Πήρε... κεφάλι ο Κρίστιανσεν - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πήρε... κεφάλι ο Κρίστιανσεν

Στην τελική ευθεία έχει μπει η «μάχη» του πρώτου σκόρερ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το γερμανικό, πέντε αγωνιστικές πριν το μεγάλο φινάλε. Ο αριστερός εξτρέμ Λαρς Κρίστιανσεν με ένα φοβερό ντεμαράζ τις τελευταίες αγωνιστικές κάλυψε την διαφορά των 21 τερμάτων, που τον χώριζε από τον Σάββα Καρυπίδη και πλέον προηγείται με δύο γκολ διαφορά. Ο Δανός σκόραρε 8 φορές στην νίκη της Φλένσμπουργκ με 32-28 επί του Αμβούργου για την 29η αγωνιστική και έφτασε τα 231 στην κορυφή της σχετικής λίστας. Πάντως ο Ελληνας δεξιός εξτρέμ εξακολουθεί να κρατάει την τύχη στα χέρια του
-παρότι είναι δεύτερος με 229 γκολ- αφού έχει ένα ματς λιγότερο. Αυτό μάλιστα θα γίνει αύριο με την Μέλσουνγεν να υποδέχεται την ουραγό Εσσεν και ο 29χρονος θα έχει την ευκαιρία να βάλει πολλά γκολ.

Στο Κίελο ο τίτλος
Tον 5ο συνεχόμενο και 15ο πρωτάθλημα της ιστορίας της εξασφάλισε και μαθηματικά η ομάδα του Κιέλου στη Γερμανία. Μετά την ήττα του Αμβούργου και τη δική της νίκη με 36-28 επί της Βέτσλαρ του Γιώργου Χαλκίδη η διαφορά αυξήθηκε από τους διώκτες της, στους 13 βαθμούς, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος. Αυτός είναι συνολικά ο 23ος τίτλος που θα πανηγυρίσει το Κίελο τα τελευταία 11 χρόνια -ενώ εκκρεμεί το Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ- χτίζοντας έτσι την δική του αυτοκρατορία.
Στην πρόβα- τζενεράλε της πριν τον αυριανό πρώτο ημιτελικό του ΕHF με την ισπανική Αραγκόν η Γκούμερσμπαχ πέρασε εύκολο απόγευμα, νικώντας για το πρωτάθλημα την Ντοράγκεν του Ντίνου Χαντζιάρα (εκτός 14αδας) με 32-26. Από τους γηπεδούχους προστατεύθηκε ο Αλέξης Αλβανός, ο οποίος αγωνίστηκε ελάχιστα. Στο Στραλζούντερ η τοπική ομάδα των Νίκου Σαμαρά (1 γκολ), Κώστα Τσιλιμπάρη δεν αντιστάθηκε στην Ράιν Νέκαρ Λόβεν, υποκύπτοντας με 38-21, ενώ στο άλλο ματς της ημέρας η Νόρντχορν κέρδισε 36-29 την Φούχσε Βερολίνου.

No comments