Φιλικά με Βουλγαρία έκλεισε η Εθνική Ανδρων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Φιλικά με Βουλγαρία έκλεισε η Εθνική Ανδρων


Προβληματισμός υπάρχει στις τάξεις της Εθνικής ανδρών για την κατάσταση την οποία θα βρίσκονται οι παίκτες της ομάδας -οι οποίοι αγωνίζονται στην Ελλάδα- στα κρίσιμα παιχνίδια με την Ισπανία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2009. Οι αγώνες με τους «Φούριας Ρόχας» θα γίνουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και οι παίκτες που αγωνίζονται εντός των συνόρων θα βρίσκονται στην καλύτερη περίπτωση τουλάχιστον ένα μήνα (αν τελικοί και μικροί τελικοί πάνε σε τρίτα ματς) εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων! Αυτό χωρίς να υπολογίζουμε το μεγάλο διάστημα αποχής των δύο εβδομάδων (16/4-30/4) που μεσολάβησε από τους ημιτελικούς μέχρι τους τελικούς και τους μικρούς τελικούς.

Δύο μήνες αποχής!
Μάλιστα κάποιοι παίκτες, των οποίων οι ομάδες τους δεν έπαιξαν στα πλέι όφ, θα έχουν συνολικά δύο μήνες να παίξουν παιχνίδι, αφού η τελευταία αγωνιστική της Α1 ανδρών, διεξήχθη στις 5 Απριλίου! Αυτό οφείλεται στο λάθος προγραμματισμό για τις ημερομηνίες του πρωταθλήματος, ενώ το πρόβλημα εντείνεται από την στιγμή που -κακώς- οι τελικοί και μικροί τελικοί ορίσθηκαν να αρχίσουν την Τετάρτη 30 Απριλίου. Θα μπορούσαν να αρχίσουν το Σαββατοκύριακο 3-4 Μαΐου και έτσι αν η σειρά πήγαινε σε τρίτα ματς να ολοκληρωνόντουσαν οι υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο 17-18 Μαΐου, δηλαδή μία εβδομάδα αργότερα απ' ότι τελικά θα ολοκληρωθούν. Ακόμα και η δικαιολογία του στρατιωτικού πρωταθλήματος (12-18 Μαϊου) δεν υπάρχει, αφού θα μπορούσαν οι τρίτοι τελικοί να γίνουν την Τετάρτη 23 Μαϊου ή το Σάββατο 26 Μαϊου και η προετοιμασία της Εθνικής να άρχιζε μία μέρα αργότερα. Γενικά λοιπόν θα έπρεπε να γίνουν τα πάντα έτσι ώστε οι παίκτες να πάνε στην προετοιμασία και τα κρίσιμα ματς σε φουλ φόρμα. Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Νίκος Μάντζος και Παναγιώτης Ιατρούδης σκέφτηκαν να κάνουν δύο φιλικά με την Εθνική Βουλγαρίας στις 23 και 25 Μαϊου, πιθανότατα στο Καμπάνι του Κιλκίς, όπου θα αγωνιστούν κυρίως οι παίκτες που παίζουν στην Α1 ανδρών και βρίσκονται για καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης, προκειμένου να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, ενόψει της σωστής προετοιμασίας και βεβαίως των αγώνων με την Ισπανία, που είναι ο απώτερος στόχος.

«Οι ομοσπονδιακοί ζήτησαν
να τελειώσει 11/5»
Στο χθεσινό ρεπορτάζ είχαμε αναφέρει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απραξία των παικτών της Εθνικής, που αγωνίζονται στην Α1 ανδρών και το προβληματισμό των ομοσπονδιακών για την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται τον Ιούνιο στα κρίσιμα ματς με την Ισπανία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου του 2009. Μάλιστα για αυτόν τον λόγο «κλήσθηκαν» και δύο φιλικά με την Εθνική Βουλγαρίας στις 23 και 25 Μαϊου. Ο πρόεδρος της ΔΕΠ και γενικός γραμματέας της ΟΧΕ Μπάμπης Πιλαφάς, που είναι ο υπεύθυνος για τον καταρτισμό του προγράμματος, ανέφερε: «Οι ίδιοι ομοσπονδιακοί ζήτησαν από την ΔΕΠ να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στις 11 Μαϊου, έτσι ώστε να κάνουν σωστή προετοιμασία με την Εθνική και επιπλέον θα έπρεπε να βρούμε και ημερομηνίες για το στρατιωτικό πρωτάθλημα. Πάντα στην αρχή του χρόνου πριν βγάλουμε το πρόγραμμα ζητάμε τον προγραμματισμό των Εθνικών ομάδων. Το ίδιο έχω ζητήσει και από τις Εθνικές ομάδες και για τη νέα περίοδο». Οσο για το ενδεχόμενο παράτασης των τελικών των πλέι- οφ και αλλαγής των ημερομηνιών, από την ΟΧΕ υπάρχει ενημέρωση ότι για να συνέβαινε αυτό θα έπρεπε οι ίδιες οι ομάδες της τετράδας να έκαναν αίτημα στη ΔΕΠ προς αυτή την κατεύθυνση (εκτός από το υπαρκτό αίτημα των ομοσπονδιακών), κάτι το οποίο δεν συνέβη.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗ SPORTDAY ΣΤΙΣ 23 ΚΑΙ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008

No comments