ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΚΟΤΣΚΑ ΣΤΟΝ ΚΥΔΩΝΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΚΟΤΣΚΑ ΣΤΟΝ ΚΥΔΩΝΑ

Την πρώτη του επίσημη μεταγραφή παρουσίασε χθες το τμήμα χάντμπολ ανδρών του Κύδωνα, οι υπεύθυνοι του οποίου ανέφεραν ότι μέσα στο μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφικές κινήσεις της νεοφώτιστης στην Α1 χανιώτικης ομάδας.
Η παρουσίαση του 26χρονου πολωνού, Αλεξάντερ Κοκόστσκα έγινε στο ξενοδοχείο “Σαμαριά” και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της επιτροπής χάντμπολ, Νότης Ψυλλάκης, μεταξύ άλλων, είπε: “Η ομάδα μας  ξεκινάει τη νέα της προσπάθεια στα «σαλόνια» της Α1 Εθνικής με μια ηχηρή μεταγραφή, αφού ο Κοκόστσκα έδωσε δείγματα γραφής για την αξία του, με την περυσινή παρουσία που είχε στην Α1, αγωνιζόμενος με τον Μινώταυρο Πατρών. Αναδείχθηκε μεταξύ των κορυφαίων σκόρερ του πρωταθλήματος και θεωρούμε ότι με αυτήν τη μεταγραφή ενισχύεται πάρα πολύ ο Κύδωνας, στην προσπάθεια του, αρχικά για παραμονή και στη συνέχεια για μια αξιοπρόσεκτη πορεία. Μέχρι να ολοκληρωθεί η απόκτησή του Αλεξάντερ, υπήρξε ένα μακρύ στάδιο διαπραγματεύσεων, όχι μόνον για το οικονομικό, αλλά και γιατί υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες, ανάμεσά τους και η ΑΕΚ. Κερδίσαμε τον παίκτη γιατί καταφέραμε να τον πείσουμε για τις προθέσεις μας, δηλαδή η ομάδα μας να μην είναι ένας ουραγός του πρωταθλήματος, αλλά να στήσει σιγά σιγά ένα σύνολο που θα ξεχωρίζει. Ακόμη, επέλεξε τον Κύδωνα γιατί πιστεύω ότι κατάλαβε πως έχει να κάνει με άτομα που τηρούν τις συμφωνίες τους, κάτι που σπανίζει σήμερα στον αθλητισμό και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με παροχές οικονομικού χαρακτήρα.
Θεωρώ ότι ο Κοκόστσκα, μαζί με το μεγάλο χανιώτη παίκτη, Νίκο Κοκολοδημητράκη, θ’ αποτελέσουν το «βαρύ πυροβολικό μας». Με τη συνδρομή του πολύπειρου αρχηγού, Μανώλη Μπιτσάκη, όλων τους άλλων χανιωτών παικτών μας, οι οποίοι με πολλές θυσίες και προσπάθειες, ανέβασαν την ομάδα στην κορυφαία κατηγορία, αλλά και αυτών που ελπίζω ότι θα αποκτήσουμε στη συνέχεια, ο Κύδωνας θα φτιάξει ένα σύνολο ικανό να σταθεί στην κατηγορία. Όπως ξέρετε, ήδη έχουν προχωρήσει σημαντικά οι συζητήσες με το διεθνή λετονό, Γιάνις Γκρισάνοβς, τον οποίο φιλοξενήσαμε πρόσφατα στα Χανιά, για τον οποίο ενδιαφέρονται και δυο ευρωπαϊκές ομάδες, όμως ευελπιστούμε ότι και αυτό το σήριαλ θα έχει ευτυχή για μας κατάληξη. Ακόμη, διαπραγματευόμαστε την απόκτηση ενός φερέλπιδα έλληνα τερματοφύλακα και θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να υπογράψει και αυτός.
Με την ευκαιρία, θέλω να τονίσω ότι η προσπάθεια στο συγκεκριμένο τμήμα άρχισε πριν από πολλά χρόνια και σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο να καμαρώνουμε ομάδα στην Α1. Σε διοικητικό επίπεδο και μεταξύ άλλων φίλων του αθλήματος, πρέπει ν’ αναγνωρίζουμε τη μεγάλη συμβολή και του φίλου, Γιώργου Λουράκη, επί χρόνια επικεφαλής της ομάδας χάντμπολ στα Χανιά, τα... χνάρια του οποίου ακολουθούμε. Ακόμη, θα ήταν παράλειψη αν δε το επισημαίναμε, ότι η μεταγραφή του Κοκόστσκα  δε θα μπορούσε «να λάβει σάρκα και οστά» αν δεν είχαμε μια ευεργετική παρέμβαση και υποστήριξη σε επίπεδο υλικό, από τον βουλευτή Χανίων, Μανούσο Βολουδάκη, ο οποίος από την αρχή μας τόνισε ότι θα βοηθήσει την προσπάθειά μας και ήδη έκανε μια κίνηση πράγματι πολύ σημαντική για τον Κύδωνα”.
Ο προπονητής τουχανιώτικου Ομίλου, Δημήτρης Πουλιδάκης, αναφερόμενος στο νέο απόκτημα του Κύδωνα, τόνισε ότι “... η μεταγραφή του Κοκόστσκα είναι πολύ σημαντική για την ομάδα, για πολλούς λόγους. Πέρυσι είχε στο ελληνικό πρωτάθλημα ένα μέσο όρο 7 περίπου γκολ, διαθέτει τεράστιες ικανότητες, τα εργατομετρικά του τεστ ήταν καταπληκτικά, αποτελούσε βασικό μας στόχο και σίγουρα είμαι πολύ ικανοποιημένος που ήρθε στα Χανιά. Είναι από τους παίκτες που «παίρνει πάνω του» την ομάδα και για το λόγο αυτό τον αποκτήσαμε, παρά το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη θέση έχουμε και άλλους παίκτες. Πιστεύω  ότι μαζί με τον Νίκο (Κοκολοδημητράκη) θ’ αποτελέσουν τη «μεγάλη μας δύναμη» στο νέο πρωτάθλημα”.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων (με μεταφραστή το παριστάμενο μέλος της επιτροπής χάντμπολ και μέχρι πρόσφατα αθλητή, Δημήτρη Κοντεκάκη), ο πολωνός παίκτης είπε ότι επέλεξε να έρθει στα Χανιά, αφού ο μάνατζέρ του τον ενημέρωσε ότι γίνεται μια σοβαρή δουλειά εδώ, υπάρχει καλό υλικό και πως δε θα έχει προβλήματα στην καταβολή των συμφωνηθέντων χρημάτων, κάτι που συνέβη πέρυσι, με την ομάδα που έπαιζε. Σημείωσε ότι αισθάνεται θαυμάσια τις δυο εβδομάδες που βρίσκεται στην πόλη μας και ελπίζει να συνεχιστεί το πάθος που βλέπει μέχρι τώρα από τους παίκτες, αλλά και από την πλευρά της διοίκησης, ενώ για τους προσωπικούς του στόχους, είπε ότι δεν μπορεί να μιλήσει τώρα, είναι ακόμη πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο, αφού όπως συμβαίνει στον αθλητισμό, ο στόχος είναι και θέμα ομάδας, συμπαικτών, τύχης και άλλων γενικότερων συνθηκών. Τέλος, αναφερόμενος στον Μινώταυρο Πατρών, τόνισε ότι το πρόβλημα ήταν διοικητικό και όχι αγωνιστικό, αυτοί που είχαν τις ευθύνες εκτός γηπέδουν δεν έκαναν αυτό που έπρεπε και για το λόγο αυτό υποβιβάστηκε η ομάδα, ενώ έχοντας πρόσφατη εμπειρία από την Α1, υπογράμμισε ότι θα χρειαστεί ομαδικό πνεύμα, πολύ δουλειά στην προετοιμασία και όσο πιο πολλά φιλικά παιχνίδια γίνεται, ώστε ο Κύδωνας να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα για τη συμμετοχή σ’ ένα σίγουρα δύσκολο πρωτάθλημα, στο οποίο υπάρχουν μερικές αρκετά καλές ομάδες.
Από την πλευρά του, ο κ. Ψυλλάκης είπε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για ένα όσον το δυνατό ισχυρότερο σύνολο, θα επιδιωχθεί η απόκτηση ακόμη δυο ξένων, βασικά του διεθνή λετονού -για τον οποίο πιστεύει ότι θ’ αποτελέσει την έκπληξη του πρωταθλήματος- αλλά και ενός πλέι μέικερ, ενώ έχει προχωρήσει η διαδικασία διοργάνωσης σημαντικού διεθνούς τουρνουά. Αναγνώρισε ότι γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια στο διοικητικό τομέα, παρότι η επιτροπή δεν έχει αποκτήσει το τελικό της σχήμα, υπάρχουν άτομα που συμπράτουν θετικά στο έργο της, σημειώνοντας -για τους παριστάμενους- ότι ο κ. Κοντεκάκης είναι “η ψυχή” στη μέχρι τώρα πρσπάθεια, ο κ. Πουλιδάκης  κάνει και πράγματα πέρα από αυτά που υποχρεούται ως προπονητής, ενώ ο Γιάννης Ντερμανάκης, αν και βρίσκεται σε αυτήν μικρό διαστημα, έχει πάρει πολύ χρήσιμες πρωτοβουλίες, Στόχος είναι να οικοδομηθεί ένα πνεύμα συνεργασίας και αποτελεσματικότητας, κάτι που όπως δείχνει η μέχρι τώρα εικόνα, βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Υπογράμμισε τη σπουδαιότητα προβολής από τα ΜΜΕ του χάντμπολ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “... με τη δικη σας φωνή, προσπαθούμε σε πρώτη φάση να περάσουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε αμελητέα ποσότητα και δεν αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Εσείς θα δημιουργήσετε το θετικό κλίμα που θα μας επιτρέψει να προσεγγίσουμε πιο εύκολα χορηγούς και επιχειρηματίες”.
Τέλος, σημείωσε ότι από την αρχή, στόχος ήταν να γίνουν επιλεκτικές μεταγγραφές και η ομάδα να στηριχθεί στους ντόπιους παίκτες, αφού όπως είπε “... ήταν νομίζω εύκολο να φτιάξουμε μια ομάδα λεγωναρίων. Όμως εμείς θέλουμε να υπερασπίσουμε τ’ όνομα της πόλης, αλλα και του Κύδωνα, δημιουργώντας θετική εικόνα σε ότι αφορά τις οικονομικές μας συναλαγές και τις συμφωνίες, αλλά και να τιμήσουμε τους άξιους παίκτες που έβγαλαν την ομάδα κατηγορία. Ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό στέλνουμε το μήνυμα και στους νεώτερους, στα τμήματα υποδομής, για τα οποία με την ευκαιρία, σας λεω ότι θα ενίσχύσουμε οργανωμένα και μεθοδικά, ότι έχουν μέλλον, τους βλέπουμε ως κολώνες της ομάδας και τους δίνουμε το κίνητρο ν ’ ασχοληθούν σοβαρά με το χάντμπολ”.
* Η προτοιμασία της ομάδας συνεχίζεται κανονικά, το χθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ενδυνάμωση σε γυμναστήριο, ενω σήμερα υπάρχει... τρέξιμο στο ταρτάν του Εθνικού Σταδίου.


Το βιογραφικό
του Κοκόστσκα
Ο Αλεξάντρερ Κοκόστσκα γεννήθηκε το 1983 στην Πολωνία, έχει ύψος 1.95μ και ζυγίζει 100κ. Χαρακτηριστικά του είναι η συνεχής ατομική και ομαδική προπόνηση, ενώ παίζει ως αριστερό ίντερ, όμως έχει ικανοποιητική παρουσία και ως πλέ μέϊκερ.
Διαθέτει καλό δυνατό σουτ έξω από τα “9 μέτρα”, χωρίς να υστερεί στο “ένας μ’ ένα”, έχει καλή συνεργασία με το πίβοτ και παίζει δυνατή άμυνα.
Στο περυσινό πρωτάθλημα και σε συνολικά 26 ματς που έδωσε ο Μινώταυρος Πατρών (με τον οποίο έπαιζε και πρόπερσι)  στην Α1 εθνική, είχε 22 συμμετοχές, σημειώνοντας 157 γκολ, ενώ είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης σε όλα τα νικηφόρα ματς της ομάδας.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα, άρχισε να παίζει χάντμπολ σε ηλικία 12 ετών, τη σεζόν 2006-7 αγωνιζόταν στην Α1 της Πολωνίας και έχει παίξει 3 σεζόν με γερμανικές ομάδες, ενώ συμμετέχει σε καμπάνιες κατά των αναβολικών.

4 comments

Anonymous said...

olokliro katevato gia ton kokoshka-kalos paiktis einai alla edw ton paroysiazoyn san soyper firma!-e den einai

Anonymous said...

kalos paikths o kokoshka alla enas koukos den fernei thn anoiksh.thelei toulaxistoun alles 3 me 4 kales metagrafes o kydon gia na stathei me aksioprepeia sthn a1.

Anonymous said...

ΟΛΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΦΕΤΟΣ,ΑΝΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ

Anonymous said...

ΠΑΟΚτσής από Μακεδονία και Θράκη

Μεγάλωσα σε αυτή τη πανέμορφη πόλη,τα Χανιά, ζώ αρκετά χρόνια εδώ.Ούτε που θα φανταζόμουν οτι μετά από τοσα χρόνια (παρακολούθησης αγώνων στο κλειστό,και κάποιων σχολικών πρωταθλημάτων handball και basket, με κύπελλα παρακαλώ!) θα καμαρώσω τον πρωταθλητή Π.Α.Ο.Κ.

Συμπαθώ τον Κύδων,έπαιζαν κατα καιρούς πολυ δικά μου άτομα σε αυτή την ομάδα αλλα πάνω απ' ολα ΠΑΟΚαρα.