ΕΥΚΟΛΑ Η ΟΡΜΗ 42-28 ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΕΥΚΟΛΑ Η ΟΡΜΗ 42-28 ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Παράσταση για έναν ρόλο από την ΑΣΕ Ορμή-Λουξ Πάτρας στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος χαντμπολ γυναικών. Επιβλήθηκε με 42-28 του Μακεδονικού Θεσσαλονίκης και πέρασε με πανηγυρικό τρόπο στο τελικό της διοργάνωσης όπου αύριο (Κυριακή) θα αντιμετωπίσει τη Νέα Ιωνία (17.15 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Άρτας).

Η ομάδα της Πάτρας έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα τις διαθέσεις της, πήρε μέχρι και 10 γκολ διαφορά (12-2 στο 16΄) απέναντι στο νεανικό συγκρότημα της Σοφίας Ιττέ, το οποίο βέβαια αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία και διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο της.

Ο τραυματισμός της Ευγενίας Καράγεωργα στο 38ο λεπτό επισκίασε τη νίκη-πρόκριση της ομάδας της. Η διεθνής παίκτριας της ΑΣΕ Ορμή χτύπησε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Άρτας για περαιτέρω εξετάσεις.

Τα δεκάλέπτα: 6-1, 15-3, 23-8 (ημίχρονο), 29-13, 34-20, 42-28

Διαιτητές: Παπαματθαίου-Χρηστίδη

Δίλεπτα: 1-4, Πέναλτι: 1/2-2/2

ΑΣΕ Ορμή-Λουξ: (Ευθύμης Πιπελίδης): Κόρρα, Ποιμενίδου 6, Καράγιωργα 1, Καζάκη 7, Στράτου 4, Φρέζερ, Σεμετσένκο, Σταρσίνοφ 6, Στελλάτου, Καρέλα 1, Σκίπορ 5, Κουκουλομάτη 3, Ντάτσμαν3, Ατσκαρ 6

Μακεδονικός (Σοφία Ιττέ): Ταϊρίδου, Τσουτσουλάκη 4, Ε. Παπαδοπούλου 3, Γιαννόπουλου, Τσατσανίδου 2, Ταταρίδου 1, Χρονάκη, Ιωαννίδου 2, Τσιρνάρη 5, Ασπιώτη, Δημάνη, Μπαλανίκα, Ίλιτς 11

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ-ΠΑΙΚΤΡΙΩΝ :
Ευθύμης Πιπελίδης (προπονητής ΑΣΕ Ορμή): «Όταν παίζεις σε ημιτελικό αντιμετωπίζεις πάντα το άγνωστο. Εξελίχθηκε τελικά εύκολα το παιχνίδι για εμάς. Κοιτάμε τώρα τον τελικό με τη Νέα Ιωνία Μετά τον αγώνα μέσα στη Πάτρα με τη Νέα Ιωνία είχα δώσει συγχαρητήρια στα κορίτσια της Νέας Ιωνίας για την παρουσία τους. Μπράβο που κατάφεραν και πέρασαν στο τελικό. Το πλεονέκτημα της Νέας Ιωνίας είναι κεκτημένη ταχύτητα. Πρέπει να τους μπλοκάρουμε για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Σοφία Ιττέ (προπονήτρια Μακεδονικού): «Είναι επιτυχία που η ομάδα μας έφτασε στο φαϊναλ φορ. Η ομάδα αποτελείται μόνο από ελληνίδες και μια ξένη. Αντιμετωπίζαμε την ομάδα που διεκδικεί το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για άνοδο και θα συναντήσουμε και πάλι την Ορμή σε λίγους μήνες στην Α1».

Θωμαϊς Ταϊρίδου (τερματοφύλακας Μακεδονικού): «Συγχαρητήρια στην Πάτρα. Η ομάδα αποτελείται από μικρές παίκτριες, κυρίως Ελληνίδες. Δουλεύομε μαζί εδώ και 6-7 χρόνια. Σήμερα κόντρα στην Ορμή παίξαμε με μια ομάδα, που είναι σε ανώτερο επίπεδο από εμάς. Προσπαθήσαμε να κάνουμε καλή εμφάνιση και τα καταφέραμε».

Άννα Στράτου (αρχηγός ΑΣΕ Ορμή): «Μπράβο στο Μακεδονικό, που είναι ομάδα της Α2 και κατάφερε να φθάσει στο φαϊναλ φορ του Κυπέλλου. Ήταν ένα εύκολο παιχνίδι. Ήμαστε συγκεντρωμένοι πια στον τελικό κόντρα στη Νέα Ιωνία. Θα προσέξουμε περισσότερο αν θέλουμε να το σηκώσουμε για 2η συνεχόμενο χρονιά το τρόπαιο».

No comments