Κάτι τρέχει με τον Ζουστ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κάτι τρέχει με τον Ζουστ


Πάει για το «μπαμ» ο Φίλιππος, που βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Γερμανό

Τι κι αν το πρωτάθλημα ακόμα δεν έχει φτάσει στα πλέι- οφ και όλες οι ομάδες βρίσκονται σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Ο προγραμματισμός δεν σταματάει ποτέ. Αντιθέτως για τις σοβαρές ομάδες που θέλουν να έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους, ο προγραμματισμός πρέπει να γίνεται έγκαιρα και το ρόστερ της επόμενης χρονιάς να αρχίζει ήδη να διαμορφώνεται. Εξάλλου όσο πιο σύντομα εντοπισθούν οι μεταγραφικοί στόχοι τόσο πιο εύκολο είναι να αποκτηθούν και μάλιστα με χαμηλότερο κόστος.
Σε αυτή τη λογική κινείται και ο Φίλιππος Βέροιας που με νέο προπονητή τον Τεο Παυλίδη θέλει όσο πιο γρήγορα γίνεται να επιστρέψει στην κορυφή της Ελλάδας. Ενα από τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν για την ενίσχυση της ομάδας το καλοκαίρι είναι αυτό του Στέφαν Ζουστ. Ο 30χρονος (ύψος 1,93 μ. και βάρος 100 κιλά) Γερμανός αγωνίζεται από το 2005 στην Μίντεν, ομάδα της Μπουντεσλίγκα και παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2011, καλοβλέπει την περίπτωση να έρθει στην Ελλάδα. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες κουράστηκε να αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα τόσου υψηλού επιπέδου και «ψάχνεται» για κάποιο πιο... χαλαρό, που θα του προσφέρει και καλή ποιότητα ζωής και η Ελλάδα -που του αρέσει πολύ- φαντάζει για αυτόν ιδανική. Με κάποιον τρόπο αυτό έφτασε στα αυτιά των ανθρώπων του Φιλίππου που εδώ και μερικές εβδομάδες βρίσκονται σε επαφές μαζί του.

1.547 γκολ σε 346 παιχνίδια!
Είναι αναμφισβήτητο πως αν οι Βεροιώτες καταφέρουν να ολοκληρώσουν αυτή τη μεταγραφή, τότε ο Ζουστ θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που θα έχουν πατήσει το πόδι τους στα ελληνικά γήπεδα. Αυτό τουλάχιστον γίνεται αντιληπτό από μια ματιά στο βιογραφικό του. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Αϊσεναχ, το Μαγδεμβούργο και το Ποστ Σβέριν, έχοντας συνολικά 346 ματς στην Μπουντεσλίγκα και 1.547 γκολ (περίπου 5 μέσο όρο ανά αγώνα)! Μάλιστα έχει 18 γκολ και 14 συμμετοχές στην εθνική Γερμανίας. Φέτος στο Μίντεν έχει παίξει 28 ματς και έχει σκοράρει 67 φορές. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως πρόκειται για ένα «πολυεργαλείο» αφού μπορεί με την ίδια άνεση να αγωνιστεί σε τρεις θέσεις, αριστερό ίντερ, αριστερό εξτρέμ και πίβοτ!

No comments