ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ 28/4 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ 28/4

ΣΤΗΝ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ο ΕΥΩΝΥΜΟΣ
Πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες μπαράζ του 1ου ομίλου (A΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ) και 4ου ομίλου (Δ΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ) για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών με νικήτρια ομάδα τον Ευώνυμο όπου θα αγωνίζεται από την νέα περίοδο 2009-2010 στην Α2 κατηγορία.

Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν:
ΣΑΒΒΑΤΟ 25/4/2009 ΠΡΩΙ – Κλειστό Γυμναστήριο ΚΟΡΩΠΙΟΥ
ΑΟ ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ – ΓΕΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΥ 24-21
ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΗΛ. – ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΙΓ. 23-17
ΣΑΒΒΑΤΟ 25/4/2009 ΑΠΟΓΕΥΜΑ- Κλειστό Γυμναστήριο ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΑΟ ΚΥΔΩΝ – ΑΣ ΕΥΩΝΥΜΟΣ   9-29
ΑΠΣ ΓΕΡΑΣ – ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ 10-13 
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/4/2009 ΠΡΩΙ- Κλειστό Γυμναστήριο ΚΟΡΩΠΙΟΥ
ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΙΓΙΟΥ – ΑΟ ΚΥΔΩΝ Χ.   26-17
ΑΣ ΕΥΩΝΥΜΟΣ – ΑΠΣ ΓΕΡΑΣ  22-7
Οι ομάδες αγωνίστηκαν μεταξύ τους μία προς όλες σε μονούς αγώνες με σύστημα βαθμολογίας.

Ο προπονητής του Ευώνυμου Ηλιούπολης Στέφανος Καραλής ο οποίος είναι από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του αθλήματος στην Ελλάδα δήλωσε: «Το μυστικό είναι η προπόνηση και μιας και δεν είχαμε άλλες ομάδες να μας βοηθήσουν στην προπόνηση έβαζα τους εφήβους και έτσι η ομάδα εξασκήθηκε . Πέτυχε 6 νίκες στην κανονική διάρκεια και τρεις νίκες στα play off . Aνάμεσα στις αθλήτριες είναι και η Σταυρούλα Παπασπηλιού με μεγάλη πείρα που προέρχεται από τον Άρη Νίκαιας και η κόρη μου Μαρία Καραλή. Λόγω των υποχρεώσεών της ως προπονήτρια ρίψεων της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να μας βοηθήσει η αναπληρωματική μας τερματοφύλακας Βάσω Παναγιωτοπούλου, η οποία είναι παλιά πρωταθλήτρια της δισκοβολίας και πρώην προπονήτρια της Μανιάνι στον Ακοντισμό. Παρόλαυτα είμαι ευχαριστημένος από την διάθεση και την αγωνιστικότητα των αθλητριών και αγωνίζομαι σε αυτό το άθλημα με την ίδια όρεξη όπως και το 1976 λίγο πριν την επίσημη έναρξη του αθλήματος στην Ελλάδα. Όσο για την άνοδο, την γιορτάσαμε με σαμπάνιες στο Κλειστό του Κορωπίου».

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Με πρωτοβουλία της ΕΣΧΑΜΑΘ Πραγματοποιήθηκε μέσα Απριλίου, διεθνές τουρνουά χάντμπολ από το Δήμο Αλεξανδρούπολης με τη συμμετοχή των κλιμακίων κοριτσιών και αγοριών της ΕΣΧΑΜΑΘ, της ομάδας παγκορασίδων του Haskovo Βουλγαρίας, της ομάδας παίδων-παμπαίδων Trud Plovdiv από την Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, των μεικτών ομάδων παίδων και κορασίδων Έβρου και της ομάδας κορασίδων των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης.
Η φιλοξενία των ομάδων από τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού κ. Θεοδώρου ήταν εκπληκτική και η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ καλό και προσέλκυσε πλήθος θεατών που γέμισαν το Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης. Τα παιχνίδια διαιτήτευσε με επιτυχία ο κ. Σιαπανίδης.
Τον προπονητή του κλιμακίου παγκορασίδων της ΕΣΧΑΜΑΘ Τριαντάφυλλο Χριστοδουλίδη βοήθησαν οι νέοι προπονητές Νίκος Πατσατζής και  Ηλίας Παπαχρήστου ενώ το κλιμάκιο Παμπαίδων της ΕΣΧΑΜΑΘ κατέβασε ο Θόδωρος Τογανίδης. Η συνεισφορά και των τεσσάρων προπονητών ήταν καθοριστική για την πραγματοποίηση του τουρνουά και την προβολή του αθλήματος στην περιφέρεια της Ανατολικής  Μακεδονίας και της Θράκης.

Στα πλαίσια του τουρνουά έγιναν 10 παιχνίδια:
1. Κλιμάκιο Παγκορασίδων ΕΣΧΑΜΑΘ-Μεικτή κοριτσιών Έβρου (17-17)
2. Haskovo- Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (23-27)
3. Κλιμάκιο Παμπαίδων ΕΣΧΑΜΑΘ- Trud Plovdiv (16-14)
4. Κλιμάκιο Παγκορασίδων ΕΣΧΑΜΑΘ- Haskovo (24-20)
5. Trud Plovdiv-Μεικτή παίδων Έβρου (29-23)
6. Haskovo-Κλιμάκιο Παγκορασίδων ΕΣΧΑΜΑΘ (11-15)
7. Κλιμάκιο Παγκορασίδων ΕΣΧΑΜΑΘ- Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (20-20)
8. Trud Plovdiv- Μεικτή παίδων Έβρου (16-23)
9. Μεικτή κοριτσιών Έβρου- Haskovo (14-18)
10. Trud Plovdiv-Κλιμάκιο Παμπαίδων ΕΣΧΑΜΑΘ (21-23)
Οι αγώνες καλύφθηκαν τηλεοπτικά από το Θρακιώτικο κανάλι ΔΕΛΤΑ.

ΚΟΡΟΡΟΣ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
Στην ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών ο Τάκης Κορορός τόνισε οι αγώνες στέφτηκαν με επιτυχία. Όλα πήγαν πάρα πολύ καλά . Το μόνο αρνητικό σημείο είναι η συμπεριφορά μιας μερίδας γονέων, και αναφέρομαι στο παιχνίδι Ιωνικός -Ζαφειράκης και στα όσα συνέβησαν με αφορμή το γκολ σε νεκρό χρόνο. Υπάρχουν ταλέντα αρκεί να αξιοποιηθούν. Όλοι είμαστε φίλοι στον τομέα των προπονητών και υπάρχει εξαιρετική συνεννόηση μεταξύ προπονητών και των παικτών και παικτριών των ομάδων . Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας το Δήμο Πτολεμαϊδας το Δήμο Αμυνταίου για την συμβολή τους στην διεξαγωγή των τελικών φάσεων Εφήβων Νεανίδων Κορασίδων αντίστοιχα. Να είναι βέβαιοι οι Δήμαρχοι των περιοχών αυτών ότι πρόσφεραν πολλά στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο χάντμπολ και πως τους θέλουμε πάντα στο πλευρό μας ως αρωγούς των προσπαθειών μας».

3 comments

Anonymous said...

καλησπερα! Ξερει καποιος που θα γινει η τελικη φαση παμπαιδων? ενημερωστε...

Anonymous said...

SERRES

Anonymous said...

einai sigouro..?