Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Barcelona - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Barcelona

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 8η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί μπροστά σε 20.000 θεατές στο Λάνξες- Αρίνα της Κολωνίας νίκησαν στον τελικό του φάιναλ- φορ 27-24 την Θιουδάδ Ρεάλ. Ετσι έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου μετά από 6 χρόνια, όπου είχαν κερδίσει ξανά την Θιουδάδ Ρεάλ, ενώ πέρσι έχασαν τον τελικό μέσα από τα χέρια τους από το Κίελο, αφού δέκα λεπτά πριν το τέλος ήταν μπροστά με 10 γκολ διαφορά. Η Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του φάιναλ- φορ το Σάββατο είχε κερδίσει 30-28 την γερμανική Ράιν Νέκαρ Λόβεν, ενώ η Ρεάλ το Αμβούργο με 28-23. Η ομάδα του Τάλαντ Ντουσεμπάεφ έχασε όμως σε αυτό το ματς τον Σέρβο πορτιέρο –ίσως τον καλύτερο στον κόσμο- Αρπαντ Στέρμπικ, λόγω τραυματισμού κάτι που της στοίχισε στον τελικό, ενώ από την άλλη πλευρά ο τερματοφύλακας της «Μπάρτσα» Ντανιέλ Σάριτς κατέβασε τα ρολά με 26 επεμβάσεις και ποσοστό 50%!
Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλη συμβολή στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ είχε ο ελληνικής καταγωγής δεξιός ίντερ Κωνσταντίνος Ιγρόπουλος. Ο 26χρονος περιφερειακός της Εθνικής Ρωσίας ήταν καθοριστικός στον ημιτελικό, παίρνοντας τη θέση του Νάγκι, ενώ στον τελικό ξεσήκωσε το κοινό όταν έβγαλε μία απίστευτη πάσα πίσω από την πλάτη του στον δεξιό εξτρέμ Ρόκας, που σκόραρε στο 48’ της αναμέτρησης.
Αυτό ήταν ο Νο 106 τίτλος στα 69 χρόνια ιστορίας της Μπαρτσελόνα στο χάντμπολ, η οποία κατέχει ακόμα ένα ρεκόρ που είναι σχεδόν αδύνατο να κατατριφθεί, τα πέντε συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ το διάστημα 1996-2000! Πέντε τρόπαια έχει η γερμανική Γκούμερσμπαχ, η οποία έχει χάσει όμως την αίγλη της και πολύ πίσω με 3 είναι η Θιουδάδ Ρεάλ. Επίσης η ομάδα του Χάβι Πασκουάλ έχει παίξει σε 11 τελικούς, σχεδόν τους διπλάσιους, από τις Γκούμερσμπαχ και ΡΚ Ζάγκρεμπ (από έξι).

9 comments

Anonymous said...

Πόσες ευρωπαϊκές διοργανώσεις υπάρχουν;4?

Anonymous said...

..."αφού δέκα λεπτά πριν το τέλος ήταν μπροστά με 10 γκολ διαφορά"...
Δεν ισχυει.Το σωστο ειναι:
19 λεπτα πριν το τελος,ειχε προηγηθει με 25-19

Anonymous said...

http://www.eurohandball.com/

katw apo to to handball info(club teams)

Men's Current

»EHF Champions League
»EHF Cup
»Challenge Cup
»Cup Winners' Cup

Women's Current

»EHF Champions League
»EHF Cup
»Challenge Cup
»Cup Winners' Cup

Anonymous said...

οι Vamos διαλύθηκαν φίλε μου.. Δυστυχώς.

Anonymous said...

Bravo ston Igropulo!!
Protos ellinas katohos CHL!!!

Anonymous said...

Έλληνας; Μιλάει ελληνικά; Ξέρει τι είναι ο Περικλής, ο Κολοκοτρώνης, αλήθεια πόσο καιρό έμεινε στην Ελλάδα; Πέρασμα ήταν για να βρει κάτι το καλύτερο γι αυτόν. Άστε ρε κατώτερα όντα, που μεγαλώνετε μέσα από τις επιτυχίες άλλων, έστω και αν δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα, απλά να τους βαφτίζετε Έλληνες για να αισθάνεσθε ότι είστε κάτι και σεις, κάτι πάνω από το απόλυτο μηδέν.
Το champions league φίλε το πήρε για την πάρτη του, όχι για να χαρείς και να νοιώσεις περίφανος εσύ!

Anonymous said...

Βλακα "4 Ιουνίου 2011 1:42 μ.μ"
Αν θες πανε δες το πιστοποιητικο γεννησης του να δεις τι γραφει και ποσο ελληνας ειναι και μετα μιλα γελοιε.....!!!!!!!!!

Anonymous said...

Πανηλίθιε 12:34, εσύ από το πιστοποιητικό γέννησης κρίνεις αν κάποιος είναι Έλληνας; Και η κόρη του Ντέμη και της Βανδή που γεννήθηκε στην Μαδρίτη όταν ο Ντέμης έπαιξε εκεί για ένα χρόνο έχει και ισπανική υπηκοότητα,γιατί έτυχε και γεννήθηκε στην Ισπανία, είναι άραγε ισπανίδα η μικρή;
Άντε κακομοίρη χειροκροτητή, πες τον Έλληνα, να γλύψεις και συ λίγη δόξα, όση πέσει κάτω από το τραπέζι, ζήτουλα...

Anonymous said...

Αλλο υπηκοοτητα και εθνικοτητα και στην τελικη να σε πω κατι καλα κανει το παιδι οπου και αν ειναι οτι και αν κανει γιατι αν ηταν στην ελλαδα θα παρακαλουσε να παρει αυτα που του χρωστανε τουλαχιστον τωρα ειναι μαγκας. Απο κει κ περα η εθνικοτητα του ειναι ελληνικη απλα εκανε την αλλη μαγκια και κρατησε μονο την ρωσικη ωστε να παιξει στην εθνικη ρωσιας.