ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ


Ρεπορτάζ - Συνθέσεις - Συνέντευξη τύπου
Του Μιχάλη Ηλιού www.sport-fm.gr
Ζει τις πιο γλυκές στιγμές στην ιστορία του! Ο Διομήδης Άργους πήρε παλικαρίσια πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup εις βάρος της Μακάμπι Τελ Αβίβ και είναι έτοιμος να γράψει το όνομα του στην ιστορία του ευρωπαϊκού χάντμπολ με χρυσά γράμματα. Οι «λύκοι» ήρθαν ισόπαλοι 21-21 με αντίπαλο τους Ισραηλινούς και σε συνδυασμό με τη νίκη του πρώτου ματς πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον Διομήδη από την αρχή. Η Μακάμπι μπήκε αποφασιστικά έτσι
ώστε να ανατρέψει τα προγνωστικά και πήρε απο νωρίς το προβάδισμα ακόμα και με 5-1, με εκφραστή των επιθέσεων της τον Μπόσκοβιτς. Οι «λύκοι» αντέδρασαν, κάνοντας ένα δυναμικό come back και με τους Μάλλιο και Μαραγκό να αφυπνίζονται, έφεραν το ματς στα ίσια (6-6).

Οι Ισραηλινοί πήραν ξανά κεφάλι χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα αφού Λάντσμαν και Χαλίφι σκόραραν για την ομάδα τους, με τον Διομήδη να μην απαντά. Ο Νούνγκοβιτς έκανε ότι μπορούσε αλλά οι σωτήριες αποκρούσεις που έκανε δεν μπορούσαν να βάλουν από μόνες τους Αργείτες στο παιχνίδι. Μάλιστα, οι Ισραηλινοί κατάφεραν να έχουν διαφορά πρόκρισης (+4) στο τέλος του ημιχρόνου όταν ο Νίμροντ Κοέν ευστόχησε σε σουτ τρία δευτερόλεπτα πριν την λήξη του.

Το ίδιο σκηνικό και στην αρχή του δεύτερου μέρους. Η Μακάμπι μπήκε πάλι δυνατά, αύξησε την διαφορά ακόμα και στο +5 δύο φορές (8-13 και 10-15) αλλά ο Διομήδης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Τάσκοβιτς πήρε μπροστά, ο Πριόβολος ευστοχούσε στα κρίσιμα πέναλτι, ο Μάλλιος ήταν εκεί στα κρίσιμα σημεία και ο Μεγαλοοικονόμου ήταν όπως λέει και το όνομα του (Μεγάλο-).

Αυτός που κρατούσε την ομάδα στα δύσκολα και εκεί που οι Ισραηλινοί προσπαθούσαν να χτυπήσουν μπας και πάρουν την πρόκριση ήταν ο Χριστόφορος Νούνγκοβιτς. Ο Κύπριος τερματοφύλακας πραγματικά κατέβασε ρολά και με εξαιρετικές αποκρούσεις δεν άφησε τους Ισραηλινούς να ξεφύγουν. Οι «Λύκοι» έφεραν το ματς στα ίσια (20-20) πέντε λεπτά πριν το τέλος. Ο Ντάβντα έδωσε και πάλι το προβάδισμα αλλά ο Μάλλιος ισοφάρισε ξανά (21-21) και έτσι έληξε το ματς.

Στον τελικό ο Διομήδης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ελβετική Βάκερ Τουν.


Τα δεκάλεπτα: 1-5, 6-8, 8-12 (ημ.), 10-15, 17-18, 21-21

Διομήδης (Δ. Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 1, Μεγαλοοικονόμου 2, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος 2, Μάλλιος 6, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 3, Κοντούλης, Σπέντζος, Ελευθερίου, Ουρόσεβιτς 3, Τάσκοβιτς 4

Μακάμπι (Α. Ρες): Σάιντνερ, Μπλέτσερ 2, Ν. Κοέν, Μπόσκοβιτς 5, Λάντσμαν 2, Λιάντ 1, Λίπετζ, Α. Κοέν, Στρίντομ, Ο. Γκαμπάι, Χαλίφι 3, Αρόνοβιτς, Ρ. Γκαμπάι, Μίτροβιτς 3, Ντάβντα 5, Τζόρτζεβιτς

Διαιτητές: Μαγιέφσκι-Τσερετσένκοφ (Λευκορωσία) Δίλεπτα: 4-5 Πέναλτι: 3/6-2/2

«Στείλαμε μηνύματα»


Η πρόκριση του Διομήδη στον τελικό του Challenge Cup έστειλε μηνύματα πως ο αθλητισμός δεν πρέπει να πειραχθεί από την Πολιτεία, σύμφωνα με τον τεχνικό της ομάδας, Δημήτρη Δημητρούλια. «Είμαστε η ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ στην διοργάνωση» τόνισε ο Έλληνας τεχνικός ενώ ο αρχηγός των «λύκων», Γιώργος Ζαραβίνας, θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και έσπρωξε τον Διομήδη στην πρόκριση.

Αναλυτικά όσα είπαν στην συνέντευξη Τύπου οι:

Δημήτρης Δημητρούλιας (προπονητής Διομήδη):

«Συγχαρητήρια αρχικά στον προπονητή της Μακάμπι για την ομάδα που έχει φτιάξει. Όταν είχα στο μυαλό μου το ματς, δεν είχα βρει ούτε ένα σενάριο που να έλεγε πως θα ήταν εύκολο να προκριθούμε στον τελικό. Ήμασταν δύο ομάδες αουτσάιντερ για την διοργάνωση. Δεν είχαμε συνηθίσει να παίζουμε κόντρα σε μία ομάδα που έχει διάρκεια σε όλο το ματς. Θα ήθελα να πω όμως πως το μπάτζετ μας ήτνα πολύ κατώτερο από τηςΜακάμπι ούτε αποτείται η ομάδα από 14 επαγγελματίες παίκτες. Η απουσία του Σαμαρά ήτανμεγάλο πλήγμα για εμάς και έπρεπε να προσαρμοστούμε. Κατά τον δικό μου τρόπο σκέψης ήταν αυτό το σημαντικότερο και ευχαριστώ τα παιδιά που το κατάφεραν. Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός. Τώρα θα παίξουμε έναν ευρωπαϊκό τελικό και χαιρόμαστε για αυτό γιατί στην αρχή κανείς δεν περίμενε πως θα φτάσουμε εκεί. Ελπίζω να στείλαμε πολλά μηνύματα γιατί μία ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ φτάνει στον τελικό και πιστεύω πως ο αθλητισμός πρέπει να πειραχτεί λιγότερο από την Πολιτεία. Η δουλειά μου είναι να είμαι σίγουρος για όλους τους παίκτες μου. Αν προκύψει και μία κατάκτηση γιατί όχι. Θα είναι κάτι το εκπληκτικό. Αλλά δεν προλαβαίνουμε να πανηγυρίσουμε γιατί έχουμε ακόμα ματς για το πρωτάθλημα οπότε τα κεφάλια κάτω. Αυτό που έγινε πραγματικά το απολαύσαμε».

Γιώργος Ζαραβίνας (αρχηγός Διομήδη): 

«Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Στο πρώτο ματς είχαμε νικήσει με τρία γκολ αλλά δεν επαναπαυτήκαμε σε αυτό. Ίσως αυτή η διαφροά μας άγχωσε γιατί γνωρίζαμε πως η Μακάμπι στα δεύτερα ματς και ειδικά εκτός έδρας έπαιζε πολύ καλύτερα. Δεν ξέρω για την ποιότητα των δύο ομάδων αλλά είμαι σίγουρος πως οι δύο ομάδες αποδείχθηκαν μαχητές. Ίσως και οι δύο αποκλείσαμε στην πορεία της διοργάνωσης καλύτερες ομάδες λόγω του ταπεραμέντου. Στην διάρκεια του ματς το ζητούμενο ήταν να βρούμε υπομονή ειδικά στην επίθεση. Το καταφέραμε στο δεύτερο μέρος, δώσαμε ότι μπορούσαμε στην άμυνα και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο. Πραγματικά κάποια στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν εκείνος που μας έσπρωξε στην πρόκριση στον τελικό».

Άβιγκντορ Ρες (προπονητής Μακάμπι):

«Θέλω να συγχαρώ τον Διομήδη για την πρόκριση του στον τελικό. Για εμάς ήταν η πρώτη μας εμπειρια σε ευρωπαικό κυπελλο. Αν μας έλεγε κάπιος στη αρχή της σεζόν πως θα φτάναμε στον ημιτελικό δεν θα τον πιστεύαμε. Είμαιπερήφανος για τους παίκτες μου που έδειξαν μαχητικότητα από το πρώτο κιόλας γύρο μέχρι και το τελευταίο ματς με αντίπαλο τον Διομήδη. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο να περάσουμε αφού είχαμε χάσει στο πρώτο ματς. Η έδρα ήταν πραγματικά καυτή. Οι παίκτες όμως ήρθαν και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η άμυνα μας ήταν η καλή άμυνα αλλά και ο Διομήδης είχε δυνατή άμυνα και για αυτό πήρε την πρόκριση. Ήταν μια καλή εμπειρία για εμάς».

Ρενάν Λάντσμαν (αρχηγός Μακάμπι):

«Έγινε ένα πολύ καλό ματς, δυνατό αλλά δίκαιο. Δεν είχαμε πάρει καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς και τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τον Διομήδη. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου γιατί ήρθαμε εδώ να το παλέψουμε παρότι ήταν η πρώτη φορά που είχαμε φτάσει στον ημιτελικό ευρωποαική διοργάνωσης. Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι κι ελπίζω αυτό που πετύχαμε εμείς να φτάσουμε στον ημιτελικό να βελτιώσει το χάντμπολ στην χώρα μου».

14 comments

Anonymous said...

συγχαρητηρια στον Διομηδη!

Anonymous said...

μπραβο σας αξιζουν πολλα συγχαρητηρια

Anonymous said...

Πολλα συγχαρητηρια στο Αργος απο την ομάδα της Αξιουπολης κανατε ολη την Ελλαδα υπερηφανη

Kostas Katsikis said...

Πολλα συγχαρητηρια σε ολους τους συντελεστες αυτης της μεγαλης προκρισης. Παιδια σας αξιζει ενα μεγαλο μπραβο !!!

Στέλλα Ρουμελιώτη-Κορακίδη said...

ΜΠΡΑΒΟ!!!Συγχαρητήρια σε όλους,καλή επιτυχία στον τελικό!!!

Anonymous said...

sinxaritiria se ola ta paidia....pame me pa8os sto teliko!!!!!!!!!!!

Skoufas Dimitris said...

Πολλά συγχαρητήρια

Σκούφας Δημήτρης

Anonymous said...

ΑΝΤΕ ΡΕ ΣΚΟΥΦΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ .
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Anonymous said...

@1.58 ειναι ντροπη να μιλας ετσι.
πες μας εσυ τί εχεις κάνει ρε ανυπαρκτε

κε Τακη γραψτους ...ξερεις πού !

ενας φοιτητής σου.

Anonymous said...

21.58 eisai karagiozakos kai a...mitos

Anonymous said...

1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ, ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΜΑΤΣ, ΚΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ Κ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ.
2. ΡΕ ΣΥ ΚΑΤΣΙΚΙ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΗΘΕΛΕΣ ΓΕΡΑΝΟ ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!! ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΕΛΑΗΔΗΣΑΝ Κ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΠΡΩΠΛΗΡΩΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ Κ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Κ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ Κ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ Κ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Κ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΙΣ ΚΕΔ!!! ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ Κ ΓΙΑ ΑΥΤΟ??? Η ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΟΧΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!!! boys

Anonymous said...

30 Απριλίου 2012 1:58 μ.μ.ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΊΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΝΤΡΈΠΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΙΑ Ε ΑΥΤΙΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΚΟΛΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ [ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ Μ@@@ ΣΟΥ]

Anonymous said...

ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ!!! ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΑΕΚ-ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΚΑΣ-ΑΕΚ ΧΤΕΣ!!!!!! Ο ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ boys

Anonymous said...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ Κ ΚΑΛΗ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΙΛΑΦΑ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΔΩΣΕΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ? Η ΠΑΛΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΑΞ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ!!!ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΙΑ ΘΑ ΦΑΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΡΑΞΙΜΟ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΔΡΑΧΜΗ. ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ Κ ΕΓΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ