ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ- ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΕΩΝ
Διεθνές Τουρνουά θα διοργανώσει η ΟΧΕ στη Θεσσαλονίκη  ( παιχνίδια θα γίνουν στο Μίκρα 3 και στο Καμπάνι ενώ ένα παιχνίδι της Εθνικής Νέων θα δοθεί και στην Έδεσσα) με τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας των Ανδρών,  της  Κύπρου  του Ισραήλ ενώ στο τουρνουά θα συμμετάσχει και η Εθνική ομάδα των Νέων. Το τουρνουά θα διαρκέσει από τις 28-31 /10/09 στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών εν΄όψει των προκριματικών  του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2011 που θα γίνουν τον Ιανουάριο στην Ιταλία κόντρα στο Μαυροβούνιο και την Ιταλία.
Το τουρνουά αυτό επίσης θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου η Εθνική Νέων να αποκτήσει αγωνιστικές εμπειρίες εν όψει τόσο της προσπάθειάς της για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Νέων τον Απρίλιο του 2010 καθώς και για το Παγκόσμιο του 2011 στη Θεσσαλονίκη.

To πρόγραμμα του τουρνουά:
ΤΕΤΑΡΤΗ 28/10     
Εθνική Ανδρών-Εθνική Νέων ώρα 16:00       (ΜΙΚΡΑ 3)
ΤΕΤΑΡΤΗ 28/10     
Κύπρος – Ισραήλ       ώρα 18:00      (ΚΑΜΠΑΝΙ)
ΠΕΜΠΤΗ 29/10
Ελλάδα-Κύπρος        ώρα 18:00      (ΜΙΚΡΑ 3)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/10 
Ελλάδα-Ισραήλ         ώρα    18:00  (ΜΙΚΡΑ 3)
ΠΕΜΠΤΗ 29/10                   
Ισραήλ – Εθνική Νέων         ώρα  16:00 (ΜΙΚΡΑ 3)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/10                        
Κύπρος – Εθνική Νέων        ώρα 18:00 ( ΕΔΕΣΣΑ)
ΣΑΒΒΑΤΟ 31/10             
Ελλάδα  – Ισραήλ               ώρα12:00(ΚΑΜΠΑΝΙ)

ΜΙΓΚΑΣ: «ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ»
Ο πρώην διεθνής διαιτητής και σήμερα delegate Σωτήρης Μίγκας με δήλωσή του κάνει προσκλητήριο σε όλους τους νέους αθλητές προκειμένου να  παρακολουθήσουν τα μαθήματα της σχολής διαιτησίας τα οποία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στα γραφεία του ΣΥΔΧΑ  (Αριστοτέλους και Μονής Προδρόμου-Πλ. Βικτωρίας).
Ο Σωτήρης Μίγκας σχετικά αναφέρει: «Καλώ όλους τους νέους αθλητές ακόμα και κάποιους που έχουν σταματήσει να έρθουν στη διαιτησία. Είναι ευκαιρία να ξεκινήσουν μια καινούργια καριέρα στην Ευρώπη. Όλες οι Εθνικές ομοσπονδίες έχουν πληθώρα νέων παιδιών οι οποίοι έχουν υπάρξει αθλητές.  Όταν έδωσα εξετάσεις για delegate παρά το ότι  το γνώριζαν με ρώτησαν εάν υπήρξα αθλητής. Εγώ ξεκίνησα σαν αθλητής στην  αθλητική ένωση εμποροϋπαλλήλων και στη συνέχεια προχώρησα στη διαιτησία. Η διαιτησία και αυτό είναι αξίωμα για όλα τα σπορ είναι ταλέντο. Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως όλα τα καινούργια παιδιά θα τα στηρίξουμε με την καρδιά μας. Θα τους δώσουμε τα φώτα μας και την εμπειρία μας και θα τα βοηθούμε πάντα. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που η σχολή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του διαιτητή Δημήτρη Μοσχοβέλη. Ο Μοσχοβέλης υπήρξε ένας άξιος συνάδελφος και χαρακτηριστικό του ήταν η πραότητά του και το χαμόγελό του, ενώ προσανατόλισε στο χάντμπολ και τα δυο του παιδιά. Τέτοιους ανθρώπους έχουμε υποχρέωση να τους τιμούμε και να τους θυμόμαστε».
Ο Ομοσπονδιακός Παναγιώτης Ιατρούδης τόνισε: « Αν και δεν είμαι αρμόδιος σε θέματα διαιτησίας θέλω σαν παλιός διεθνής παίκτης και τώρα προπονητής να παροτρύνω τα παιδιά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της σχολής. Εάν δεν βοηθήσουν οι ίδιοι οι αθλητές από οποιοδήποτε  πόστο τότε ποιος θα βοηθήσει το άθλημα; Ο δρόμος της διαιτησίας είναι ανοιχτός και όλοι θα  στηρίξουμε τα νέα παιδιά».
--Στη σχολή διαιτησίας θα διδάξουν ο Πρόεδρος της ΚΕΔ ΟΧΕ Θανάσης Νικολίτσας και ο Πρόεδρος του ΣΥΔΧΑ Στράτος Κυριακούλιας.

Το σημερινό πρόγραμμα
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009, Α1 ΑΝΔΡΩΝ, 3η Αγωνιστική
Ε.Κ.Γ. ΜΙΚΡΑΣ 20:00 Π.Α.Ο.Κ - Α.Ε.Κ. απευθείας από το σπορ+

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009
Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ, 3η Αγωνιστική
ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 16:00 Ο.Φ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
ΔΑΚ ΑΡΤΑΣ 16:00 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ - Α.Σ ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΔΑΚ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 16:00 ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΚΓΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 17:00 ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡ. - Γ.Σ ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΔΚΓ 18:00 ΜΕΓ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝ. - Α.Σ.Ε. ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ

 

1 comment

Anonymous said...

ALH EPITYXIA GIA AYRIANO AGVNA STIS KORITSARES MAS ME TON MEGA ALEKSANDRO