ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΧΑΝΤΜΠΟΛ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΧΑΝΤΜΠΟΛ


Ο Σύνδεσμος Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδας ανακοινώνει την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής προπονητών μέλη του ΣΥ.Π.Χ.Ε., για μια (1) υποτροφία σε προγράμματα επιμόρφωσης σε Πανεπιστήμια και κέντρα του εξωτερικού (δείτε τα επισυναπτόμενα έντυπα στην ιστοσελίδα). Η επιλογή θα γίνει με βάση τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από το πρόγραμμα σπουδών. Κατάθεση αιτήσεων μέχρι 15 Απριλίου 2012 στο mail του προέδρου του ΣΥ.Π.Χ.Ε. jvarel@phed.uoa.gr
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρέχει σε έναν (1) επισήμως αναγνωρισμένο και εν ενεργεία προπονητή/τρια, την δυνατότητα μετεκπαίδευσης και περεταίρω πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου προπόνηση, εμπειρία και γνώση. Τα Xαρακτηριστικά του/της υποψήφιου/ιας προπονητή πρέπει να είναι τα ακόλουθα:


Να ανήκει σε ομοσπονδία της οποίας το άθλημα να είναι  στο Ολυμπιακό πρόγραμμα
Να έχει το βαθμό του εθνικού προπονητή αναγνωρισμένο στη χώρα του/της από την αντίστοιχη Διεθνή Ομοσπονδία
Να ασκεί το επάγγελμα του/της προπονητή και να πιστοποιείται η πρακτική εμπειρία του/της σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο
Να είναι σε θέση να μεταδώσει τη νέα γνώση σε άλλους προπονητές/τριες και να συνεχίσει τη ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα του/της μετά την εκπαίδευσή του.

Οικονομική κάλυψη
- 1 αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή
- Την εγγραφή και διατροφή
- Ασφάλεια (εφόσον χρειάζεται)
Εκ του ΔΣ του ΣΥ.Π.Χ.Ε.

12 comments

Anonymous said...

To γκέτο σας καλά κρατεί. Εάν δεν ανοίξετε με σχολές με την ΓΓΑ προπονητών να ασχοληθούν και επίσημα στα διάφορα μέρη της Ελλάδας και της επαρχίας οι άνθρωποι που αγαπούν το άθλημα θα το πηγαίνετε μέρα με την ημέρα και πιο πίσω το άθλημα.
Το πτυχίο εκτός απο δικαίωμα δεν σας δίνει την αυτάρκεια και την υπόληψη στην κοινωνία του Χαντμπολ.
Ανοιξτε και δωστε ευκαιρίες και σε άλλους ανθρώπους που δνε ειχαν την ευκαιρία να το σπουδάσουν....αλλά το έχουν παιξει!!! Εχουν ματωσει και πονέσει για το ΧΑΝΤΜΠΟΛ.

Anonymous said...

Θα ήθελα να συνεχίσω λίγο ακόμη. Το χάντμπολ δεν είναι μονο η Αθήνα και μερικά μερη της Ελλάδας. Είναι πολλά μέρη που τα έχετε αποκλείσει απο ανθρώπους με - πτυχιο - στην τοπική κοινωνία. Στο ποδόσφαιρο έχει αναπτυχθεί η τάση των παιδιών να πηγαίνουν.. γιατί υπάρχουν άνθρωποι με πτυχίο. Βγάζουν μια σχολή και είναι έτοιμοι.
Κάντε το και στο χάντμπολ.
Το έχει ανάγκη το άθλημα.
Απο τα πανεπιστημια βγαίνουν πτυχιουχοι...ελάχιστοι όπως το έχετε καταντήσει μέσα στο ίδρυμα.... και στην ουσία δεν το ξέρουν κιόλας. Και οι περισσότεροι είναι απο τις μεγαλουπόλεις.
Απο την επαρχία?
Να την νεκρώσουμε;
Να την αφανίσουμε;
Ανοίξτε το γκέτο σας για το καλό του αθλήματος με σχολές προπονητών.

Anonymous said...

Θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο, στην επαρχία υπάρχουν πόλεις που δεν έχουν κανέναν με πτυχίο και στην περίοδο που διανύουμε κανένας μικρός σύλλογος δεν μπορεί να φέρει προπονητή ,γιατί να μην δώσουμε την δυνατότητα σε ανθρώπους που το αγαπάνε και ας μην κρυβόμαστε κάνουν όλη την δουλειά να γίνουν καλύτεροι και να σταματήσουν να είναι απλά εμπειρικοί προπονητές? Η.Τ

Anonymous said...

Ξεπεράστε το θέμα της Ειδικότητας:

Με την απόφ. του ΣτΕ, τον περασμένο Σεπτέμβριο: ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ απόφοιτος ΤΕΦΑΑ μπορεί να καταθέσει στη ΓΓΑ αίτηση για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπ/τού σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άθλημα, αρκεί να αποδεικνύεται από τα πιστοποιητικά σπουδών του ότι το έχει διδαχθεί κατά τη διάρκεια της φοίτησήσς του. Η "Ειδικότητα" δεν αποτελεί, πλέον, πτυχίο ή τίτλο οποιασδήποτε μορφής.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ΓΓΑ έπαυσε να εκδίδει, πλέον, άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, παρά εκδίδει μόνον προσωρινές.

Γ. Μπεμπέτσος

Anonymous said...

Υπ’αριθμ.1732/2011 απόφαση του ΣτΕ

"Το αυτοτελές «πιστοποιητικό» που χορηγούν τα ΤΕΦΑΑ για την επιτυχή παρακολούθηση ειδικότητας αθλήματος δεν είναι σύμφωνο με το άρθρο 6 παρ.2 του Ν.1268/82 (για τον καθορισμό κατευθύνσεων και ειδικεύσεων του ενιαίου πτυχίου που χορηγεί ένα Τμήμα Σχολής ΑΕΙ) καθώς δεν έχει εκδοθεί το απαιτούμενο για το σκοπό αυτό Προεδρικό Διάταγμα, και ως εκ τούτου ο προπονητής, στον οποίο έχει χορηγηθεί το ως άνω αυτοτελές πιστοποιητικό, δεν θεωρείται ότι κατέχει «δίπλωμα ειδικότητας» στο συγκεκριμένο άθλημα για το οποίο του χορηγήθηκε το αυτοτελές πιστοποιητικό".

ΓΜ

Anonymous said...

11.43 eisai o gnostos apotyximenos kompioyterakias i kano lathos ????
oy ektos apo empeirikos eisai kai nomikos ??

Anonymous said...

Κύριε Μπεμπέτσο, και τι συμβαίνει με ανθρώπους εμπειρικούς που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την προπονητική; Γιατι τους κρατούν στο περιθώριο; Γιατί μόνο όσοι είναι στα ΤΕΦΑΑ έχουν δικαίωμα;
Εάν θέλει ένα σωματείο να συμεργαστεί με έναν που δεν έχει πτυχίο και δεν έχει περάσει απο ΤΕΦΑΑ. Τότε δεν έχει δικαίωμα να ασχοληθεί με την προπονητική ή πρέπει να συνεργαζόμαστε με συγκεκριμένους ανθρώπους; Τόσα χρόνια τα ίδια άτομα.
Θέλουμε νέο αίμα.
Είναι κακό?
Εδω στην περιοχή μου δεν έχει τύχει να περάσει ένα παιδί στα ΤΕΦΑΑ.Και πρέπει να συνεργαστώ με έναν προπονητή απο του διαόλου την μάνα....και να πληρώνω οδοιπορικά...να πληρώνω διόδια.
Ε τότε να πάει να πνιγεί το άθλημα γιατι δεν γουστάρω να πληρώνω κανέναν απο τόσο μακρία και δεν είναι απο τον ΔΙΚΟ ΜΟΥ τόπο.
Και έτσι το άθλημα τόσο απλά...μειώνεται και συρικνωνεται. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Το έχετε φέρει στα όρια του. Και απόδειξη και η νέα αναδιάρθρωση. Και μετά...πόσα σωματεία; Και μετά πόσο αξιόπιστο πρωτάθλημα στην Β Εθνικη; ή στην Α2 ή στην Α1.

Anonymous said...

μην κολλατε στους τυπους
παρτε αυτον που θελετε προπονητη και δηλωστε τον συνοδο.Το πολυ πολυ να μην τον αφηνουν να σηκωνεται ορθιος(σιγα το πραμα..)

ομοιοπαθης!

Anonymous said...

8.02 αν αρρωστησεις στο μερος που εισαι θα πας στην γιαγια την πρακτικο η θα ψαξεις να βρεις πτυχιουχο γιατρο ?????????????

αντε γιατι νομιζω εχετε υποβαθμιση τα παντα.
ναι ρε ο αποφοιτος τεφαα με ειδiκοτητα ειναι προπονητης και οπως λεει και ο γεωργιου αν δεν το καταλαβαινετε παρτε ενα κατσαβιδι και βιδωστε το στο μυαλο σας.dp

Anonymous said...

Το ποδόσφαιρο που κάνει σχολές προπονητικής και βγάζει νέους προπονητές είναι οι μαλάκες και εσε΄ςι που κρατάτε το άθλημα γκετοποιημένο το πα΄τε μπροστά.
Το ποδόσφαιρο που δίνει την ευκαιρία σε ανθρωπους με κέφι και όρεξη να σχοληθούν με το δικό τους αθλημα είναι ...πρακτικοί με βάση το παραδειγμά σου. Και άσε να αναπτύσετε το ποδοσφαιρο μέρα με την ημέρα και το χαντμπολ να συρικνώνεται μέρα με την ημέρα.
Γιατι εχουμε γεμισει με πτυχιούχους..άκεφους και σπασίκλες.
το γκέτο σας πρέπει να σπάσει να βγούν νέοι άνθρωποι στην πιάτσα που έχουν όρεξη να ασχοληθούν.
Το έχετε καταστρέψει το άθλημα εσείς οι επισημοι προπονητές. 5 ή 6 άτομα να γυρίζουν γύρω γύρω σαν του κυφήνες.
Αφηστε τον κόσμο να ...πάρουν πτυχιο απο σχολή!!! Δεν σας μειώνει αυτό αντίθετα σας δίνει πατημα να ασχολήθείτε περισσότερο.

Anonymous said...

Από τα ποιο αναχρονιστικά κομμάτια του αθλήματος( και είναι πολλά )το κομμάτι με τους προπονητές .Πρώτον δεν μπορεί όλα τα άλλα αθλήματα να κάνουν λάθος που πορεύονται με σχολές προπονητικής .Μουρίνιο , Γκουαρντιολα ,Ιβκοβιτς ,Ομπράντοβιτς δεν ειναι γυμναστές .¨Ορεξη για δουλειά και μάθηση να υπάρχει.Γιατί και από βιβλιογραφία άμα το δεις οι φοιτητές μας δεν μαθαίνουν τίποτα ,όσο για το τι μαθαίνουν τα παιδιά ,τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια απο τα ΤΕΦΑΑ θεσσαλονίκης που έχω εμπειρία είναι αρκετά για τα τμήματα υποδομών και μόνο. Όποιος βέβαια θέλει καθεται και ψάχνει και βιβλιογραφία ξένη και πρότυπες προπονήσεις από το ίντερνετ και αν είναι στην βόρεια Ελλάδα κάνει και κανά ταξιδάκι σε Βόρειους γείτονες η αν εχει τα χρήματα πάει ακόμα ποιο βόρεια.
Οι σχολές είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ και το κακό είναι ότι παρά την ενεργητικότητα που υπάρχει από τον σύνδεσμο το τελευταίο διάστημα ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση δεν βλέπουμε

Anonymous said...

Καλα το λένε οι 10:09 και 11:34. Σπάστε το απόστημα.
Δημιουργήστε σχολές προπονητών.
Και εάν έχει ενδιαφέρον ο κάθε πτυχιούχος θα το δείξει η πορεία του.