλημα θα αποτελείται από 16 παίκτες, οι οποίοι θα είναι οι: Βαγγέλης Ρασπίτσος, Γιώργος Μαστορογιάννης, Γιώργος Ζαραβίνας, Νίκος Ριγανάς (Πανελλήνιος), Αστέρης Τριανταφύλου, Δημήτρης Σκάρλος, Δημήτρης Τσακίρης (Κιλκίς), Χρήστος Σπυρόπουλος, Κυριάκος Λάππας, Μπάμπης Ανανιάδης, Θόδωρος Ευαγγελίδης (ΧΑΝΘ), Ηλίας Σεβαστίδη (Καλαμαριά), Θόδωρος Πετρίδη (ΠΑΟΚ), Θόδωρος Γκέρτσο (Ιωνικός), Στέφανος Βελιτσιάνος (ΑΕΚ) και Βύρωνας Παπαδόπουλος (Θερμαϊκός).

No comments