ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ- ΟΦ, ΠΛΕΙ- ΑΟΥΤ ΤΗΣ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ- ΟΦ, ΠΛΕΙ- ΑΟΥΤ ΤΗΣ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ


Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Α1 Γυναικών ΟΠΑΠ. Στα ημιτελικά των πλέι- οφ θα αναμετρηθούν Νέα Ιωνία- Μέγας Αλέξανδρος με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στα Γιαννιτσά και τον επαναληπτικό στην Αθήνα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα κοντραριστεί με τον ΑΣΕ Ορμή Λουξ με το πρώτο ματς στην Πάτρα και το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 11 ή 12 Φλεβάρη και οι επαναληπτικοί στις 18 ή 19 του ίδιου μήνα. Οι νικητές των ημιτελικών θα αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό με την ομάδα  που ήταν ψηλότερα βαθμολογικά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να έχει το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της. Οι ηττημένες θα παίξουν για τις θέσεις 3-4 με την ομάδα  που ήταν ψηλότερα βαθμολογικά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να έχει το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 3 ή 4 Μαρτίου και οι επαναληπτικοί 10 ή 11 Μαρτίου.

Πλέι- άουτ

Για τους αγώνες 5-8 (πλέι- άουτ) η Αναγέννηση Άρτας θα αντιμετωπίσει τον Φίλιππο Βέροιας με το πρώτο παιχνίδι στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και το δεύτερο στην Ήπειρο, ενώ το άλλο ζευγάρι θα είναι μεταξύ Ελπίδων Δράμας και Παναιτωλικού με το πρώτο ματς στο Αγρίνιο και τον επαναληπτικό στην πόλη της Μακεδονίας.
Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 11 ή 12 Φλεβάρη και οι επαναληπτικοί στις 18 ή 19 του ίδιου μήνα.
Όσον αφορά τα πλέι άουτ (5-8), οι ηττημένες ομάδες θα υποβιβαστούν στην Α2 Γυναικών, ενώ οι νικήτριες θα αγωνιστούν μεταξύ τους για τις θέσεις 5-6 και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 3 ή 4 Μαρτίου και οι επαναληπτικοί 10 ή 11 Μαρτίου.

Τα κριτήρια
Ως νικήτρια ομάδα των διπλών αγώνων στη Β’ Φάση (πλέι οφ, πλέι  άουτ) και μόνο, λογίζεται αυτή που έχει πετύχει επί του αντιπάλου τους είτε 2 νίκες είτε μια νίκη και ισοπαλία.
Σε διαφορετική περίπτωση (αν οι 2 ομάδες έχουν πετύχει είτε από μια νίκη, είτε και τα δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα) ισχύουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:
α. Η διαφορά τερμάτων
β. Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα.
γ. Διαδικασία πέναλτι.

Στην περίπτωση που δύο ομάδες είχαν στην κανονική διάρκεια την ίδια βαθμολογική θέση, τότε ο καθορισμός του πλεονεκτήματος της έδρας θα γίνει μετά από κλήρωση.


ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ολοκληρώθηκε και η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α2 Γυναικών.
Στην β’ φάση οι ομάδες που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στους 4 υποομίλους (Πρωτοπόροι, Εθνικός Κοζάνης, ΓΑΣ Καματερού, Άρης Νίκαιας) θα αναμετρηθούν για την άνοδο με το ίδιο σύστημα της Α1 Γυναικών, ως εξής:
Οι Πρωτοπόροι θα αντιμετωπίσουν τον Εθνικό Κοζάνης με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην Κοζάνη και τον επαναληπτικό στη Θεσσαλονίκη, ενώ το άλλο ζευγάρι θα είναι ΓΑΣ Καματερού- Άρης Νίκαιας, όπου το πλεονέκτημα της έδρας θα γίνει γνωστό μετά από κλήρωση (Τετάρτη 1/2, 11:00), αφού ο όμιλος του Άρη είχε τρεις και όχι τέσσερις ομάδες όπως του ΓΑΣ Καματερού.
Για την «μάχη» της παραμονής η Καστοριά θα αντιμετωπίσει τον Άρη Θεσσαλονίκης με το πρώτο ματς στην Καστοριά και το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Αρίων Πτολεμαϊδας θα αντιμετωπίσει τον Απόλλων Σταυρούπολης με το πρώτο ματς στην έδρα του Απόλλωνα και τον επαναληπτικό στην Πτολεμαϊδα.
Επίσης ο ΓΣ Αργολικός θα αντιμετωπίσει τον Πήγασο Αιγίου με την έδρα να κρίνεται μετά από κλήρωση (Τετάρτη 1/2, 11:00) αφού ο όμιλος του Πήγασου είχε τρεις ομάδες. Οι τρεις ηττημένοι από τους παραπάνω αγώνες μαζί με το Κορωπί (που αποχώρησε από το πρωτάθλημα) θα υποβιβαστούν στην Β΄ Εθνική.
Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 11 ή 12 Φλεβάρη και οι επαναληπτικοί στις 18 ή 19 του ίδιου μήνα.

No comments