ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ


Kρατάει γερά

Εξι αγωνιστικές απέμειναν πριν το τέλος του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, την Μπουντεσλίγκα και ο Σάββας Καρυπίδης συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Ο 29χρονος δεξιός εξτρέμ πέτυχε άλλα οχτώ γκολ στην 28η αγωνιστική και πλέον έφτασε τα 229 με 8.2 μέσο όρο. Ο αρχηγός της Εθνικής ήταν πρώτος σκόρερ της Μέλσουνγκεν στην ήττα της με 43-31 από την Ράιν Νέκαρ Λόβεν στο Μανχάϊμ μπροστά σε 8.000 κόσμο. Για άλλη μια φορά οι φιλοξενούμενοι που είχαν στην 14αδα και τους άλλους δύο Ελληνες (Γρηγόρης Σανίκης -1 γκολ- και Δημήτρης Τζιμούρτος) κατέρρευσαν σε ντέρμπι στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο πρώτο τα πήγαν εξαιρετικά (17-17).

Πλησίασε ο Κρίστιανσεν
Ο Κατερινιώτης εξτρέμ πλέον νιώθει ξανά... καυτή την ανάσα του Λαρς Κρίστιανσεν. Ο Δανός αριστερός εξτρέμ πέτυχε 13 γκολ (6 πέναλτι) στην νίκη της Φλένσμπουργκ με 36-30 στην έδρα της Γκροσβάλσταντ και έφτασε στο -6 (223) από τον Καρυπίδη. Πάντως το θετικό για τον Ελληνα διεθνή και αυτό που του δίνει αβαντάζ είναι η σπουδαία φόρμα του, που συνδυάζεται με την σταθερότητα του. Είναι χαρακτηριστικό πως για 7η συνεχόμενη αγωνιστική πέτυχε πάνω από 7 γκολ σε παιχνίδι.

Tους διέλυσαν o Αλβανός και η παρέα του
Σαν σάκο του μποξ και μια καλή ευκαιρία για προπόνηση είδαν ο Αλέξης Αλβανός (3 γκολ) και η παρέα του το ματς με την Τούσεμ Εσσεν. Η Γκούμερσμπαχ νίκησε πολύ εύκολα 40-30 εκτός έδρας και πλέον με ιδανική ψυχολογία θα παίξει κόντρα στην Ντορμάνγεν για το πρωτάθλημα αύριο και το Σάββατο με την Αραγκόν. Ολοι στην γερμανική ομάδα... ζουν και αναπνέουν για το πρώτο ματς στην Κολωνία που μπορεί υπο προϋποθέσεις να τους θέσει απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του EHF. Στο Ντορμάγκεν απόντος του Ντίνου Χαντζιάρα η Μπάγερ αναδείχθηκε ισόπαλη 23-23 με το Μίντεν, ενώ η έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στο Μαγδεμβούργο. Η τοπική ομάδα του Αλέξανδρου Βασιλάκη (3 γκολ) δεν μπόρεσε να κερδίσει (26-26) το Μπάλινγκεν του τραυματία Σπύρου Μπαλωμένου, παρά το γεγονός ότι στο ημίχρονο προηγήθηκε 16-7!

Επιτέλους ήττα για Κίελο
Δεκαέξι ολόκληρους μήνες κράτησε το αήττητο σερί του Κιέλου στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα, το οποίο έσπασε το Σάββατο το βράδυ. Μετά από συνολικά 47 αγώνες, από τον Δεκέμβριο του 2007 (είχε χάσει 34-29 από την Νόρντχορν) η πρωταθλήτρια Γερμανίας γνώρισε την ήττα. Το Λέμγκο σταμάτησε το απίστευτο σερί των «Ζεβρών» με 34-27 (19-13), δημιουργώντας το μεγάλο θέμα της 28ης αγωνιστικής. Παράλληλα οι γηπεδούχοι έσπασαν και το σερί των 28 συνεχόμενων νικών (το Κιελό έχει παίξει 29 ματς) στο πρωτάθλημα. Στον ελληνικό «εμφύλιο» η Βέτσλαρ του Γιώργου Χαλκίδη (3 γκολ) νίκησε πολύ εύκολα το καταδικασμένο Στραλζούντερ των Νίκου Σαμαρά και Κώστα Τσιλιμπάρη με 31-16 (13-7 ημίχρονο). Στο άλλο ματς της αγωνιστικής το Αμβούργο κέρδισε 36-32 την Νόρντχορν.

* Η βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα (σε 28 ματς): 1. Κίελο 55 -29 ματς-, 2. Αμβούργο 43, 3. Ράιν Νέκαρ Λόβεν 42, 4. Λέμγκο 41, 5. Γκόπινγκεν 39 -30 ματς-, 6. Φλένσμπουργκ 36, 7. Μαγδεμβούργο 36, 8. Γκούμερσμπαχ 34, 9. Νόρντχορν 32, 10. Φούχσε 25, 11. Γκροσβάλσταντ 22, 12. Μέλσουνγκεν 21, 13. Βέτσλαρ 19, 14. Μίντεν 19, 15. Μπάλινγκεν 18, 16. Ντορμάγκεν 13 -27 ματς-, 17. Στραλζούντερ 4, 18. Εσσεν 3.

4 comments

Anonymous said...

αν ειχε τον τραυματια andersson και δεν χτυπαγε και ο jicha κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου,αμφιβαλλω αν θα εσπαγε το σερι του κιελου

Anonymous said...

ADIAFORO,KARABATIC DEN EPEXE DEFTERO HMIXRONO...

Anonymous said...

re afhste tokielo kai koitaxte thn dynamikh tou ellhnikou handball....proto skorer sthn bundesliga exoume!!!!paixtaras, psyxara, arxhgos!!!thaeimai ekei se7 ebdomades...na ton xeirokrothso sto alla star game pou tha pairnei to tropaio tou pio megalou skorer....eimai mazitou giati einia kalo paidi, atras me kakalla kai paixtaras apo tous ligous...nai re magkes sto kielo tha paizei tou xronou!!!!kai tote oloi tha proskynane....

Anonymous said...

το οτι μιλησαμε για κιελο δε σημαινει οτι υποτιμαμε την αξια του σαββα...και να μην παει στο κιελο που λες-που μακαρι να παει-και παλι τον προσκιναμε...μακαρι να ειχαμε κ αλλους σαν αυτον.απλα οταν μια ομαδα εινα 47 αγωνες αηττητη και χανει ειναι αξιο σχολιασμου