ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Σε τέσσερις βασικούς πυλώνες κινήθηκε η συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΟΧΕ Στέλιου Αγγελούδη χθες στην αίθουσα Θανάσης Σιούλης” του 4ου ορόφου των γραφείων της ΟΧΕ. Ο πρώτος πυλώνας ήταν αφιερωμένος στις εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών. Για την Εθνική ομάδα Ανδρών ο Πρόεδρος της ΟΧΕ επισήμανε: «Έχει αλλάξει το σύστημα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Έχουν καταργηθεί τα play –off και έχουν αντικατασταθεί από ομίλους των οποίων τα παιχνίδια εκτείνονται σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Ο ανταγωνισμός είναι υψηλός. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Κροατία που είναι το  φαβορί την Ουγγαρία τη Σλοβακία και τη Φινλανδία. Η Εθνική μας ομάδα Ανδρών είναι η ναυαρχίδα. Οι δυο πρώτοι αγώνες με Ουγγαρία και Σλοβακία για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα γίνουν στην Κομοτηνή στο Πανεπιστημιακό Κλειστό Γυμναστήριο χωρητικότητας 4.000 θεατών με απευθείας μετάδοση από την ΕΤ1 όπως και όλοι οι εντός έδρας αγώνες  για την ίδια διοργάνωση. Η αποδοχή που έχει η Εθνική μας ομάδα στο εξωτερικό είναι μεγάλη και αυτό φανερώνεται από την πρόσκληση που μας απηύθυνε η Γερμανική Ομοσπονδία να μετάσχουμε σε φιλικά παιχνίδια στις 3-4/1/2009 με το αντίστοιχο συγκρότημα της Γερμανίας. Έχουμε βροχή προσκλήσεων και από άλλες χώρες και θα δώσουμε φιλικά παιχνίδια και με την Τουρκία. Στην Εθνική Γυναικών δεσπόζει η ηλικιακή ανανέωση στην οποία προχωρήσαμε. Η Εθνική μας ομάδα στην πλειονότητά της αποτελείται από νεάνιδες. Προετοιμαζόμαστε εντατικά και για τους Μεσογειακούς αγώνες της Πεσκάρα και του διπόλου Βόλου Λάρισας το 2013.

«ΕΧΟΥΜΕ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΟΔΙΕΓΕΡΣΗ»
Ο δεύτερος πυλώνας στον οποίο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΟΧΕ ήταν η φαρμακοδιέγερση για την οποία υπογράμμισε: « Έχουμε κηρύξει τον πόλεμο στη φαρμακοδιέγερση . Βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με το ΕΣΚΑΝ και πρόκειται να διοργανώσουμε το Οκτώβριο μαζί με το ΕΣΚΑΝ  τον ΣΥΠΧΕ και τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, συνέδριο για το ντόπινγκ. Το θεωρούμε συνειδητή υποχρέωσή μας να πολεμήσουμε το ντόπινγκ. Ήδη οι διεθνείς αθλητές και αθλήτριες έχουν υπογράψει ένα πρωτόκολλο στο οποίο αναφέρουν πως έχουν ενημερωθεί για το θέμα του ντόπινγκ και πως είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν την ΟΧΕ για οποιοδήποτε σκευάσματα παίρνουν.

«ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ»
Για τον τρίτο πυλώνα των πρωταθλημάτων  ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Στέλιος Αγγελούδης σημείωσε:  «Προχωρήσαμε στην αναδιάρθρωση , η οποία συναποφασίστηκε από τα σωματεία σε δυο γενικές συνελεύσεις και μέχρι τώρα έχουμε θετική ανταπόκριση από τα σωματεία στην αναδιάρθρωση αυτή. Θέλουμε ανταγωνιστικά και ελκυστικά πρωταθλήματα τα οποία να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της τηλεόρασης και των χορηγών. Φέτος θα είμαστε στο κανάλι  σπορτ+ της ΕΡΤ, και θα μεταδίδονται παιχνίδια με εξαιρετικό ενδιαφέρον σε γήπεδα που πληρούν τις προδιαγραφές. Πρέπει να εθιστούν οι ομάδες σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας η οποία τις τηρεί απαρέγκλιτα στα πρωταθλήματά της. Αυτή η αγωνιστική χρονιά και η επόμενη θα αποτελέσουν πρόκριμα για να προχωρήσουμε στο να γίνει επαγγελματική η κορυφαία κατηγορία. Αυτό θα γίνει με τη συγκρότηση μιας ομάδας εργασίας και  σε συνεννόηση και με τη συναίνεση όλων των  σωματείων, ώστε να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί ο επαγγελματισμός. Πιστεύω ότι η αναδιάρθρωση αποτέλεσε κινητήριο μοχλό για την ακόμα μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των σωματείων. 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ
Όσον αφορά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας διοίκησης ο Στ. Αγγελούδης είπε: « Δεν έχουμε άγχος. Είμαστε εθελοντές. Προτάξαμε στις προτεραιότητές μας το πρωτάθλημα και την Εθνική ομάδα. Είχαμε τη δυνατότητα να προκηρύξουμε εκλογές από την επόμενη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων έως και την 31η  Δεκεμβρίου σύμφωνα με το νόμο. Οι εκλογές θα γίνουν στο διάστημα 2-15 Νοεμβρίου ημερομηνία στην οποία διακόπτονται τα πρωταθλήματα και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και η οποία απέχει από την ημερομηνία προκήρυξης, πολύ περισσότερο από τις 30 ημέρες που προβλέπει το καταστατικό ως  ένδειξη τήρησης της δεοντολογίας.

ΟΧΕ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ
Κατά την ομιλία μου στο σώμα των διαιτητών στον Ατέρμονα στο σεμινάριό τους τους ανακοίνωσα την αύξηση του ποσού για τη χιλιομετρική απόσταση στα οδοιπορικά τους και αυτό αποτελεί μια ανάσα για αυτούς. Τους ζήτησα να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Τους είπα πως ΟΧΕ και διαιτησία έχουν παράλληλες πορείες οι οποίες δεν συναντώνται αλλά από την πλευρά μας βοηθάμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επιμόρφωσή τους. Παράλληλα η ΚΕΔ της ΟΧΕ μαζί με τους διεθνείς διαιτητές θα εργαστούν για την προσέλκυση εκπαίδευση και παρακολούθηση νέων διαιτητών σε όλη την Ελλάδα. Τέλος θα ανακηρυχθεί η μπάλα του πρωταθλήματος  και θα μοιραστούν από 10 μπάλες σε κάθε ομάδα της Α1. Κάθε Δευτέρα θα ανακηρύσσεται ο ΜVP της αγωνιστικής σε δημοψήφισμα των προπονητών και στο τέλος της περιόδου θα βραβευτεί ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

«ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Για τον τέταρτο πυλώνα, τον τομέα της Ανάπτυξης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στέλιος Αγγελούδης επισήμανε: « Τη χρονιά 2008-2009 θα τριπλασιάσουμε τα τουρνουά δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και θα εξαγγείλουμε κίνητρα σε προπονητές και γυμναστές που ασχολούνται με την εκκόλαψη νέων αθλητών. Έχω ήδη αναθέσει στον επικεφαλής τεχνικό της Ανάπτυξης Τάκη Κορορό να κάνει χαρτογράφηση των 145 σωματείων ως προς τα τμήματα του φυτωρίου και αυτό να αποτελέσει την πρώτη ύλη για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει.
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο πρόεδρος της ΟΧΕ τόνισε πως η ΟΧΕ θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για την ανέγερση σχολικών γυμναστηρίων χωρίς τις προδιαγραφές του αθλήματος.

ΜΑΝΤΖΟΣ: «ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ»
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών Νίκος Μάντζος τόνισε: «Φιλοδοξούμε μαζί με τον Παναγιώτη Ιατρούδη να καταφέρουμε μια πρόκριση ή σε ευρωπαϊκό είτε σε παγκόσμιο πρωτάθλημα . Στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι φαβορί η Κροατία (χρυσή ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 ) και εμείς θέλουμε να ξεπεράσουμε το δίδυμο Ουγγαρίας , ήδη μεγάλης δύναμης και Σλοβακίας, που έχει ανοδική πορεία και κατάφερε να αποκλείσει τη Σλοβενία και να περάσει αντί αυτής  στα τελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στοχεύουμε να πάρουμε ένα από τα δυο εισιτήρια που οδηγούν στα τελικά που θα γίνουν στην Αυστρία το 2010. Θα πάμε την επόμενη εβδομάδα στη Γερμανία για να δούμε τους έλληνες παίκτες που αγωνίζονται εκεί. Εάν πάρουμε στα προκριματικά 9 βαθμούς έχουμε σιγουριά, με 8 βαθμούς θα στηριζόμαστε στο goal average.

Eκ μέρους των διεθνών αθλητών μίλησε ο Γ. Ζαραβίνας ο οποίο τόνισε: « το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι,  διότι θα γίνεται αγώνας για τα πρωτεία και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Όσον αφορά την Εθνική ομάδα η διοργάνωση είναι δύσκολη. Εμείς θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό»

Στη Συνέντευξη Τούπου παραβρέθηκαν οι κκ Παντελής Χατζηϊωάννου Α΄ Αντιπρόεδρος, Σίμος Λαζαρίδης Β΄ Αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Παπαθανασίου Ταμίας, Θεόδωρος Κιουπτσίδης, Τάσος Χειβιδόπουλος, Δημήτρης Σταυρακάκης μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και ο συνεργάτης του Ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Μάντζου, Παναγιώτης Ιατρούδης.

 
ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ 2008-2009
Προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών 2010

4ος όμιλος: Κροατία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Σλοβακία, Ελλάδα

Οι αγώνες της εθνικής ομάδας:
2008:
29/10/2008: Ελλάδα-Ουγγαρία (Κομοτινή)
2/11/2008: Φινλανδία-Ελλάδα
26/11/2008: Σλοβακία-Ελλάδα
29/11/2008: Ελλάδα-Σλοβακία (Κομοτινή)

2009:
18 ή 19/3/2009: Ελλάδα-Φινλανδία
21ή 22/3/2009: Κροατία-Ελλάδα
17 ή 18/6/2009: Ουγγαρία-Ελλάδα
20 ή 21/6/2009: Ελλάδα-Κροατία

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ
2008
20/10-2/11/2008: Προετοιμασία σε Ελλάδα
24-25/10/2008:Φιλικός αγώνας με εθνική Τουρκίας, στην Θεσσαλονίκη
17/11-30/11/2008: Προετοιμασία σε Ελλάδα
20-23/11/2008: Φιλικοί αγώνες σε Ελβετία ή Σερβία 
26-30/12/2008: Φιλικοί αγώνες ή συμμετοχή σε τουρνουά στο εξωτερικό.

2009
2-5/01/2009: Φιλικοί αγώνες με την εθνική ομάδα της Γερμανίας στην Γερμανία
10-11/01/2009: Φιλικοί αγώνες σε Ελλάδα
9-15/03/2009: Προετοιμασία σε Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Προκριματικά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών 2009
25/11/2008-30/11/2008 στην πόλη Εμμέν της Ολλανδίας
25/11/2008: ΤΟΥΡΚΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ
26/11/2008: ΕΛΛΑΔΑ-ΤΣΕΧΙΑ
28/11/2008: ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
29/11/2008: ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ
30/11/2008: ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
19-21/11/08 Φιλικό τουρνουά προετοιμασίας στη Βουλγαρία εν όψει των  προκριματικών του Παγκοσμίου. (θα συμμετέχουν Τουρκία, Σερβία, Σλοβενία, Κροατία, ΠΓΔΜ, Ελλάδα)

No comments