ΦΑΙΝΑΛ- ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΦΑΙΝΑΛ- ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ



Ηταν… γκανιάν

Ορμή και Νέα Ιωνία θα παίξουν (3μ.μ.) στον τελικό του Κυπέλλου

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους ΑΣΕ Ορμή Λουξ και Νέα Ιωνία θα παίξουν σήμερα (3μ.μ.) στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου χάντμπολ γυναικών. Μετά τους χθεσινούς ημιτελικούς του 11ου φάιναλ- φορ που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο Βύρωνα, οι δύο προαναφερθείσες ομάδες επιβεβαίωσαν τον ρόλο των φαβορί κόντρα σε Ελπίδες Δράμας και Αναγέννηση Βύρωνα και εύκολα (Ορμή) ή δύσκολα (Ν. Ιωνία) πήραν την πρόκριση. Η ομάδα της Πάτρας στον 8ο τελικό της ιστορίας της θα διεκδικήσει το 2ο της τρόπαιο, ενώ η Νέα Ιωνία θα βρεθεί για 4η φορά σε αυτή τη θέση, προσδωκόντας να σπάσει το… ρόδι. Η Ορμή έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στις Ελπίδες Δράμας νικώντας με 41-23 στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, καταφέροντας να κάνει και συντήρηση δυνάμεων για το σημερινό ματς. Από την άλλη η ομάδα της Δράμας είχε απελπιστικά μόνες τις Στρατάκη και Λογδανίδου, που πέτυχαν τα 16 από τα 23 γκολ των Ελπίδων. Ο τεχνικός Ευθύμης Πιπελίδης, αφού ευχήθηκε στην Ορμή να πάρει τον τίτλο, σχολίασε: «Νιώθω άβολα όταν το σκορ είναι τόσο μεγάλο, άλλα δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο και πήραμε αυτό που αξίζαμε. Χαίρομαι για τις νεαρές αθλήτριες που έχω», ενώ η Στρατάκη σημείωσε: «Η Ορμή είναι σκληρή αντίπαλος, δώσαμε ότι δυνάμεις είχαμε». Η μαχητική Αναγέννηση Βύρωνα με τον κόσμο στο πλευρό της, που απαρτιζόταν στην πλειοψηφία του από τα παιδιά των υποδομών της, αποδείχτηκε πολύ σκληρό «καρύδι» για την Νέα Ιωνία. Η ομάδα της Σοφίας Ναϊσίδου που έδειξε κουρασμένη και λίγη διάθεση για το ματς, κατάφερε να το «κλειδώσει» το διάστημα 42’-52’ όταν με σερί 7-1 μετέτρεψε το 22-22 σε 29-23, καταφέρνοντας να φτάσει εν τέλει στην επικράτηση με 34-29. Χατζημικέ και Μυλωνά ήταν κορυφαίες των γηπεδούχων, ενώ για την Νέα Ιωνία η Μπότσμαν πέτυχε πολύτιμα γκολ.

«Από εμάς εξαρτάται»
Στη συνέντευξη τύπου ο τεχνικός της Ορμής Ζλάτκο Πετρονίγεβιτς αποδέχθηκε μετά χαράς τον τίτλο του φαβορί, σχολιάζοντας: «Η έκβαση του τελικού εξαρτάται μόνο από μας. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και παίξουμε όπως ξέρουμε θα πάρουμε το Κύπελλο». «Παίξαμε πολύ καλή άμυνα στο α’ ημίχρονο», ήταν το σχόλιο της Τάνια Πένεφ. Η προπονήτρια της Νέας Ιωνίας, Σοφία Ναϊσίδου, τόνισε: «Δεν ήταν καθόλου εύκολο ματς και το ξέραμε. Μάλιστα φοβήθηκα σε κάποιο σημείο και την ήττα. Είναι θέμα χρόνου η Αναγέννηση να πρωταγωνιστήσει. Ελπίζω στον τελικό να έχουμε καλύτερη εμφάνιση. Σεβόμαστε την Ορμή, έχει επενδύσει αρκετά χρήματα. Χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους στο άθλημα, άλλα έχουμε και εμείς την δυναμική μας». Η Φωτεινή Λαφάρα είπε: «Η Αναγέννηση έπαιξε με ψυχή. Τις υποτιμήσαμε λίγο γι’ αυτό τρέχαμε και δεν φτάναμε». «Οι παίκτριες μου έχασαν με το κεφάλι ψηλά, αν και οι διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλες», σχολίασε η Κατερίνα Παπαδοπούλου, προπονήτρια της Αναγέννησης. «Καταφέραμε να χαρούμε το ματς. Αφιερώνουμε την εμφάνιση στην συναθλήτρια μας Γιαννούλα Σούσου, που δεν μπορούσε να είναι παρών», πρόσθεσε η Πέρσα Χατζημικε.
Ημέρα βαθμολογικών ανακατατάξεων η χθεσινή 18η αγωνιστική της Α1, με πολλές εκπλήξεις καθώς έσκασαν κυριολεκτικά βόμβες σε Βριλήσσια και Πάτρα .

Α' ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 34
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ 29
Τα δεκάλεπτα: 4-6, 11-11, 16-15 (ημχ.), 22-19, 26-23, 34-29
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Σοφία Ναϊσίδου): Αναστασιάδη, Οσμάν 1, Μαυρογιώργη 4, Λαφάρα 5, Παπανικολάου, Ελληνα 1, Μπότσμαν 11, Πόταρη 4, Ιγνάτοβα, Δωροθέου 4, Συζίνου 3, Μακρίδου, Στάνκοβιτς 1.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Κατερίνα Παπαδοπούλου): Στογιάννη 2, Δάρμη 1, Χατζημικέ 9, Στεφανίδου, Ζουμπουνέλη 3, Κουτσικού, Καραγιάννη 1, Ατματζίδου 1, Μακρυγιάννη 1, Μυλωνά 6, Δελατόλα, Στέβιτς 5. Διαιτητές: Καραπάνος- Χρόνης, Δίλεπτα: 4-2, Πέναλτι: ¾-5/6.

Β' ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 24
ΑΣΕ ΟΡΜΗ 41
Τα δεκάλεπτα: 4-6, 7-13, 11-19 (ημίχρονο), 12-25, 18-31, 24-41
ΕΛΠΙΔΕΣ (Εύθυμης Πιπελίδης): Τραπεζανλή, Γκλίκα, Ιλίεβα 2, Παυλίδου 2, Τοντόροβα, Πάβλοβιτς, Σάμπο 4, Λογδανίδου 5, Κασαπίδου, Στρατάκη 11.
ΑΣΕ ΟΡΜΗ (Ζλάτκο Πετρονίγεβιτς): Φάκα, Σάντου 5, Ποιμενίδου 6, Πέτρε 2, Καράγιωργα 4, Καζάκη 7, Στράτου 5, Πένεφ 1, Φρέσερ 5, Βασιλειάδου 6, Βιζέλη, Καρέλα, Πατούχα, Κατσαρδή. Διαιτητές: Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Δίλεπτα: 3-2, Πέναλτι: 2/2-1/1.

4 comments

Anonymous said...

Τελικά ο Κόγκας γι αυτό έκανε τις περιβόητες δηλώσεις. Σίγουρα ήθελε να επηρεάσει τη διαιτησία. Το κοντέρ σήμερα έγραψε 17 γκολάκια. Μένει να δούμε αύριο πόσα θα γράψει. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για σήμερα. Αύριο βάλτε τα δυνατά σας για να πάρετε το κύπελο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά για να μάθουν να μιλάνε μερικά παπαγαλάκια του Αγγελούδη.

Anonymous said...

ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ 17 ΓΚΟΛ .........................

Anonymous said...

ANTE ΓΕΙΑ. ΒΥΡΩΝΑ... κ.λ.π.allo ENA KYPELO SE LIGO STIN MIKRI GIA TIN ORA SYLLOGI MAS.POLLA FILIA STOUS ZILIARIDES.KE POUSE DOULEFTE LIGO STIS YPODOMES GIA NA EXETE PAIDIA, NA AGORAZEI O KOGKAS

Anonymous said...

kogka, doulepse ligo parapanw, na exeis arketa lefta na sou trwme. xa xa