ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ποδαρικό στη νέα αγωνιστική περίοδο θα κάνουν φέτος οι αθλήτριες με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών την Κυριακή 20/0/09.
Για τους στόχους και τις προσδοκίες του νέου πρωταθλήματος μιλούν προπονητές παράγοντες και αθλήτριες.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:

Μιχαήλ Αξένοφ-προπονητής Ορμής Λουξ Πατρών: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που συνεργάζομαι με την Ορμή. Πριν 3 χρόνια είχαμε πάλι συζητήσεις με την Ορμή , οι οποίες δεν ευοδώθηκαν, διότι είχα δεσμεύσεις σε συλλόγους στη Ρωσία. Διαπιστώνω πως το πρωτάθλημα είναι δυνατό, ενώ παλιότερα το διεκδικούσαν μόνο δυο ομάδες. Δεν βλέπω πολλές ελληνίδες αθλήτριες στο πρωτάθλημα, ενώ στο διεθνές τουρνουά της Ορμής διαπίστωσα πως υπάρχουν αρκετές μικρές σε ηλικία αθλήτριες με ταλέντο που μπορούν να διακριθούν. Πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον ομοσπονδιακό προπονητή ώστε να δώσουμε ευκαιρία να διακριθούν αυτά τα ταλέντα. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία και υγεία  για όλους και κυρίως για τις αθλήτριες».

Βάσω Σκάρα-αρχηγός Αναγέννησης  Άρτας: «Αναμένεται το πρωτάθλημα να είναι πολύ συναρπαστικό με ισχυρές μάχες στην πρώτη εξάδα. Οι ομάδες είναι ενισχυμένες. Ενισχυμένη η Ορμή ενισχυμένη η Αναγέννηση Βύρωνα. Ο Άρης έχει καλό πρόσωπο. Αυτό που εύχομαι για την ομάδα μου είναι να είμαστε καλά . Με τρομάζει αυτό που περάσαμε την προηγούμενη περίοδο με τους πολλούς τραυματισμούς. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι και ότι βγει. Σχετικά με τον Βελιμίρ Πένιοβιτς έχω να πω πως προέρχεται από μια δυνατή σχολή. Έχει τη διάθεση να βοηθήσει ,στηρίζω το έργο του. Θέλω να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα για να έχουμε ισχυρή εθνική ομάδα.

Σοφία Ναϊσίδου-προπονήτρια Νέας Ιωνίας: «Ευελπιστώ πως θα έχουμε ένα ωραίο πρωτάθλημα. Θα έχουμε τον κόσμο περισσότερο από κάθε φορά. Θα γίνουν παιχνίδια υψηλού επιπέδου. Εμείς κάνουμε μια καινούργια προσπάθεια στη Νέα Ιωνία και βλέπω πως οι αθλήτριες αντιμετωπίζουν με ζήλο αύτη την προσπάθεια. Συνεργάτης μου είναι ο Βαγγέλης Μαντζόπουλος θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε  ώστε να είναι η Νέα Ιωνία ανταγωνιστική. Η Πάτρα η Άρτα ο Άρης και η Πτολεμαϊδα έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα. Αναφορικά με τη δουλειά που κάνει ο Βελιμίρ Πένιοβιτς κάνει εξαιρετική δουλειά. Από αυτή θα προωθηθούν οι νεότερες σε ηλικία αθλήτριες».

Δημήτρης Κασαπίδης-Πρόεδρος Ελπίδων Δράμας: «Το πρώτο που ζητάμε είναι σωστή και αμερόληπτη διαιτησία ανεξάρτητα από το σε ποια πόλη θα παίζουμε. Στηριζόμαστε σε πολλές νεάνιδες. Έχουμε Έλληνα προπονητή τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο. Στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία και κατά την γνώμη μου δεν υπάρχουν φαβορί».

Βασίλης Σκανδάλης –προπονητής Άρη Θεσσαλονίκης: «Πρώτη ευχή υγεία για όλες τις ομάδες χωρίς τραυματισμούς. Θεωρώ πως και οι θεωρούμενες ως αδύναμες ομάδες θα δείξουν τα δόντια τους σε πολλούς αγώνες. Εμείς πιστεύω πως στην αρχή θα έχουμε μια αστάθεια λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει τακτοποιηθεί το θέμα με την απόσπαση της Ιωάννας Φωτιάδου. Συνεχής στόχος το δυνάμωμα της ομάδας. Από τις ομάδες η Πάτρα έχει ενισχυθεί η Άρτα δείχνει μεγάλη σοβαρότητα ,η Αναγέννηση Βύρωνα έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις στην ομάδα.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής είναι άνθρωπος με περγαμηνές, βέβαια έχει δρόμο να διανύσει. Πρέπει να έρθει σε επαφή με όλους τους προπονητές να συνεργάζεται μαζί τους και να ρωτάει για την πορεία κάθε αθλήτριας που ανήκει σε κάθε σύλλογο. Αυτό θα βοηθήσει».

Γιώργος Γιουλβανίδης-προπονητής Μεγ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών: «Στόχος η παραμονή. Στηριζόμαστε στις ελληνίδες αθλήτριες έχουμε μόνο μια ξένη την Ραμόνα Κράτσιουν. Το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δύσκολο. Η Πάτρα η Νέα Ιωνία η Άρτα η Αναγέννηση  Βύρωνα και  ο Αρίων Πτολεμαΐδας θα διεκδικήσουν τα πρωτεία. Όσο για την Εθνική ομάδα, θεωρώ ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής κάνει καλή προσπάθεια και θα αφήσει τη σφραγίδα του στην ομάδα».

Γιώργος Παπαδόπουλος- προπονητής Εθνικού Κοζάνης: «Τα πράγματα είναι δύσκολα για οικονομικού λόγους. Στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Θα αξιοποιήσουμε κορασίδες στην πρώτη ομάδα.  Η Πάτρα ο Βύρωνα και η Άρτα έχουν δείξει πως έχουν δυναμώσει ιδιαίτερα και πιστεύω πως το πρωτάθλημα θα είναι δυνατό».

Γιάννης Πανούσης-προπονητής Ποσειδώνα Λουτρακίου: «Είναι ιδιαίτερη τιμή γι α μια πόλη 10.000 κατοίκων να έχει ομάδα στα μεγάλα σαλόνια του χάντμπολ γυναικών. Στόχος είναι η παραμονή της ομάδας . Θέλουμε να χαρούμε τα παιχνίδια . Να κάνουμε μια καλή πορεία και στο τέλος να κάνουμε «ταμείο». Τονίζω στις αθλήτριες πως πρέπει όλοι να έχουμε σοβαρότητα σ εαυτή μας την προσπάθεια. Μόνο με σοβαρότητα μπορούμε να προχωρήσουμε».

Ιωάννης Λεσγίδης-υπ. τμήματος χάντμπολ Αρίωνα Πτολεμαϊδας: «Ο σύλλογός μας είναι νεοφώτιστος στην κορυφαία κατηγορία. Είχε ξαναβρεθείς στην Α1 πριν 15 χρόνια αλλά από την εποχή εκείνη δεν υπάρχει κανένας στην σημερινή ομάδα. Εμείς αποσκοπούμε στη σωτηρία της ομάδας σε μια αξιοπρεπή εμφάνιση . Είμαστε προσγειωμένοι . Έχουμε ενισχύσει την ομάδα . Κρατήσαμε τις δυο ξένες και πήραμε άλλες δυο ενώ ενισχύσαμε την ομάδα με ελληνίδες αθλήτριες. Όλες οι ομάδες θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους και δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν. Προπονητής μας είναι ο Σωκράτης Βακάλης. Η Ορμή η Άρτα η Αναγέννηση Βύρωνα η Νέα Ιωνία ο Άρης και η Δράμα θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτό το πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και ίσως το νέο πρωτάθλημα, να αποδειχτεί το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βελιμίρ Πένιοβιτς κάνει καλή δουλειά. Πιστεύω πως η εθνική με την καθοδήγησή του θα πάει καλά».

Γιώργος Μυλωνάς –Πρόεδρος Αναγέννησης Βύρωνα: « Η Αναγέννηση έκανε επτά μεταγραφές με τη συμπαράσταση του δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά. Στόχος μας είναι η έξοδος στην Ευρώπη.  Πρέπει να γίνει σκληρή δουλειά προκειμένου να δέσουν οι νέες επτά αθλήτριες, οι οποίες είναι αναγνωρισμένης αξίας, με τις άλλες αθλήτριες της ομάδας. Η προσπάθεια είναι δύσκολη . Οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Το πρωτάθλημα προβλέπω πως θα είναι δυνατό. Ο Βελιμίρ Πένιοβιτς είναι αναγνωρισμένης αξίας . Δουλεύει με υπομονή, αλλά ανέλαβε σε μια δύσκολη φάση που βρίσκει το άθλημα άδειο από ελληνίδες αθλήτριες. Θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι. Τέλος αντικίνητρο είναι το εκπαιδευτικό σύστημα που χάνονται οι αθλήτριες γρήγορα. Θα πρέπει η Ομοσπονδία να δημιουργήσει τα κίνητρα για την στελέχωση και το δυνάμωμα της Εθνικής ομάδας».  


1η Αγωνιστική Α1 Γυναικών περιόδου 2009-2010

16:00 Α.Σ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ ΒΥΡΩΝΑ- Φ.Σ "ΕΘΝΙΚΟΣ" ΚΟΖΑΝΗΣ

16:00 Ο.Φ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ- Α.Σ.Ε. ΟΡΜΗ

14:00 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ- Γ.Σ ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΡΑΜΑΣ (κεκλεισμένων των θυρών)

16:00 ΓΑΣ"ΜΕΓ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ- Α.Ο "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ" ΛΟΥΤΡ.

16:00 Φ.Σ "ΑΡΙΩΝ" ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ- Α.Σ ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (κεκλεισμένων των θυρών)

ΚΑΝΕΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΔ

Από την ΚΕΔ /ΟΧΕ ανακοινώθηκε πως εκ παραδρομής στην λίστα που ανακοινώθηκε παραλείφτηκαν τα ονόματα των delegates-παρατηρητών των εθνικών κατηγοριών Νίκου Κανελάκη και Ευθύμιου Βλάχου, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στην λίστα αυτή.

3 comments

Anonymous said...

πως τα ξεχασατε αυτα τα καλα παιδια προεδρε,για τον κανελλακη και τον βλαχο αναφερομαι.δεν ξεχνιουνται με τιποτα αυτοι ειδικα ο πρωτος

Anonymous said...

ANTE ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΕΜΠΕ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΘΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΤΡΕΞΕ ΤΕΣΤ ΩΔΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΩΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΒΕΣΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΤΡΕΞΕΙ Η ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΣΤΑ 1800 Μ ΛΟΓΩ ΥΛΙΚΙΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ Υ.Σ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΤΙ ΧΡΟΝΟ ΕΚΑΝΕ ΑΡΑΓΕ Η ΕΤΡΕΞΕ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΚΑΥΚΑΤΖΟΓΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Anonymous said...

δηλαδη δεν βρεθηκε εστω και ενας προπονητης(τρια) που να αμφιβαλει εστω και λιγο για τον πενιοβιτς ?
τοσο μεγαλος δασκαλος ειναι τελικα?
και αν ειναι οντως τουλαχιστον ολοι εσεις ποτε θα σταματησετε να γλυφετε τα κοκκαλακια που σας πετουν ?
και στην τελικη αν τον αμφισβειτησετε τι φοβαστε ? αφου ολοι απο πισω αλλα λετε....
ΑΥΤΟ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΥΡΙΟΙ....ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ....ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΥΣΤΕΣ .P.V