Με το δεξί οι πρωταθλήτριες Ευρώπης της Αβαν Γκαρντ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με το δεξί οι πρωταθλήτριες Ευρώπης της Αβαν Γκαρντ

Εχασε στις λεπτομέρειες ο Παναιτωλικός

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η υπεράσπιση του τίτλου για την Αβαν Γκαρντ στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Μαστερς) του Μπιτς χάντμπολ που διεξάγεται στο Εσπίνιο της Πορτογαλίας. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης νίκησαν 2-1 το φαβορί του ομίλου και ίσως της διοργάνωσης Μάλαγα και πλέον με νίκη κόντρα στην πορτογαλική Οσκαρσερ (6μ.μ.) εξασφαλίζουν την πρόκριση τους στα ημιτελικά!
Αξίζει να σημειωθεί πως στις κερκίδες βρισκόντουσαν και 5 Πορτογάλοι που είχαν μαζί τους μία Ελληνική σημαία Όταν τους ρωτήσαμε το λόγο είπαν πως είναι θερμοί υποστηρικτές της Αβαν Γκαρντ από την εντυπωσιακή παρουσία που είχαν πέρσι στην Κέρκυρα και είχαν να λένε για την υπέροχη φιλοξενία που τους πρόσφερε το νησί των Φαιάκων.
«Ηρθαμε εδώ να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Ξεκινήσαμε το τουρνουά πολύ καλά κόντρα σε μια ομάδα που την υπολογίζαμε πολύ και είναι από τις καλύτερες της διοργάνωσης. Ρισκάραμε σε κάποια σημεία, αλλά η τύχη είναι με την μεριά των τολμηρών», σχολίασε η Ιωάννα Φωτιάδου, ενώ όσον αφορά τις φήμες πως σταμάτησε την ενεργό δράση στη σάλα είπε: «Ακόμα δεν έχω αποφασίσει, όλα θα εξαρτηθούν από την δουλειά μου».

ΑΒΑΝ ΓΚΑΡΝΤ- ΜΑΛΑΓΑ 2-1 (20-17, 10-16, 8-6)
ΑΒΑΝ ΓΚΑΡΝΤ (Μαρία Καραντώνη): Ποιμενίδου 15, Τερζούδη 9, Φωτιάδου 5, Σκάρα 1, Ντεμπελιάσκι, Πάτσιου 6, Δημητρίου 2, Καραπορναλίδου.
ΜΑΛΑΓΑ (Μπεκέρα Καράσκο): Γκαρσία Μ. 6, Γκαρσία Ε. 6, Γκονζάλες, Ιγκλέσιας 4, Μαρτίνεζ 4, Μορένο 10, Νιέτο 1, Ροντρίγκεζ 12.


Ατυχος και αδικημένος ο Παναιτωλικός
Αν και είχε δημιουργήσει μια ομάδα για μετάλλιο ο Παναιτωλικός έχει αναγκαστεί να αλλάξει πολλές φορές τα αγωνιστικά του πλάνα σε λίγες ημέρες. Αρχικά οι ξαφνικές απουσίες των Λαζαρίδη, Γ. Ραμμόπουλου και έπειτα τα προβλήματα στο Εσπίνιο. Ο Ζήσης ταλαιπωρήθηκε όλο το βράδυ από δηλητηρίαση και ο Λ. Ραμμόπουλος από την χθεσινή προπόνηση έχει έντονους πόνους στον ώμο. Αν συνυπολογίσουμε όλα τα παραπάνω η ήττα με 2-0 (13-10, 17-16) από την Χέμο Πρόφιλι θα έπρεπε να είναι απόλυτα φυσιολογική, αλλά η ελληνική ομάδα άξιζε με την απόδοση της κάτι παραπάνω, αλλά το κακό ξεκίνημα και οι ακόμα περισσότεροι κακοί διαιτητές στέρησαν από την ομάδα του Αγρινίου την διεκδίκηση της νίκης τουλάχιστον στα σουτ- αουτ. Χαρακτηριστικό είναι πως σε δύο περιπτώσεις χρέωσαν με 2 δίγκολα τους Κροάτες, ενώ η μπάλα δεν είχε περάσει την νοητή γραμμή του τέρματος. Στην πρώτη περίπτωση με παρέμβαση του παρατηρητή το ακύρωσε, αλλά στη δεύτερη και πιο κρίσιμη το μέτρησαν. Επίσης ο Παναιτωλικός είχε 5 αποβολές και η Πρόφιλι καμία!
Το επόμενο ματς για τον Παναιτωλικό είναι στις 3:45μ.μ. με την ισπανική Πλάγια Μπαρμπάτε και μόνο με νίκη θα μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στην τετράδα.
Ο παίκτης- προπονητής της ομάδας Βασίλης Χαραλαμπάκης είπε: «Στο πρώτο σετ ξεκινήσαμε πολύ άσχημα επιθετικά, αλλά στην συνέχεια ο Ζήσης –που έπαιξε όντας άρρωστος- ανέβασε την απόδοση του και οργάνωσε καλύτερα την ομάδα και έτσι καλύψαμε μια διαφορά 8 γκολ, ωστόσο το χάσαμε με 3. Στο δεύτερο ήμασταν πολύ καλύτεροι και μας αδικεί το αποτέλεσμα. Επρεπε να πάμε τουλάχιστον στα σουτ- αουτ, αλλά οι διαιτητές σφύριξαν όσο χρειαζόταν για να κερδίσουν οι Κροάτες με ένα γκολ διαφορά. Αυτό δεν είναι μόνο δική μας γνώμη, αλλά όσων παρακολούθησαν τον αγώνα».

ΧΕΜΟ ΠΡΟΦΙΛΙ- ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0 (13-10, 17-16)
ΧΕΜΟ ΠΡΟΦΙΛΙ (Μλάντεν Πάρατζικ): Φαντιτς, Γιούγκοβιτς, Μόσιλατς 2, Γκόλιτς 2, Πόζεγκ 9, Κίτσα, Χρανίλοβιτς 6, Γκάγκουλα 11.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Βασίλης Χαραλαμπάκης): Στάντλερ 8, Χαραλαμπάκης, Ραμμόπουλος Λ, Βραχιολίδης 4, Κίτσος, Καραμαγκέλας 2, Ζήσης 4, Αλμπάνης 8.

No comments