Στα 7 μέτρα… - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στα 7 μέτρα…

Να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα

Η αγωνιστική σεζόν όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις ολοκληρώθηκε και τα συμπεράσματα που βγήκαν μπορούν να φανούν χρήσιμα, αρκεί να γίνει η σωστή αξιολόγηση τους. Θεωρώ πως παρά τα πολλά προβλήματα (οικονομικής κυρίως φύσης) οι διοργανώσεις ήταν αξιοπρεπείς. Κυρίως το φάιναλ- φορ στα Χανιά στέφτηκε από επιτυχία, αν και πολλοί αμφέβαλαν για την ομαλή διεξαγωγή του. Αποδείχθηκε πως όλοι είναι χρήσιμοι, αρκεί να τους διαχειριστείς όπως πρέπει. Για να μην συμβεί το παραμικρό, όλοι φέτος είδαν τα πράγματα πιο σοβαρά και η ομοσπονδία και οι ομάδες και η αστυνομία. Το χάντμπολ χρειάζεται τον καλό ντόρο που δημιουργούν οι μεγάλες ομάδες. Ολοι είδαμε τι προηγήθηκε της κατάκτησης του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ. Ακόμα και οι ποδοσφαιρικοί συντάκτες έμαθαν τον Μπακαούκα, ενώ κάποιοι για χάρη της ΑΕΚ είδαν για πρώτη φορά στη ζωή τους αγώνα χάντμπολ στην τηλεόραση. Από κει και πέρα ο τίτλος για τα Βριλήσσια, σημαίνει πολλά. Καταρχάς δικαιώνει έναν παράγοντα που χρόνια πληρώνει. Ο Βασίλης Σκουλάς, παρά τον οξύθυμο χαρακτήρα του, που καμιά φορά τον οδηγεί σε απρέπειες, έχει μεγάλη συνεισφορά στο άθλημα. Αν έπαιρνε το κύπελλο η ΑΕΚ επικοινωνιακά θα βοηθούσε περισσότερο το χάντμπολ, αλλά η νίκη των Βριλησσίων κάνει ουσιαστικό καλό στο άθλημα, αφού κρατάει ζωντανή ακόμα μία «κυψέλη» του χάντμπολ και δίνει επιπρόσθετο κίνητρο στην ομάδα, την διοίκηση και ολόκληρη την πόλη. Και στο κάτω κάτω αποδείχθηκε πως όλοι έχουν δικαίωμα στην ελπίδα, ακόμα και αν έχουν κόντρα τους τα προγνωστικά και την κερκίδα.

Δεν το έχασαν οι παίκτες, αλλά η διοίκηση

Θεωρώ δίκαιη την μοιρασιά και την ΑΕΚ άξια πρωταθλήτρια,
διότι πραγματικά ήταν η πιο σταθερή ομάδα στη σεζόν και είναι αλήθεια πως άξιζε το πρωτάθλημα και για έναν ακόμα λόγο, για την διοικητική της συνέπεια απέναντι στο τμήμα και την θέση που του έδωσε μέσα στην ερασιτεχνική.
Πράγμα που δεν κατάφερε να κάνει ο ΠΑΟΚ γι’ αυτό και δεν άλλαξε τίποτα (για να μην αναφέρω πως άλλαξε προς το χειρότερο) παρά τα δύο πρωταθλήματα που πήρε. Το χειρότερο είναι πως αντί το τμήμα να έχει προτεραιότητα για τον ερασιτέχνη, ήταν ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Μάλιστα το απίστευτο ήταν πως η διοίκηση έστειλε την ομάδα στα πλέι- οφ, όντας 5 μήνες απλήρωτη! Ούτε για τα μάτια του κόσμου δηλαδή δεν έδωσε ένα μηνιάτικο πριν τα κρίσιμα παιχνίδια. Γνώμη μου είναι λοιπόν είναι πως το πρωτάθλημα δεν το έχασαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά η ανεπαρκής διοίκηση του, η οποία και τιμωρήθηκε, διότι στο τζάμπα δεν γίνεται συνέχεια να παίρνεις τίτλους και να γίνεσαι μάγκας… Η διοίκηση απουσίαζε ακόμα και από το τελευταίο ματς με την ΑΕΚ, που πιθανότατα το τμήμα θα έπαιρνε το 3ο πρωτάθλημα του (περισσότερα απ’ όσα έχει το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ)!

Έχουν διάθεση και φαίνεται

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια βλέπω πραγματικά μία έξαρση στην ανάπτυξη. Δεν ξέρω αν τελικά οι άνθρωποι της επιτροπής και οι προπονητές πετύχουν στο έργο τους, αλλά το σίγουρο είναι πως έχουν μεγάλη διάθεση και αυτό μου αρέσει πολύ γιατί θεωρώ πως στο ελληνικό χάντμπολ πάσχουμε από διάθεση. Η κίνηση της Αριστοτέλους είναι εξαιρετική και βλέπω πως το άθλημα μεταδίδεται σε όλο και περισσότερα παιδιά ανά την Ελλάδα μέσω των street handball. Πιστεύω πως αν κάτι θα μείνει θα είναι η δουλειά με την ανάπτυξη και το πώς θα γίνει οι ομάδες να τροφοδοτούνται συνέχεια με παιδιά. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ομοσπονδία πρέπει να παρέχει στην επιτροπή ότι χρειάζεται γιατί πραγματικά γίνεται δουλειά. Ακόμα και τα συμβούλια της επιτροπής τις περισσότερες φορές έχουν μεγαλύτερη απαρτία (σε ποσοστό) από αυτά της ομοσπονδίας.

Η Εθνική Νέων στα ματς με Τσεχία, Νορβηγία

Τέλος θα ήθελα να κλείσω με την προετοιμασία της Εθνικής Νέων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πολλά πράγματα λοιπόν δεν έχουν σχέση με τα χρήματα, αλλά με την φιλοσοφία. Μπορεί την δεδομένη στιγμή να μην υπάρχει η δυνατότητα για μία πλήρη προετοιμασία, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, αλλά λύσεις υπάρχουν. Εγώ δεν βλέπω κανένα λόγο που θα πρέπει οι παίκτες της Εθνικής ανδρών να παίξουν τα τελευταία και αδιάφορα παιχνίδια του Euro 2012 με Τσεχία και Νορβηγία τον Ιούνιο. Κίνητρο δεν υπάρχει και ελπίδα για πρόκριση στην τελική φάση ούτε μαθηματική πλέον. Γιατί λοιπόν να μην παίξει η Εθνική Νέων σε αυτά τα ματς, μήπως οι Τσέχοι και οι Νορβηγοί θα αγωνιστούν με τις πρώτες ομάδες τους; Για τους έμπειρους παίκτες της Εθνικής ανδρών ταλαιπωρία, ίσως αγγαρεία και λιγότερες διακοπές σημαίνουν αυτά τα ματς, ενώ για αυτούς της Νέων πολλά παραπάνω πράγματα. Πιστεύω λοιπόν πως με τεχνικό τον Νίκο Μάντζο, συνεργάτη τον Κώστα Τσαβδαρίδη και με τον βασικό κορμό (αν όχι όλη την ομάδα) της Νέων θα πρέπει να παιχτούν αυτά τα δύο ματς. Εξάλλου ακόμα και οι περισσότεροι παίκτες της Ανδρών έχουν την ίδια άποψη, ενώ κάποιοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να κατέβουν σε αυτά τα παιχνίδια.

Κων/νος Χατζηδημητρίου

30 comments

Anonymous said...

χαρουλες που θα κανει ο Μαντζος για το καπελωμα !

Anonymous said...

Γεια σου ρε Χάτζη. Ωραίο άρθρο και ωραία φωτό.

Anonymous said...

Kosta skefthkes pws an afta ta paidia fane 2 synexomena 20mpala sto kefali den tha shkwsoun psixologia me tipota???

Anonymous said...

Εγώ συμφωνώ με τον Χάτζη, να πάνε και ας φάνε και σαραντάμπαλο, οι ψυχολογίες και οι μαλακίες είναι για τους φούφουτους, τα παιδιά πρέπει να πάρουν δυνατά παιχνίδια. Άντε να ζητήσει ο Τσαβ διεθνή φιλικά, θα του πούνε πάρε τα τρία μας, δεν υπάρχει σάλιο. Μοναδική δυνατότητα για καλά παιχνίδια είναι αυτή η πρόταση, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα κολλήσει στη στενοκεφαλιά μερικών υψηλά ισταμένων.

Anonymous said...

"Αποδείχθηκε πως όλοι είναι χρήσιμοι, αρκεί να τους διαχειριστείς όπως πρέπει."

Αυτό ακριβώς. Τελικά συμφωνούμε

Anonymous said...

ΧΟΝΤΡΕ ΚΟΨΕ ΤΗΣ Μ......Σ

Anonymous said...

xontre tha ginoume rompa...

Anonymous said...

Ρε σεις φαγωθήκατε με τον Χάτζη. Ο ένας με το φάιναλ φορ ο άλλος με τις προτάσεις του. Ο Χάτζη είναι αυτός που τρέχει όλη μέρα για να προβάλλει το χάντμπολ ακόμα και τώρα που δυστυχώς έχασε τη δουλειά του. Μερικοί πρέπει να το εκτιμήσουν αυτό και να σταματήσουν τα κακόβουλα σχόλια εις βάρος του και μάλιστα στο μπλόγκ του.

Anonymous said...

Χάτζη συμφωνώ με όλα όσα γράφεις.
Θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα.
Ήρθε η ώρα να πάρει τις τύχες του αθλήματος στα χέρια της η νέα γενιά του αθλήματος.
Νέοι παράγοντες που υπηρετούν το άθλημα σε όλη την Ελλάδα ( στο Άργος στα Βριλλήσια ,στη Θεσσαλονίκη και αλλού) μαζί με λίγους καλούς από την παλιά δκση της ΟΧΕ και οι νέοι προπονητές (αλήθεια τι ωραία εξέλιξη αυτή στο Άργος με τον Δημητρούλια)που διψούν για προσφορά.
Έχει έρθει η ώρα κάτι κουρασμένα παληκάρια να πάνε σπίτια τους ή έστω να καθήσουν λίγο πιο πίσω και να αφήσουν την νέα γενιά να προσφέρει...

Anonymous said...

Αγαπητέ Χάτζη

διαβάζοντας το άρθρο σου αισιοδόξησα και σκέφτηκα πως ίσως τελικά βρέθηκαν αρκετοί άξιοι στην κατάλληλη θέση για να δούμε επιτέλους το άθλημα να αναπτύσεται όπως του πρέπει.

Έλα όμως που πριν από λίγο είδα στο youtube ένα video που μόνο θλίψη και μιζέρια μπορεί να προκαλέσει για το μέλλον του αθλήματος στην χώρα μας.

Εντυπωσιάστηκα από τις νίκες (άνοδο στην Α2) των ομάδων της Β' κατηγορίας Α.Ο. Ιωαννίνων απέναντι στον Πανσερραικό (έπεσε στη Β') και Ελπίδων Πάτρας απέναντι στον Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων (έπεσαν επίσης στη Β').

Ψάχνοντας λοιπόν για σχετικά άρθρα αυτών των αγώνων είδα το video από τον αγώνα Ελπίδες πάτρας - Λεωνίδας στο youtube όπου τουλάχιστον 12 λάθος αποφάσεις των διαιτητών του αγώνα (όλες σε βάρος του Λεωνίδα) έβγαζαν μάτι.

Τσάμπα γράφεις φίλε μου, τσάμπα φωνάζεις, αυτή η χώρα δεν αλλάζει.

Το link απο το video δεν το κράτησα αλλά αξίζει να το ψάξετε στο youtube.

Για τον αγώνα Ιωαννίνων με Πανσερραικό δεν βρήκα video ή άρθρο οπότε αν ξέρετε κάτι γράψτε για να μάθουμε τι έγεινε και εκεί.

SNIPER said...

"... αυτή η χώρα δεν αλλάζει..."

ας σκεφθει ο καθενας τις ευθυνες του


"Ν'αγαπάς την ευθύνη.
Να λες.Εγώ μονάχος
μου έχω χρέος να σώσω
τη γης.Αν δεν σωθεί,
εγώ θα φταίω."

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=u68pexrkhGI edo einai to link pou leei o 12.22 nai kanane lathy alla oxi se ola auta pou balate sto video.etsi einai auta omos file mou 12.22 plhronete ta tou parelthontos(blepe epeisodia sto paidiko)

Anonymous said...

kala autoi ekei ston lewnida prepei na nomizoun oti exoun kai epipedo kai ton Balic na bgazane etsi den tha kanane les kai bgalane ena paixth siga re paixtures klapses e klapses

Anonymous said...

ston 2:34

To na diamartirete kapoios den einai klapsa file mou.
Fonazei apla gia na enhmero8ei o kosmos gia to ti symvainei.
Dhladh toses omades pou den vgazoun ena Balic den prepei na yparxoun?
Apo to yfos twn sxolion pou kaneis katalavaino oti eisai atomo pou leitourgei me empatheia xoris koinh logikh.
Mallon o xoros tou podosfairou sou tairiazei kalytera.
Ase to handballaki se emas tous ligoys kai pio romantikous.
Magkia file mou einai na ta xoneis se kapoion otan kanei tsampoukades & apo thn allh na mporeis na ton yperaspizese otan exei dikio kai as mhn ton goystareis.
Etsi kanoyn osoi exoun PSYXH.

Anonymous said...

kala eidame to video!!ta bhmata nai einai bhmata alla ekei pou zhtate penalty eiste gia gelia oso gia tis grammes einai oles swstes giati o paikths pataei meta oxi prin... gia gelia eiste romantikoi toy handball alla me sas tha asxoloumaste twra??fanhke apo ta hlikiaka sas oti eiste omadoula alla sas parakaloyme synexiste giati ta videakia sas mas prokaloun wres geliou opote kanete kai kati xrhsimo..

Anonymous said...

σωστος ο 9.04

Anonymous said...

Kalispera,den kserw ti egine sta hlikiaka,akousa gia to epeisodio me ton diaithth(katebasma tou sorts...aparadekto),apla ta lathoi einai polla k tragika. to inter tis patras kanei synexeia 4 bimata(to mideniko bima exei katargithei edw k tosa xronia...eleos), ta penalti einai ola,trabigma apo pisw sta 6metra??ti syzhtame...opws k i fash sta extrem..katharo penaltaki...poly kalh kinhsh to videaki tou agwna...tetoies sfages exoun simbei polles fores stin eparxia...prepei to maxairi na mpei batheia...poly batheia gia na ginei to handballaki epitelous HANDBALL...sevasmos stous athlites k sevasmos stous diaitites...

Anonymous said...

ston 9:04

Pragmatika xerome pou se kanw kai gelas.
Alla na epivraveveis ton eayto soy san 9:56 einai geloio.
Mporei na grafeis san anwnymos alla sto blog katagrafete h IP address kai einai idia kai sta 2 sxolia 9:04 & 9:56.
Toso anagkh exeis apo epivravefsh pou to kaneis monos soy?
Twra pou na sou ekshgw ti 8a pei IP address... edw den katalves to video.

Anonymous said...

ston Sniper 09:53

file SNIPER symfwnw apolyta mazi sou.
Apla kapoies fores h apogohteysh einai toso megalh...

Ontos tipota den 8a allaksei an prwta den allaksoume emeis.
Kai an den ta kataferoyme, pali emeis prwta 8a ftaime

Anonymous said...

kai kati teleytaio...

Otan pefteis se toixo,
den ftaiei o toixos alla o dromos pou epelekses.

Anonymous said...

symfwnw kai bravo ston 1:36

H aytoepivravefsh egeine ths modas opote ksana bravo mou pou symfwnw me ton eayto moy.

Anonymous said...

re poios einai o Kazantzakis?
Mhpws 8es na peis Kazantzidis giati kapou to 'xw ksanakousei to souksedaki pou egrapses.

re paidia epiveveoste me giati 8a to kanw monos mou pali.

Ax re 9:04, eisai to prwtypo mou!!!

Anonymous said...

bre mpoufe eimai o 9.56 kai to sxolio tou 9.04 den to egrapsa ego.fantasmata blepeis?aplos to diabasa mou arese kai egrapsa oti leei alitheies.gia to an exeis psuxologika problhmata den sou ftaio ego file mou.....

Anonymous said...

ΓΡΑΨΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Anonymous said...

Απλά πληρώσατε σπασμένα άλλον και δικά σας όπως του συναθλητή σας που κατέβασε το παντελόνι του διαιτητή… Πολύ άσχημη κίνηση και για τον αθλητή και για τον σύλλογο άσε που φέτος αν όντως σας αδίκησε η διαιτησία στο μπαράζ (δεν έχω άποψη και μόνο από το βίντεο δεν καταλαβαίνεις)όλη την χρόνια θα σας θυμούνται γι αυτό …. Όποτε πρώτα πρέπει να δείτε τι κάνετε εσείς στο δικό σας μαγαζί και μετά απλά δειτε τι θέλει και η ομοσπονδία!!!!έτσι κ αλλιώς με τους διαιτητές δεν τα πατέ καλά νομίζω …

Anonymous said...

Με επιλεγμένα στιγμιότυπα δεν γίνεται να βγάλουμε συμπέρασμα-μπορεί να υπάρχουν και άλλα τόσα λάθη αντίστοιχα από την πλευρά των Ελπίδων!Μόνο εάν δούμε όλο το παιχνίδι

Anonymous said...

exei dikio o 2:12 prepei na doume olo to paixnidi,

ston 1:21 esu eisai ena pitsiriki apo ton lewnida pou exeis bgalei kai glwssa epeidh omws kai esy san anwnymos bouba filarako to paixnidi htan katharo. egw kserw oti oi sfages den ginontai sto goal alla otan o diahths sfazei h diafora einai asfaleias 5-6 toulaxiston. kai epeidh emeis exoume dei ta alghna xronia apo ton alikako papanastasiou aggeloudis kai alles dioikhseis pali kane bouba...kai otan megalwseis kai katalabeis oti h omadoula sou einai gia erasitexniko 5x5 pare playstation gia na pernas ton xrono sou kai ase to handballaki gi autous pou to katexoun gataki

Anonymous said...

Φίλε Χάτζη

γιατί σταμάτησε η ενημέρωση στο blog;
Ξέρεις καλά και από την επισκεψιμότητα του blog ότι όσοι αγαπάμε το handball μπαινοβγαίνουμε για να μαθαίνουμε τα νέα, αλλά τις τελευταίες μέρες δεν βλέπω ενημέρωση.
Πρέπει να γνωρίζεις ότι ο χώρος του handball σε έχει ανάγκη και έχει ανάγκη ακόμη και τα λάθη που μπορεί να κάνεις. Κατά καιρούς έχω διαβάσει αρνητικά σχόλια αλλά είναι δυνατόν να έχεις μόνο φίλους;
Τους χρειάζεσε και τους "αντιπάλους" για να γίνετε παιχνίδι.
Ελπίζω να είσαι καλά από υγεία και αν κάποιος γνωρίζει τι συμβαίνει ας μας ενημερώσει.

Τώρα σχετικά με το βίντεο των Ελπίδων Πάτρας και Λεωνίδα συμφωνώ και εγώ να το βλέπαμε ολόκληρο να δούμε αν υπάρχουν αντίστοιχες λάθος αποφάσεις κατά της Πάτρας. Μόνο έτσι θα κρίνουμε. Απ' οσα είδα όμως οι διαιτητές έκαναν τρομερά λάθη. Επειδή τόσο ο Μερτινιάν όσο και ο Σκλαβενίτης είναι έμπειροι διαιτητές και όχι νέοι πιτσιρικάδες στο χώρο θα έλεγα και εγώ ότι μάλλον εκδικήθηκαν τον Λεωνίδα αλλά κρατώ κάποιες επιφυλάξεις. Αν δεν δούμε όλο τον αγώνα δεν μπορούμε να καταλήξουμε με σιγουριά. Θα ξαναπώ όμως πως αυτά που είδα ήταν απαράδεκτα λάθη.
Κλείνω στέλνοντας τις ευχές μου στον Δημητρούλια του Διομήδη. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά αλλά του εύχομαι να έχει μια σπουδαία πορεία στα νέα του καθήκοντα.

Anonymous said...

ΡΕ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ.
ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.ΠΟΣΑ Κ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ HANDBALL ΚΑΙ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΙΝΑΤΕ...ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΙ Α2.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΙΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΕΚΕΙ.

Anonymous said...

Συμφωνώ με το video ότι έχετε αδικηθεί δεν χρειάζεται να δούμε όλο το παιχνίδι οι φάση ειδικά στο αριστερό extreme είναι από τα εγκλήματα του αθλήματος. ΟΚ μπορεί το video όλου του αγώνα να δείχνει άλλες τόσες φάσεις για την Πάτρα αλλά σε αυτή την περίπτωση οι Διαιτητές είναι για τις κλοτσιές όχι μόνο για κατέβασμα του σορτς.
Τι σχέση έχει το σωματείο με το ότι ένας αθλητής του κατέβασε το σορτς του διαιτητή αυτό δεν κατάλαβα...δηλαδή επειδή ο παίκτης ενός σωματείου είναι gay τότε όλη η ομάδα είναι αδερφές...όχι βέβαια...

Από την άλλη πάντως η εικόνα του Λεωνίδα άσχετα με το περιστατικό του σορτς είναι απαράδεκτη για Α2 (γήπεδο άθλιο – διοίκηση – χρηματικό – προπονητής – παίκτες – κ.α.)
Β εθνική έστω και άδικα (διαιτησία μπαράζ)...παρ’ τε το απόφαση ήταν τριτοκοσμική η εικόνα σας...δεν σας πρέπει η Α2 και αφήστε τον ψηλό το μικρό και το Πίβοτ να πάνε να μάθουν κάπου το άθλημα δεν χρειάζεται δάσκαλος οδήγησης άλλα προπονητής...

Το γεγονός με τον πανελλήνιο οφείλεται στη συνολική εικόνα του σωματείου...πρέπει να καταλάβετε ότι ήσασταν τραγικοί...

Λίγος σεβασμός στους φιλοξενούμενους αλλά πρώτα απ’όλα στους εαυτούς σας σαν ερασιτέχνες αθλητές δεν βλάπτει...κάντε έρανο εάν δεν τα καταφέρνετε...