«Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ»


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΕΛΕΝΗ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ
Αν και από τη Δράμα, η διαμονή της στην Πάτρα αγωνιζόμενη με την φανέλα του ΑΣΕ Ορμή τα τελευταία πέντε χρόνια, της προσδίδει αμέσως τον όρο Πατρινή αθλήτρια. Ο λόγος, για την διεθνή πίβοτ Ελένη Ποιμενίδου. Η 28χρονη έμπειρη αθλήτρια, αποτελεί για την πατρινή ομάδα «βαρόμετρο» και πλέον το όνομα της έχει γίνει συνώνυμο με αυτό του ΑΣΕ Ορμή. Η Ελένη Ποιμενίδου, μίλησε για την κατάκτηση του περσινού νταμπλ, την συμμετοχή της ομάδας της στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά για τα παιχνίδια της τελικής φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος που ακολουθούν κόντρα στην Αναγέννηση Αρτας.

- Μαζί με τις Στράτου, Πένεφ και Καράγιωργα είστε από τις πιο παλιές αθλήτριες του ΑΣΕ Ορμή. Το περσινό νταμπλ και οι τέσσερις το περιμένατε καιρό και με πείσμα αλλά και θέληση καταφέρατε να το πανηγυρίσετε.
Ε. Π.: Έτσι ακριβώς, παλεύαμε όλα αυτά τα χρόνια για την κατάκτηση ενός τίτλου, ο Θεός θέλησε να μας τους δώσει και τους δύο μαζί. Η χαρά ήταν διπλή. Είχαμε προσπαθήσει και δουλέψει πάρα πολύ όλα τα χρόνια μέχρι που ήρθε η κατάλληλη στιγμή και σπάσαμε την κυριαρχία της Άρτας. Βέβαια, όλες οι αθλήτριες το θέλαμε πολύ ακόμα και αυτές που ήταν μόλις ένα χρόνο στην ομάδα και αυτό γιατί έχουμε μάθει να λειτουργούμε σαν οικογένεια.

- Η κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος σας έστειλε αυτόματα σε προκριματικό όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία και πόσο μάλιστα που η διοργάνωση έγινε μέσα στην Πάτρα;
Ε. Π.: Η ομάδα είχε εμπειρία από Ευρωπαϊκά σαλόνια, αν και το Τσάμπιονς Λιγκ ζητούσε από μόνο του κάτι παραπάνω. Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν ομάδες μεγαθήρια με πολλά παιχνίδια οι αθλήτριες στα πόδια τους. Θεωρώ, ότι τα επόμενα χρόνια, η πατρινή ομάδα με σωστό προγραμματισμό μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω.

- Το φετινό πρωτάθλημα έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος του. Το Σάββατο ξεκινούν οι αγώνες των τελικών. Στην κανονική διάρκεια τερματίσατε πρώτες, πόσο εύκολη θεωρείς ότι μπορεί να είναι η κατάκτηση του τίτλου;
Ε. Π.: Σαν άνθρωπος έχω μάθει να κρατώ μικρό καλάθι. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέψω το γεγονός, του πόσο πολύ έχουμε δουλέψει για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Το φετινό πρωτάθλημα, δεν ήταν δύο ταχυτήτων όπως τα προηγούμενα χρόνια αφού ο Άρης Θεσσαλονίκης, η Νέα Ιωνία, τα Γιαννιτσά αλλά και ο Εθνικός Κοζάνης έκαναν αξιόλογες πορείες και πιστεύω ότι του χρόνου τα πράγματα για το ελληνικό χαντμπολ θα είναι ακόμα καλύτερα. Ο ανταγωνισμός αυτός μας έκανε καλό, έστω και αν οι διαφορές στα σκορ ήταν μεγάλες. Το πρωτάθλημα, όπως είπες, έχει φτάσει στο τέλος του. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τις αντίπαλες και ότι ο τίτλος, είτε στην Πάτρα είτε στην Άρτα, θα έρθει στον ΑΣΕ Ορμή.

- Τέλος, θα ήθελα δύο λόγια, για τον τεχνικό Ζλάτκο Πετρονίγιεβιτς.
Ε. Π.: Τι να πω; Φρόντισε αμέσως να γίνει ένα με την ομάδα. Στο νικηφόρο ματς με την Άρτα είδαμε ότι εκτός από καλός προπονητής είναι και πολύ καλός κόουτς. Με την έλευση του, στην ομάδα η ψυχολογία μας άλλαξε, μας έκανε να νιώθουμε νικήτριες πριν ξεκινήσει ο αγώνας και νομίζω ότι αυτό φάνηκε. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι σε εμπιστεύονται.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΙΩΑΝΝΑ ΣΥΖΙΝΟΥ
Μια από τις πλέον ελπιδοφόρες αθλήτριες του ΑΣΕ Ορμή ΛΟΥΞ, ακούει στο όνομα Ιωάννα Σιζύνου. Η διεθνής Κύπρια, προστέθηκε στο δυναμικό των «λεαινών» στην αρχή της σεζόν, «διψασμένη» όπως λέει η ίδια για τίτλους. Η ώρα, να πανηγυρίσει, τον πρώτο της τίτλο έρχεται για την 22χρονη αθλήτρια, αφού η ομάδα του ΑΣΕ Ορμή Λουξ, ρίχνεται το Σάββατο στην «μάχη» των τελικών για τη διεκδίκηση του τίτλου του φετινού πρωταθλήματος. Η Ιωάννα Σιζύνου, μίλησε για το γεγονός αυτό: «Η κατάκτηση έστω και ενός τίτλου ήταν ίσως το βασικότερο κίνητρο για να πάρω την απόφαση το καλοκαίρι να έρθω να αγωνιστώ στην Πάτρα. Η απώλεια του Κυπέλλου μου στοίχισε, γιατί ήξερα ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα και ήμουν πεπεισμένη ότι θα το κατακτούσαμε αλλά δεν μας άφησαν. Τώρα, μετά και το νικηφόρο ματς στο τέλος της κανονικής περιόδου μέσα στην Άρτα, μου δίνει τη σιγουριά ότι ο τίτλος του πρωταθλήματος είναι δική μας υπόθεση». Η 22χρονη εξτρέμ μιλώντας για τα παιχνίδια της τελικής φάσης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ξεκινάμε τη μάχη, μέσα στην έδρα μας, στοιχείο πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα πιστεύω. Θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, που λειτουργεί κάθε φορά ως κινητήριος μοχλός για όλες τις αθλήτριες. Το Σάββατο θα κάνουμε το ένα στα ένα. Από ‘κει και πέρα, το δεύτερο ματς στην Άρτα σίγουρο θα είναι και το ματς κλειδί, αν και πιστεύω ότι όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, θα σηκώσουμε την κούπα μέσα στο κλειστό της Άρτας. Η ομάδα μου είναι πολύ ανεβασμένη, και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε την αντίπαλη ομάδα της Αναγέννησης. Μην ξεχνάμε, ότι η Άρτα έχει προσφέρει πολλά στο χαντμπολ».
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΑΝΤΡΕΑ ΦΑΚΑ
Τα τελευταία δύο χρόνια, «φύλακας άγγελος» μπροστά από τα δίχτυα του ΑΣΕ Ορμή Λουξ, είναι η έμπειρη Ρουμάνα Αντριάννα Φάκα. Η 31χρονη αθλήτρια, ήταν ανάμεσα σε αυτές που βοήθησε σημαντικά την πατρινή ομάδα στην κατάκτηση του περσινού νταμπλ. Πλέον, βρισκόμαστε λίγα εικοσιτετράωρα, πριν τον πρώτο τελικό της φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος και η έμπειρη γκολκίπερ των «λεαινών», μίλησε στο site του ΑΣΕ Ορμή (www.ormipatras.gr), για το ντέρμπι που έρχεται αλλά και για τον προπονητή της ομάδας Ζλάτκο Πετρονίγιεβιτς.
ΕΡ.: Είμαστε μερικές ημέρες προτού η ομάδα σου, ριχτεί στη «μάχη» της τελικής φάσης, κόντρα στην Αναγέννηση, ποια είναι η αίσθηση που έχεις για την έκβαση τόσο του αγώνα αυτού όσο και για την ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο;
ΑΠ.: Να τα πάρουμε από την αρχή. Το θετικό είναι ότι με το πλεονέκτημα της έδρας που έχουμε, ξεκινάμε τη «μάχη» μέσα στην Πάτρα, με τον κόσμο στο πλευρό μας, γεγονός πολύ σημαντικό για την ψυχολογία. Σε ό, τι αφορά, τον αγώνα δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα να πάρουμε την πρώτη νίκη, αφού όπως είδαμε και στον προηγούμενο αγώνα με την Άρτα, ο ΑΣΕ ΟΡΜΗ είναι ανώτερος αγωνιστικά.
ΕΡ.: Η αλλαγή του προπονητή, φάνηκε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο τόσο στον αγωνιστικό όσο και στον ψυχολογικό τομέα. Εσύ την ένοιωσες την διαφορά;
ΑΠ.: Πράγματι, με την έλευση του κ. Πετρονίγιεβιτς στην τεχνική ηγεσία άλλαξαν αρκετά πράγματα στην ομάδα. Αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά, έχουμε ανέβει κατακόρυφα. Δείχνει να μας εμπιστεύεται και αυτό μας βγαίνει και στα παιχνίδια αφού με τη σειρά μας θέλουμε να τον δικαιώνουμε.
ΕΡ.: Τέλος, θεωρείς ότι η ομάδα μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή; Πόσο σας επηρεάζει η απώλεια του Κυπέλλου;
ΑΠ.: Όπως, προανέφερα, είμαι σίγουρη ότι ο τίτλος θα έρθει στην Πάτρα. Τώρα αν θα τον πανηγυρίσουμε στην Άρτα ή εδώ είναι άλλο ζήτημα και εννοώ το αν θα πάμε και σε τρίτο παιχνίδι. Εμείς, θα κυνηγήσουμε τον τίτλο στα δύο ματς, αν έρθει καλώς αλλιώς θα σηκώσουμε την κούπα στο τρίτο. Η απώλεια του Κυπέλλου, έχει περάσει στο παρελθόν, τα δεδομένα έχουν αλλάξει αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και πως χάθηκε. Όχι, το παιχνίδι στα Γιαννιτσά δεν μας επηρεάζει και στην τελική ποιο πρόσφατο γεγονός είναι η νίκη στην Άρτα της κανονικής περιόδου.
 

No comments