ΟΙ 16 ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Η ΣΑΜΠΕΡΙ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΟΙ 16 ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Η ΣΑΜΠΕΡΙ!


Μετά από 120 ματς στη φάση των ομίλων, Μπαρτσελόνα, Κροάσια Ζάγκρεμπ, Σάβεχοφ, Καντέτεν Σαφχάουζεν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βέζπρεμ, Βίβε Κιέλσε, Φούχσε Βερολίνου, Αμβούργο, Σίμος Κόπερ, Μέταλουργκ, Βίσλα Πλοκ, Κίελο, Κοπεγχάγη, Αντεμάρ Λεόν και Μονπελιέ είναι οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στην  νοκ- άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αύριο στη Δανία θα γίνει η κλήρωση με τις ομάδες να έχουν χωριστεί σε 4 γκρουπ δυναμικότητας. 1ο (επικεφαλείς ομίλων): Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αμβούργο, Κίελο. 2ο (δεύτεροι ομίλων): Κροάσια, Βέζπρεμ, Σίμος Κόπερ, Κοπεγχάγη, 3ο (τρίτες ομίλων): Σάβεχοφ, Βίβε Κιέλσε, Μέταλουργκ, Αντεμάρ Λεόν, 4ο (τέταρτες ομίλων): Καντέτεν, Φούχσε, Βίσλα Πλοκ, Μονπελιέ. Οι ομάδες του 1ου γκρουπ θα κληρωθούν με αυτές του 4ου και θα έχουν μάλιστα και τον επαναληπτικό στην έδρα τους, πλεονέκτημα που θα έχουν και οι ομάδες του 2ου γκρουπ, όπου και θα πάρουν αντίπαλο από αυτό του 3ου γκρουπ. Σε αυτή τη φάση
δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί ομάδες που βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο, ωστόσο μπορεί κάλλιστα να υπάρξει ζευγάρι από την ίδια χώρα.
Στο πρωτάθλημα είναι 6 βαθμούς πίσω από την Μονπελιέ και οι σκέψεις για τίτλο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Στο Κύπελλο Γαλλίας αποκλείστηκε από την Παρί -που παλεύει για την παραμονή- στους «16»  και πλέον είναι και εκτός Ευρώπης. Η Σαμπερί δεν κατόρθωσε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων δεν την ευνόησε. Η Γαλλική ομάδα νίκησε 40-19 την Μπόσνα Σαράγεβο και η Καντέτεν Σαφχάουζεν έχασε με 31-28 από την Κροάσια Ζάγκρεμπ, αλλά η Ελβετική ομάδα πήρε την πρόκριση, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (+26, έναντι +6). Οι δύο ομάδες είχαν κερδίσει αμφότερες στα μεταξύ τους ματς στις έδρες τους με 4 γκολ διαφορά και η πρόκριση κρίθηκε στη συνολική διαφορά τερμάτων. Στον 1ο όμιλο επίσης η Μπαρτσελόνα νίκησε 39-26 εκτός έδρας τη Σάβεχοφ.
Στον 2ο όμιλο του «θανάτου» και τα τρία ματς της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής κρίθηκαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Η Βέζπρεμ μπροστά σε 5.000 θεατές νίκησε 28-27 την Ατλέτικο Μαδρίτης με γκολ του Βιλόφσκι στο 59:59! Βίβε Κιέλσε και Τσεχόφσκι έμειναν στο 26-26 με τους Ρώσους να χάνουν την ευκαιρία να πάρουν την νίκη- πρόκριση, αφού είχαν μία τελευταία επίθεση 14 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς, την οποία και απώλεσαν. Στο Βερολίνο μπροστά σε 9.000 θεατές η Φούχσε επικράτησε 28-27 της Σίλκεμποργκ.
Στον 3ο όμιλο η μοναδική αήττητη ομάδα μέχρι στιγμής της διοργάνωσης το Αμβούργο πέρασε και από τα Σκόπια επικρατώντας 25-23 της Μέταλουργκ. Η Βίσλα Πλοκ νίκησε στη Ρωσία την Αγία Πετρούπολη με 32-24 και την απέκλεισε από την συνέχεια, ενώ η Σίμορ Κόπερ εκμεταλλεύτηκε τα άλλα αποτελέσματα και πήρε την 2η θέση με την νίκη της 28-24 επί της Κονστάντζα.
Στον 4ο όμιλο διεξήχθη το κορυφαίο ματς της σεζόν με την Κοπεγχάγη να αναδεικνύεται ισόπαλη 24-24 με το Κίελο μπροστά σε 6.000 θεατές. Ο Γίχα 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έβαλε ένα γκολ μπροστά τους Γερμανούς, αλλά ο Χάνσεν ισοφάρισε στο τελικό σκορ με γκολ στην εκπνοή. Στην Ισπανία η Αντεμάρ Λεόν νίκησε 31-26 την Ζέγκεντ, ενώ η Μονπελιέ επικράτησε 30-20 της Παρτιζάν στο Βελιγράδι.
Πάντως το αξιοσημείωτο είναι πως από τις τελευταίες ομάδες των ομίλων μόνο η Κονστάντζα του Νίκου Ριγανά, κατόρθωσε να πάρει βαθμό ή βαθμούς.

Τελικές βαθμολογίες
1ος όμιλος
1. Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  18
2. Κροάσια Ζάγκρεμπ (Κροατία) 16
3. Σάβεχοφ (Σουηδία) 10
4. Καντέτεν Σαφχάουζεν (Ελβετία) 8
5. Σαμπερί (Γαλλία) 8
6. Μπόσνα (Βοσνία) 0

2ος όμιλος
1. Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 16
2. Βέζπρεμ (Ουγγαρία) 12
3. Βίβε Κιέλσε (Πολωνία) 11
4. Φούχσε Βερολίνου (Γερμανία) 11
5. Τσεχόφσκι (Ρωσία) 10
6. Σίλκεμποργκ (Δανία) 0

3ος όμιλος
1. Αμβούργο (Γερμανία) 19
2. Σίμος Κόπερ (Σλοβενία)        13
3. Μέταλουργκ (ΠΓΔΜ) 12
4. Βίσλα Πλόκ (Πολωνία) 9
5. Αγία Πετρούπολη (Ρωσία) 5
6. Κονστάντζα (Ρουμανία) 2

4ος όμιλος
1. Κίελο (Γερμανία) 16
2. Κοπεγχάγη (Δανία) 15
3. Αντεμάρ Λεόν (Ισπανία) 13
4. Μονπελιέ (Γαλλία) 10
5. Ζέγκεντ (Ουγγαρία) 6
6. Παρτιζάν (Σερβία) 0

No comments