ΠΣΑΧ: «Μείωση ξένων και ασφάλιση» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΠΣΑΧ: «Μείωση ξένων και ασφάλιση»

Δραστικά μέτρα θα ζητήσει Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Χειροσφαίρισης από τη συνάντηση που θα επιδιώξει να έχει με το δ.σ. της ΟΧΕ. Βασικός σκοπός αυτών των μέτρων είναι να καταφέρουν οι αθλητές να βγουν από την ομηρία στην οποία καταλήγουν αρκετές φορές δεσμευόμενοι με ένα σωματείο, αλλά και να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα ώστε να παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΧ:

«Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή 11.09.2011 η δεύτερη συνάντηση του Π.Σ.Α.Χ., με μεγάλη συμμετοχή αθλητών. Εγγράφηκαν νέα μέλη, συζητήθηκαν θέματα του αθλήματος μας αφήνοντας αισιοδοξία για την μαζικότητα και την πορεία του συνδέσμου.

Έντονη ήταν η ανησυχία και η απογοήτευση όλων με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις εθνικές ομάδες, έναν θεσμό που ίσως αποτελεί και το τελευταίο κίνητρο για έναν νέο αθλητή που βιώνει την ομηρία από τις ομάδες, την απαξίωση της προσπάθειας του και της αγάπης του προς το άθλημα.

Περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη πιστεύουμε να βελτιώσουμε θεσμικά τις συνθήκες για τον Έλληνα αθλητή. Με γνωστοποίηση του συνδέσμου μας στην Ο.Χ.Ε ζητήθηκε και η πρώτη συνάντηση από το Δ.Σ για να συζητηθούν θέματα που αποτελούν και σκοπό-στόχο του σωματείου μας:

1. Διαρθρωτικές αλλαγές στην σχέση δέσμευσης αθλητή-σωματείου
2. Μείωση ξένων αθλητών
3. Ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περιπτώσεις τραυματισμού
4. Αλλαγή καθεστώτος για αθλητές που επιστρέφουν από το εξωτερικό μετά από
επαγγελματικά συμβόλαια
5. Νομική υποστήριξη για αθλητές που διεκδικούν οικονομικές απολαβές
6. Συμμετοχή του συνδέσμου μας σε πανελλήνια συνομοσπονδία αθλητών
7. Θέματα επιμόρφωσης αθλητών και συμμετοχής σε μεταπτυχιακά επιδοτούμενα
προγράμματα

Σκοπός μας η συμμετοχή και η εγγραφή στον σύνδεσμο μας αθλητών και αθλητριών και από μικρότερες κατηγορίες και η πραγματοποίηση συναντήσεων σε όλη την Ελλάδα.

Ευελπιστούμε τέλος στην συνεργασία της ομοσπονδίας όσο και των παραγόντων των
ομάδων που εκπροσωπούνται σε αυτήν σε μια περίοδο που ομάδες διαλύονται, αθλητές Εθνικών ομάδων δεν βρίσκουν καταφύγιο, οικονομικές απολαβές εξανεμίζονται αλλά συνεχίζουν να επικρατούν παρόλα αυτά απαρχαιωμένες συνθήκες και προϋποθέσεις για τον πρωταγωνιστή όλων των παραπάνω τον Έλληνα αθλητή!!»

2 comments

Anonymous said...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ.Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΓΚΗ.ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΙΡΕΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΑΣ,ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ"ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΕΙΣΤΕ Η ΕΛΠΙΔΑ...

Anonymous said...

κατι ακουστηκε οτι εκτος της Α1 ανδρων,δεν θα διεξαχθει κανενα αλλο πρωταθλημα !
Ισχυει αυτο ?
ειναι ραδιο αρβυλα ?