- greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αναχώρησε χθες η Εθνική μας ομάδα γυναικών αεροπορικώς για την Ολλανδία όπου σήμερα στο Έμμεν της Ολλανδίας θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι κόντρα στην Τουρκία για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος .
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής γυναικών Σωκράτης Σκούφας δήλωσε: «Γνωρίζουμε την Τουρκία γιατί είχαμε παίξει μαζί της πριν δυο χρόνια. Το ματς όπως και κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο . Όλες τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε τις γνωριζουμε με εξαίρεση την Ολλανδία και την Αγγλία. Κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα με την καινούργια ομάδα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την υπέρβαση»
Η διεθνής αθλήτρια της εθνικής μας ομάδας γυναικών Ειρήνη Παπάζογλου είπε: «Έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία και είμαστε έτοιμες να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό»

Η Ελισάβετ Μάστακα υπογράμμισε: Υπάρχει θετικό κλίμα. Πάμε να κοντράρουμε τις αντίπαλες ομάδες και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στη μάχη για την πρόκριση»

Η αρχηγός Αναστασία Πάτσιου δήλωσε: « Η νίκη μας στο διεθνές τουρνουά της Βουλγαρίας μας δίνει το θάρρος και την επιμονή να δουλέψουμε βήμα βήμα σε αυτή την προκριματική φάση για να τιμήσουμε την φανέλα της εθνικής μας ομάδας


Οι αθλήτριες που κλήθηκαν είναι
1. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ A.E.Π. ΞΑΝΘΗΣ
2. ΠΡΟΚΟΠΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ Α.Ε.Π. ΞΑΝΘΗΣ
3. ΓΙΟΥΡΟΥΚΗ ΑΝΝΑ Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
4. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
5. ΜΑΣΤΑΚΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
6. ΜΠΑΝΤΗ ΕΥΘΑΛΙΑ Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
7. ΠΑΤΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Π.Α.Σ. ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ
8. ΛΟΓΔΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΘΑ Γ.Σ. ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΡΑΜΑΣ
9. ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ Γ.Σ. ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΡΑΜΑΣ
10. ΜΠΑΛΑΦΑ ΒΑΓΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ
11. ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ Α.Σ.Ε ΟΡΜΗ
12. ΚΑΖΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Α.Σ.Ε ΟΡΜΗ
13. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ ΕΥΓΕΝΙΑ Α.Σ.Ε ΟΡΜΗ
14. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ Α.Σ.Ε ΟΡΜΗ
15. ΛΕΚΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ Α.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
16. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ Ο.Φ.Ν.ΙΩΝΙΑΣ


ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ DELEGATES TΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Το γκρουπ των διαιτητών που θα διευθύνουν τους αγώνες της Εθνικής Γυναικών στο Έμμεν της Ολλανδίας, αποτελείται από τις Ροζίτσα Ντίμκοβα/Γιορντάνα Λιουμπένοβα από τη Βουλγαρία και από τους Νταμίρ Σαραζλις/Γιόρτναν Βούκουσικ από την Κροατία και Σλόμο Κοέν/Γιόραμ Πέρετζ από το Ισραήλ. Ως delegates έχουν ορισθεί οι Περ Γκοντσκ Γιέργκενσεν από τη Δανία και Ίον Σέρμπου από τη Ρουμανία.


Το πρόγραμμα:

Τρίτη 25/11:

19.00 Tουρκία – Ελλάδα

Τετάρτη 26/11:

16.30 Ελλάδα – Τσεχία

Παρασκευή 28 /11:

16.30 Ελλάδα –Λιθουανία

Σάββατο 29/11:

20.00 Ολλανδία – Ελλάδα

Κυριακή 30/11:

12.45 Ελλάδα – Μεγάλη Βρετανία


Την αποστολή συνοδεύει εκ μέρους του ΠΣΑΤ ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουλουμπέρης.

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΛΟΜΟΒΕΤΣ

H Eθνική Ανδρών αναχώρησε την Κυριακή 23/11/08 για την Αυστρία όπου αφού ενσωμάτωσε στην αποστολή και του διεθνείς του εξωτερικού πραγματοποίησε διήμερη προετοιμασία στην πόλη Σεντ Πόλτεν. Στη συνέχεια η ελληνική αποστολή σήμερα 25/11/08 αναχωρεί από την Αυστρία οδικώς για την Σλοβακία για την πόλη Χλόμοβετς,η οποία; Απέχει από την Αυστρία 150 χλμ.,εν όψει του αυριανού (Τετάρτη) καθοριστικού αγώνα, κόντρα στη Σλοβακία, ώρα Ελλάδος 18.30, για τα προκριματικά του EURO 2010.

Χθες ενσωματώθηκαν οι Ανανιάδης, Κότσιφας, Χαλκίδης και Αλβανός.

Η επόμενη κρίσιμη προσπάθεια της Εθνικής κόντρα στη Σλοβακία θα λάβει χώρα στις 30/11/08 και ώρα 15.30 στο Κλειστό της Κομοτηνής όπου εκεί με δεδομένη τη στήριξη από τον κόσμο της Κομοτηνής η Εθνική μας θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη και την πρόκριση.

Αρχηγός αποστολής είναι ο μάνατζερ της Εθνικής ομάδας Ανδρών Κώστας Γκαντής.

Την αποστολή συνοδεύει εκ μέρους του ΠΣΑΤ ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λουκάκης.


ΣΤΕΛΙΟΣ ΥΕΤΙΩΝ: «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ»
Η αποστολή του ΠΑΟΚ επιστρέφει στις 2 τα ξημερώματα σήμερα Τρίτη από τη Ρωσία όπου εξασφάλισε την πρόκρισή της στους 16 του Tσάλεντζ Καπ .
Ο συνεργάτης προπονητής του τεχνικού του ΠΑΟΚ Στέλιου Σεϊρεκίδη, Στέλιος Υετίων δήλωσε: « Αυτό που πετύχαμε είναι κάτι ανεπανάληπτο. Για πρώτ φορά παίρνει ελληνική ομάδα τέτοιο αποτέλεσμα μέσα στην Ρωσία απέναντι σε μια ομάδα η οποία είναι τέταρτη στη Ρωσία. Μέχρι το 46 χάναμε με 6 γκολ , με μια διαιτησία ου έπαιζε 80-20 υπέρ των Ρώσων και χωρίς τους Τροτσένκο, Στάνκοβιτς, Παναγιώτη Αποστολίδη και δυο ακόμα αθλητές μας που είναι φαντάροι. Στα τελευταία λεπτά στην λήξη του χρόνου παίζαμε με 4 άτομα. Ο κόσμος, 1300 άτομα περίπου, με φοβερή αθλητική παιδεία, επί ένα τέταρτο μας χειροκροτούσε στους ρυθμούς του Ζορμπά. Όλη η ομάδα πίστεψε σε αυτή την επιτυχία. Τώρα αυτό που θέλουμε είναι να γυρίσουμε με το καλό στη Θεσσαλονίκη. Φύγαμε στις 5 το πρωί από την ρώσικη πόλη και θα φτάσουμε 2.00 τα ξημερώματα στην Ελλάδα . Όσο για την κλήρωση ας είναι ο αντίπαλος όποιος να ναι, γιατί το Φεβρουάριο που θα γίνουν οι αγώνες θα έχουν επιστρέψει όλοι οι απόντες και πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ που πήρε ένα τέτοιο αποτέλεσμα μέσα στη Ρωσία θα μπορεί να κάνει πολλά. Πρέπει να σημειώσω πως το Μαγδεμβούργο έχασε πέρυσι με 4 γκολ στην ίδια έδρα. Οι υπεύθυνοι της ρώσικης ομάδας διοργάνωσαν μια πολύ ωραία γιορτή με μαζορέτες μικρά παιδιά και ήταν πραγματικά μια όμορφη γιορτή για την πόλη Σνιέζισκ των 35.000 κατοίκων.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ: «ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ»
Ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ Τόλης Αποστολίδης τόνισε: « Oι παίκτες του ΠΑΟΚ πίστευαν στην πρόκριση και έπαιξαν με θάρρος. Oι αντίπαλοι μας είχαν ξεφύγει στο σκορ αλλά στο τέλος πήραμε την ισοπαλία παρά την εχθρική διαιτησία των Μολδαβών. Οι φίλαθλοι χειροκρότησαν τον ΠΑΟΚ στο τέλος του παιχνιδιού και μετέδωσαν και από τα μεγάφωνα την μουσική του Ζορμπά προς τιμή των παικτών του ΠΑΟΚ . Είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία του ΠΑΟΚ και ελπίζουμε και σε άλλες μεγαλύτερες . Εμείς στη σημερινή (Τρίτη) κλήρωση θέλουμε να αποφύγουμε ομάδες από τη Σερβία, Ρουμανία, Πορτογαλία. Επίσης εκφράζουμε την επιθυμία ο δεύτερος αγώνας να είναι στην έδρα μας στη Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση όμως θα δώσουμε τον αγώνα μας γιατί η επιτυχία στη Ρωσία και μάλιστα χωρίς τον Τροτσένκο ισοδυναμεί με άθλο. Πλέον είμαστε ο μοναδικός πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ευρώπη και στενοχωρήθηκα ιδιαίτερα γιατί δεν μπόρεσε ο Φίλιππος, που είχα συνεχή επαφή με τη Βέροια, να φτάσει στην πρόκριση κάτι που πραγματικά το άξιζε».

ΚΑΨΑΛΗΣ: «ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΤΥΧΟΙ»

Ο Γενικός Γραμματέας του Φιλίππου Χρήστος Καψάλης για τον αποκλεισμό του Φιλίππου από την επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ, δήλωσε: « Με δυο λέξεις θα δώσω το περίγραμμα του αγώνα. Ήμασταν άτυχοι. Αυτό τα λέει όλα».

Τα αποτελέσματα της ΕΣΧΑ

Ανδρών:

ΑΟ Πήγασος-ΑΟ Τελάμων 26-17, ΝΕΦΟ Νικηφόρος-ΑΟ Πολιτείας 18-17, ΑΣ Ευώνυμος-ΑΟ Ατλαντες 35-13, ΑΟ Αετός-ΓΣ Σαλαμίνας 27-19, Δικέφαλος Αστέρας-ΓΣ Κηφισιάς 28-22

Εφήβων:

ΑΣΕ Δούκα-Ιωνικός 25-37,ΠΟΚ Έσπερος- ΑΣΕ Δούκα 11-29,Ιωνικός ΑΣ-Δικέφαλος Αστέρας 44-24, Δικέφαλος Αστέρας-ΑΣ Ευώνυμος 31-20, ΑΣ Ευώνυμος-ΑΣ Αναγέννηση 16-27

Παίδων:

ΑΣΕ Δούκα-ΠΟΚ Έσπερος 10-0, ΑΣ Αναγέννηση-ΓΣ Κορωπίου 30-35, Ιωνικός ΑΣ –ΑΟ Τελάμων 37-19, Αθηναϊκός ΑΣΒ-ΑΟ Λεωνίδας 32-40, ΕΣΝ Βριλησσίων-ΓΝΟΝ Άρης 26-12

Νεανίδων:

ΓΣ Κορωπίου-ΓΑΣ κΑματερού 05-36

Παγκορασίδων:

ΟΦΝ Ιωνίας-ΑΠΕΣ Καπανδριτίου 36-09

No comments