ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ Η ΧΑΝΘ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ Η ΧΑΝΘ


Η ΧΑΝΘ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια εφήβων για το 2008. Στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στην Βέροια στα πλαίσια του «Έτους Αθλητισμού και Νεολαίας Δημήτριος Βικέλας» επικράτησε του Φοίβου με 32-24. Αγωνιστικά η ΧΑΝΘ ήταν καλύτερη και επικράτησε με μεγάλη άνεση. Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Αντώνης Μέτσης του Φοίβου. Καλύτερος τερματοφύλακας ο Νίκος Λοΐζος του Φοίβου.
Διαιτητές: Μπέτμαν, Τζαφερόπουλος
Δεκάλεπτα: 7-5, 13-9, 21-10, 23-13, 27-14, 32-24
ΧΑΝΘ: (Κοκτσίδης) Λαγούδης, Μπατσιόλας, Χρυσόπουλος 1, Κουτσικόπουλος 4, Παπαδόπουλος 8, Κοκτσίδης 7, Ανδρεαδάκης, Ιωαννίδης 6, Κόπανος, Κεσίδης 6, Μελετάκος, Ανανιάδης, Θεοχαρίδης, Πατσιάς.
ΦΟΙΒΟΣ: (Παρασχάκης) Λοΐζος, Λιόλιος, Μέτσης 2, Θαναηλάκης 3, Τάτσης 9, Όρκας, Κοσμάς, Μιχάκης 3, Δουμπαρατζής, Μελενίκου, Ντουλματζής 3, Μποσνακίδης 3, Μαυρίδης 1, Μακέδας.

«Δώσαμε απαντήσεις»
Ο τεχνικός της ομάδας Κώστας Κοκτσίδης, σχολίασε: «Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά για όλη την προσπάθεια που έκαναν όλη τη χρονιά, άλλα και όλα αυτά τα χρόνια για να γευτούμαι σήμερα τον τίτλο. Σαφώς και είναι ένα μήνυμα και μία απάντηση προς όλους αυτούς που δεν ήθελαν αυτά τα παιδιά να παίζουν στην Α1 ανδρών, είναι ο μόνος λόγος που σήμερα είμαστε στενοχωρημένοι. Πιστεύουμαι όμως, πως θα δικαιωθούμε». Ο τεχνικός του Φοίβου, που έκανε εντυπωσιακό τουρνουά, Δημήτρης Μασλαρινός, δήλωσε: «Η ΧΑΝΘ κέρδισε δίκαια και απέδειξε ότι ήταν η καλύτερη ομάδα. Εμείς δώσαμε πολλές από τις δυνάμεις μας στον ημιτελικό με τον Φίλιππο και σήμερα δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμαι στις ανάγκες του τελικού».
Την τρίτη θέση του τουρνουά κατέκτησε ο Φίλιππος, αφού κέρδισε στον μικρό τελικό τον Ιωνικό ΝΦ με 28-23, ενώ
ο Δούκας την 5η θέση, νικώντας τον Κύδωνα Χανίων στην παράταση (κανονικός αγώνας 32-32) με 39-38. Καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά ανακηρύχθηκε ο Νίκος Λοϊζος (Φοίβος) και καλύτερος παίκτης ο Αντώνης Μέτσης (Φοίβος).

Τρίτος ο Φίλιππος
Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Φίλιππος. Οι Βεροιώτες κέρδισαν τον Ιωνικό με 28-23. Μέχρι το 46’ ο Ιωνικός διατηρούσε τον έλεγχο. Από εκεί και μετά ο Φίλιππος ανέβασε την απόδοσή του, ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ κι έφτασε στη νίκη.
Διαιτητές: Πάτιος, Τσιάνας
Δεκάλεπτα: 3-6, 6-9, 11-13, 14-18, 20-20, 28-23
ΦΙΛΙΠΠΟΣ: (Πιπελίδης) Βασιάδης 3, Παρπούλας 2, Ζημαντάκος, Κωστακίδης Π. 5, Κουρουμλίδης 8, Μαργαρίτης, Κυριακού, Παγγούρας, Δάσκαλος, Λογδανίδης 5, Μπαντής 3, Δραγκόλας 2, Ιορδανίδης, Ευαγγελόπουλος.
ΙΩΝΙΚΟΣ: (Τοντόροβιτς) Χρόνης, Κότσιρας, Σάσσος, Γατσούλης 1, Χελιώτης 4, Παπαδάκης 1, Γιαννόπουλος 6, Στρατογαιννάκος, Κανδύλας 7, Παπαδιονυσίου 4, Ξηρός, Αλούπης, Μπίλος

ΔΟΥΚΑΣ –ΚΥΔΩΝ 39-38
Ο Δούκας κατάκτησε την πέμπτη θέση. Κέρδισε ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση τον Κύδωνα με 39-38. Ο Δούκας έλεγχε το ματς μέχρι το 50’ αλλά ο Κύδωνας στο τελευταίο δεκάλεπτο αντέδρασε και οδήγησε το ματς στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο ο Δούκας με τέρμα του Χαρτοκόλλη στο τέλος πήρε τη νίκη.
Διαιτητές: Λιακόπουλος, Χατζηπαναγιωτίδης
Δεκάλεπτα: 1-2, 10-8, 16-15, 23-22, 29-25, 32-32 (κ.α), 39-38
ΔΟΥΚΑΣ: (Τσιάπας) Τζήρας 6, Κωνσταντόπουλος 7, Χαρτοκόλλης 5, Τσόπελας 7, Γιαννάδης, Γιαννόπουλος, Παχής, Τσιμούρτος 5, Φωκίτης 5, Ρηγάτος, Πατέρας, Καράμπελας, Χαμηλός, Παπαδημάτος.
ΚΥΔΩΝ: (Γρηγοράκης) Αλυγιζάκης 4, Σπυρλιδάκης 1, Αναγνωστόπουλος, Οσιπίδης 6, Μαλεφάκης, Μπαϊλάκης 3, Άντισον 7, Ορτοιτζίδης 5, Πιλαβίδης, Παπαδάκης, Καμπανιέρης, Φαλτσέτας 12.

Πρωταθλητής Κορασίδων ο Φιλώτας Φλώρινας
Ο Φιλώτας Φλώρινας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στις κορασίδες για πρώτη φορά στην ιστορία του, νικώντας στον τελικό 20-15 τον Φίλιππο Βέροιας, συνεχίζοντας την πολύ καλή φουρνιά των κοριτσιών, που έχει μετά τους δύο συνεχόμενους τίτλους στις παγκορασίδες. Η ομάδα της Φλώρινας παράλληλα έστειλε και ένα μήνυμα στην τοπική αυτοδιοίκηση και γενικά στην πολιτεία, ότι αξίζει και δικαιούται η πόλη ένα καλό κλειστό γυμναστήριο, καθώς το υπάρχον είναι κλειστό, λόγω διαφόρων προβλημάτων. Ο τεχνικός της ομάδας Σωκράτης Βακάλης, δήλωσε: «Αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια, που δουλεύουν σκληρά και είναι αναγκασμένες να πηγαίνουν σε Λέχοβο και Αμύνταιο για προπονήσεις. Στον τελικό παίχτηκε ωραίο χάντμπολ. Πιστεύω ότι ξεχώρισαν πολλά ταλέντα». Στον μικρό τελικό το Καματερό νίκησε 26-14 την Αναγέννηση Αρτας. Καλύτερη τερματοφύλακας της τελικής φάσης, που έγινε στον Ατέρμονα του Κιλκίς, αναδείχθηκε η Ελένη Αβραμίδου (Φιλώτας) και παίκτρια η Λαμπρίνα Τσάκαλου (Αρτα).

2 comments

Anonymous said...

Σαφώς και είναι ένα μήνυμα και μία απάντηση προς όλους αυτούς που δεν ήθελαν αυτά τα παιδιά να παίζουν στην Α1 ανδρών, είναι ο μόνος λόγος που σήμερα είμαστε στενοχωρημένοι. Πιστεύουμαι όμως, πως θα δικαιωθούμε».
ξερει κατι ο κοουτς και δεν μας το λεει???

Anonymous said...

kserei re file mou kserei....oti eimastan somenoi kai epeidi esteise o panellinios kai o doukas to kolaraki tous sto koropi pesame......etsi einai vlepeis ti na kanoume.......thessaloniki eimaste giati na paiksei o kyrios zaravinas kai o kyrios kokolodimitrakis??sta paparia tous na kanei kai ligotera taksidia...katalaves giati to eipe?????