Η γνώμη του ειδικού: Παναγιώτης Ιατρούδης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η γνώμη του ειδικού: Παναγιώτης Ιατρούδης


Εκτός τίτλου ο Διομήδης

Το ενδιαφέρον αυτής της αγωνιστικής επικεντρώθηκε σε τρία ματς, που ήταν σημαντικά και για τα τρία μέτωπα της Α1 ανδρών. Το πρώτο ήταν το Διομήδης Αργους- Πανελλήνιος, που ήταν σπουδαίο βαθμολογικά και για την σειρά της κατάταξης στα πλέι- οφ. Επίσης ήταν ένα ματς προάγγελος για το τι περιμένουμε να δούμε τον επόμενο μήνα για την κατάκτηση του τίτλου. Ηταν ένα μέτριο ποιοτικά και πολύ νευρικό παιχνίδι με διαβασμένους και τους δύο προπονητές, με εναλλαγές στο σκορ. Στην αρχή οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με άμυνες 6-0 και ο Διομήδης φάνηκε να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά η αλλαγή της άμυνας του Πανελληνίου σε σύνθετη- ανοικτή 5-1 με παραλλαγές μπλόκαρε τις επιθετικές επιλογές των γηπεδούχων, οι οποίοι όχι μόνο δεν κράτησαν την πρωτοπορία στο σκορ, αλλά παραλίγο να χάσουν κι’ όλας. Πιστεύω ότι αυτός ο βαθμός για τους «Ολυμπιονίκες» θα τους δώσει την 1η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι- οφ, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούν σε αυτό, αλλά να βελτιωθούν πολύ περισσότερο για να μπορέσουν να πάρουν το πρωτάθλημα. Επί της ουσίας για τον Διομήδη, αυτή ήταν μια πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία να μπει δυνατά στην διεκδίκηση του τίτλου, όπου πλέον δεν φαίνεται ικανός να σπάσει δύο έδρες για να τα καταφέρει. Στο παιχνίδι ΠΑΟΚ- Δούκας, οι δύο ομάδες είχαν διαφορετικούς στόχους, οι γηπεδούχοι να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου, κάτι που κατάφεραν, ενώ οι φιλοξενούμενοι να πάρουν σημαντικό προβάδισμα για την 5η θέση, η οποία είναι ευρωπαϊκή κατά 25% (μόνο αν πάρει το Κύπελλο ο Διομήδης Αργους). Ο «Δικέφαλλος του Βορρά» μετά από τον  συνδυασμό των αποτελεσμάτων στην 24η αγωνιστική, εξασφάλισε επί τις ουσίας την 2η θέση και όλα δείχνουν ότι είναι ο μόνος που μπορεί (ψυχολογικά, αγωνιστικά, βαθμολογικά) να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τον τίτλο με τον Πανελλήνιο. Τέλος για το παιχνίδι του Κορωπίου με τον Ζαφειράκη Νάουσας, η ομάδα των «Μεσογείων» κατέκτησε δύο πολύτιμους βαθμούς στην «μάχη» της παραμονής. Επίσης κρατάει σε αγωνία και ενδιαφέρον τις επόμενες δύο εναπομείναντες αγωνιστικές για την κατάταξη των ομάδων εν όψει των πλέι- αουτ.

5 comments

Anonymous said...

Γεια σας-δεν νομιζω οτι εχει τοσο μεγαλο πλεονεκτημα ο πανελληνιος,Δεν ειναι δυσκολο να κανει μια γκελα τωρα που ειναι φανερα ντεφορμε και οι αλλες ομαδες δειχνουν να εχουν βρει τον καλο τους εαυτο(μεχρι και ο Δουκας που κανενας δεν τον υπολογιζε στα σοβαρα)και μαλιστα οι στατιστικες λενε οτι ειναι το συνηθες!Βεβαια υπαρχουν και αλλοι παραγοντες που στην Ελλαδα πρεπει να τους λαμβανουμε σοβαρα υπ'οψην(βλεπε διαιτησια)

Anonymous said...

an kerdisei paok kai mia apo tis alles dio to pire to prwrathlima...

Anonymous said...

εμ για τον παοκ λεμε τωρα οτι ειναι δυσκολα να τον κερδισει-εχει χασει δυο φορες μου φαινεται μεχρι τωρα

Anonymous said...

o paok pote pire prwtathlima, giati den thimamai?les na kerdisei kai triti fora?...dyskolo to vlepw kai den eimai panellinios!...gia na doume poios tha gelasei telefteos?...

Anonymous said...

Θα πρέπει να σκεφτούμε το πόσο κακό είναι το φετινό σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, που δεν δίνει μια αίγλη τελικού σε κάποιο παιχνίδι. Αν υπήρχαν τα παλιά play offs τότε το ενδιαφέρον θα κρατούσε μέχρι την τελευταία στιγμή. Και φυσικά θα υπήρχαν περισσότεροι καλοί αγώνες με ενδιαφέρον για να δει ο κόσμος και να ωφεληθεί το άθλημα.