«ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ»


O Oύγγρος πορτιέρο Ζόλταν Μάγιερι προτάθηκε στον Φίλιππο

Τις τελικές του επαφές για την απόκτηση τερματοφύλακα κάνει ο Φίλιππος Βέροιας, λίγες μόνο ώρες πριν φύγει το 2008 και εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος. Στην ομάδα της Ημαθίας προτάθηκε χθες ένας «γυρολόγος» του παγκοσμίου χάντμπολ, o Ζόλταν Μαγέρι. O 33χρονος (1,92 μ.) τερματοφύλακας διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για να κάνει την διαφορά, κάτι που άλλωστε ήταν ο βασικός στόχος και των ανθρώπων του Φιλίππου όταν άρχισαν το ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του Λιθουανού Πετκεβίτσιους. Eίναι πολύ έμπειρος, έχοντας αγωνιστεί ούτε λίγο, ούτε πολύ σε οχτώ διαφορετικές χώρες (Ουγγαρία, Tυνησία, Γαλλία, Ισλανδία, ΠΓΔΜ, Νορβηγία, Ρουμανία και Ουκρανία) και κατακτώντας πολλά τρόπαια. Εχει αναδειχθεί πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ρουμανίας με την Μπάγια Μάρε, έχει κατακτήσει το Κύπελλο πρωταθλητριών της Αφρικής και το Σούπερ Καπ Ισλανδίας. Ολα αυτά τα χρόνια πήρε μέρος σε αμέτρητα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ έχει και προσωπικές διακρίσεις, αφού ψηφίσθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας σε Ισλανδία, Νορβηγία και ΠΓΔΜ, ενώ στην Ουγγαρία (Γκίορι Ετο) είχε 40% ποσοστό αποκρούσεων και ήταν τρίτος καλύτερος πορτιέρο. Το καλοκαίρι πήγε στην ρουμάνικη Κονστάντζα, αλλά επειδή υπήρχαν τέσσερις τερματοφύλακες αποχώρησε πριν ξεκινήσει η σεζόν και μετακόμισε στην Ζαπορόζιε. Εκεί αγωνίστηκε ως βασικός σε όλα τα φετινά ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την πρωταθλήτρια Ουκρανίας έπρεπε βάσει του συμβολαίου του να επιστρέψει στην Κονστάντζα, αλλά μεσολάβησε η ομοσπονδία της χώρας του και με τις απαραίτητες ενέργειες, κατάφερε και πήρε την ελευθέρας του.

Ανάμεσα στους δύο
Είναι δεδομένο πως- και με την πίεση χρόνου που υπάρχει- ο Φίλιππος δεν πρόκειται να ψάξει για άλλους τερματοφύλακες και έχει πλέον καταλήξει σε δύο περιπτώσεις, αυτή του Ρουμάνου Βασίλε Βίμαν και του Ούγγρου Ζόλταν Μάγερι. Ο Βίμαν -για τον οποίο έγραψαν ρουμάνικες εφημερίδες ότι ξεκίνησε επαφές με την ελληνική ομάδα- έχει επίσης καλές συστάσεις και σπουδαία φυσικά προσόντα (2 μ.), αλλά δεν έχει ούτε το όνομα, ούτε την εμπειρία του Μάγερι. Γι' αυτό και ο Ούγγρος κατέχει σίγουρα την πρώτη θέση στη λίστα της ομάδας, η οποία και θα προσπαθήσει να έρθει σε συμφωνία μαζί του. Πάντως όπως φαίνεται από το βιογραφικό του και τις επιτυχίες, πρόκειται για έναν αθλητή, που προσαρμόζεται εύκολα και είναι αποτελεσματικός, κάτι που σίγουρα αποτελεί ένα «ατού» του, το οποίο ο Φίλιππος μεσούσης της περιόδου θέλει να εκμεταλλευτεί.

1 comment

Anonymous said...

LOLos...paragwge rebani...
giati o filippos psaxnei gia termarh apo thn stigmh pou exei ton termatofulakka ths e8nikhs...?
as mhn htan o mparmpas apo thn Beroia k amfibalw an 8a epaize meta apo ousiastika 2 xronia apousias k xwris kapoio deigma meta ton traumatismo tou...
ena mikro paradeigma