ΣΤΟΥΣ -4- ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΣΤΟΥΣ -4- ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ!


Στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ ο Διομήδης, που νίκησε 25-21 την Κριένς στο κατάμεστο κλειστό του Λουτρακίου
Ιστορία στο ελληνικό χάντμπολ έγραψε ο Διομήδης Άργους, ο οποίος προκρίθηκε στα ημιτελικά ευρωπαϊκού κυπέλλου και έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα μετά τον Φίλιππο Βέροιας (κυπελλούχων 1993 και τελικό Τσάλεντζ Καπ 2003) που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Οι «Λύκοι» νίκησαν στο κατάμεστο από 1.500 άτομα κλειστό του Λουτρακίου την Ελβετική Κριένς με 25-21 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία 28-28 εκτός έδρας πήραν την πρόκριση στους «4» του Τσάλεντζ Καπ.
Η κλήρωση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στη Βιέννη και οι Αργίτες θα έχουν υποψήφιους αντιπάλους την Πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισαβόνας (63-48 την Ρουμάνικη Σουτσεάβα), την Ελβετική Βάκερ Τουν (64-57 την Ιταλική Μπόζεν), ενώ εκκρεμεί η δεύτερη συνάντηση της Μακάμπι (Ισραήλ) με την Μάριμπορ (Σλοβενία) με τους Σλοβένους να έχουν κερδίσει στο πρώτο ματς με 29-28.

Άμυνα «γρανίτης»

Ο Διομήδης ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του ματς και συνέχεια μπροστά στο σκορ. Ο τερματοφύλακας Χριστόφορος Νούνγκοβιτς είχε 15/36 με ποσοστό αποκρούσεων 41,27% ήταν από τους κορυφαίους με την άμυνα των γηπεδούχων να είναι εξαιρετική. Στο πρώτο τέταρτο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Ο Διομήδης ήταν πίσω στο σκορ με 6-7, αλλά ένα ξέσπασμα με σερί 5-0 του έδωσε προβάδισμα 11-7 στο 22’ . Οι Ελβετοί μείωσαν σε 12-10 στο 26’, αλλά ένα νέο 3-0 σερί με εξαιρετικό Σαμαρά στους αιφνιδιασμούς ανέβασε στο +5 τη διαφορά (15-10), που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά έφτασε και τα 6 γκολ (16-10, 18-12). Στο 45’ η Κριένς μείωσε σε 18-16 και το παιχνίδι ξαναέγινε ντέρμπι, αλλά όχι για πολύ, αφού συγκεντρωμένη και παθιασμένη η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια «καθάρισε» την νίκη και την πρόκριση, φτάνοντας στο 22-18 στο 53’.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΚΡΙΕΝΣ 25-21
Τα δεκάλεπτα: 3-3, 8-7, 15-10 (ημχ.), 17-12, 21-18, 25-21
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 1, Μεγαλοοικονόμου 3, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος 2, Μάλλιος 2, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 4, Σαμαράς 5, Κοντούλης, Σπέντζος, Ελευθερίου, Ουρόσεβιτς 1, Τάσκοβιτς 7
ΚΡΙΕΝΣ (Τόρμπεν Βίντερ): Αλεξέγεφ, Λένγκαχερ, Σμιντ, Μπάβερουντ 4, Στάιγκερ 2, Ράεμι, Μπελιάνσκι 1, Σέλμπερτ, Νιφένεγκερ 2, Μπαβιέρα, Χες 2, Στάνκοβιτς  10. Διαιτητές: Καβέσνικοφ-Πλότνικοφ (Ρωσία), Παρατηρητής: Καπλάνης (Κύπρος), Δίλεπτα: 6-2, Πέναλτι: 3/3-4/4

Η συνέντευξη Τύπου
Μπόρις Στάνκοβιτς (δεξί ίντερ Κριένς): «Πρώτα από όλα θέλω να σας ευχαριστήσω για την υπέροχη ατμόσφαιρα. Θεωρώ ότι κέρδισε η καλύτερη ομάδα και με τους πιο έμπειρους έκανε τη διαφορά. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και για αυτό κάναμε πολλά λάθη. Είναι καθαρή η νίκη του Διομήδη να ευχηθώ καλή τύχη στη συνέχειά του».

Γιώργος Ζαραβίνας (αρχηγός- αριστερό εξτρέμ Διομήδη): «Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά λόγια, υπάρχουν πολλά συναισθήματα. Αυτό που θα ήθελα να πω ωστόσο είναι πως όταν υπάρχει αυτή η διαφορά ανάμεσα στο ελβετικό και στο ελληνικό πρωτάθλημα, αποτέλεσε έξτρα κίνητρο για εμάς. Και αυτό γιατί παίξαμε απέναντι σε μία επαγγελματική ομάδα, με καλύτερο επίπεδο. Δεν θέλω να πω πολλά για τη στιγμή, γιατί είναι πολλά τα συναισθήματα. Είναι η πρώτη φορά στη ιστορία του Διομήδη που έρχονται από όλη την Ελλάδα να τον δουν από κοντά. Έχει μία ταυτότητα η ομάδα μας. Ο Διομήδης θέλει να προχωρήσει στην Ευρώπη, για εμάς είναι γιορτή, το διασκεδάζουμε και για αυτό το πανηγυρίζουμε με τον κόσμο. Δεν θέλω να φανώ μίζερος αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να καθιερωθούμε στην Ελλάδα και κάθε Σάββατο θα είναι γιορτή. Θέλουμε να το διασκεδάζουμε και μαζί με εμάς και ο κόσμος». Όσον αφορά στα συνεχόμενα παιχνίδια, είπε: «Όσο πιο δυνατά παιχνίδια τόσο καλύτερος γίνεσαι και εμείς στο τέλος θα δούμε το αποτέλεσμα, αν και ας μην κρυβόμαστε, έχουμε περιορισμένες λύσεις».

Τόρμπεν Βίντερ (προπονητής Κριένς): «Συγχαρητήρια για τον Διομήδη, μας έκανε εντύπωση το πάθος που έπαιζε. Έχουν έμπειρους και έξυπνους παίκτες σε αντίθεση με εμάς, αλλά είδαμε μια πρωτοφανή άμυνα που μας ανάγκασε σε 16 λάθη. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και έπαιξε ρόλο. Η ατμόσφαιρα, η ποιότητα των παικτών και το πάθος πιστεύω ότι μπορούν να φέρουν στην κατάκτηση της Κούπας. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία τον Διομήδη, αφού στο λεωφορείο συζητούσαμε με τους παίκτες και λέγαμε πως ύστερα από δύο ημέρες στο Λουτράκι, οι περισσότεροι θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι για διακοπές». Για την άμυνα του Διομήδη είπε: «Ήταν περίπου η ίδια με το πρώτο παιχνίδι, απλά σήμερα αισθάνθηκα ότι πήγε ένα βήμα παραπάνω στην επιθετικότητα, και στην επικοινωνία λόγω του κόσμου που βρισκόταν στο γήπεδο, αφού οι παίκτες έπρεπε να επικοινωνούν με σήματα».

Δημήτρης Δημητρούλιας (τεχνικός Διομήδη): «Καταρχάς να συγχαρώ την αντίπαλη ομάδα, έχω σεβασμό στον προπονητή της και για αυτό χάρηκα τη νίκη επιπλέον. Είναι μεγάλη τιμή για μία επαρχιακή ομάδα να βρίσκεται στους «4» της Ευρώπης, και να είμαστε οι 2οι μετά τον Φίλιππο, που το καταφέρνουμε. Ζούμε ένα όνειρο, δύσκολο να διαχειριστώ όλο αυτό αφού είναι πρωτόγνωρο και να κρατήσω τους παίκτες προσγειωμένους την επόμενη ημέρα στην προπόνηση ωστόσο αποτελεί παράλληλα ένα σημαντικό κίνητρο. Βασικός στόχος εξακολουθεί να αποτελεί το πρωτάθλημα, αλλά αφού προκύπτει αυτή η πορεία στην Ευρώπη, μοιάζει με ένα όνειρο και ποιος δεν θα την ήθελε….». Σχολιάζοντας την παρουσία του κόσμου, ανέφερε: «Ο κόσμος ήταν καταλυτικότατος στην εξέλιξη του αγώνα. Η άμυνα μας βοήθησε στη νίκη! Χωρίς τον κόσμο δεν θα τα είχαμε καταφέρει απέναντι σε μία πολύ προπονημένη ομάδα με δεκαπλάσιο μπάτζετ από εμάς. Βάλαμε το παιχνίδι μας έτσι, ώστε να συντελέσει ο κόσμος σε αυτό και παίξαμε έξυπνα». Ερωτηθείς εάν προτιμά τη συμμετοχή της ομάδας του στον τελικό της Ευρώπης ή στο πρωτάθλημα είπε: «Θα απαντήσω διπλωματικά, θα προτιμήσω και τελικό Ευρώπης και πρωτάθλημα».

9 comments

Anonymous said...

Bravo....
eisastan yperoxoi.....
ante kai tin koupa....

Kostas Katsikis said...

Συγχαρητηρια στον προπονητη , τους παικτες και τους παραγοντες του Διομηδη για την μεγαλη προκριση στα ημιτελικα του Challenge Cup. Τετοιες νικες - προκρισεις τις εχει αναγκη το Ελληνικο χαντ-μπωλ , ειδικα αυτες τις εποχες !!! Και παλι πολλα συγχαρητηρια

Anonymous said...

Πρωτάθλημααααα θα πάρουμε όλους θα τους τρελάνουμε...
Πρωτάθλημααααα και Κύπελλο ...
Κυπελλο Ευρωπαϊκό ....
Μανούλα μου θα τρελαθώ....

Αδέρφια σας ευχαριστούμε για την υπέροχη βραδυά.

"Τρελαμένος Φίλαθλος"

Anonymous said...

Σας ευχαριστούμε παιδιά όλους εκεί στο Άργος ! (παίκτες, παράγοντες και φιλάθλους) Πρώτη φορά γράφω κάτι ευχάριστο εδώ, νάστε καλά Αργίτες και λοιποί εκεί στο Διομήδη. Από Χανιά.

Anonymous said...

Αυτό δεν μας το χάρισε ο Αγγελούδης και η διαιτησια.
Έτσι κ. Δούκα και λοιποί μικρόψυχοι.
Αυτή είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα τι να κάνουμε...
Μπράβο στο Δημητρούλια και τα παλικάρια του, μπράβο στους ανθρώπους του Διομήδη για την προσπάθεια, μπράβο στους φιλάθλους που γέμισαν το κλειστό του Λουτρακίου.
Μπράβο ρε παιδιά και στο Ελληνικό Handballγιατί ο Διομήδης είναι πλέον ο μεγάλος πρεσβευτής στην Ευρώπη.
Μπραβο, Μπράβο, Μπράβο....

Anonymous said...

Τελικά αυτό το παλικάρι ο Δημητρούλιας έχει ψυχή , το αγαπάει το χαντμπωλάκι μας και βέβαια έχει αποτελέσματα απο την πρώτη χρονιά στο άθλημα σαν προπονητής.
Μπράβο στο Διομήδη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.
Ασ το προσέξουν αυτό το παιδί και στην ΟΧΕ μάλλον αξίζει τον κόπο...

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ

Anonymous said...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΟΜΗΔΗ ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ !
ΑΠΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!!ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΙΟ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ,ΣΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...ΑΦΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΛΒΕΤΟΥΣ,ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ!!!ΔΕΙΞΑΤΕ ΤI ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ!!!ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ!!!
ΑΠΟ ΑΡΤΑ.