«Εχετε προοπτική» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Εχετε προοπτική»

Θετική θα είναι η εισήγηση του Μουσταφά Χασάν για το Παγκόσμιο του 2011

Ακόμα και αραβικό κανάλι έδωσε το παρών στην επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Παγκόσμιας ομοσπονδίας χάντμπολ Μουσταφά Χασάν στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό έγινε με αφορμή την διεκδίκηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων του 2011 από την Ελλάδα και ο ίδιος σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «SportDay» βλέπει θετικά αυτή την εξέλιξη. «Ξέρετε ότι υπάρχει λόμπι. Η κάθε χώρα έχει τις δικές τις διασυνδέσεις και γνωριμίες. Εγώ προσωπικά για την Ελλάδα θα πω ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια στο άθλημα. Εχετε τις προοπτικές και τα γήπεδα για να πάρετε την διοργάνωση και έχετε διοργανώσει άρτια Ολυμπιακούς αγώνες. Αυτό λέει πολλά». Ο Αιγύπτιος συναντήθηκε στην Γ.Γ.Α. με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και τον γενικό γραμματέα Σταύρο Δουβή, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της ΟΧΕ, που αποτελούνταν από τον Πρόεδρο Στέλιο Αγγελούδη, τον αντιπρόεδρο Παντελή Χατζηϊωάννου και τον διευθυντή Γιάννη Καρανάσο. «Είναι ευχαρίστηση μου να επισκέπτομαι την Ελλάδα. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το άθλημα στη χώρα. Η Εθνική σας ομάδα είχε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2005», τόνισε λίγο μετά την συνάντηση. Χαρακτηριστικό του καλού κλίματος που έγινε η συνάντηση ήταν και το παρακάτω περιστατικό. Εξερχόμενος του γραφείου του Υφυπουργού όταν χρειάστηκε να βγάλουν μια φωτογραφία όλοι μαζί, ο Χασάν ζήτησε ένα λεπτό και έβγαλε από την τσέπη του ένα σήμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (IHF) και το τοποθέτησε ο ίδιος στο πέτο του Προέδρου της ΟΧΕ Στέλιου Αγγελούδη!

Μόνη αντίπαλος η Βοσνία
Ο ισχυρός άνδρας του Παγκοσμίου χάντμπολ αποκάλυψε πως αρχικά υπήρχαν πέντε υποψηφιότητες για την διοργάνωση, αλλά μετά από την εξέταση τους από την αρμόδια επιτροπή, «κόπηκαν» οι τρεις και πλέον μόνο η Ελλάδα με την Βοσνία θα αναμετρηθούν στην τελική ψηφοφορία. «Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σας είναι γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ και ο υφηπουργός σας είναι πασίγνωστος και προέρχεται από τον αθλητισμό. Αυτό έχει βαρύτητα στην εικόνα της χώρας σας στο εξωτερικό. Βοηθάει σε όλα τα επίπεδα». Ο ίδιος μάλιστα πιστεύει πως η ανάληψη μιας τέτοιας διοργάνωσης θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη του χάντμπολ στην χώρα μας. «Η λογική λέει ότι σίγουρα θα βοηθήσει. Αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος, το καλύτερο «κανάλι» για την επιτυχία. Πρέπει να βάλουμε σε πρόγραμμα να αναπτύξουμε το χάντμπολ στην Ελλάδα, όλο και περισσότερο. Ηδη έχετε κάνει μεγάλα βήματα. Η προοπτική υπάρχει. Η Ελλάδα για εμάς είναι σπουδαία χώρα, που την έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση. Εξάλλου μιλάμε την ίδια γλώσσα», κατέληξε.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
«Θα το πάρουμε»
Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την ανάληψη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων του 2011 από την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης. «Μιλήσαμε για την διεκδίκηση της διοργάνωσης και από τις δύο χώρες που έμειναν ελπίζουμε πως θα κερδίσουμε εμείς. Καταβάλουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες για να ανέβει το επίπεδο του χάντμπολ στην Ελλάδα, κυρίως με το γηπεδικό ζήτημα. Ειδικά δε αυτό θα συμβεί αν οι ομάδες δυναμώσουν και καταφέρουν να κρατήσουν τους καλούς παίκτες, ώστε αυτοί να αποτελέσουν πρότυπα για τα νέα παιδιά και έτσι να δημιουργηθεί μια ''κυψέλη'' για το χάντμπολ», σχολίασε στο περιθώριο της συνάντησης του με τον Μουσταφά Χασάν ο «ξανθός». Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις επερχόμενες εκλογές στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, και την υποψηφιότητα Μουσταφά σχολίασε: «Εμείς θα βοηθάμε πάντα. Τον αγαπάμε, τον εκτιμάμε. Εχουμε δεσμούς ισχυρούς οι Ελληνες με τους Αιγύπτιους από αρχαιοτάτων χρόνων». Από πλευράς ΟΧΕ ο πρόεδρος Στέλιος Αγγελούδης στάθηκε στην στήριξη της ελληνικής πολιτείας, αλλά και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. «Θα δώσουμε άρτια την ''μάχη'' μας για την ανάληψη της διοργάνωσης και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Ο Μουσταφά Χασάν είναι καλός φίλος και τον ευχαριστούμε για την υποστήριξη του».

1 comment

Anonymous said...

ANTE PAOKARA PRWTATHLIMAAA...ME TETOIOUS PAIKTARADES TO EXOUME SIGOURA!!!!!!!PAOK MIA ZWI!!!