ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΓΙΑ ΚΟΥΠΑ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΓΙΑ ΚΟΥΠΑ!


Το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ πραγματοποίησε ο Διομήδης Άργους, ο οποίος επικράτησε στον 1ο τελικό 26-23 Βάκερ Τουν. Ο πρωταθλητής Ελλάδος έχοντας την αμέριστη συμπαράστασης 1.500 και πλέον φιλάθλων που κατέφθασαν στο κλειστό του Λουτρακίου απ’ όλη την Ελλάδα κατέβαλε την αντίσταση των Ελβετών και πήρε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς, που θα διεξαχθεί 28 του μηνός στο Τουν. Έτσι οι «Λύκοι» παραμένουν πιστοί στο όνειρο να φέρουν στην Ελλάδα το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο χάντμπολ. Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια μπορούσε να πάρει και ακόμα καλύτερο σκορ, όταν προηγήθηκε με 5 γκολ (25-20), τρία λεπτά πριν το φινάλε, αλλά η δίλεπτη αποβολή του Σαμαρά, άλλαξε την αριθμητική ισορροπία.  Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τα τρία γκολ διαφοράς ο Διομήδης έχει υπέρ του και το χαμηλό σκορ, οπότε ευνοείται στη ρεβάνς σε οποιαδήποτε ήττα με 3 γκολ διαφοράς, εφόσον πετύχει 24 γκολ και πάνω.

Στο αγωνιστικό μέρος το πρώτο δεκάλεπτο του ματς ήταν αναγνωριστικό και ισορροπημένο. Ο Διομήδης πήρε… κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά στο ματς 7-5 στο 19’ με γκολ του Τάσκοβιτς. Στην συνέχεια για το επόμενο πεντάλεπτο κατόρθωσε να διατηρήσει το προβάδισμα. Το ξέσπασμα ήρθε στο 24:58, όταν οι «Λύκοι» εκμεταλλεύτηκαν την «καυτή» έδρα, την εξαιρετική τους άμυνα και τον Χριστόφορο Νούνγκοβιτς που πραγματοποιούσε την μια απόκρουση μετά την άλλη. Έτσι το 9-7 έγινε 13-7 μέσα σε 5 λεπτά και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 13-8.
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ωστόσο οι Ελβετοί έκαναν την αντεπίθεση τους, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 37’ (13-13) με σερί 6-0. Κάπου εκεί μίλησε ο Γιώργος Ζαραβίνας, όπου με δύο προσωπικά τέρματα έγραψε το 16-13. Η Βάκερ ισοφάρισε ξανά 17-17 στο 45’ με τον Ισίλοβιτς, που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου, αλλά ο ψυχωμένος Διομήδης απάντησε άμεσα με ένα 4-0 σερί για να έρθει το 21-17 στο 49’. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με μία καλή διαφορά, η οποία έφτασε και τα 5 γκολ (25-20) στο 57’ με τέρμα του Ζαραβίνα, αλλά μία δίλεπτη αποβολή του Σαμαρά, βοήθησε τους Ελβετούς να μειώσουν σε 26-23.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΒΑΚΕΡ ΤΟΥΝ 26-23
Τα δεκάλεπτα: 3-3, 6-5, 13-8 (ημχ.), 16-13, 21-17, 26-23
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 3, Μεγαλοοικονόμου 2, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος 2, Μάλλιος 6, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 4, Σαμαράς 3, Κοντούλης, Σπέντζος, Ελευθερίου, Ουρόσεβιτς 1, Τάσκοβιτς 5.
ΒΑΚΕΡ ΤΟΥΝ (Μάρτιν Ρούμπιν): Μέρτζ, Λίντερ 2, Ντάχλερ 1, Ισαίλοβιτς 5, Φράνιτς 5, Μπούρι 2, Κασπάρ 6, Φριέντλι 1, Βον Ντεσβάντεν 1, Χες, Ράτχεμπ, Σιμάνσκι, Βέμπερ, Στούντερ, Γκέτσμαν.
Διαιτητές: Οπάβα- Βάλεκ (Τσεχία), Παρατηρητής: Μάρκο Τρέσπιντι
Δίλεπτα: 5-3, πέναλτι: 2/3-1/1.


ΝΟΥΝΓΚΟΒΙΤΣ: «ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ»

Διαβάστε τι δήλωσαν μετά το τέλος του ματς στο live streaming της ΟΧΕ οι πρωταγωνιστές της νίκης του Διομήδη.
Μίμης Δημητρούλιας (προπονητής): «Όταν κερδίζεις σε έναν διπλό τελικό το πρώτο από τα δύο παιχνίδια, είναι λογικό να σου ανοίγει η όρεξη και να πιστεύεις πως εσύ θα πάρεις το κύπελλο.  Δεν ονειροβατούμε βέβαια γιατί ξέρουμε πολύ καλό ποιος είναι ο αντίπαλός μας. Θα τον «διαβάσουμε» όμως ακόμη καλύτερα για να εμφανιστούμε εκεί ακόμη πιο έτοιμοι. Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι μια αναμέτρηση μυαλού και θα προετοιμαστούμε να είμαστε έτοιμοι γιατί το θέλουμε όσο τίποτε άλλο. Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε τα πάντα και θα «ματώσουμε» για να φέρουμε στην πατρίδας μας τον Ευρωπαϊκό τίτλο γιατί πάνω απ’  όλα, και το έχω πει πολλές φορές, αισθανόμαστε πρεσβευτές της χώρας μας. Αναφορικά με το [παιχνίδι έπρεπε και πάλι να διαχειριστούμε την κούραση γιατί οι αντίπαλοι έπαιζαν με 14 παίκτες ενώ εμείς είχαμε λιγότερες ανάσες. Είμαι ικανοποιημένος όμως από την ενέργεια που βγάλαμε και το πάθος μας. Το ζήσαμε έντονα όπως και όλα στη φετινή χρονιά και ευχαριστούμε και πάλιι τον κόσμο για τη συμμετοχή του και τη συμπαράσταση που μας έδωσε. Αν το πάρουμε στην Ελβετία νομίζω ότι θα το αξίζουμε»

Νίκος Σαμαράς (δεξιός εξτρέμ):«Πριν μπούμε στο γήπεδο ξέραμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα με πολλές επιλογές, με βάθος πάγκου και λύσεις. Μας «βγήκαν» αρκετά πράγματα από αυτά που είχαμε σχεδιάσει αν και κάναμε κάποια λάθη, που δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε μεγαλύτερη διαφορά στη νίκη μας. Τα 3 γκολ μας δίνουν προβάδισμα, κυρίως ψυχολογικά και θα πάμε στην Ελβετία να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Έχουμε αποδείξει φέτος ότι έχουμε δυνατότητες και αν δείξουμε την απαραίτητη συγκέντρωση θα έχουμε τύχη»

Χάρης Μάλιος (πλέι μέικερ): «Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, κυρίως αμυντικά και ενώ είπαμε στα αποδυτήρια να κρατήσουμε τους ίδιους ρυθμούς δεν τα καταφέραμε και την αδράνειά μας την εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοι με αποτέλεσμα να μπουν και πάλι στο παιχνίδι. Ευτυχώς αντιδράσαμε και κρατήσαμε το προβάδισμα και μια νίκη με 3 γκολ που μπορεί να αποδειχθούν αρκετά, αν και όπως πηγαίναμε θα μπορούσαμε και περισσότερα. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την συγκλονιστική του παρουσία και πιστεύω πως και σε μεγαλύτερο γήπεδο να παίζαμε πάλι θα το γεμίζαμε. Τέτοια παιχνίδια είναι του Διομήδη αλλά και ολόκληρου του ελληνικού χάντμπολ. Μακάρι να μπορέσουν να έρθουν και στην Ελβετία Έλληνες φίλαθλοι»

Χριστόφορος Νούγκοβιτς (τερματοφύλακας): «Ψηλά και δυνατά κορμιά είχαν όλες οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε αλλά τελικά όλα είναι στο μυαλό και στο πόσο έξυπνα και ώριμα θα παίξεις, πάντα όμως με σεβασμό στον αντίπαλο. Το επιδιώκαμε εδώ που φτάσαμε και πλέον θέλουμε να σηκώσουμε την κούπα μέσα στην Ελβετία γιατί είμαστε κοντά να το πραγματοποιήσουμε. Θα δουλέψουμε όλη τη βδομάδα και σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν είμαστε αποφασισμένοι να καταθέσουμε καρδιά και ψυχή»


ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑΣ: «ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΖΑΝΑ»!

Αναλυτικά όσα είπαν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης στην συνέντευξη Τύπου:
Ρομάν Κασπάρ (παίκτης Βάκερ): «Δεν παίξαμε καλά. Θεωρώ πως στο Τουν αν τελικά μπορέσουμε να κερδίσουμε, το σκορ δεν είναι απαγορευτικό έτσι ώστε να πάρουμε εμείς τον τίτλο. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες τι λάθη έχουμε κάνει και θα πρέπει να αλλάξουμε την τεχνική μας έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την άμυνα του Διομήδη στην έδρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Γιώργος Ζαραβίνας (αρχηγός Διομήδη): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Ήταν ένα πολύ καλό ματς και πραγματικά ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ενός τελικού. Ήταν σκληρό παιχνίδι αλλά σε καμία περίπτωση αντιαθλητικό. Για εμάς είναι μια ξεχωριστή εμπειρία τέτοιοι αγώνες γιατί δεν δίνουμε συχνά τόσο δύσκολες αναμετρήσεις σε αντίθεση με την Βάκερ που το πρωτάθλημα της Ελβετίας είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Πριν το ματς, στόχος μας ήταν η νίκη έστω και με μισό γκολ. Άρα είμαστε ικανοποιημένοι αν και πιστέψαμε σε κάτι παραπάνω κατά την διάρκεια του αγώνα. Ξέρουμε τι μας περιμένει στην Ελβετία.Ουσιαστικά τελείωσε το πρώτο... ημίχρονο των τελικών και θα προσπαθήσουμε να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί και στο επόμενο ματς. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας, ο οποίος ήταν για μια ακόμη φορά αυτός που μας έσπρωξε προς τη νίκη. Καλή επιτυχία στην Βάκερ στον αγώνα του πρωταθλήματος που θα δώσει μέσα στην εβδομάδα».

Μάρτιν Ρούμπιν (προπονητής Βάκερ): «Συγχαρητήρια στον Διομήδη. Μας νίκησε δίκαια με τρία γκολ διαφορά. Στο πρώτο μέρος είχαμε σημαντικό πρόβλημα αναφορικά με τον κόσμο και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε σήμερα και στήριξε τον Διομήδη όσο καλύτερα μπορούσε. Στο δεύτερο μέρος, ανασυνταχθήκαμε και φέραμε το ματς εκεί που έφτασε. Η διαφορά των τριών γκολ αφήνει πολλά πράγματα ανοιχτά. Εμείς δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια ζεστή ατμόσφαιρα αν και οι φίλαθλοι μας γεμίζουν το γήπεδο. Στην Ελβετία παίζουμε πιο γρήγορα και πετυχαίνουμε πιο πολλά γκολ. Τα 23 που βάλαμε δεν είναι τόσο πολλά αλλά για εμάς είναι σημαντικό να νικήσουμε οπωσδήποτε και μάλιστα με διαφορά πάνω από τρία γκολ αν θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Θέλω να ευχαριστήσω για την φιλοξενία και ελπίζω να παρέχουμε και εμείς την ίδια φιλοξενία και στην Ελβετία».

Δημήτρης Δημητρούλιας (προπονητής Διομήδη): «Γνώριζα καλά την Βάκερ. Ήξερα πως έχει χρόνια τον ίδιο προπονητή πράγμα που σημαίνει πως ξέρει να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Προσπαθήσαμε να τους αποσυντονίσουμε και σε ένα βαθμό το καταφέραμε. Νικήσαμε με τρία γκολ διαφορά κι αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά γιατί νικήσαμε σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης κάτι που έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε συνέχεια. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας αγκάλιασε στο τελευταίο εντός έδρας ματς. Σήμερα ο κόσμος εξέφρασε το πάθος και την αγάπη του για μία ακόμα φορά προς την ομάδα. Η στιγμή στο τέλος του αγώνα που χαιρετήσαμε τον κόσμο ήταν πολύ συγκινητική. Αγωνιστικά δυσκολέψαμε τον αντίπαλο, κερδίσαμε μπάλε και ο κόσμος από την πλευρά του αποσυντόνισε την Βάκερ. Ας μην ξεχνάμε πως η Βάκερ είναι κυπελλούχος Ελβετίας. Τέτοιες νίκες μας δίνουν κύρος. Στο δεύτερο ματς πρέπει να πάμε διαβασμένοι και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αν δεν βρούμε κάτι εχθρικό ως προς την διαιτησία, θα διεκδικήσουμε ό, τι μας αντιστοιχεί και στο τέλος θα πάρουμε την... καζάνα ή όχι. Τώρα που έχουμε την εικόνα της αντιπάλου σε σχέση με το πως παίζει με εμάς πιστεύω πως θα βρούμε κι άλλα σημεία που δεν εκμεταλλευτήκαμε στο σημερινό ματς και θα το κάνουμε στο Τουν. Έχουμε πολλά να αναλύσουμε».

3 comments

Anonymous said...

poso irthe?

Anonymous said...

26-23

Anonymous said...

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ ( ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ LIVE SPORT ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ )ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?