ΚΛΗΡΩΣΗ KΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ- ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΠΕΛΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΚΛΗΡΩΣΗ KΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ- ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΠΕΛΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΧΕ η κλήρωση για τη Β΄ φάση του Κυπέλλου Χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών καθώς και για το Φάϊναλ Φορ .

ολλές φορές λένε για την τύχη του πρωτάρη, αυτή την είχε πέρσι η ΑΕΚ φτάνοντας με μία βατή κλήρωση στο 1ο φάιναλ- φορ της ιστορίας της. Φέτος ήρθε η ώρα φαίνεται για την τύχη του Κυπελλούχου, αφού η «ένωση» ως κάτοχος πια είχε χθες την ευνοηκότερη κλήρωση για τον φετινό θεσμό. Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην έδρα της στους -16- τον Διομήδη, ενώ μετά –αν φυσικά προκριθεί- θα αγωνιστεί με τον νικητή του ζευγαριού Αναγέννηση Βύρωνα- Κύδωνα Χανίων. Με λίγα λόγια ο δρόμος προς το φάιναλ- φορ και την υπεράσπιση του στέμματος είναι ανοικτή για την ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη. Από κει και πέρα το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι στους -8- αναμένεται να είναι το ΠΑΟΚ- Φίλιππος Βέροιας, σαν de javu της περσινής αναμέτρησης με τους Βεροιώτες μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα να παίρνουν την πρόκριση στο φάιναλ- φορ μετά από δύο παρατάσεις και εκτελέσεις πέναλτι!

Πάντως στο περιθώριο της κλήρωσης του κυπέλλου γυναικών υπήρξε επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Ορμής Αντώνη Σκιαθά και του προέδρου των Ελπίδων Δράμας Δημήτρη Κασαπίδη. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο δεύτερος αφού τα έβαλε πρώτα με τον αντιπρόεδρο της ΟΧΕ Παντελή Χατζηιωάννου στην συνέχεια επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο των πρωταθλητών Ελλάδας, ο οποίος με την σειρά του τον απείλησε με μήνυση. Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δεν δόθηκε κάποια συνέχεια.

Αναλυτικά η κλήρωση: Κύπελλο ανδρών: Φάση των «16» (19-20/12/2009) Κιλκίς–Πανελλήνιος (Α), ΧΑΝΘ–Βριλήσσια (Β) Θερμαϊκός–Δούκας (Γ), ΑΕΚ –Διομήδης (Δ), Ιωνικός ΝΦ –Φίλιππος Β. (Ε), Αναγέννηση Β.–Κύδων Χ. (ΣΤ), Φοίβος Σ.–Ζαφειράκης (Ζ), ΠΑΟΚ–Αερωπός (Η). Φάση των «8» (20-21/2/2010) (ΣΤ-Δ) Αναγέννηση Β. ή  Κύδων Χ. - ΑΕΚ ή  Διομήδης, Β-Ζ ΧΑΝΘ ή  Βριλήσσια-Φοίβος ή Ζαφειράκης, Α-Γ Κιλκίς ή  Πανελλήνιος-Θερμαϊκός ή  Δούκας, Η-Ε ΠΑΟΚ ή Αερωπός-Ιωνικός ΝΦ ή Φίλιππος Β. Final Four  (29-30/5/2010): Νικητής Β ή Ζ – Νικητής Α ή Γ, Νικητής ΣΤ ή Δ – Νικητής Η ή Ε.

Κώστας Σταματιάδης -Τεχνικός Διευθυντής ΑΕΚ : «Πιστεύουμε ότι με την κλήρωση αυτή θα περάσει η ΑΕΚ στο Φάϊναλ Φορ συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία»
Λουκάς Οικονόμου -Μάνατζερ  Βριλησσίων : «Η κλήρωση ήταν πάρα πολύ καλή. Έχουμε τη δυνατότητα να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Θέλει όμως προσοχή και να μην υποτιμήσουμε τους αντιπάλους»
Νικόλαος Παράσχου-Πρόεδρος Θερμαϊκού : «Βατή η κλήρωση. Στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση»
Θωμάς Μουμτζιδέλης –Πρόεδρος Αερωπού Έδεσσας: «Η πιο δύσκολη κλήρωση που θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος και θα παίξει στην έδρα της. Εμείς θα αγωνιστούμε όπως πάντα, αλλά είχαμε  την ελπίδα ότι θα έχουμε μια ομάδα ή από την Α2 ή μια ομάδα της Α1 στα μέτρα μας. Τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».
Νίκος Γραμματικός- προπονητής ΓΣ Πανελλήνιος: «Η κλήρωση μας έφερε αντιμέτωπους με μια καλή ομάδα. Εξαρτάται από εμάς το πώς εμείς θα παίξουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και εάν θα  δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη αυτή»
Στέλιος Σεϊρεκίδης-Προπονητής  ΠΑΟΚ: «Το κύπελλο είναι ένα ξεχωριστός θεσμός θα διεκδικήσουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι με στόχο να είμαστε στο Φάϊναλ Φορ»
Γιάννης Αρβανίτης-προπονητής ΑΕΚ: «Το Κύπελλο είναι πάντα Κύπελλο και εάν η κλήρωση είναι καλή ή όχι φαίνεται στο τέλος.  Η κλήρωση είναι βατή. Είναι θετικό ότι παίζουμε το πρώτο ματς στον πρώτο γύρο στο γήπεδό μας. Θα επιστρατεύσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να είμαστε στο Φάϊναλ Φορ».
Θεόδωρος Παυλίδης-Προπονητής Φιλίππου Βέροιας: « Θα κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο χωριστά και θα δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλός μας για να προετοιμάσουμε την ομάδα κατά τον καλύτερο τρόπο»
Χρήστος Γεροδήμος-Προπονητής Διομήδη : «Θα γίνει ένα καλό ματς μ΄ ένα γνώριμο αντίπαλο»
Χρήστος Τζουβάρα- Προπονητής Ζαφειράκη: «Θεωρητικά η κλήρωση για το Ζαφειράκη είναι καλή, αλλά χρειάζεται σοβαρότητα όπως και στο πρωτάθλημα για να έχουμε μια καλή πορεία»
Παναγιώτης Μεσσήνης-Προπονητής Ιωνικού ΝΦ: «Δυο ιστορικές ομάδες θα συγκρουστούν στη Νέα Φιλαδέλφεια . Ο αγώνας θα θυμίζει ντέρμπυ παλιών εποχών. Εμείς είμαστε ομάδα Α2 . Φαβορί είναι ο Φίλιππος. ΄Εχουμε στραμμένη την προσοχή μας στο Πρωτάθλημα, δεν μας ενδιαφέρει η διάκριση στο Κύπελλο»
Κυριάκος Λάππας –παίκτης της ΧΑΝΘ : «Τα Βριλήσσια έχουν κάνει καλή δουλειά φέτος και είναι δεμένη ομάδα. Είναι το φαβορί στον αγώνα μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε βάζοντας τα δυνατά μας».

 
ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ     2009-2010
Κύπελλο Γυναικών: Φάση των «16» (19-20/12/2009): Ν. Ελβετία– Αναγέννησης Άρτας (Α), Μακεδονικός – Εθνικός Κ. (Β), Ν. Ιωνία–Αρίων Πτ. (Γ),  Άρης Ν.-Αναγέννηση Β. (Δ), Μ. Αλέξανδρος–Ορμή (Ε), ΠΑΟΚ – Προοδευτική (ΣΤ), Καματερό–Ελπίδες Δρ. (Ζ), Ποσειδών Λ.–Άρης Θ. (Η). Φάση των «8» (13-14/2/2010) ΣΤ-Ε ΠΑΟΚ ή Προοδευτική-Μ. Αλέξανδρος ή Ορμή, Α-Η Ν. Ελβετία ή  Αναγέννηση-Ποσειδών ή Άρης Θ., Γ-Δ Ν. Ιωνία ή Αρίων-Άρης Ν. ή Αναγέννηση Β., Ζ-Β Καματερό ή Ελπίδες Δρ.-Μακεδονικός ή Εθνικός Κ.. Final Four (20-21/3/2010): Νικητής Α ή Η – Νικητής Γ ή Δ, Νικητής ΣΤ ή Ε – Νικητή Ζ ή Β.

Αντώνης Σκιαθάς-Πρόεδρος Ορμής Λουξ: «Η κλήρωση είναι στα μέτρα μας και θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο.
Γιάννης Σάλτας- Διοικητικό Στέλεχος Αναγέννησης Βύρωνα: «Είμαστε αισιόδοξοι για καλά αποτελέσματα στο Κύπελλο»

No comments