ΤΗΝ… ΚΕΡΑΣΕ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΤΗΝ… ΚΕΡΑΣΕ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΙΚΗΣΕ 30-23 ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Την πρώτη της νίκη στον 6ο προκριματικό όμιλο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012, σημείωσε η εθνική μας ομάδα χαντμπολ ανδρών, κερδίζοντας με 30-23 την Ολλανδία, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Κλαδισού» στα Χανιά μπροστά σε 2000 θεατές.
Η εθνική ομάδα έδειξε σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τα παιχνίδια του περασμένου Οκτωβρίου με Τσεχία, Νορβηγία και κλειδί της επιτυχία της ήταν η πολύ καλή άμυνα και το πάθος των ελλήνων διεθνών.
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η εθνική ομάδα έδειξε τις διαθέσεις της και νωρίς προσπάθησε να χτίσει μια διαφορά ασφαλείας. Ευτύχησε να προηγηθεί μάλιστα με 10-4 στο 17ο λεπτό, ωστόσο μια κοιλιά στην απόδοση της έδωσε το δικαίωμα στους Ολλανδούς να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, δυο φορές. 11-11 στο 25΄ και 12-12 στο 27΄. Παρ΄ όλα αυτά δεν υπήρξε πανικός, μπόρεσε και αντέδρασε, μπαίνοντας στα αποδυτήρια, προηγούμενη με 14-12.
Στην επανάληψη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε διάθεση να «καθαρίσει» το παιχνίδι και μετά το 38ο λεπτό όπου για τελευταία φορά οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες (17-17), έκανε την αντεπίθεση του και με επιμέρους 6-1 σκορ, πήρε και πάλι διαφορά ασφαλείας (23-18 στο 45ο λεπτό) και «τέλειωσε» τους Ολλανδούς στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν με ένα επιμέρους σκορ 7-2, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με το τελικό 30-23.
Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε το έναυσμα στους 2.000 θεατές να αποθεώσουν τους έλληνες διεθνείς, οι οποίοι με την σειρά τους ανταπόδωσαν ευχαριστώντας τους για την συμπαράσταση.
Η ελληνική ομάδα με την συνολική της παρουσία έστειλε ελπιδοφόρα μηνύματα τόσο για την συνέχεια της ως ομάδα, όσο και για τον επαναληπτικό παιχνίδι που θα γίνει το Σάββατο στο Ρόττερνταμ.


Τα δεκάλεπτα: 6-2, 10-5, 14-12 (ημίχρονο), 18-17, 24-21, 30-23
Ελλάδα (Ν. Μάντζος): Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 1, Τζιμούρτος 3, Μαστορογιάννης 5, Ριγανάς 2, Ζαραβίνας, Μπαλωμένος, Βακάλης, Ευαγγελίδης 3, Τζούφρας, Κουλούρης, Χαλκίδης 7, Αλβανός 3, Μπακαούκας 6, Κεσίδης, Κοκολοδημητράκης
Ολλανδία (Τ. Σμιτς): Ζβίερς, φαν ντε Μόρτελ, Βονγκ 1, Λίντερς 1, Φαν Σκίε, Ανταμς 2, Σνίντερς, Λόχτντενμπεργκ 8, Σάγκεν, Βερνόι, Σούελμαν, Μπουλτ 1, Βέριανς 6, Μπούμχουβερ, Ρέμερ 2, Κόνιτζ 2.
Διαιτητές: Αντόρκα, Χούκερ (Ουγγαρία) Δίλεπτα: 3-3 Πέναλτι: 1/3- 3/3


ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Νίκος Μάντζος (προπονητής Εθνικής Ελλάδας): «Ήταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Εμείς ήμασταν παρά πολύ σοβαροί. Η ομάδα ήταν πολύ καλή στα πρώτα δυο δεκάλεπτα. Είχε πάθος που έπαιξε μεγάλο ρόλο. Και στο τελευταίο δεκάλεπτο δείξαμε σοβαρότητα. Παίζοντας με αντεπιθέσεις, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη,
Θέλαμε μια νίκη για να αλλάξει η ψυχολογία μας. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε προσγειωμένοι και να πάμε στην Ολλανδία, ώστε να διεκδικήσουμε και εκεί τη νίκη.
Θέλουμε να πάρουμε και άλλους βαθμούς. Θα προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο. Μου άρεσε η ομαδικότητα και το κλίμα που είχε η ομάδα μας. Παίξαμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε ένα ευχάριστο γήπεδο, ο κόσμος ήταν πολύ ευχάριστος και όλα αυτά συνέβαλαν στην επιτυχία».
Nίκος Ριγάνας (δεξιός ίντερ Εθνικής Ελλάδας): «Ήταν μια μεγάλη νίκη, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα που είχαμε. Ήταν μια νίκη που μας δίνει ώθηση, για το ματς στην Ολλανδία αλλά και τα παιχνίδια τον Ιούνιο. Σήμερα παίξαμε σαν ομάδα, πολύ ομαδικά, δείξαμε από την αρχή ότι έπρεπε να πάρουμε το ματς και το καταφέραμε. Θεωρώ ότι το ματς κρίθηκε στην άμυνα. Μας βοήθησε πολύ ο κόσμος, μας έδωσαν ώθηση οι φίλαθλοι. Ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο, είχε πολύ μεγάλη ενέργεια μέσα του» .
Τζίνο Σμίτς (προπονητής Εθνικής Ολλανδίας): «Όταν κάνεις τόσα πολλά τεχνικά λάθη, όσα εμείς, δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο από ένα παιχνίδι. Η Ελλάδα είχε σε καλή ημέρα τον τερματοφύλακα της, εμείς χάσαμε πολλά σουτ πάνω του και πρέπει να βελτιώσουμε τον τομέα αυτόν αν θέλουμε να έχουμε τύχη στο παιχνίδι του Σαββάτου».
Λουσιέν Ζβιέρς (τερματοφύλακας Εθνικής Ολλανδίας): «Κάναμε πολλά λάθη στις επιθέσεις μας, αλλά και στις αντεπιθέσεις που κερδίζαμε. Έτσι το έργο των Ελλήνων έγινε ευκολότερο. Όταν το ματς ήταν στα 2 γκολ, είχαμε ενέργεια και ψυχολογία για να κυνηγάμε αλλά όταν έφθασε στα έξι γκολ, νοητικά και σωματικά ήταν δύσκολο να ακολουθήσουμε. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από την ταλαιπωρία με το ταξίδι, αφού είχαμε τις ευκαιρίες ακόμη και με αυτές τις συνθήκες να κάνουμε κάτι καλύτερο. Μου άρεσε παρά πολύ το γήπεδο, ήταν πολύ όμορφο να παίζεις εδώ».


*Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Τσεχία επικράτησε της Νορβηγίας με 29-26.

6ος ΟΜΙΛΟΣ
H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 ματς)
1. Τσεχία (94-71) 6
2. Νορβηγία (93-84) 4
3. Ελλάδα (75-87) 2
4. Ολλανδία (78-98) 0.

18 comments

Anonymous said...

συγχαρητήρια στην εθνική. μπράβο στο μάντζο που τολμάει να σμίξει και παλιούς και νέους κ δικαιώνεται. άξιος ο μπακαούκας. σιγουριά ο τσιλιμπάρης (αλήθεια πώς ξαναγύρισε; είχε θέμα με τον ιατρουδη;).

Anonymous said...

τη διαφορα την εκανε ο τσιλιμπαρης στο τερμα.μεγαλη εμφανιση απο τον τερματοφυλακα της εθνικης.παρα πολυ καλος ο μαστορογιαννης,και πολυβολο ο μπακαουκας,καλοι αμυντικα το διδυμο χαλκιδης και και κοκολοδημητρακης.

Anonymous said...

καλα μη τρελαθούμε με τον μπακαούκα , εντάξει έπαιξε καλά αλλά όχι και πολυβόλο.
δεν αποτελεί και ένα νέο αξιόλογο παιδί για το μέλλον της εθνικης μας.
ο μάντζος βρήκε μιά συνταγή για να λύσει κάποια προβλήματα απέναντι σε μιά ομάδα που δεν υπάρχει στην κεντρική ευρώπη.

Anonymous said...

Μπράβο στους Χανιώτες και στα παιδία της εθνικής. Αν σας πειράζει ο Μπακαούκας γιατί τότε δεν λέτε τίποτα για τον Παπαδόπουλο? Ήταν ο μόνος ανεπαρκείς και έβγαλε όλο το παιχνίδι, ποιος άλλος σοβαρός προπονητής θα τον έβλεπε να χάνει τις αντεπιθέσεις χωρίς πίεση και θα τον κρατούσε μέσα, ακόμα και ο Γεωργιάδης θα τον έβγαζε… Κλείνοντας θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν, αν όπως λένε ότι θέλουν την προώθηση του αθλήματος ότι όταν ένα παιχνίδι είναι τηλεοπτικό ο βασικότερος κανόνας στο marketing είναι να βάλεις πρώτα τον κόσμο στην κερκίδα που είναι απέναντι από τις κάμερες και όταν γεμίσει η μία πλευρά τότε τους βάζεις από την άλλη.

Anonymous said...

κατι τετοια χρειαζεται το αθλημα για να συνεχιζει να αναπνεει και ισως να παει και καλυτερα.καλως κληθηκε ο μπακαουκας παρολο που εχει αδυναμιες.ο τσιλιμπαρης εκπληκτικος στην αρχη και γενικα σταθερος.μαστορογιαννης θετικοτατος.

και απο εμενα μπραβο στους χανιωτες.Σκεφτειτε οτι δυο χρονια πριν δεν υπηρχε το αθλημα στην κρητη και τωρα ισως εκει υπαρχει το καλυτερο γηπεδο και η καλυτερη εδρα για Εθνικη.

Anonymous said...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΤΟΝΙΚΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (ΚΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΑ ΧΑΝΙΩΝ) ΙΣΩΣ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΣΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ Α ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ .Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΨΥΧΗ ΟΠΩΣ ΜΑΣΤΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΣΙΛΙΜΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΑΝ Η΄ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ.

Anonymous said...

τωρα το αθλημα θελει την βοηθεια των δημοσιογραφων που βρεθηκαν σ αυτο το παιχνιδι ( κρητης) και θεωρω πως ηταν η καλυτερη δημοσιογραφικη ομαδα.
ας αφησουμε τα μεγαλα λογια και να δουλεψουμε ολοι μαζι για να δουμε αποτελεσματα.

Anonymous said...

afou anhkw se aytous pou katevhkan katw gia thn olh istoria na apodwsw ta eyshma proswpika ston proedro tou kydwna Noth psylakh pou htan aytos pou kanonise ta panta apo katw. 3enodoxeia , estiatoria metakinhseis, mexri kai to van apo krhtiko kanali afou logw kairou den efyge egkairws to ploio kai h ert den katevase to diko ths.tou to eipa kai apo konta alla kalo einai ayta na ginontai eyrews gnwsta.

polla sygxarhthria kai se osous allous prospa8hsan apo to gynaikeio swmateio pou anaferete.

Anonymous said...

Τσίλι πολύ καλός από τις κεντρικές θέσεις, μέτριος στα σουτ από τα εξτρέμ.
Πολύ καλός ο Μάστορας στις διεισδύσεις του, σε ανύπαρκτα 3άρια όμως.
Ο Μπαλωμένος ένας πολύ δυνατός στόκος, δεν θα παίξει καλό χαντμπολ ποτέ.
Ο Ευαγγελίδης καλός εκτελεστικά, λιγότερο οργανωτικά.
Αλβανός και αυτός πεσμένος αγωνιστικά, αλλά ακόμα και έτσι πολυτιμότατος για την ομάδα.
Ριγανάς αρκετά καλός.
Ο Τζιμούρτος πάρα πολύ καλός, μυστηριωδώς αντικαταστάθηκε, αλλά αν ήταν για να ψηθεί ο φέρελπις Μπακαούκας, χαλάλι του.
Ο Μπάκα έβαλε όσα έπρεπε να βάλει, δεν μπορώ να καταλάβω το πολυβόλο και την μεγαλειώδη εμφάνισή του, μας έκανε και τα αεροπλανάκια του, τι να πω... γραφικός! Φίλαγε τις βέρες, χειρότερος και από ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Ο Βύρωνας πολύ πολύ λίγος, στο πρώτο δεν ακούμπησε μπάλα, στο δεύτερο δεν μπορούσε να βάλει ούτε τους αιφνιδιασμούς.
Ο Χαλκίδης γίγαντας επιθετικά. Αμυντικά εγώ είδα τεράστια κενά σε όλη την ομάδα, ειδικά στα 3άρια μας, που δεν βρήκαν να τα αξιοποιήσουν οι αντίπαλοί μας.
Οι Ολλανδοί γενικά παρουσιάστηκαν ένα μέτριο σύνολο, με εξαίρεση τον αριστερόχειρα εξτρέμ που είναι μεγάλο παικτρόνι.
Μάντζο, όπως κοουτσάριζες σε μια φάση νόμιζα ότι παίζαμε φιλικό και έπρεπε να παίξουν όλοι για να ψηθούν. Είσαι τυχερός που σου βγήκε, αλλά με τέτοιο κοουτσάρισμα στην Ολλανδία δεν καθαρίζουμε!

Anonymous said...

i ollandia einai mia omada pou apoteleite apo athlites pou agonizontai sxedon oloi se bundesliga kai 2.bundesliga auto leei polla..... episis to teleutaio paixnidi pou edwse ektos edras me tin norvigia to exase me 2 goal kai auto einai ena apotelesma pou den einai tuxaio gt prokitai gia ena polu demeno kai poiotiko sunolo pou paizei monterno handball... re paidia ftanei me auto to neoelliniko thema ..... dld an oloi itan apo metrioi ws kakoi pws ginetai na kerdisame ? i omada ekane mia thetiki emfanisi apla kai omorfa ... pathos kai diathesi kuriarxisan . kali sunexeia !!!

Anonymous said...

ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ Ο ΜΠΑΚΑΟΥΚΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΌ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΙΚΙΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΧΑΣΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΑ ΑΠΟΓΕΙΟ ΣΟΥ ΜΠΑΚΑΟΥΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΊΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΝΤ ΜΠΟΛ ΜΑΖΙ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

Anonymous said...

Όποιος δε γουστάρει τους πανηγυρισμούς του Μπακαούκα να πάει να παρακολουθήσει καλλιτεχνικό πατινάζ σε περιγραφή Αλέξη Κωστάλα.

3:2:1 said...

11.47 φαινεται οτι το κατεχεις ...

Anonymous said...

11.47 ημιμάθεια χειρίστη αμάθειας λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι!Ελπίζω μόνο να μην είσαι κανένας από τους προπονηταράδες που έχουμε και μας έχουν φτάσει το πρωτάθλημα εκεί που είναι!

Anonymous said...

11:56πμ εσύ που είσαι πολυμαθής τι μας είπες δηλαδή; Μας είπες τίποτα και δεν το κατάλαβα; Άντε κάνε παρέα με τους αρχαίους μας πρόγονους να λέτε ρητά μαζί! Και προπονηταράς είμαι ασχετίδη, εσύ τι είσαι μυξούλα;

Anonymous said...

Ο ΜΠΑΚΑΟΥΚΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΊΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΙΚΆΡΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΖΗΛΟΦΘΟΝΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΙΝΔΑΛΜΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΩΦΕΛΕΙΤΕ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Anonymous said...

Έχετε δει ποτέ κανέναν αθλητή στο εξωτερικό, όχι στο Αζερμπαϊτζάν και στην Χιλή, αλλά σε προηγμένες χαντμπολικά χώρες να κάνει καραγκιοζιλίκια όταν βάζει γκολ; Εσάς μην σας ενοχλεί, εγώ το βλέπω καραγκιοζιλίκι και σαν θεατή με ενοχλεί ακόμα και αν βάλει το σπουδαιότερο γκολ για την ομάδα μου.
Και έλεος... υπάρχουν τόσοι άλλοι σπουδαίοι αθλητές στη χώρα μας να γίνουν ινδάλματα για τα παιδάκια, από τις κολοτούμπες του Μπακαούκα θέλετε να φέρουμε τα παιδιά στα γήπεδα;

Anonymous said...

11:47 o dunatos stokos sto voulose to stomataki !!! pare na exeis kai gia na vazeis sto stoma sou anthropous kai athlites san ton mpalomeno na pleneis to stomataki sou kai na grafeis kai to onomataki sou apo katw...... an stenwxorithikes galoktompoureko na suneltheis !!!!!