«ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ»


Ο Καρυπίδης μιλάει για το ματς Γερμανία- Ελλάδα στο Κάσελ

Στην έδρα της Μέλσουνγκεν που εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται στο νεόχτιστο κλειστό του Κάσελ, θα δώσει το ένα από τα δύο φιλικά παιχνίδια της με την Γερμανία η Εθνική ανδρών. Το παιχνίδι αυτό θα έχει λοιπόν ιδιαίτερο χαρακτήρα για τους τρεις παίκτες της Μέλσουνγκεν, Σάββα Καρυπίδη, Γρηγόρη Σανίκη και Δημήτρη Τζιμούρτο, κάτι
που σχολίασε και ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας: «Δεν είμαστε μόνο οι τρεις παίκτες που παίζουμε τώρα στη Μέλσουνγκεν από την Εθνική, άλλα και οι Χαλκίδης, Μπαλωμένος που στο παρελθόν φόρεσαν την φανέλα της ομάδας και ο κόσμος τους γνωρίζει. Για αυτό θα είναι πρωτίστως ένας ματς γιορτή. Θα είναι σίγουρα μεγάλη στιγμή και τιμή να αγωνιστώ στην έδρα μου με το εθνόσημο στο στήθος».

«Θα μας χειροκροτήσουν»
Χωρίς αμφιβολία η πρόσκληση είναι ιδιαίτερα τιμητική για την Ελλάδα και τα ματς θα γίνουν 3 και 4 Ιανουαρίου στις πόλεις Μίντεν (Κάμπα χολ) και Κάσελ (Ρόθενμπαχ χολ), που θα αποτελέσουν δύο από τα τελευταία τεστ της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας, εν όψει της προσπάθειας που θα κάνει το διάστημα 16/1-1/2 στην Κροατία για να διατηρήσει το στέμμα της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009. Παράλληλα η Εθνική θα δώσει δύο πολύ δυνατά παιχνίδια με τα «Πάντσερ» στο πλαίσιο της δικής της προετοιμασίας για τα προκριματικά του Euro 2010, που βρίσκονται σε εξέλιξη και μάλιστα σε κρίσιμη καμπή, αφού στα παιχνίδια του Μαρτίου (με Κροατία εκτός και Φινλανδία εντός) πολύ πιθανόν να κριθεί το μέλλον της στον 4ο όμιλο. Η εθνική θα φτάσει στη Γερμανία το πρωϊ στις 2 Ιανουαρίου και θα καταλύσει στην πόλη Κάσελ. Και τα δύο ματς θα αρχίσουν στις 4μ.μ., ενώ διαιτητές θα είναι οι Γαλλοι Λαζάρ και Ρεβερέ (Γαλλία). Ο 29χρονος δεξιός εξτρέμ, συνέχισε, λέγοντας: «Το ελληνικό στοιχείο στο ματς θα είναι κάτι παραπάνω από εμφανές και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα μας χειροκροτήσει. Πολλοί μου έχουν ζητήσει και ελληνικές σημαίες. Οι φίλαθλοι στην Γερμανία, πολύ δε περισσότερο εδώ στο Μέλσουνγκεν όπου μας αγαπάνε και έχουμε δώσει το στίγμα μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει εισιτήριο, ούτε για δείγμα, καθώς όλα (και για τα δύο ματς) εξαντλήθηκαν μέσα σε 3 ώρες»!



 

No comments