Αυλαία πρώτου γύρου στην Α1 ανδρών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αυλαία πρώτου γύρου στην Α1 ανδρών


Πέφτει η αυλαία του πρώτου γύρου στην Α1 ανδρών με το μεγάλο ντέρμπι Δούκας- ΑΕΚ- «Κλειδώνει» τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα ο Διομήδης
Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον αγώνα για την 2η φάση του Κυπέλλου μεταξύ Δούκα και ΑΕΚ στο κλειστό του Δαϊς, οι δύο ομάδες συναντιούνται ξανά αυτή τη φορά στο κλειστό του Βύρωνα για την Α1 ανδρών, στο πλαίσιο της 11ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου. Η «Ένωση» με καλή ψυχολογία μετά την πρόκριση της στα ημιτελικά του Κυπέλλου επιθυμεί να πάρει την νίκη και να συνεχίσει στο «κυνήγι» του πρωτοπόρου Διομήδη Άργους. Για την ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσει την 1η θέση στην κανονική διάρκεια, αφού σε περίπτωση ήττας θα αποσπασθεί έξι ολόκληρους βαθμούς από την ΑΕΚ και οχτώ από τον Διομήδη σε περίπτωση που οι «Λύκοι» επικρατήσουν του ΓΑΣ Κιλκίς! Τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων παρουσιάζουν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού σε 8 αγώνες στις έδρες (Ηλιούπολη, Μενίδι, Ιωνικού και τώρα Βύρωνα) της ΑΕΚ, η «Ένωση» έχει 4 νίκες, ο Δούκας 3, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Πέρσι η ΑΕΚ νίκησε και στα δύο ματς (κανονική διάρκεια και πλέι- οφ 1-4), το παιχνίδι την περίοδο 2009-2010 έληξε ισόπαλο 21-21, ενώ η τελευταία νίκη του Δούκα χρονολογείται από τα τέλη της σεζόν 2008-2009, αφού για τα πλέι- οφ 5-8 η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» είχε επικρατήσει με 32-24. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Δημήτρης Καφφάτος, σχολίασε:
«Είναι ένα ξεχωριστό ματς. Σίγουρα ο Δούκας θα είναι πιο έτοιμος, αλλά και εμείς δεν έχουμε περιθώρια για λάθη, αφού κυνηγάμε τον Διομήδη. Ωστόσο πρέπει πρώτα απ’ όλα να κοιτάξουμε τον εαυτό μας. Ήταν πολύ καλό ψυχολογικά που κερδίσαμε την Τετάρτη. Ξέρουμε τι θέλουμε στο γήπεδο. Το πρωτάθλημα ακόμα έχει πολύ δρόμο και δεν θα εξαρτηθεί τίποτα από το αποτέλεσμα του αγώνα. Αν έχουμε σωστές επιλογές στην επίθεση και δείξουμε προσοχή στην άμυνα δεν πιστεύω πως θα έχουμε πρόβλημα».
Ο πίβοτ της ομάδας των «εκπαιδευτηρίων» Γιώργος Τόμπρος τόνισε από την πλευρά του: «Η νίκη είναι μονόδρομος μετά την ήττα της Τετάρτης. Μας λείπει η εμπειρία και αυτό μας στοιχίζει στα κρίσιμα σημεία. Στο ματς του κυπέλλου δεν διαχειριστήκαμε καλά το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο. Στο αυριανό ματς θεωρώ πως όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα κερδίσει».

«Κλειδώνει» τον άτυπο τίτλο
Στο Αργος ο Διομήδης θα αναδειχθεί και τυπικά αύριο πρωταθλητής χειμώνα, μιας και έχει ήδη δύο βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ, την οποία έχει κερδίσει στο μεταξύ τους ματς. Οι «Λύκοι» ωστόσο θέλουν να τουλάχιστον να κρατήσουν αυτή την διαφορά κερδίζοντας τον ΓΑΣ Κιλκίς και αν είναι δυνατόν (σε περίπτωση στραβοπατήματος της Ένωσης) να το αυξήσουν. Οι φιλοξενούμενοι, που είναι η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος έχουν εξαιρετική παράδοση στην Πελοπόννησο, αφού σε 7 παιχνίδια έχουν 4 νίκες και 1 ισοπαλία, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που επικράτησαν στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις.
Ο προπονητής του Κιλκίς Νίκος Γεωργιάδης σχολίασε: «Παίζουμε με την πρώτη ομάδα της βαθμολογίας. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, που είχαμε στα περισσότερα ματς του πρωταθλήματα. Νομίζω το παιχνίδι θα κριθεί στο ποιος θα ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Πιστεύω ότι για μας είναι θετικό το γεγονός ότι είχαμε μαζί σχεδόν όλη την ομάδας μας και μπορέσαμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον δεύτερο γύρο».
Από την πλευρά των Αργιτών ο Χάρης Μάλλιος, τόνισε: «Είναι ένα δύσκολο ματς. Προερχόμαστε από διακοπή και πρέπει μέσα στο γήπεδο να βρούμε ξανά τα πατήματα μας. Πιστεύω αν είμαστε σοβαροί εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσουμε. Η νίκη εξαρτάται από την δική μας συγκέντρωση».

Με καλή ψυχολογία και οι δύο
Προερχόμενος από το μεγάλο «διπλό» στο Δαϊς, αλλά και απαλλαγμένος από το άγχος της παραμονής, ο Αερωπός υποδέχεται στην Έδεσσα τον Κύδωνα Χανίων με σκοπό να αναρριχηθεί στην 5η θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι μετά την νίκη τους επί του Άρη ανανέωσαν ξανά τις ελπίδες τους για την σωτηρία και πλέον μπορούν να κάνουν όνειρα, αλλά χρειάζονται και βαθμούς εκτός έδρας.
Ο τεχνικός των Κρητικών Ηλίας Κιναλόπουλός σημείωσε: «Κάναμε μία μίνι προετοιμασία στην περίοδο της διακοπής. Από αυτό το παιχνίδι θα μας λείψει ο Στέφανος Ξανθουδάκης, ο οποίος είχε ένα τροχαίο και θα απουσιάσει για 15 ημέρες. Εμείς θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια»
Από την πλευρά του ο Χρήστος Τζουβάρας τόνισε πως θέλει η ομάδα του να συνεχίσει όπως έκλεισε το 2011.
Πάντως οι δύο ομάδες θα είναι η 4η φορά που θα συναντηθούν στην ιστορία τους στην Έδεσσα με τους γηπεδούχους να μετράνε ισάριθμες νίκες, αν και δύσκολες: 2009-2010 26-23
2009-2010 30-28
2010-2011 26-24

Επικίνδυνη έξοδος για ΧΑΝΘ
Αλλιώς τα περίμεναν, αλλιώς τους βγήκε στην πορεία για τους ανθρώπους της ΧΑΝΘ η παρουσία της ομάδας στην Α1 ανδρών. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει να κλείσει θετικά έναν πολύ κακό πρώτο γύρο, στον οποίο μετράει ήδη 5 ήττες. Ειδικότερα στα 4 εκτός έδρας ματς έχει 3 ήττες και μόλις 1 νίκη με τον ουραγό Κύδωνα. Αυτή τη φορά θα πάει στην Νίκαια να αγωνιστεί με τον επικίνδυνο Άρη που ψάχνει βαθμούς για την παραμονή. Πάντως οι δύο ομάδες συναντιούνται σε επίπεδο Α1 μετά από πάρα πολλά χρόνια, αφού όταν η μία ομάδα βρισκόταν στην πρώτη κατηγορία, η άλλη συνήθως ήταν στην δεύτερη.
Ο προπονητής των φιλοξενούμενων Στέλιος Σεϊρεκίδης, επεσήμανε: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να δείξουμε τον καλό μας εαυτό για 60 λεπτά, διότι ο Άρης είναι μία επικίνδυνη ομάδα», ενώ ο Τάκης Μελετάκος του Άρη είπε: «Τον πρώτο λόγο έχει η ομάδα της ΧΑΝΘ, η οποία έπρεπε να είναι πιο ψηλά στην βαθμολογία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κρατηθούμε κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος».

Αντιστράφηκαν οι ρόλοι
Κάποτε το φαβορί στις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ- Φίλιππος, ήταν η ομάδα της Βέροιας και μάλιστα στις πρώτες επτά αναμετρήσεις των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν ισάριθμες νίκες. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο «δικέφαλος» του Βορρά είναι πλέον η ομάδα που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών. Μάλιστα στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις τους στην έδρα του ΠΑΟΚ (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) από το 2008 ο Φίλιππος αγνοεί την νίκη, ενώ έχει φύγει και τρεις φορές με… σκυμμένο το κεφάλι. Ένα ακόμα αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως ο ΠΑΟΚ μετά τις τρεις σερί ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, έχει πλέον 6 συνεχόμενες νίκες, οι οποίες τον έβαλαν ξανά στην τετράδα, ενώ με ενδεχόμενη νίκη του και ισοπαλία ή ήττα του Δούκα θα ανεβεί στην 3η θέση.
Ο αριστερός ίντερ του ΠΑΟΚ Απόστολος Παλάσκας, σχολίασε: «Όλο αυτόν τον καιρό δουλέψαμε κατάλληλα και είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε να ξεκινήσουμε αυτή την σειρά των ντέρμπι με νίκη. Ο Φίλιππος δεν παύει να είναι μεγάλη ομάδα, παρότι φέτος δεν είναι στα καλύτερα του. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες και δεν υπάρχει εύκολο ματς».
Ο τεχνικός του Φιλίππου Απόστολος Ντέλας, επεσήμανε: «Θα απουσιάσει από το παιχνίδι ο Ηλίας Μάντζος, λόγω θλάσης. Ο Φίλιππος έχει μάθει από την ιστορία του να παίζει για την νίκη σε κάθε ματς».


Σάββατο 21/1/2012

Α1 Ανδρών (11η αγωνιστική)
ΔΑΚ Αργους 18:00, Διομήδης Αργους- ΓΑΣ Κιλκίς (Μεντζελόπουλος- Χρόνης, Νικολάου)
ΔΑΚ Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- Κύδων Χανίων (Μπουγιάκας- Χατζηπαναγιωτίδης, Καζαντζίδης)
ΔΓ Νίκαιας 18:00, Άρης Νίκαιας- ΧΑΝΘ (Βήτας- Σκλαβενίτης, Μίγκας)
Μίκρας 18:00, ΠΑΟΚ- Φίλιππος Βέροιας (Μπέτμαν- Χασκής, Μεϊμαρίδης)
ΔΓ Βύρωνα 20:00, ΑΕΚ- ΑΣΕ Δούκα (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Κορρές) –κεκλεισμένων των θυρών-


16 comments

Anonymous said...

ΠΑΟΚ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 31-31 !

Anonymous said...

ΑΡΗΣ - ΧΑΝΘ 25-23

Anonymous said...

Όλα τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών στο http://www.paokhandball.gr/Season.html

Anonymous said...

αντίο πρωτάθλημα για το παοκάκι

Anonymous said...

koulaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Anonymous said...

AEK-DOYKAΣ 20-19 ε γκολ του "Κοκο" στο τελευταιο δευτερολεπτο!
και τώρα βγείτε όλοι και κραξτε τον πάλι που πανηγύρισε ο άνθρωπος ο "προκλητικός" ένα νικητήριο γκολ σε τόσο κρίσιμο ματς

περαστικααααα σααααααας

Anonymous said...

9:20 goustares twra?
xaxaxaxaxaxa

apisteuth nikh ths AEKara me kardia prwtathlith
aisxos apo thn diaithsia pou se deutero synexomeno match den edwse oute mia dilepth ston douka, aisxos kai ntroph!!!
Kranakh pes aleyri? o mpaka se gyrevei..

Anonymous said...

9.20 .....pio mpaglamas pethaineis...

Anonymous said...

9.20 πόσο γέλιο ρε μεγάλε ...πόσο γέλιο..έτσι να πονάει..ούτε καν περίμενες να τελειώσει το ματσάκι..κλάψε πάλι τώρα και κάνε κανά σχόλιο για τα "μαστούρια" τους αεκτζίδες..

Anonymous said...

πριν το ματς με παοκ κανετε παπαριεσ με τα δελτια,,,,,θα τα πουμε αν νομιζετε οτι αυτο θα περασει ετσι..αντε γιατί πολύ τα ανεκτηκαμε ολα αυτα τα καρατζιοζιλικια σας..παρτε το χαμπαρι εσεισ το παρεακι της μαφιας που σας χαλασε το πανυγυρακι η ομαδα...αυτα στην αεκ δεν περνανε,,τα λεμε..

Anonymous said...

Τι γράφτηκε στο φύλλο αγώνα

Μετά το τέλος του ματς οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα: «Με τη λήξη του αγώνα εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ο βοηθός προπονητή της ΑΕΚ Στέλιος Αλεπουδέας, τρέχοντας προς τους διαιτητές με απειλητικό ύφος, απωθώντας τους βίαια με το στήθος λέγοντας, `'Φτου σας ξεφτιλισμένοι, μικροί είστε, άσχετοι, μα..κες σας βρίζουν όλοι''

Την ίδια χρονική στιγμή ο αθλητής της ΑΕΚ Γιώργος Βακάλης κινήθηκε προς τους διαιτητές με προσβλητική συμπεριφορά λέγοντας `'είστε μ…κες, ξεφτίλες''

Το δελτίο του αθλητή κρατήθηκε. Ταυτόχρονα ο αθλητής της ΑΕΚ Χριστόφορος Μπακαούκας απευθύνθηκε στους διαιτητές προβάλλοντας τους, λέγοντας `'μπράβο μ..κες δεν ξέρετε τι σφυρίζετε, άσχετοι σας βρίζουν όλοι. Το δελτίο του αθλητή κρατήθηκε»

-----------------------


Έρχονται 2 ματς με το Διομήδη που θα κρίνουν το Κύπελο και το πρωτάθλημα.Ας προσέχουν γιατί η κερκίδα απο το παρκέ απέχει 2 μέτρα.

Anonymous said...

Αρκετα πια με αυτην την ΑΕΚ.
Χάνει φταιει η διαιτησια, κερδιζει ξαναφταιει η διαιτησια.
Τωρα θα εχουμε μια βδομαδα κλαμα για να δημιουργηθει κλιμα για τον αγωνα με τον ΠΑΟΚ γιατι αν χασει εκει η ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ παει και το Πρωτάθλημα .
Ασε που αν συνεδριάσει την αλλη Τρίτη ο Αθλητικός Δικαστής οι Μπακαούκας και Βακάλης τρώνε εκτος απροόπτου 2-4 αγωνιστικές και δεν παίζουν με Διομήδη σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα οπότε πάνε και οι δυο τίτλοι για την ΑΕΚ.
Τυχεροί οι Αργείτες.
Ελπίζω να καταλάβουν πλέον εκεί στην ΑΕΚ ότι οι μεγάλες ομάδες κερδίζουν και από την συμπεριφορά τους κάτι που γι' αυτούς είναι αγνωστο.

Και για να μην αρχίσετε να γράφετε βλακίες είμαι φίλαθλος της ΑΕΚ

ΥΓ1 Περιμένω να δω τι θα κάνει η Δκση της ΑΕΚ για τους δυο παίκτες που από την βλακεία τους πούλησαν Πρωτάθλημα και Κύπελλο
ΥΓ2 Αυτον τον Βοηθό Προπονητή τον Αλεπουδεα τον πληρώνουμε ή μας πληρώνει για να είναι στον πάγκο.
Και στις δυο περιπτώσεις δεν κάνει.

Anonymous said...

10 44 mpravo re i kerkida apexei 2 metra apo to gipedo...ante mpeite mesa na pesoun oi maskes na fanei i tromakratia sas...eksupne!!Mas exete katastrepsei to athlima..

Anonymous said...

Εδώ είναι ΑΕΚ.Δεν παιρνάνε παρασκήνια.Τέλος.Μόνο να γίνει καμιά στραβή με Μπάκα και Βακάλη.

Anonymous said...

ti les re filara kai epeidi etsi graftike sto fillo agona etsi ginane?to oti o doukas den eihe apoboli 2 paihnidia tora pou graftike?eisai kai aek kiolas panathema se,,

Anonymous said...

11.02 i aek sou katesrepse to athlima??a re karatziozides spaei to koloapostima toson hronon metaxi siggenon kai filon gnoston kai imeteron kai ola sto milito kai sas halase i aek...kai poy sai akoma..