Ας κάνουμε την κρίση ευκαιρία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ας κάνουμε την κρίση ευκαιρία

Όλοι λίγο ή πολύ βιώνουμε τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στην καθημερινότητα μας. Ο αθλητισμός βεβαίως δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τον κανόνα. Με φανερή θέληση της πολιτείας να περιστείλει τις δαπάνες ήρθε η μείωση έως 20% των τακτικών επιχορηγήσεων όλων των ομοσπονδιών, λίγους μήνες μετά τις αναγγελίες της ΓΓΑ για τα αθλήματα εθνικού αθλητικού σχεδιασμού, τα πενταετή πλάνα των ομοσπονδιών, το σχολικό αθλητισμό και πολλά άλλα. Νωπή είναι η απώλεια των Μεσογειακών ενώ η διεξαγωγή του Παγκόσμιου νέων κινδύνεψε σοβαρά. Και τώρα; Τι κάνουμε; Πως θα αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα που έρχονται;

Η περιστολή των εξόδων είναι μονόδρομος και η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Η συγκεκριμένη εισήγηση της ΟΧΕ θα έχει όμως το αναμενόμενο αποτέλεσμα, ή του χρόνου τέτοια εποχή (Θεού θέλοντος) θα συζητάμε ξανά τα ίδια πράγματα;

Με μια πρώτη ματιά, το συγκεκριμένο σχέδιο θα εντάξει σχεδόν όλα τα σωματεία στις Εθνικές κατηγορίες. Στο επιχείρημα ότι αυτό γίνεται για να υπάρχει καλύτερη αξιολόγηση/επιχορήγηση των σωματείων από τη ΓΓΑ και ευκολότερη είσοδος στα κλειστά γυμναστήρια, θεωρώ ότι ματαιοπονούμε αφού τα σωματεία έχουν ξεχάσει από πότε έχουν λαμβάνειν τακτική επιχορήγηση ενώ για τη είσοδο στα κλειστά γυμναστήρια ερχόμαστε τελευταίοι.

Το ζητούμενο όμως είναι το κόστος και ο περιορισμός των μετακινήσεων. Κατά την άποψη μου αυτό θα επιτευχθεί μόνο με τη συμμετοχή πολλών ομάδων στα πρωταθλήματα των Ενώσεων και όχι το αντίστροφο που επιχειρείται. Πριν προλάβει κανείς να πει ότι αντί για τοπικό θα ονομάζεται Β Εθνική οπότε είναι το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ότι δεν είναι καθόλου το ίδιο, αφού άλλο να μετακινείται μια ομάδα για αγώνα Β Εθνικής πχ από την Ηγουμενίτσα στο Διδυμότειχο και άλλο από το Διδυμότειχο στην Κομοτηνή για τοπικό. Επίσης είναι προφανείς οι νέες μετακινήσεις που θα προκύψουν από και προς τα νησιά, σε περίπτωση εφαρμογής της ένταξης σχεδόν όλων των ομάδων στις εθνικές κατηγορίες. Για την ποιότητα των νέων πρωταθλημάτων η σιωπή είναι χρυσός.

Είμαστε το μόνο άθλημα που αντί οι χαμηλότερες κατηγορίες να τροφοδοτούν με αθλητές τις υψηλότερες κατηγορίες όπως σε όλα τα άλλα αθλήματα, συμβαίνει το ανάποδο. Με τη συγκεκριμένη πρόταση της ΟΧΕ, τα τοπικά πρωταθλήματα που λειτουργούσαν υποτυπωδώς, θα σβήσουν οριστικά, αρκεί να φανταστεί κανείς ότι με την υπάρχουσα δομή, τοπικά ανδρών έχουν ΜΟΝΟ η Αθήνα και ή Θεσσαλονίκη με 10 και 6 ομάδες αντίστοιχα, ενώ γυναικών δεν υπάρχει τοπικό πρωτάθλημα σε καμιά ένωση. Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί να μην υπάρχουν δυο τοπικές κατηγορίες στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη ή γιατί να μην υπάρχει μια κατηγορία τοπικού με 10 ή και περισσότερες ομάδες στην Κεντρική Μακεδονία; Μήπως η τόνωση των τοπικών πρωταθλημάτων θα αποτελούσε κίνητρο να δημιουργηθούν νέα σωματεία ιδιαίτερα στην περιφέρεια;

Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει τουλάχιστον τρεις αναδιαρθρώσεις κατηγοριών, χωρίς καμιά από αυτές να αποφέρει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Αυτή η φορά όμως φαντάζει η κρισιμότερη μιας και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα σηματοδοτήσουν την ύπαρξη και το μέλλον του αγαπημένου μας αθλήματος. Από τη φιλόξενη ιστοσελίδα www.handball.gr, συντάσσομαι κι εγώ με την άποψη πάρα πολλών ανθρώπων του χώρου για περιορισμό στο ελάχιστο δυνατό των εθνικών κατηγοριών, καθώς και για παράπλευρες αποφάσεις όπως πριμοδότηση όσων ομάδων δουλεύουν στις υποδομές ή τροφοδοτούν τις Εθνικές ομάδες ή έχουν Ευρωπαϊκές διακρίσεις, την αδειοδότηση των ομάδων, τη μεταφορά των τοπικών πρωταθλημάτων μεσοβδόμαδα αφού σε λίγο οι διαιτητές δεν θα φτάνουν για να στελεχώσουν τους αγώνες, την αυτονόητη λόγω της κρίσης κατάργηση της ποινής για μη δήλωση συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα, τη συμμετοχή Β ομάδων στα τοπικά πρωταθλήματα όσων συλλόγων επιθυμούν και ότι άλλο θα συμβάλλει στο τρίπτυχο βιωσιμότητα/ανάπτυξη/ποιότητα που είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Ας κάνουμε την κρίση ευκαιρία.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Στάθης Παπαχαρτοφύλης

21 comments

Anonymous said...

Αγαπητε φίλε ΠΑΠ,μίλησες ορθά αν και καθήμενος ( φαντάζομαι )-Εκτός και αν οτι έγραψες το έγραψες κυριολεκτικά στο πόδι..
Το ότι δεν θα συμφωνήσει όλος ο κόσμος μαζι σου δεν θα πρέπει να σε προβληματίσει η και το αντίθετο.Τουλάχιστον διαβάσαμε μια πρόταση.
Γιάννης

Anonymous said...

Οι αλλαγες ειναι σωστες να γινουν....αλλα οχι απο την νεα χρονια..!!! Δεν ειναι σωστο οι ομαδες να ξεκινανε ενα πρωταθλημα και στην μεση της χρονιας να τους λενε ανεβαινουν λιγοτεροι ή παραπανω και υποβιβαζονται λιγοτεροι ή παραπανω.
Γιατι μια ομαδα που τωρα πια της πουν στην μεση της χρονιας οτι αλλαζουν αυτα και ειναι απο τωρα εκτος στοχων....ποιος μας λεει οτι δεν θα αρχιζουν να δινουν παιχνιδια.....κ να κανουν δωρακια σε φιλους...???? Αυτο εκτος απο αναξιοπιστο πρωταθλημα θα ειναι και τσιρκο...
Ας ξεκινησει η νεα χρονια και η προκυρηξη να λεει ολες τις αλλαγες και να ξερουν ολες οι ομαδες τι θα αλλαξει απο την αρχη..!!!
τα λεω αυτα, αν ισχυει οτι θα γινουν αλλαγες αμεσα απο την νεα χρονια...

3:2:1 said...

"Πριν προλάβει κανείς να πει ότι αντί για τοπικό θα ονομάζεται Β Εθνική οπότε είναι το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ότι δεν είναι καθόλου το ίδιο, αφού άλλο να μετακινείται μια ομάδα για αγώνα Β Εθνικής πχ από την Ηγουμενίτσα στο Διδυμότειχο και άλλο από το Διδυμότειχο στην Κομοτηνή για τοπικό"

Εξηγειστε παρακαλω την διαφορα,γιατι δεν την καταλαβα...

και γιατι να ασχοληθει κανεις με τα τοπικα ;
Νομιζω οτι ειναι αποδοτικοτερο να πριμοδοτηθουν τα ηλικιακα και η αναπτυξη των ηδη υπαρχοντων συλλογων,οχι βεβαια με κομματικα κριτηρια,αξιοκρατικα
επισησ,τί θα προσφερει ενας νεος συλλογος;
-εχει ξαναγινει αυτο και κυριως προστεθηκαν καινουργια προβληματα

Anonymous said...

Η διαφορα φιλε 10:07 ειναι στα χιλιόμετρα,και φυσικα στα εξοδα.Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον 10:34 οτι το να ξεκινάμε τα πρωταθλήματα με μια ισχύουσα κατάσταση -όποια και να είνα αυτή - και με το που μπαίνει η ανοιξη να συζητάμε για αναδιάρθωση και αλλαγές που ακυρώνουν της προκυρήξεις του τρέχοντος έτους δείχνει την ''σοβαρότητα'' των ανθρώπων στην ομοσπονδία.Και μην μου πείτε ..υπάρχει κρίση και δεν μπορούμε να πληρώνουμε - δεν υπάρχουν χρήματα κλπ, διότι το πρόβλημα με τα χρήματα και η κρίση δεν μας κτύπησαν φέτος την πόρτα.Εγώ συμφωνό να γίνουν κινήσεις με γνώμονα την περικοπή εξόδων αλλά οχι με την προχειρότητα που βγάζουν καθε χρόνο της προκυρήξεις.Θέλουν αναδιάρθωση στα πρωταθλήματα ..μαζι τους εφόσον κρίνουν οτι θα λύσουμε σοβαρα προβλήματα, αλλα απο του χρόνου.Φετος οφείλουν να κάνουν πράξη οτι ακριβώς ανακοινώσανε στα σωματία τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ διότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ αγωνιστικά βαδίζουμε με της προκυρήξεις των εκάστοτε πρωταθλημάτων.Ασε που και νομικά δεν στέκει καμία αλλαγή για την τρέχουσα περίοδο.

stathpap said...

Εννοώ ότι αν ο στόχος είναι ο δραστικός περιορισμός του κόστους των μετακινήσεων, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στην περίπτωση που οι περισσότερες μετακινήσεις συμπιεστούν στα γεωγραφικά όρια ευθύνης των τοπικών ενώσεων. Αυτό κατά τη γνώμη μου επιτυγχάνεται με 3 και 2 εθνικές κατηγορίες σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα και μετά τοπικά πρωταθλήματα με μεγάλο αριθμό ομάδων.

Νέες ομάδες χρειάζονται για να διευρυνθεί και να δυναμώσει το άθλημα. Ιδιαίτερα σε νομούς που δεν υπάρχουν. Όσο περισσότερες ομάδες τόσο το καλύτερο.

Συμφωνώ για την πριμοδότηση στα ηλικιακά.

stathpap said...

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Όταν γίνεται περικοπή του 20% της επιχορήγησης ή σε απόλυτα νούμερα περίπου 600.000, είναι αστείο να μιλάμε για την προκήρυξη. Το θέμα είναι να βρεθεί η καλύτερη και η πιο ασφαλής λύση.

3:2:1 said...

κε Σταθη δεν συμφωνω οτι χρειαζομαστε πολλες ομαδες(η μαζικοτητα ηταν ανεκαθεν στοχος,αλλά επιμενω,προβληματα δημιουργουσε παντα)
χρειαζομαστε ΚΑΛΕΣ ομαδες
και για να συμβει αυτο θελουμε ΚΑΛΟΥΣ προπονητες.
Αναζητηστε τους,επιμορφωστε τους,αποζημιωστε τους,ελεγξτε τους
Ο,τι ακριβως δεν συμβαινει τωρα .
Βελτιωση δεν θα υπαρξει χωρις αποδοτικο ιδρωτα στο γηπεδο
Ουτε ξενοι παικτες,(ειδατε τί παθαινει διαρκως η Γερμανια)
ουτε διανομη μικροποσων για ρουσφετια...

Οι Γαλλοι εγιναν υπερδυναμη σε μια δεκαετια (85-95),εδω ακομη ασχολουμαστε με δικηγορους,γυμναστες σε ταδ,αποσπασεις,αχθοφορους παραγοντων,με τον μιζερο μικροκοσμο μας

Αρχισαν τωρα ολοι να φοβουνται οτι θα πεσει η ομαδα τους !!
Γιατι τωρα ειναι σωμενη ?

Anonymous said...

Φιλε 2:26 δεν εχει καμια σχεση το αν φοβουνται ολοι αν θα πεσει η ομαδα τους...ή αν εχει σωθει ηδη.
Το θεμα της αξιοπιστιας παραμενει....!!
Σου υποσχεται κανενας εσενα οτι πχ αν πεφτουν 4 απο Α2 οτι ο Πανσεραικος που πλεον δεν εχει καμια ελπιδα, οτι δεν θα δινει παιχνιδια σε φιλικα σωματεια....!! Θα μου πεις οτι και αλλιως να ηταν θα κερδιζε..? Ισως οχι αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχει δικαιωμα να ελπιζει σε κατι και να παλευει μεχρι τελευταια στιγμη.
Το ποιοι ανεβαινουν κ ποιοι πεφτουν πρεπει να ειναι ΠΑΝΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ απο την ΑΡΧΗ της χρονιας.



Υ.Γ. Τυχαιο παραδειγμα ο Πανσερραικος...!! Τους σεβομαι απολυτα σαν ομαδα...

Anonymous said...

ΡΕ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΚ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ.ΑΥΞΗΣΗ Η¨ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘ.ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΚ.
ΡΕ ΑΣΧΕΤΕ 12.38 ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ -ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ.

Anonymous said...

Χωρις να γνωριζω πως λειτουργει το συστημα κατα τη γνωμη μου πρεπει να υπαρχει μια δυνατη Α κατηγορια με ισως περισσοτερες ομαδες ,μια Α2 κατηγορια με λιγοτερες ομαδες και ολλες οι υπολοιπες ομαδες να παιζουν στη Β εθνικη οπου θα υπαρχει υποχρεωτικα ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ.
Η Β εθνικη πρεπει να δωσει την κατευθυνση που θα παρει το αθλημα τα επομενα χρονια και εκει θα πρεπει να ΄΄πεσει΄΄ το βαρος της προσπαθειας αναδιαρθωσης του αθληματος.
Κατα τη γνωμη μου οι Β εθνικες θα πρεπει να ΄΄χωριστουν΄΄ ανα περιφεριες δηλαδη θα εχουμε [Β1,Β2,Β3,Β4,Β5,κλπ και οι πρωτοι της καθε περιφερειας σε αγωνες [κανονικο πρωταθλημα] να προσπαθουν να ΄΄ανεβουν΄΄ στην Α2 κατηγορια.
Ομως η μεγαλη τομη και η κατευθυνση που πρεπει να δωθει απο την ΄΄ηγεσια΄΄ του αθληματος ειναι οι αποφασεις που θα παρει για το τι αθλητισμο θελει να κανει δηλαδη πρεπει να ξεκαθαρισει αν θελει συλλογους με προοπτικη και μελλον που θα βασιζονται σε νεαρους φιλοδοξους αθλητες η αν θελει στα γηπεδα χοντρους πικραμενους 40αρηδες που παιζουν για την πλακα τους κανοντας στη ουσια μαζικο αθλητισμο.
Στην πρωτη περιπτωση θα εχουμε ομαδες που βασιζονται στην αναπτυξη και στη δευτερη θα εχουμε απλως τη διαχειρηση της υπαρχουσας αρωστης καταστασης με συλλογους που το μονο που εχουν να δειξουν ειναι μια σφραγιδα και φυσικα το δικαιωμα ψηφου .

Anonymous said...

ESI 9:06 POU ISE SXETIKOS GIATI PAREKSIGISE? ALO EGRAPSE KE ALO KATALAVENIS.EROTISI APORIA KE AFORA ESENA. PREPI NA ISE KALA VOLEMENOS KE MEGALO TSIRAKI FEREFONO TIS OMOSPONDIAS ADE LAMOGIO.ALA AFOU ISE FOSTIRAS DEN MAS EKSIGIS TIN DIAFORA SE AFTA POU GRAFIS?

Anonymous said...

ο 9:06 εκτος απο αρχιφωστηρας.....που ξερει να κραζει αλλα να διαβαζει και να καταλαβαινει το τι γραφει καποιος μαλλον δεν μπορει.... αντι να γραψει την φνωμη του λεει βλακειες, αν διαβασες την προσταση που θα γινει στο Συμβουλιο ειναι η αναρδιαρθωση να εχει αμεση ισχυ (οσον αφορα προβιβασμους κ υποβιβασμους απο φετος) και εννοειται απο του χρονου τα νεα κονδυλια - εξοδα μετακινησεων.

Και η απορια των περρισοτερων εδω ειναι οτι πως γινεται ενα πρωταθλημα Εθνικης Κατηγοριας να θεωρηθει αξιοπιστο αν στην μεση της χρονιας κανεις δεν ξερει αν θα ισχυουν αυτα που λεει η προκυρηξη ή οχι..!!! και αν αλλαξουν...ποιος αναλαμβανει την ευθυνη για τυχον στημενα παιχνιδια με αδιαφορες ομαδες....!!!

Anonymous said...

ΑΣΧΕΤΕ ΠΡΟΚΡΙΣΗ-ΑΝΟΔΟ-ΑΥΞΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ 12 ΣΕ 2Χ8 η 2Χ10 ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΟΔΟ 4 η 8 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ β ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ....ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΧΕ .

Anonymous said...

κοστα τι εγινε?μνημοσινο εχεισ?

Anonymous said...

Ο Κώστας έχει όντως πρόβλημα. Συλλυπητήρια φίλε.

Anonymous said...

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ.Ο ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ Η Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ;ΕΠΕΙΔΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ-ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΤΕΛΙΚΑ;

Anonymous said...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΕΠΕΣΕ ΣΙΩΠΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ-ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ(ΖΕΡΒΑΣ).ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Anonymous said...

H κατάντια μας είναι ότι φτάσαμε να περιμένουμε να πάρουμε τα "φώτα" του 'πετυχημένου' ευρω-διαιτητή μεγαλοπαράγοντα(ΑΕΚ) και νυν μάνατζερ(μπρρρρ). Μετά από μια τόσο πετυχημένη πορεία ήταν ώρα να μας προσφέρει την γνώση του την σοφία(όχι την ξανθιά)και την πολύτιμη εμπειρία. Καληνύχτα σε όλους!!!

Anonymous said...

Αγαπητε φίλε ΠΑΠ,μίλησες ορθά αν και καθήμενος ( φαντάζομαι )-Εκτός και αν οτι έγραψες το έγραψες κυριολεκτικά στο πόδι..
Το ότι δεν θα συμφωνήσει όλος ο κόσμος μαζι σου δεν θα πρέπει να σε προβληματίσει η και το αντίθετο.Τουλάχιστον διαβάσαμε μια πρόταση.
Γιάννης

Anonymous said...

Αρχιφωστηρα.....που αφηνεις την δουλεια σου για το καλο του Ελληνικου χαντμπωλ και δεν πληρωνεσαι απο την ΟΧΕ αλλα δειχνεις μεγαλοψυχια.....για να λυσεις τα προβληματα του χωρου, πες μου για παραδειγμα στην Β΄Εθνικη αν οντως ανεβουν περισσοτεροι απο οσους λεει η προκυρηξη και δεν εχει να κανει με αυτες που υποβιβαζονται...., αν λοιπον ανεβουν 2 ή 3, για παραδειγμα ας πουμε οταν η Ακαδημια Πατρας (που πλεον θα ανεβαινει ευκολα) θα αντιμετωπιζει τις Ελπιδες Πατρας στις τελευταιες αγωνιστικες, που ειναι στη προτελευταια θεση....θα χτυπησει το ματσακι ή θα κατεβει χαλαρα αφου παιζει με τους συμπολιτες κ φιλους κ ειναι αδιαφορη για το αποτελεμα. Αυτο λοιπον εναντι του Καματερου που ειναι κοντα με τις Ελπιδες ειναι δικαιο...???
που ειναι η αξιοπιστια του πρωταθληματος..???
Τα ιδια προβληματα θα εχουμε κ εμεις στην Α2 αλλα εκει θα εχουμε και αλλα γλεντια....
Αλλα στο να πουλας μουρη εισαι πρωτος....!!!

stathpap said...

Αγαπητέ ανώνυμε 6:08 ή 5:14 (άλλης ανάρτησης)

Θεωρούσα ότι ακόμα και κάποιος με το δικό σου μυαλό και ευφυΐα, θα ήταν δυνατό να καταλάβει ότι οι απόψεις μου είναι 100% διαφορετικές από αυτές του Χάτζη και του κ. Κόγκα. Αλλά απ' ότι φαίνεται έκανα λάθος.

Αυτό το λέω διότι εμφανίστηκες 3 ημέρες από την δημοσίευση του άρθρου μου μόνο και μόνο για να κάνεις σπέκουλα.

Προσυπογράφω ΟΛΟ το σχόλιο σου το νόημα του οποίου με βρίσκει σύμφωνο και αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις σου.

ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΤΟΦΥΛΗΣ