ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ


Προπονητής μπήκε στο γήπεδο σταματώντας αντίπαλη παίκτρια σε αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών!

Αν κάποιοι προπονητές… τρώνε τα νύχια τους από αγωνία τις στιγμές που υπολείπονται για την ολοκλήρωση του ματς, κάποιος συνάδελφός τους βρήκε τρόπο να δράσει. Σάλο έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η αντιαθλητική συμπεριφορά του προπονητή της αυστριακής Χίπο στον αγώνα κόντρα στην γαλλική Μετς για την 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ στο χάντμπολ γυναικών. Ο Γκούναρ Πρόκοπ προς έκπληξη όλων μπήκε μέσα στο γήπεδο τέσσερα δευτερόλεπτα (59:56) πριν το τέλος του αγώνα -και ενώ το σκορ ήταν 27-27- και σταμάτησε την αριστερή εξτρέμ της Μετς Σβετλάνα Ογκνιένοβιτς η οποία ξεχυνόταν προς το τέρμα!
Ο Πρόκοπ μπορεί να πέτυχε τον σκοπό του, δηλαδή να μην χάσει η ομάδα του -αφού η Μετς δεν κατάφερε να σκοράρει στα υπολειπόμενα δευτερόλεπτα που συνεχίστηκε το ματς- αλλά ο ίδιος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό, αφού ο ίδιος διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να δεχθεί την σοβαρότερη και μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ στο άθλημα για αυτή του την ενέργεια. Μάλιστα χθες το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ τον καθαίρεσε από πρόεδρο και τον «πέταξε» από την επιτροπή γυναικών. Αξιοσημείωτο είναι πως ο 69χρονος τεχνικός έχει ανακηρυχθεί από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «προπονητής του αιώνα» στο γυναικείο χάντμπολ, λόγω του ότι έχτισε από το μηδέν την Χίπο και την οδήγησε σε 8 κατακτήσεις πρωταθλημάτων της Αυστρίας και 4 κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ άλλες δύο φορές έφτασε στον τελικό, όπως την περίοδο 2007-2008. Μάλιστα πολλοί θεωρούν πως η Χίπο την τριετία 1993-1996 υπήρξε η πληρέστερη ομάδα όλων των εποχών!

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΙΣΟΒΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ 45.000 ΕΥΡΩ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠ!
Παραδειγματική τιμωρία επέβαλλε το πειθαρχικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (EHF) στον προπονητή της αυστριακής Χίπο, Γκούναρ Πρόκοπ. Ο 69χρονος τεχνικός θα πληρώσει πολύ ακριβά κυριολεκτικά και μεταφορικά την κίνηση του να μπει στο γήπεδο -στο 59:56- και να σταματήσει αθλήτρια της Μετς την ώρα που έφευγε στον αιφνιδιασμό για να σκοράρει σε αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών. Ο Πρόκοπ θα πρέπει να πληρώσει 45.000 Ευρώ πρόστιμο, αποκλείστηκε για τρία χρόνια από κάθε διοργάνωση, ενώ αποκλείστηκε και ισόβια από κάθε αξίωμα της ΕΗF! Η δε ομάδα του εκτός από τα 30.000 Ευρώ που θα πληρώσει ως πρόστιμο, θα χάσει και τον βαθμό που κέρδισε στον αντίστοιχο αγώνα κόντρα στην Μετς, που λόγω της επέμβασης του Πρόκοπ έληξε ισόπαλος 27-27. Η τιμωρία του Πρόκοπ είναι η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί στο άθλημα και μάλιστα η EHF μπλόκαρε όλα τα βίντεο με την επίμαχη φάση που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο, αφού τα θεωρεί δυσφίμιση του αθλήματος.

8 comments

Anonymous said...

ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 69 ΕΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ.ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΤΕ

Anonymous said...

70 χρονων ειναι ο ανθρωπος-δεν νομιζω να θελει αλλο να ασχοληθει με την προπονητικη-η ομαδα του ομως ειναι το παιδι του και για το παιδι μας μπορουμε να κανουμε το οτιδηποτε!-οποτε δικαιολογημενος:)

Anonymous said...

Ο Τέο Παυλίδης που έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο σε αγώνα -πρόπερσι- του Ζαφειράκη πόσο είχε τιμωρηθεί;....

Anonymous said...

Sosti apofasi tis EHF...kai ligo tou einai.Den mpori na kanei oti feli, o kafe Prokop.. Antifetos, auti i anfropi prepi na prosehoun tin eikona tou aflimatos... Nai 4:40 μμ, gia to paidi sou kaneis ta panta, telika ekane to antifeto, me auti tin aparadekti simperefora den ti voifese tin omada.

Anonymous said...

ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ . ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕ ΑΞΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ.Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ,ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 6.52 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Η ΜΕΝ ΠΡΩΤΗ ΠΗΡΑΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ,ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΜΕ.ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Anonymous said...

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΑΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ !!!!!

Anonymous said...

ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ. Ο ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΕΒΔΟΜΟΣ

Anonymous said...

xaxaxxaxaxa
eleos pragmatika re paidia....