ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΖΙΒΟΥΛΟΒΙΤΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΖΙΒΟΥΛΟΒΙΤΣ

Η καριέρα του Σάσα Ζιβούλοβιτς, μπορεί να μη συμπυκνώνεται τόσο εύκολα, μέσα σε τρεις προτάσεις, όμως αυτές είναι αρκετές για να περιγράψουν την πορεία του Σέρβου πλέι μέικερ που έγινε Έλληνας, όχι μόνο στο διαβατήριο αλλά και την καρδιά. Και ο <<Ζιβού>> όπως αρκετοί αποκαλούσαν τον φυσικό ηγέτη -ειδικά την τελευταία πενταετία- του Δούκα αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, και να κλείσει ένα κεφάλαιο όχι μόνο της δικής του ζωής, αλλά και του ελληνικού χάντμπολ.Κι αν η είδηση ότι ο Σάσα Ζιβούλοβιτς σταματάει από την ενεργό δράση δεν πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία, το κενό που αφήνει δεν είναι απλά δυσαναπλήρωτο, αλλά δεδομένα θα περάσει πολύ καιρός μέχρι να βρεθεί παίκτης ανάλογης αξίας και ήθους που ερχόμενος από το εξωτερικό θα πορέσει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινότητας τουαθλήματος.


Όταν το καλοκαίρι του 1998 άφηνε τη Μεταλοπλάστικα (ξεκίνησε το χάντμπολ από τη Ζάγιετσαρ, μια πόλη και ομάδα με παράδοση στο χάντμπολ και έπειτα πήγε στη Βοιβοντίνα) και την καθοδήγηση των Βούγιοβιτς και Βούκοβιτς για να φορέσει τη φανέλα του Πανελληνίου, με προπονητή τον Γιώργο Κρανάκη, ίσως να μην φαντάζονταν ότι θα περνούσαν μια ντουζίνα χρόνια (δύο στους Ολυμπιονίκες και δέκα στον Δούκα) και ακόμα θα βρισκόταν στην Ελλάδα που θα εξελισσόταν στο δεύτερο σπίτι του. Με την παρουσία του και μόνο ανέβασε το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Ποιος θα ξεχάσει τους ελιγμούς του, τα εντυπωσιακά του γκολ; Ακόμα και για αυτόν όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, τον μεγαλύτερο ξένο αθλητή σε προσφορά και ήθος που πέρασε από το ελληνικό χάντμπολ.

"Δεν ήθελα να τελειώσει έτσι"
"Ηρθαν όλα μαζί και δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Ο τραυματισμός μου στο χέρι (έκοψε τον υπερακάνθιο), το θέμα της πρόσληψης στο Δημόσιο και τελευταίο η ηλικία μου (38 ετών)! Ηταν μία δύσκολη απόφαση. Επρεπε να την πάρω όμως κάποια μέρα και αυτή ήρθε. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να παίξω ένα ακόμα χρόνο, διότι έβλεπα ότι μπορούσα. Δεν ήθελα να σταματήσω με τέτοιο τρόπο. Ηθελα το φάιναλ- φορ του Κυπέλλου να είναι η τελευταία μου διοργάνωση, να το ευχαριστηθώ, αλλά δυστυχώς στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα προγραμματίζεις. Δεν παραπονιέμαι όμως. Είχα τύχη στην 22χρονη καριέρα μου.


Με βοήθησε και η Ελλάδα πολύ. Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω πάλι την ίδια διαδρομή θα έκανα", σχολίασε ο ίδιος που δεν πρόκειται ωστόσο να αφήσει το άθλημα, αφού προπονεί τους Παμπαίδες του Δούκα. "Δεν γίνεται να μην είμαι στο γήπεδο. Θα αρρωστήσω αν δεν ασχολούμαι με το χάντμπολ'', σχολίασε ο Σάσα που θα ήταν άδικο να σταματήσει χωρίς να γίνει κάποιο ματς προστιμην του

No comments