ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)   - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)  

Στον β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα συμμετάσχει οριστικά η Ορμή Λουξ. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ ενημέρωσε σχετικά τους ανθρώπους της πατρινής ομάδας και ήδη οι «λέαινες» δήλωσαν συμμετοχή στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αποστέλλοντας πλήρες φάκελο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και δικαιολογητικά.
Η συμμετοχή της Ορμής Λουξ στον β΄ και όχι στον α΄ γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, με βάση τόσο την εξαιρετική παρουσία της πατρινής ομάδας στους αγώνες στο Νις της Σερβίας τον Σεπτέμβριο του 2008, όσο και με βάση τη νίκη των «λεαίνων» επί της Τουρκικής Μίλι Πιγιάνγκο πέρσι στο Ααλμποργκ της Δανίας.
Η Ορμή Λουξ, που βρίσκεται σε υψηλή θέση στην σχετική βαθμολογία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (σ. δύσκολα κάποια ομάδα θα ξεπεράσει τις «λέαινες» και την σεζόν 2011-΄12), θα αγωνιστεί το διάστημα 17 με 19 Σεπτεμβρίου (οι αγώνες του α΄ γύρου θα διεξαχθούν λίγο νωρίτερα, από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου) και το μόνο που απομένει, πλέον, να ξεκαθαρίσει είναι η έδρα των παιχνιδιών.
Το πιθανότερο (και με βάση τις ομάδες από το γ΄ γκρουπ δυναμικότητας του Τσάμπιονς Λιγκ) είναι ότι οι αναμετρήσεις της Ορμής Λουξ στον β΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης θα διεξαχθούν ή στην Νορβηγία ή στην Ουγγαρία ή στην Ρουμανία, χωρίς να αποκλείονται επίσης η Γερμανία ή η Δανία.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ αναμένεται να επικυρώσει τις επόμενες ημέρες την συμμετοχή της Ορμής στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η κλήρωση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Ιουλίου στην Βιέννη.
Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία της Ορμής, αυτή θα ξεκινήσει στις 2 Αυγούστου. Παράλληλα, το νέο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Γυναικών του χάντμπολ προγραμματίζεται να αρχίσει στις 19 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΓΚΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ
Σχετικά με τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις της Ορμής Λουξ, ο γενικός διευθυντής του συλλόγου Ανδρέας Κόγκας δήλωσε τα εξής: «Σιγά – σιγά ολοκληρώνεται η συμπλήρωση του ρόστερ της νέας σεζόν. Η ομάδα μας δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος για χρήση 5 αλλοδαπών παικτριών. Οι ξένες παίκτριες που θα έχουμε στο ρόστερ μας θα είναι συνολικά 4. Ηδη έχουν κλείσει η Ουκρανή Ολέσια Σεμεντσένκο και η Σέρβα Ορνέλα Ρόγκαν, ενώ απομένουν δύο ακόμη προσθήκες από την αγορά του εξωτερικού. Εχουμε καταρχήν συμφωνήσει με μια δεξιά ίντερ και με μια δεξιά εξτρέμ, οι οποίες θα παρουσιαστούν πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, μαζί με μια ακόμη Ελληνίδα».

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

No comments