ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΣΤΗΝ ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Επιστολή που υπογράφει ο διευθυντής Σάλε Μπλαγκόγιεβιτς και με την οποία ενδεχομένως την γλιτώνει από την βαριά τιμωρία, έστειλε η διοίκηση της Παρτιζάν σε αυτή της ΑΕΚ.
«Για μία ακόμη φορά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την υποδοχή και τη φιλοξενία κατά την παραμονή μας στην Αθήνα. Δυστυχώς στο τέλος του αγώνα τρομακτικά πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό συνέβησαν και ελπίζουμε ότι ξέρετε πόσο ευγνώμονες είμαστε για τις προσπάθειές σας και τις απόπειρες να μας προστατεύσετε από τους άγριους χούλιγκαν. Επίσης ενημερώσαμε τον Τύπο για την βοήθειά σας και την βοήθεια των παικτών σας να μας βγάλουν από το γήπεδο. Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα που συνέβησαν εκείνη τη νύχτα δεν έχουν καμία σχέση με εσάς, δυστυχώς αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στον αθλητισμό.
Τέλος, πρέπει να είμαστε ευγνώμονες γιατί δεν υπήρχαν τραγικές συνέπειες και να προχωρήσουμε σαν φίλοι του αθλητισμού όπως πάντα ήμασταν। Η ΑΕΚ θα έχει πάντα την υποστήριξή μας σε οτιδήποτε».


ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

Στις τάξεις της AEK υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το ύψος της τιμωρίας που θα έχει το σωματείο από τα επεισόδια που συνέβησαν μετά το τέλος του αγώνα με την Παρτιζάν. Μάλιστα αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι το χρηματικό πρόστιμο (το οποίο είναι και άμεσα απαιτητό), αφού αν αυτό είναι μεγάλο, τότε δεν αποκλείεται να τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και η βιωσιμότητα -άρα και η ύπαρξη- του τμήματος. Εξάλλου ήδη η ομάδα για χρόνια δεν θα παίρνει μετακινήσεις από την ΟΧΕ, λόγω του προστίμου των 120.000 ευρώ που της επιβλήθηκε λόγω των γεγονότων της Λαμίας. Πάντως η ΑΕΚ είναι πιθανό να τιμωρηθεί βάσει του άρθρου 1.4 του πειθαρχικού της EHF. Aυτό ταιριάζει γάντι στην περίπτωση αφού αναφέρει για «αποτυχία ασφάλειας του αγωνιστικού χώρου ή προστασία παρατηρητών, διαιτητών». Το πρόστιμο εκεί ξεκινάει από 750 ευρώ και φτάνει έως και 15.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και ποινή αποκλεισμού της συγκεκριμένης έδρας (κλειστό Ιωνικού ΝΦ) για κάποια χρόνια. Μάλιστα παρόμοια ποινή (με λίγο ευνοϊκότερο πειθαρχικό) για εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο μετά το τέλος του ματς είχε επιβληθεί στην ΟΧΕ για το ματς της Εθνικής ανδρών με τη Βοσνία τον Ιανουάριο του 2006. Η ομοσπονδία πλήρωσε 5.000 ευρώ, ενώ της απαγορεύτηκε να χρησιμοποιήσει για τα επόμενα δύο χρόνια ως έδρα το κλειστό του Κιλκίς.
Με λίγα λόγια μπορεί να γλιτώσει τον αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, εκτός αν η ευρωπαϊκή θεωρήσει πως πρέπει να τιμωρήσει βάσει άλλης πιο αυστηρής διάταξης. Πάντως πληροφορίες από την Βιέννη αναφέρουν πως τέτοιας έκτασης επεισόδια με εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο είναι σπάνιο φαινόμενο και ακόμα και γι΄αυτούς είναι κάτι πρωτόγνωρο. Tα ελαφρυντικά στην περίπτωση της ΑΕΚ είναι πως δεν χτυπήθηκαν παίκτες και πως φαίνεται στο βίντεο παράγοντες και παίκτες της ομάδας προσπάθησαν να προστατέψουν αυτούς της Παρτιζάν (όπως αποδεικνύεται από το βίντεο και φυσικά την επιστολή της Σέρβικης ομάδας)

Η διαδικασία
Αφού η ευρωπαϊκή έλαβε την έκθεση του Γεωργιανού παρατηρητή, θα ενημερώσει την δικαστική επιτροπή, η οποία και θα ορίσει με την σειρά της τρία μέλη που θα βγάλουν την απόφαση, αφού δουν το βίντεο και πάρουν την έγγραφη απολογία του σωματείου. Το σωματείο εφόσον τιμωρηθεί και θελήσει να κάνει έφεση θα πρέπει να δώσει 5.000 ευρώ και στην συνέχεια η υπόθεση πάει σε μία ανεξάρτητη επιτροπή (ΕΚΑ) με τρεις δικηγόρους, τον έναν εκ των οποίων διαλέγει η ομάδα μέσα από μία λίστα που της δίνει η EHF.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΧΕ
H Oομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) εκφράζει τη λύπη της και καταδικάζει τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το Σάββατο 2/4/2011 μετά τα τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με την Παρτιζαν Βελιγραδίου, για το Τσάλεντζ Καπ. Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Σ. Λαζαρίδης δήλωσε σχετικά: «Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και μαζί να διασφαλίσουμε το άθλημα, αποδεικνύοντας ότι τα φαινόμενα βίας δεν είναι εγγενή χαρακτηριστικά του αθλήματος. Στον τομέα αυτό θεωρώ την στήριξη και συνεργασία των σωματείων δεδομένη». Η ΟΧΕ στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ θα συζητήσει το θέμα της διασφάλισης των επόμενων εσωτερικών διοργανώσεων (Β Φάση Α1 Ανδρών και F4 Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών) με στόχο την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Παράλληλα θα προγραμματιστούν συναντήσεις με τα εμπλεκόμενα σωματεία στις ανωτέρω διοργανώσεις, αλλά και με τα μεγάλα σωματεία που πρωταγωνιστούν στο χάντμπολ. Η ΟΧΕ θα κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται με τη συνδρομή και της Πολιτείας, προκειμένου να διασφαλιστούν οι προσεχείς διοργανώσεις και να προστατευτεί το άθλημα.

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΗF
Πολύ προσεκτική στην διατύπωση της ανακοίνωσης ήταν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, η οποία το μόνο που ανέφερε είναι πως αφού «έλαβε την επίσημη έκθεση του αγώνα, που αναφέρει για ταραχές πλήθους μετά το τέλος του ματς, ανακοινώνει πως θα διεξάγει έρευνα γύρω από τα περιστατικά»

1 comment

Anonymous said...

RE MAGKES AS TIMORITHI I AEK KE I KATHE AEK. TA SENARIA DEN ME ENDIAFEROUN KATHOLOU-AS FANE KE 300 AGONISTIKES- TORA I EPISTOLI TIS PARTIZAN INE STAXTI STA MATIA.KE TI EPREPE NA KANOUN I ATHLITES TIS AEK DILADI NA VARANE KE AFTI TOUS ATHLITES TIS PARTIZAN? KALA EKANAN KE TOUS PROSTATEPSAN.ALLA TOUS ALITARADES POU EKANAN TA EPISODIA TO SAVVATO I IDIA I AEK EPREPE NA TOUS EXI APAGOREFSI NA BOUN STO GIPEDO DIOTI PADA INE I IDII KE I IDII.