Φούλ για τους «16» η Ελλάδα! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Φούλ για τους «16» η Ελλάδα!

Με το ένα... πόδι στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος χάντμπολ νέων βρίσκεται η Ελλάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, την κορυφαία της μέχρι στιγμής στο τουρνουά νίκησε 29-24 την Αργεντινή στο κατάμεστο κλειστό της ΧΑΝΘ και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της όσον αφορά την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του πλανήτη. Συγκεκριμένα η Ελληνική ομάδα χρειάζεται μία νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια που απομένουν με Δανία (Πέμπτη) και Κατάρ (Παρασκευή) για να εξασφαλίσει και μαθηματικά μία θέση μέσα στην τετράδα του β’ ομίλου και μάλιστα την 3η, καθώς θέλει να αποφύγει την διασταύρωση με τον 1ο του Α΄ομίλου.

Η Ελληνική ομάδα ξεκίνησε τον αγώνα προηγούμενη 2-4 (10:45) με τους Αργεντίνους να ισοφαρίζουν 4-4 και λίγο αργότερα 6-6 (18’). Κάπου εκεί άρχισε ένα ξέσπασμα των νεαρών διεθνών που με καταπληκτικές αποκρούσεις του Λοιϊζου σε συνδιασμό με την πολύ καλή άμυνα και τα εύκολα γκολ στην κόντρα έκαναν επιμέρους σκορ 11-3 φτάνοντας στο 40’ να προηγούνται με 9-17! Ολα έδειχναν πως η νίκη είχε κριθεί με την διαφορά να φτάνει στην μέγιστη τιμή της στο 44’ (12-22). Ωστόσο τα λάθη έκαναν την εμφάνιση τους στο επόμενο δεκάλεπτο δίνοντας το δικαίωμα στους Αργεντίνους να πλησιάσουν επικύνδηνα και να φτάσουν στο 53’ στο -3 (21-24). Η απόκρουση του Λοϊζου σε πέναλτι στο 22-25 και το γκολ του Τζηρά στην επόμενη φάση (27:07) για το 22-26, ουσιαστικά έδωσαν ένα τέλος στην υπόθεση νίκη.


ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ- ΕΛΛΑΔΑ 24-29

Τα δεκάλεπτα: 2-3, 6-6, 7-11 (ημχ), 9-16, 16-23, 24-29

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Γκιγιέρμο Μιλάνο): Πέρεζ, Αρομ 1, Σέρντα, Σαντζιάνι 3, Λούκατσουζκ, Ρόμπερτ 4, Πιζάρο 2, Αβέιρο 1, Γκρέγκορι, Φιλιπούτσι 1, Μαρόν, Σαντόρε 8, Βολφ 1, Σάμαν, Σανέπα 1, Φεραντέλι 2.

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσαβδαρίδης): Λοΐζος, Αρβανιτίδης 2, Τζηράς 6, Γιαννόπουλος,Παπαδιονυσίου 5, Κοκτσίδης,Ζαμπούνης 3, Νικολαϊδης 1, Τάτσης , Γρηγοριάδης, Κουτσικόπουλος 2, Κουρουμλίδης 3, Δελημύτης,Κανδύλας 1, Ιωαννίδης 6, Κόντης.

Παρατηρητές: Λαούριτζεν (Νορβηγία)- Ενσάρι (Τουρκία), διαιτητές: Μουσαβιάν- Ταγκχάβι (Ιράν), Δίλεπτα: 5-6, Πέναλτι: 4/6-5/5


Συνέντευξη Τύπου
Γκιγέρμο Μιλάνο (προπονητής Αργεντινής): «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου που έπαιξαν με αυτοθυσία και δεύτερον να δώσω συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα για τη νίκη. Η Ελλάδα ήταν πολύ σκληρή σήμερα κι εμείς δεν βρίσκαμε τρόπους να σκοράρουμε από τα 9 μέτρα σε αντίθεση με την ελληνική ομάδα που έβρισκε πάντα τρόπο να πετύχει γκολ». Για τις συστάσεις που έγιναν στον Αγκουστίν Ρομπέρ κατά τη διάρκεια του ελληνικού εθνικού ύμνου από τον παρατηρητή του αγώνα, επειδή ο Αργεντινός αθλητής έκανε διατάσεις, ο προπονητής της ομάδας τόνισε: «Το πρώτο πράγμα που ζητάω από τους παίκτες μου είναι να σέβονται τους αντιπάλους. Δεν είδα αυτό το περιστατικό για να μπορώ να το κρίνω. Επαναλαμβάνω αυτό που ζητάω είναι να σέβονται όλες τις χώρες, πόσο μάλλον την Ελλάδα που μας φιλοξενεί τόσο άριστα αυτές τις μέρες»

Κώστας Τσαβδαρίδης (προπονητής Ελλάδας): «Λέτε να μας γίνει συνήθεια η νίκη; Θέλω να συγχαρώ την Αργεντινή για το δυναμικό και καθαρό παιχνίδι τους. Να παραδειγματιστούμε από τα βήματα που έχουν κάνει τελευταία σαν εθνική ανδρών και σαν χώρα στη χειροσφαίριση. Η νίκη είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά που εγκλωβίζονται στα συναισθήματά τους και στεναχωριούνται πολύ όταν κάτι δεν πάει καλά. Ελπίζω μέρα με τη μέρα να απομακρυνόμαστε από το ό,τι στεκόμαστε στην κακή μας στιγμή. Σήμερα ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα. Υπάρχουν άλλα έξι μέλη, το τιμ του Γιώργου Βασιλειάδη, που κοιμήθηκαν χθες στις 5 τα ξημερώματα για να έρθει το πρωί το βίντεο στα χέρια με την ανάλυση του παιχνιδιού της Αργεντινής. Αυτοί είναι τα κρυφά μας όπλα. Μπορέσαμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε όλους τους τρόπους παιχνιδιού της Αργεντινής. Κλειδί για τη νίκη ήταν το αμυντικό παιχνίδι. Αν δεν υπήρχε το διάστημα κατά το οποίο κοιτούσαμε το σκορ και θυμηθήκαμε την εποχή των Χριστουγέννων αρχίζοντας τα δώρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Σκέφτομαι το κάθε παιχνίδι διαφορετικά και αυτό θα εμφυσήσω στους παίκτες μου. Δεν μου περισσεύει χρόνος για υπολογισμούς. Αν βελτιωνόμαστε σταδιακά θα πάρουμε τις νίκες που θέλουμε και δεν θα χρειαστούμε συνδυασμούς αποτελεσμάτων. Με τρομάζει το γεγονός ότι βάζω ξεκούραστους παίκτες που βλέπουν το παιχνίδι από έξω και δεν είναι συγκεντρωμένοι όταν τους δίνεται η ευκαιρία. Αν υπάρχει πρόβλημα, σίγουρα υπάρχει λύση. Η πρώτη λύση που πρέπει να ψάξουμε είναι βαθιά στην ψυχή μας. Πρέπει να θέλουμε να τραβήξουμε τα φώτα επάνω μας. Πρέπει να θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε και όχι να συμπληρώσουμε».

Φλάβιο Φεραντέλι (παίκτης Αργεντινής): «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τη νίκη. Ήταν ένας τελικός για εμάς και θα ήταν μία πολύ σημαντική νίκη αν την πετυχαίναμε. Το ίδιο ίσχυε και για την Ελλάδα. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ίσως στο ό,τι ο αντίπαλος τερματοφύλακας σταμάτησε σημαντικά γκολ. Αυτό που θα κάνουμε είναι να διεκδικήσουμε τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι».

Πέτρος Κανδύλας (παίκτης Ελλάδας): «Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα για τη νίκη. Τη θέλαμε πάρα πολύ. Ήταν σαν τελικός. Στο Καρπενήσι όταν μάθαμε τον όμιλό μας δουλέψαμε πολύ στην προωθημένη άμυνα 3-3, γιατί ξέραμε ότι έτσι θα μας αντιμετωπίσουν αλλά δεν εξοικειωθήκαμε απόλυτα με αυτήν. Σήμερα με εξαίρεση το δεκάλεπτο από το 40’ ως το 50’ είχαμε καλή αντίδραση. Αυτό μας έδωσε τη νίκη συν την καλή άμυνα γενικότερα στο παιχνίδι. Την Πέμπτη να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Πάμε για τους οκτώ και ό,τι καλύτερο γίνεται. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, όπως θεωρώ ότι πιστεύει και ο κόσμος».

Σάββας Κουρουμλίδης (παίκτης Ελλάδας): «Ήμασταν καλύτεροι από την Αργεντινή. Ελέγξαμε την άμυνά μας. Στην αρχή μας ανάγκασαν σε αβίαστα λάθη αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε τις άμυνες που έπρεπε και πήραμε τη νίκη. Είμαστε κοντά στην πρόκριση και πάμε για το καλύτερο. Τώρα έχουμε μπροστά μας τη Δανία αλλά καμία ομάδα δεν θα μας νικήσει εύκολα. Θα ‘ματώσουμε’ για να πάρουμε τη νίκη».

Λευτέρης Ιωαννίδης (παίκτης Ελλάδας): «Είναι πολύ μεγάλη η πίεση όταν έρχομαι από τον πάγκο και εκτελώ τα πέναλτι, γιατί οι συμπαίκτες μου έχουν κοπιάσει για να τα κερδίσουν. Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι μέχρι τώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εκεί που η Αργεντινή μείωσε, δεν παρατήσαμε το παιχνίδι. Παίξαμε καλύτερα στην άμυνα, γι’ αυτό και κερδίσαμε».

2ος όμιλος

Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

1.Δανία 6 91-55

2. Αλγερία 4 77-74

3. Ελλάδα 4 82-73

4. Αργεντινή 2 84- 80

5. Κατάρ 2 79-86

6. Βενεζουέλα 0 52-97

5 comments

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά. δε θα πω ότι έπαιξαν καλά αλλά ο πρώτος στόχος επιτέφχθηκε και έφυγε το βάρος που είχαν μέσα τους. τώρα πρέπει να προσπαθήσουν να γίνει η υπέρβαση. βέβαια το παιχνίδι φωτιά είναι το χιαστί για τους οκτώ την κυριακή αλλά και μία ακόμα νίκη μέσα στον όμιλο θα τονώσει το ηθικό και θα γράψει στην ιστορία. Ο κόσμος είναι κοντά αλλά θα μπορούσε να είναι και περισσότερος και πιο ένθερμος. Οι εθελοντές είναι υπέροχοι. ΑΑΑΑ και κάτι ακόμα. Στο σάιτ της εσχ θεσσαλονίκης, εκεί που γίνεται το παγκόσμιο δηλαδή, υπάρχει πλήρης ενημέρωση μόνο για το μπιτσ χάντμπολ, ενώ ο πρόεδρός της, ο κύριος ¨ξέρεις ποιος είμαι γω ρε" και ο αντιπρόεδρός της ο κύριος "να σε πώ" κυκλοφορούν με τα ταγάρια και τις παντόφλες τους στα γήπεδα χωρίς διαπίστευση, δικαιώνοντας αυτούς που τους επέλεξαν κάποτε γιανα γλύψουν τον μπαογκ και τώρα απουσιάζουν.

Anonymous said...

an yphrxe de3i inter 8a phgainame polu pshla alla paidia gera patre tous ta kefalia mou arese polu to oti einai xantmpolistes poiotikoi kai to katexoun to athlima den exoyn tpt na zhlepsoun VAMOOOOSSSSS

SNIPER said...

Πετρακη,δηλ αν δεν ειχατε προετοιμαστει για την 3:3 τί θα παθαιναμε,πανολεθρια ;
Δεν ειναι δυνατον με την πρωτη πιεση,να δινετε την μπαλα στον αντιπαλο.
Δεν ειστε μωρα παιδια.Συνελθετε,εχετε μπροστα σας μια λαμπρη ευκαιρια διακρισης και μπορειτε να τα καταφερετε
Τσαβ : κανε κατι,βρες λυση και ασε τις ανουσιες δηλωσεις, κουραζεις

Προς παικταραδες Α1,Α2,Β που απαιτουν «τα λεφτα τους»:
Σε ποιες παραλιες ειστε ;
Γιατι στα γηπεδα δεν ειστε.
Πηγαινετε να δειτε πώς παιζεται το χαντμπωλ,μπας και ξεστραβωθειτε λιγο
Τσαμπα μαθηματα θα παρετε.

Οι διαιτητες πού ειναι επισης;
Μονο μουρη στα τοπικα;
Ενταξει,δεν λεω,η βενζινη ακριβηνε

Στους προπονηταρες της κερκιδας,ευχομαι:
να βρεθουν με ομαδα στο γηπεδο

Για τους παραγοντες τωρα:
Ελπιζω να καταλαβατε οτι οι ξενοι παικτες δεν εχουν τεσσερα χερια και πεντε ποδια
Περισσοτερη προπονηση κανουν σε καλυτερες συνθηκες
Ουτε οι προπονητες τους,πιανουν πουλια στον αερα,απλως εχουν ξενικα ονοματα

Καλη επιτυχια στην ομαδα μας, ΜΠΟΡΕΙ

Anonymous said...

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ Η ΤΗΝ 3-3 ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΕΙ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΤΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ!!!ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑΝ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΕΞΙ ΜΕΤΡΑ!!

Anonymous said...

Τι να κανει ο Τσαβδαριδης ρε παιδια;;;Να τους μαθει να κινουνται χωρις μπαλα;Αυτα τα μαθαινεις στα 13 σου.Μονο ο Ζαμπουνης ξερει να ξεμαρκαρεται και να μοιραζει ασιστ.Χθες μας ξελασπωσε αν δειτε ποσες μπαλες πηρε.

ΥΓ:Εγω γουσταρω που σε καθε γκολ πανηγυριζουν τοσο εξαλλα.
ΥΓ2:Σημερα παντως θα φαμε λογικα πολλα.