ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ THΣ OXE ΣΤΗΝ EHF ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Η ΟΧΕ απέστειλε στην EHF επιστολή καταγγελίας-διαμαρτυρίας σχετικά με τα όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στην πόλη Πρίλεπ της ΠΓΔΜ και οδήγησαν το σωματείο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών μετά από εντολή της ΟΧΕ να αποχωρήσει από το Τσάλεντζ Καπ.
Στην ανωτέρω επιστολή τονίζεται καταρχήν ότι λόγω της υψηλής σημασίας του θέματος η ΟΧΕ θα αναλάβει την εκπροσώπηση του σωματείου προς όλα τα όργανα της EHF.
Eπίσης μετά από μια εξιστόρηση των γεγονότων στην οποία εξηγείται και αναφέρεται η μη τήρηση των διεθνών συμφωνιών σχετικά με τη χρήση εθνικών συμβόλων από το γηπεδούχο σωματείο, η ΟΧΕ ζητά:
α) την απαλλαγή του ελληνικού σωματείου από οποιαδήποτε περαιτέρω τιμωρία καθόσον θεωρεί ότι πραγματικός υπαίτιος για τη μη διεξαγωγή των αγώνων είναι το σωματείο της ΠΓΔΜ και η προκλητική και αδιάλλακτη στάση του στο να χρησιμοποιήσει το εθνικό σύμβολο της Βεργίνας.
β) ζητά την τιμωρία του γηπεδούχου σωματείου ως πραγματικού υπαίτιου για την αποχώρηση του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών
γ) ζητά  τον πειθαρχικό έλεγχο των εκπροσώπων της ΕΗF που βρίσκονταν στο Πρίλεπ, θεωρώντας ότι εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους
--Η ανωτέρω επιστολή κοινοποιείται στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (ΙHF) και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ: «ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ»
Σχετικά ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Στέλιος Αγγελούδης τόνισε: «Έχουμε πει επανειλημμένως και το έχουμε κάνει πράξη, ότι εκπτώσεις σε τέτοια θέματα δεν γίνονται. Η ΟΧΕ θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς οπουδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι η αποχώρηση του ελληνικού σωματείου ήταν μονόδρομος χωρίς καμία άλλη επιλογή  και χωρίς υπαιτιότητά του και συνεπώς δεν υφίσταται θέμα τιμωρίας του»

--Υπενθυμίζεται πως η  πρώτη απόφαση για το θέμα αυτό θα ληφθεί από το πρωτοβάθμιο όργανο της  EHF που απαρτίζεται από υπηρεσιακούς παράγοντες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τετάρτη 7/10/09
ΔΓ ΜΕΝΙΔΙΟΥ 15:00 Α.Ε.Κ. - Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ απευθείας από το σπορ+ (κεκλεισμένων των θυρών)
Δ.Α.Κ. ΚΛΑΔΙΣΟΥ ΧΑΝΙΩΝ 17:30* ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ *ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ
ΔΓ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 18:00 Ε.Σ.Ν ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - Α.Ο.Δ. ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ
ΔΑΚ ΑΡΓΟΥΣ 18:00 ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ - Ε.Γ.Σ.Ν ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ
ΔΑΚ ΚΙΛΚΙΣ 18:00 Γ.Α.Σ ΚΙΛΚΙΣ - ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΥΕΤΙΩΝ: «Η ΜΟΝΠΕΛΙΕ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΓΗ»
Ο συνεργάτης του τεχνικού του ΠΑΟΚ Στέλιου Σεϊρεκίδη, Στέλιος Υετίων αναφερόμενος στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μονπελιέ στη Γαλλία και στα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν για τους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ τόνισε: «Αντιμετωπίσαμε μια διαστημική ομάδα και τολμώ να πω πως η Μονπελιέ βρίσκεται στο διάστημα και εμείς στη γη. Οποιαδήποτε ελληνική ομάδα σε συλλογικό επίπεδο δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι  καλύτερο. Δεν θα επικαλεστώ τις απουσίες των Γκρουμπάνοφ Κοκώνη και Αποστολίδη, αλλά πιστεύω πως εάν ήταν κοντά μας τα πράγματα θα ήταν λίγο καλύτερα. Η Μονπελιέ είναι μια πολύ φορμαρισμένη ομάδα.  Είναι φαβορί στην Κολωνία για το F4  του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς και για τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Νικολά Καραμπάτιτς, είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, πραγματική λαιμητόμος για κάθε ομάδα. Όμως δεν είναι μόνος του αλλά ανήκει σε μια οργανωμένη ομάδα. Εκείνο για το ποίο πρέπει να επιμείνω είναι πως οι παίκτες της Μονπελιέ ήταν αμείλικτοι απέναντί μας και επί 60 λεπτά δεν χαλάρωσαν τον ρυθμό τους καθόλου.
Για να φανεί καθαρά πια είναι η Μονπελιέ αρκεί να αναφέρω πως στην πρώτη αγωνιστική του Γαλλικού πρωταθλήματος κέρδισε την Κρετέϊγ με 47-25 , η οποία έχει 4.000.000 ευρώ μπάτζετ. Η Μονπελιέ έχει 8.000.000 ευρώ μπάτζετ έναντι των 300.000 ευρώ του ΠΑΟΚ. Εμείς παίξαμε καθαρά, κάτι το οποίο αναγνώρισε και ο προπονητής της Μονπελιέ και δεχθήκαμε ένα μεγάλο σοκ με το αρχικό 5-0 . Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αντιμετώπισαν το παιχνίδι με αξιοπρέπεια και προσπάθησαν να χαρούν το παιχνίδι ως μετέχοντες σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εντυπωσιακή. Οι 3.500 φίλαθλοι είχαν άψογη συμπεριφορά και στο τέλος φώναζαν και το όνομα της Θεσσαλονίκης ενώ υπήρξε εντυπωσιακή παρουσίαση των ομάδων.

«ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ»
Επόμενος σταθμός μας είναι η ουγγρική Ζέγκεντ το Σάββατο . Η ομάδα αύτη είναι πολύ καλή και πολύ δυνατή. Έφερε ισοπαλία στην έδρα της με την ρώσικη Τσεχόφ για το Τσαμπιονς λιγκ.  Πιστεύω θα πάμε καλύτερα. Κοντά μας θα έχουμε και τον Γκρουμπάνωφ και μάλλον όχι τον Κοκκώνη. Την επόμενη Πέμπτη θα αγωνιστούμε στη Ρωσία κόντρα στην Τσεχόφ και θα επιστρέψουμε από τη Ρωσία στην Αθήνα για τον αγώνα με τα Βριλήσσια την Κυριακή για το πρωτάθλημα. Θέλουμε να απολαύσουμε αυτή τη γιορτή. Είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσουμε νίκη εκτός έδρας. Θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε στην έδρα μας . Θεωρώ πως η εμπειρία που θα αποκομίσουμε από τα παιχνίδια στην Ευρώπη θα μας βοηθήσει πολύπλευρα στο να σταθούμε ακόμα καλύτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όλος αυτός ο Γολγοθάς θα ολοκληρωθεί με το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Μίκρα 3 την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου».

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΧΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΑΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Με την ευκαιρία της  έναρξης της αγωνιστικής περιόδου για την ΕΣΧΑ, στις 10 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της ΕΣΧΑ και μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ Σπύρος Κουτσούπης δήλωσε: « Εύχομαι όλα τα πρωταθλήματα της ΕΣΧΑ όλων των κατηγοριών να αποδειχθούν καλύτερα από πέρυσι. Ελπίζω πως θα ανέβει ακόμα περισσότερο το επίπεδο των πρωταθλημάτων. Το ΔΣ της ένωσης θα είναι κοντά στα σωματεία για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων. Θέλω ιδιαίτερα να καλέσω τους υπευθύνους της διαιτησίας να σκύψουν με φροντίδα κυρίως στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ένωσης διότι αυτά θα αποτελέσουν την δεξαμενή από την οποία θα αντλήσουμε αύριο ταλαντούχους αθλητές. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες με υγεία και πρόοδο για όλους»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
Η διοίκηση της ΕΣΧΑ απέστειλε έγγραφο στα σωματεία ενημερώνοντας για την έναρξη της σχολής διαιτησίας που οργανώνει ο ΣΥΔΧΑ, και στο οποίο αναφέρονται τα εξής:
«Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Χειροσφαίρισης Αττικής (ΣΥΔΧΑ) διοργανώνει Σχολή για την ανάδειξη νέων διαιτητών κριτών για την στελέχωση των πρωταθλημάτων τη Νέας αγωνιστικής περιόδου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του συλλόγου των Διαιτητών ( Μονής Προδρόμου 6 και Αριστοτέλους-Πλ. Βικτωρίας).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής;
Παρασκευή 23/10/2009  απόγευμα
Σάββατο 24/10/09 πρωϊ και απόγευμα και
Κυριακή 25/10/09 πρωϊ .»

«ΜΕΤΑΓΓΙΣΤΕ ΜΕ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ»
Ειδικότερα αναπτύσσοντας το σκεπτικό της η ΕΣΧΑ για το προσκλητήριο που απευθύνει στα σωματεία στο έγγραφό της αναφέρει τα εξής: «Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ικανού έμψυχου δυναμικού στις τάξεις των διαιτητών, το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στην διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της ΕΣΧΑ , ως μόνη ορατή βραχυπρόθεσμη λύση παρουσιάζεται η ανάδειξη νέων διαιτητών μέσα από σχολές που θα λειτουργήσουν στον ΣΥΔΧΑ . Τα σωματεία θα πρέπει να βοηθήσουν έμπρακτα την προσπάθεια αυτή. Πρέπει κάθε σωματείο να παροτρύνει και να στείλει παλιούς αθλητές και αθλήτριες ή οποιοδήποτε άλλο άτομο που θα ήθελε να ασχοληθεί με τη διαιτησία. Νέοι  από 18-22 ετών αποτελούν σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία την ιδανικότερη ηλικία για να ακολουθήσουν το λειτούργημα του διαιτητή με μεγάλες προοπτικές. Αυτό σημαίνει πως σύντομα μπορούν να αναρριχηθούν στην ιεραρχία της διαιτησίας μέχρι και να διεθνοποιηθούν. Το ΔΣ της ΕΣΧΑ σας παρακαλεί να μεταγγίσετε νέο αίμα στο σώμα της διαιτησίας ώστε να ορθοποδήσει και να εξαλειφθεί από τον ορίζοντα ο φόβος και η ανησυχία για την πορεία και τη βιωσιμότητα των πρωταθλημάτων».
Το κείμενο υπογράφουν ο Πρόεδρος Σπύρος Κουτσούπης και η Γενική Γραμματέας Κυριακή Μπακουλοπούλου».


 

No comments