TΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΟΡΜΗΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

TΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΟΡΜΗΣ

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΑΣΕ Ορμή Λουξ, συνεχίζεται, με την συμμετοχή των «λεαινών» στον β' προκριματικό Όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διεξαχθεί στην ισπανική πόλη Εστέλλα Ναβάρα από τις 3 μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου.

Η πατρινή ομάδα, στο ευρωπαϊκό ταξίδι της, έχει δώσει 28 συνολικά παιχνίδι, όπου έχει πετύχει 15 νίκες, 2 ισοπαλίες και έχει δεχθεί 11 ήττες, στα παιχνίδια αυτά έχει σημειώσει 704 τέρματα και έχει δεχθεί 703. Όλα αυτά τα χρόνια, στην παρουσία της στην Ευρώπη έχει αναμετρηθεί με ομάδες από τη Σερβία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Βοσνία, Γερμανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία, ενώ για πρώτη φορά, σε λίγες ημέρες θα βρεθεί κόντρα σε ομάδες από την Κροατία και την Ισπανία, αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του ΑΣΕ Ορμή Λουξ έχει έρθει αντιμέτωπη με όλες τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού γυναικείου χαντμπολ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά, ποιες είναι οι τρεις ομάδες, που σε πέντε ημέρες, οι αθλήτριες του Ζλάτκο Πετρονίγιεβιτς, καλούνται να αντιμετωπίσουν, διεκδικώντας το ένα και μοναδικό εισιτήριο που δίνει την πρόκριση για σε έναν από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις 3/10 ο ΑΣΕ Ορμή Λουξ θα αναμετρηθεί με την Γερμανική Λειψία. Η Λειψία, είναι 17 φορές πρωταθλήτρια Γερμανίας, 7 φορές Κυπελλούχος, 1 φορά φιναλίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ανελλιπώς αγωνίζεται σε ομίλους του κορυφαίου ευρωπαϊκού θεσμού. Στο ρόστερ της έχει 21 επαγγελματίες παίκτριες, από τη Νορβηγία, τη Δανία, την Σουηδία και την Πολωνία και είναι από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στο γερμανικό πρωτάθλημα. Πρόκειται, για μια από τις πλέον οικονομικά εύρωστες ομάδες τόσο της Γερμανίας όσο και τις Ευρώπης καθώς πλαισιώνεται από  120 χορηγούς. Επίσης, έχει ένα από τα μεγαλύτερα fun club που ακολουθούν την ομάδα σε κάθε αγωνιστική υποχρέωσή της, με μέσο όρο προσέλευσης σε ευρωπαϊκά παιχνίδια 3.800 φίλαθλοι και 3.100 στο Γερμανικό πρωτάθλημα. Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι στην Εστέλλα θα ακολουθήσουν την ομάδα για να βοηθήσουν τις παίκτριές της, περίπου 150 γερμανοί φίλαθλοι.

Στις 4/10, οι «λέαινες» καλούνται να αντιμετωπίσουν, την διοργανώτρια ισπανική ομάδα Ιτξάκο, που πρόκειται για μια νέα δύναμη στο Ισπανικό γυναικείο χαντμπολ. Έχει έδρα την πόλη Εστέλλα που αποτελείται από 25.000 κατοίκους και ανήκει την χώρα των Βάσκων. Η Εστέλλα βρίσκεται δίπλα από την Παμπλόνα που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις ταυρομαχίες δρόμου που γίνονται εκεί κάθε Ιούλιο.

Η Ιτξάκο έχει στο ρόστερ της 23 επαγγελματίες παίκτριες, μεταξύ αυτών τέσσερις διεθνής Βραζιλιάνες και την Ρουμάνα διεθνή και πρώτη σκόρερ στη χώρα της, την Μιχάι Κριστίνα η οποία είναι πρώην συμπαίκτρια με την «δική» μας Καταλίνα Πέτρε. Επίσης, στο ρόστερ υπάρχει ακόμα μια Γαλλίδα διεθνής αλλά και δύο γνώριμες Νορβηγίδες που αγωνίζονταν στην Τζερμπέν Σκίεν όταν ο ΑΣΕ Ορμή Λουξ την είχε αντιμετωπίσει πριν δύο χρόνια.

Τρίτος αντίπαλος, για τις αθλήτριες του Ζλάτκο Πετρονόγιεβιτς, στις 5/10, η Κροατική Ποντράφκα, που είναι η ισόβια πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος στην Κροατία ενώ στην ευρωπαϊκή της πορεία έχει 1 φορά κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, 4 φορές έχει υπάρξει φιναλίστ στον ίδιο θεσμό, έχει κατακτήσει 2 φορές το EHF και 2 φορές έχει στεφθεί Κυπελλούχος Ευρώπης. Η Ποντράφκα αποτελείται από παίκτριες της Εθνικής Κροατίας ενώ στο τέρμα της κάθεται η κορυφαία γκολκήπερ της Ευρώπης που υπήρξε και πρώην συμπαίκτρια της «λέαινας» Καταλίνας Πέτρε στη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Επίσης, στο ρόστερ της έχει διεθνείς αθλήτριες από τα Σκόπια, την Ουγγαρία και την Σερβία. Πρόκειται ίσως για την πιο δυνατή ομάδα του ομίλου της Ισπανίας, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον προπονητή της να βρεθεί στο Νις προκειμένου να δει την ομάδα του ΑΣΕ Ορμή Λουξ και αμέσως μετά να κάνει δηλώσεις στο site της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τον τρόπο παιχνιδιού της πατρινής ομάδας.

Η αποστολή του ΑΣΕ Ορμή Λουξ για την Ισπανία, θα είναι 32μελής. Την ομάδα, θα ακολουθήσουν ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ Γιώργος Μώρος, ο χορηγός Νίκος Αργυρόπουλος της Panasonic, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων ΟΡΜΗ Κυριάκος Σκιαθάς, ο πρόεδρος της ομάδας Αντώνης Σκιαθάς, ο Γενικός Διευθυντής Ανδρέας Κόγκας και δύο δημοσιογράφοι, από την Πάτρα η Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου και από την Αθήνα ο αθλητικογράφος του Sportday Κώστας Χατζηδημητριού.

Το πρόγραμμα για την πατρινή ομάδα έχει ως εξής:


Παρασκευή 3/10: 7μμ (ώρα Ελλάδας) ΑΣΕ Ορμή Λουξ - Λειψία. Υποδοχή από τον Δήμαρχο της Εστέλλα και δεξίωση.


Σάββατο 4/10: 9μμ (ώρα Ελλάδας): Ιτξάκο-ΑΣΕ Ορμή Λουξ


Κυριακή 5/10: 6μμ (ώρα Ελλάδας): ΑΣΕ Ορμή Λουξ - Ποντράφκα. Με την ολοκλήρωση όλων των αγώνων του ομίλου, θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήριο πάρτι από το Δήμο, της διοργανώτριας πόλης.


Διαιτητές στις αναμετρήσεις έχουν ορισθεί οι Νορβηγοί Ken Anderson, Per Morten Sodal και οι Σλοβάκοι Peter Brunovsky, Vlandimir Canda. Παρατηρητές των αγώνων θα είναι ο Ούγγρος Sandor Andorka και από τη Σερβία η Svetlana Obucina.


*** Θα υπάρξει, όπως και στη Σερβία, ραδιοφωνική μετάδοση και των τριών αγώνων της πατρινής ομάδας, από τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ενώ, σε δορυφορική κάλυψη, θα μεταδοθούν η αγώνες από το ισπανικό κανάλι CHANNEL 4.


*** Σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής του ΑΣΕ Ορμή Λουξ Ανδρέας Κόγκας, για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, ανέφερε: «Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και οι τρεις ομάδες είναι οι καλύτερες όσων έχουμε αντιμετωπίσει στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια και μετά την σημαντική επιτυχία στο α' προκριματικό γύρο που πετύχαμε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, είναι καιρός να δούμε  πόσο κοντά βρισκόμαστε στις μεγάλες ομάδες του γυναικείου Ευρωπαϊκού χαντμπολ. Είμαι χαρούμενος που η ομάδα μου, παίρνει μέρος σε αυτή τη γιορτή του αθλήματος, είμαι επίσης χαρούμενος που όλες οι παίκτριές μου έχουν πει ότι πάνε στην Ισπανία να αγωνιστούν με την ψυχή τους και δεν φοβούνται τίποτα. Σε αυτή τη φάση, θα δούμε, τι μπορούμε και εμείς στο μέλλον να κάνουμε και πόσο κοντά έχουμε έρθει με τις υπερδυνάμεις του γυναικείου ευρωπαϊκού χαντμπολ»


 

No comments