ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΕ F-16 ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΧΡΥΣΟΥΣ» ΔΑΝΟΥΣ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΕ F-16 ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΧΡΥΣΟΥΣ» ΔΑΝΟΥΣ!


Απίστευτες στιγμές έζησαν οι πρωταθλητές Ευρώπης Δανοί κατά την επιστροφή τους από το Βελιγράδι, όπου και κατέκτησαν το 2ο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας τους. Η αποστολή των Δανών μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αεροπλάνο στην πρωτεύουσα της χώρας, συνοδεία των ενόπλων δυνάμεων της Δανίας με μαχητικά F-16. Στο αεροδρόμιο τους περίμεναν εκατοντάδες φίλαθλοι, ενώ μετά την συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα αφίξεων οι πρωταθλητές Ευρώπης κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο της Κοπεγχάγης, όπου στην κεντρική πλατεία τους περίμεναν περισσότεροι από 5.000 φίλαθλοι. Η
αναγνωσιμότητα των παικτών και του προπονητή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι γείτονες του «αστεριού» της ομάδας Μίκελ Χάνσεν είχαν στολίσει την εξώπορτα του σπιτιού του με σημαίες, ενώ του άφησαν και σημείωμα που έγραφε: «Μίκελ, σε ευχαριστούμε είσαι ο ήρωας μας»! Όσο για τον ίδιο η τιμή του στο «χρηματιστήριο» έχει εκτοξευθεί και για πολλούς ο 24χρονος αριστερός ίντερ είναι ο κορυφαίος αθλητής στον κόσμο αυτή την στιγμή.

Η μισή χώρα είδε τον τελικό!
Απίστευτο και όμως αληθινό. Περίπου 2,6 εκατομμύρια Δανοί τηλεθεατές είδαν τα τελευταία λεπτά του μεγάλου τελικού με την Σερβία, δηλαδή η μισή χώρα, αφού η Δανία έχει 5.500.000 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2009, δείγμα της επιτυχίας, αλλά και της δημοτικότητας του αθλήματος, που έχει ξεπεράσει ακόμα και το ποδόσφαιρο. Τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μεταξύ Δανίας και Γαλλίας είχαν δει κάτι περισσότερο από 3 εκατομμύρια Δανοί και φυσικά αυτά τα νούμερα είναι σαφώς μεγαλύτερα από το παιχνίδι Δανία- Τσεχία στο ΕURO 2004 της Πορτογαλίας που είναι το πιο εμπορικό τους ποδοσφαιρικό παιχνίδι μέχρι σήμερα.

Βίλμπεκ: «Θα μείνω μέχρι το 2014»
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Δανέζικα ΜΜΕ ο πρωτομάστορας της επιτυχίας, Ούλρικ Βίλμπεκ δήλωσε πως σκοπεύει να παραμείνει ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Δανίας μέχρι το 2014, όταν και οι Δανοί θα διοργανώσουν στην χώρα τους τον επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών. Οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας φυσικά και θα ήθελαν να τον κρατήσουν μια ζωή, αφού πραγματικά έχει πετύχει απίστευτα πράγματα. Είναι ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία του χάντμπολ που έχει πάρει Χρυσό Ευρωπαϊκό, τόσο με γυναίκες, όσο και με άνδρες (2 φορές), ενώ το επίτευγμα της Εθνικής Γυναικών την περίοδο 1996-1997 είναι ακατάρριπτο. Ο 54χρονος οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του διαδοχικού τρεμπλ (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό) που το έχουν καταφέρει μόνο 8 ομάδες σε όλα τα σπορ διαχρονικά και μάλιστα ήταν και το πιο γρήγορο που έγινε ποτέ (μέσα σε 16 μήνες)!

5 comments

Σκούφας Δημήτρης said...

Γιατί έσβησες τα σχόλια περί τακτικής του Πανευρωπαικού??? Αν αυτά ενοχλούν τότε .........

Θέλω μιά απάντηση

Σκούφας Δημήτρης

Σκούφας Δημήτρης said...

Sorry τα βρήκα ποιό κάτω.....

Σκούφας Δημήτρης

Anonymous said...

mou fagan ta kokakia mou !!!!!

Σκούφας Δημήτρης said...

Καλησπέρα, ανακεφαλαιώνω:

1ον: Είδε κανείς τακτικές διαφοροποιήσεις, γιατί εγώ δεν βλέπω τα τελευταία 10 - 12 χρόνια. Υπάρχει απάντηση....ας την αναζητήσουμε.

2ον: Η αναγκαιότητα του αποτελεσματικού σουτ από τα 10 μέτρα για την επιτυχία της τακτικής ολοκλήρωσης της επίθεσης καθίσταται ολοένα και πιο επιτακτική. (παράδειγμα ο τελικός)

3ον: Hansen μπορούμε να έχουμε (κάνουμε)? Απαντώ ΝΑΙ.

4ον: Ποιες ήταν οι διαφορές μεταξύ ατομικής τακτικής και της αντίστοιχης του τμήματος στην συγκεκριμένη διοργάνωση σε σχέση με το παρελθόν?

5ον: Πως εκφράστηκαν αυτές από τις συγκεκριμένες ''σχολές'' του αθλήματος? Με τι προπόνηση υλοποιούνται? Τι μπορούμε εμείς και πια από αυτά να ''αντιγράψουμε'' (που να μας ταιριάζουν)?

6ον: Η διάσπαση της 6:0 με δύο τρόπους (διείσδυση ή σουτ) πως ήταν πιο αποτελεσματική και γιατί? (από ποιες ομάδες).

7ον: Ο ρόλος των συνεργασιών? Άλλαξε τίποτα?

8ον:Επιθετική άμυνα (π.χ Ισπανία). Πως έγινε η διάσπασή της κύρια από τους Δανούς?

Σκούφας Δημήτρης

Anonymous said...

1.καμια τακτικη διαφοροποιηση
2.χανσεν με δντ και dna ελληνα ειναι δυσκολο να εχουμε
3.σαφεστατη στροφη ολων των παραδοσιακων δυναμεων στην τελοιοποιηση των συνεργασιων 2 και 3 παικτων και την εισαγωγη αυτων στο τακτικο τους πνευμα σε ολους τους αγωνες.
4.ογκος και ολοενα υψηλοτερη ενταση σε σχεση με την καθε Π.Μ.EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗ.
μπορουμε και πρεπει να αντιγραψουμε αυτες τις πρακτικες.