Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ


φωτογραφία.JPGΟι «Λύκοι» βρίσκονται στο Ισραήλ όπου αύριο στις 18:30 αντιμετωπίζουν την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ- Προτελευταία «στροφή» στην Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ.
Κάθε δέκα χρόνια έχει το Ελληνικό χάντμπολ την ευκαιρία να βλέπει κάποια ομάδα του να φτάνει τόσο ψηλά στην Ευρώπη. Το 1993 ο Φίλιππος Βέροιας στον ημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, το 2003 η ίδια ομάδα στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ και τώρα ήρθε η σειρά του Διομήδη Άργους να διεκδικήσει την πρόκριση του στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ.
Ο πρωτοπόρος και αήττητος της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ αντιμετωπίζει αύριο στις 18:30 την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ στον πρώτο ημιτελικό και θέλει να συνεχίσει την εντυπωσιακή του φετινή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, αποσπώντας ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή στο Λουτράκι.
Η αποστολή του Διομήδη βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενώ στις 18:30 η ομάδα θα πραγματοποιήσει την τελευταία της προπόνηση στο γήπεδο, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας.

«Είναι λάθος να παίρνουμε το χρίσμα του φαβορί»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ, ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας σχολίασε: «Η εικόνα που έχω αποκομίσει για την Μακάμπι είναι πολύ καλύτερη από την εικόνα που είχαμε. Ηξερα ότι οι μονάδες της είναι καλές, αλλά τους είδα να λειτουργούν καλά και απέναντι σε ένα ισχυρό σύνολο, όπως είναι αυτό των Σλοβένων της Μάριμπορ. Έφτασαν στους τέσσερις και δεν υπάρχει περίπτωση να είναι εύκολος αντίπαλος. Για αυτούς είναι μεγάλη υπόθεση, διότι δεν έχει ξανασυμβεί ομάδα από το Ισραήλ να φτάσει τόσο ψηλά. Σίγουρα θα υπάρχει πάθος, κινητοποίηση. Έχω πει και στα παιδιά να είμαστε έτοιμοι να περιμένουμε τα πάντα, να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι».
Για το ποιο αποτέλεσμα θα τον ικανοποιούσε είπε: «Σίγουρα φεύγοντας από το Ισραήλ θα είμαι ευχαριστημένος με οποιοδήποτε αποτέλεσμα κοντά στο «0». Ξέρουμε ότι στα δεύτερα ματς με τον ίδιο αντίπαλο είμαστε πάντα καλύτεροι και θα έχουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας».
Για το ποιο από τα έξι ματς από αυτά που έχει δώσει η ομάδα του στην Ευρώπη θεωρεί πως αν επαναλάβει η ομάδα του θα προκριθεί απάντησε: «Θα διαλέξω δύο. Το δεύτερο ματς με την Μίελετς στην Πολωνία και το δεύτερο με την Κριένς στο Λουτράκι. Αν δεν περάσουμε με εμφανίσεις ανάλογες με αυτές, τότε θα μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί η Μακάμπι θα πρέπει να πιάσει απίστευτη απόδοση. Θα πρέπει να τονίσω ότι η Μίελετς ήταν μια ομάδα που κάλλιστα θα μπορούσε να διεκδικήσει το τρόπαιο, απλά έχει ξεχαστεί επειδή ήταν στην αρχή της πορείας».
Τέλος για το αν φοβάται πως ίσως η ομάδα του υποτιμήσει τον αντίπαλο, λόγω της μέτριας εικόνας που παρουσίασε στα ματς με τον Δούκα τόνισε: «Κάποια πράγματα είναι απλά μαθηματικά. Ο Δούκας είναι μια καλή ομάδα, που ξέρει να δείχνει χαρακτήρα σε τέτοιου είδους ματς. Δεν πρέπει δε να ξεχνάμε πως και τα δύο ματς με τον Δούκα για το πρωτάθλημα τα κερδίσαμε στο γκολ, οπότε οι διαφορές είναι μικρές. Για μένα εμείς είμαστε το αουτσάιντερ και αυτό θέλω να περάσω στα παιδιά, είναι λάθος να παίρνουμε το χρίσμα του φαβορί, μια ομάδα που φτάνει για πρώτη φορά τόσο ψηλά».

Σαμαράς: «Διπλά προσεκτικοί»
Ο Νίκος Σαμαράς έχει αγωνιστεί σε πολλά ευρωπαϊκά ματς στην καριέρα του, αλλά πάντα ένας ημιτελικός είναι ξεχωριστός: «Είναι ένα δύσκολο ματς. Είμαστε στους ‘’4’’ της Ευρώπης. Η προετοιμασία μας για αυτό το ματς είναι κατάλληλη. Ελπίζω να αντεπεξέλθουμε και σε αυτόν τον αγώνα. Σε αυτή τη φάση δεν πρέπει να υποτιμηθεί τίποτα, ίσα ίσα που πρέπει να προσεχθεί περισσότερο. Πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Μάλλιος: «Αν τους υποτιμήσουμε θα το πληρώσουμε ακριβά»
Ο διεθνής πλέι μέικερ Χάρης Μάλλιος στάθηκε περισσότερο στην προετοιμασία της ομάδας για ένα τόσο σημαντικό ματς: «Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και σωματικά και ψυχολογικά να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θεωρώ πως δίκαια έφτασε μέχρι εδώ. Θέλουμε να πάρουμε ένα καλό σκορ και νομίζω αν παίξουμε με ηρεμία και σταθερότητα σε άμυνα και επίθεση θα τα καταφέρουμε. Έχουμε δουλέψει πολύ εγκεφαλικά για αυτό το ματς, αν τους υποτιμήσουμε έστω και για 5 λεπτά θα το πληρώσουμε ακριβά».

Μεγαλοοικονόμου: «Αλλάξαμε γνώμη για την Μακάμπι»
Ο πίβοτ των «Λύκων» Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου επεσήμανε: «Είναι ένα δύσκολο ματς εκτός έδρας. Η Μακάμπι απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο μια πολύ ισχυρή ομάδα, την Σλοβενική Μάριμπορ. Πρέπει να παίξουμε 60 λεπτά όπως πρέπει για να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό είναι μόνο η νίκη, αλλά αυτός θα είναι ο στόχος μας. Η εικόνα και η γνώμη που είχαμε για αυτή την ομάδα άλλαξε μετά τα ματς που είδαμε κόντρα στους Σλοβένους. Δεν είχε καμία σχέση αυτό που έδειξαν με τα ματς απέναντι στον Δούκα».

2 comments

Anonymous said...

exeis meinei ligo pisw..auth th stigmi paizei admin

ΣΡ said...

Μπράβο στο Διομήδη !!!!