Ρεπορτάζ ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ρεπορτάζ ΑΕΚ

Της Γιολάντας Ζύκα www.aek-live.com
Άρχισε ο σχεδιασμός - Αρβανίτης: Μόνοι μας χάσαμε το πρωτάθλημα. Θα μας λείψει ο Κουλούρης - Επιτυχημένη επέμβαση στον Κοκολοδημητράκη


Η ομάδα χάντμπολ ολοκλήρωσε τη φετινή χρονιά, χωρίς να καταφέρει να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο, παρόλα αυτά η ΑΕΚ παρέμεινε για μια ακόμη σεζόν σε υψηλό επίπεδο. Πλέον στόχος είναι η «Ένωση» να μπορέσει την επόμενη περίοδο να επιστρέψει στους τίτλους, δημιουργώντας μια νέα δυνατή ομάδα. Ο προπονητής του «Δικεφάλου», Γιάννης Αρβανίτης περιμένει να ξεκαθαρίσει πρώτα τι αποχωρήσεις θα υπάρξουν από το ήδη υπάρχων ρόστερ, έτσι ώστε να συζητήσει με την διοίκηση για το τι κινήσεις πρέπει να γίνουν προκειμένου η ομάδα να παραμείνει σε τροχιά πρωταθλητισμού. Για μια ακόμη χρονιά οι αποχωρήσεις αναγκάζουν την «Ένωση» να …χτίσει από την αρχή την βασική ομάδα, στηριζόμενη ωστόσο στις βασικές της «κολώνες». Όπως σχολίασε στην «Ώρα των Σπορ», ο Γιάννης Αρβανίτης η παρουσία των νεαρών στο
φετινό πρωτάθλημα αφήνει αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία, καθώς έδειξαν πως η «Ένωση» μπορεί να στηριχτεί πάνω τους. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ θα κινηθεί και για την απόκτηση έμπειρων παικτών που θα καλύψουν τα κενά στην βασική επτάδα, έτσι ώστε να μπορέσει του χρόνου να κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα Ελλάδος και να διεκδικήσει και το Κύπελλο. Να θυμίσουμε πως σίγουρη θεωρείται η αποχώρηση των Κουλούρη και Κόντη, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τον Βακάλη που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την σχολή του. Παράλληλα και ο Κοκολοδημητράκης δεν έχει αποφασίσει αν θα παραμείνει στην ΑΕΚ ή θα επιστρέψει στην Κρήτη ενώ υπάρχουν ακόμα αρκετές ανοιχτές εκκρεμότητες. Όπως καταλαβαίνει κανείς ο κ. Αρβανίτης έχει πολύ δουλειά αυτό το καλοκαίρι καθώς θα πρέπει να καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν. Σκοπός της ΑΕΚ είναι να προχωρήσει σε μεταγραφές με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, «χτίζοντας» μια ομάδα που θα είναι σε θέση να κατακτήσει τον τίτλο. Όπως σχολίασε και ο κ. Αρβανίτης υπάρχουν διάφορες σκέψεις, ωστόσο περιμένει να μιλήσει με την διοίκηση, να ξεκαθαρίσει το θέμα του μπάτζετ και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε συζητήσεις με τους μεταγραφικούς στόχους.

Το βάρος στην φυσική κατάσταση
Στο μεταξύ ο προπονητής της ΑΕΚ έχει δώσει ρεπό στους παίκτες του μέχρι και σήμερα ενώ από αύριο θα επιστρέψουν κανονικά στις προπονήσεις. Να θυμίσουμε πως το προσεχές Σάββατο η «Ένωση» θα ταξιδέψει στο Αγρίνιο καθώς δίνει φιλικό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, με τα έσοδα να διατίθενται για φιλανθρωπικό σκοπό. Πάντως μπορεί οι επίσημες υποχρεώσεις να τελείωσαν, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» θα συνεχίσουν τις προπονήσεις μέχρι και το τέλος Ιουνίου, με τον κ. Αρβανίτη να δίνει ιδιαίτερο βάρος στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Κάθε χρόνο άλλωστε οι «κιτρινόμαυροι» δουλεύουν πολύ στην φυσική κατάσταση, γεγονός άλλωστε που φαίνεται και κατά την διάρκεια της σεζόν.


"Μόνοι μας χάσαμε το πρωτάθλημα"
Η φετινή χρονιά άφησε ανάμεικτα συναισθήματα στις τάξεις της ΑΕΚ. Η ομάδα χάντμπολ συνέχισε την πορεία πρωταθλητισμού ωστόσο έχασε μέσα από τα χέρια της και τους δυο εγχώριους τίτλους. Δυο γκέλες σε παιχνίδια που ήταν πολύ καλύτερη, ήταν αρκετές για να της στερήσουν τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στην ιστορία της. Όλοι στις τάξεις της «Ένωσης» έκαναν την αυτοκριτική τους και όπως πάντα δεν μένουν σε αυτά που δεν έγιναν αλλά κοιτάνε μπροστά, προκειμένου το «κιτρινόμαυρο» τμήμα να επιστρέψει άμεσα στον θρόνο του πρωταθλητή. Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιάννης Αρβανίτης μίλησε στην «Ώρα των Σπορ» για τη φετινή χρονιά, για τους λόγους που χάθηκε ο φετινός τίτλος ενώ αναφέρθηκε και στις σκέψεις του για την δημιουργία της ομάδας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Αρχικά ο προπονητής του «Δικεφάλου» σχολίασε χαρακτηριστικά, κάνοντας τον απολογισμό του για τη χρονιά που τελείωσε: «Φέτος πληρώσαμε κάποιες στιγμές αδράνειας δικές μας. Φτάναμε να κερδίζουμε με διαφορά αρκετά παιχνίδια και στο τέλος τα χάναμε από δικά μας λάθη και αυτό μας στοίχισε. Θεωρώ όμως ότι ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Σίγουρα η χρονιά δεν θεωρείται απόλυτα πετυχημένοι καθώς δεν μπορέσαμε να κατακτήσουμε έναν τίτλο. Στον τελικό του Κυπέλλου, είναι πάντα ένας τελικός και ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί. Αυτό που θα κάνουμε πλέον είναι να κοιτάξουμε τη νέα χρονιά και έχουμε ένα μεγάλο κέρδος ότι τα νέα παιδιά έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν και θα κοιτάξουμε να φτιάξουμε μια ομάδα στηριζόμενη σε αυτούς».

«Δείξαμε ότι είχαμε πολύ καλή ομάδα»
Μπορεί η ΑΕΚ να έχασε τον φετινό τίτλο από γκέλες σε παιχνίδια που θεωρητικά έπρεπε να είχε κερδίσει, ωστόσο η νίκη την τελευταία αγωνιστική επί του πρωταθλητή, Διομήδη Άργους επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως αυτή η ομάδα μπορούσε να είχε υπερασπιστεί τον τίτλο της. Σχολιάζοντας τη νίκη επί του Διομήδη, ο τεχνικός της «Ένωσης» επισήμανε: «Είναι σαφές ότι δείξαμε πως έχουμε πολύ καλή ομάδα. Και αυτή η νίκη μπορεί ουσιαστικά να μην διαφοροποίησε την κατάσταση αλλά έδειξε τις δυνατότητες μας. Όπως είπαμε φέτος ειδικά προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου καταφέρναμε να πάρουμε διαφορά στο σκορ και αυτό, δείχνει ότι αγωνιστικά ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους. Όταν όμως και εμείς χαλαρώναμε αυτό το βλέπει η αντίπαλη ομάδα και προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί. Αυτό έγινε απέναντι στην ΧΑΝΘ, απέναντι στον Διομήδη στο Βύρωνα και κάπως έτσι χάθηκε και ο τίτλος». Όσον αφορά την επόμενη χρονιά και τις σκέψεις του για την δημιουργία της νέας ομάδας: «Έχουμε μιλήσει με την διοίκηση, έχουμε κάποιες ιδέες αλλά περιμένουμε πρώτα το μπάτζετ για να μπορέσουμε να κινηθούμε».


Θα μας λείψει ο Κουλούρης
Η πρώτη απώλεια για την ομάδα χάντμπολ είναι γεγονός καθώς ο Ευγένιος Κουλούρης, όπως έχουμε ήδη γράψει, ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από την ΑΕΚ και να επιστρέψει στην Κέρκυρα. Η αποχώρηση του δεν θα είναι και η μοναδική ωστόσο, καθώς και ο Κόντης θα πρέπει να αποχωρήσει λόγω σπουδών ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τον Βακάλη, ο οποίος επίσης έχει πρόβλημα με την σχολή του στη Θεσσαλονίκη. Ο προπονητής της «Ένωσης», αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Κουλούρη, τονίζοντας πως εκτός από έναν πολύ καλό τερματοφύλακα η ΑΕΚ θα έχει και έναν παίκτη γεμάτο θετική ενέργεια, η οποία περνούσε και στην ομάδα: «Για μένα πέρα από ένας καλός τερματοφύλακας είναι μια σημαντική απώλεια γιατί είχε πολύ θετική ενέργεια μέσα στην ομάδα. Μας βοηθούσε να έχουμε καλή ενέργεια και μέσα στην προπόνηση και πιστεύω ότι θα λείψει στην ομάδα. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να καλύψουμε το κενό του σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι όμως ο μόνος που αποχωρεί, γιατί φεύγει και ο Κόντης και ακόμα δεν ξέρω τι θα γίνει με τους Βακάλη και Καφφάτο». Όσον αφορά το γεγονός πως η «Ένωση» θα ξεκινήσει να χτίζει από την αρχή την ομάδα για τη νέα σεζόν σχολίασε: «Κάπως έτσι έγινε και φέτος, Έφυγαν κάποιοι βασικοί παίκτες και το ίδιο και φέτος. Με εξαίρεση πριν τρία χρόνια δεν έχουμε κρατήσει ακόμα έναν κορμό πλήρως και να προχωρούμε απλά σε προσθήκες. Δημιουργούμε την βασική ομάδα από την αρχή. Ανάλογα από το μπάτζετ θα κοιτάξουμε και πως θα κινηθούμε», ήταν χαρακτηριστικά το σχόλιο του. Στο μεταξύ οι παίκτες θα έχουν ρεπό μέχρι την Τετάρτη και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στις προπονήσεις. Να θυμίσουμε πως το Σάββατο υπάρχει το φιλικό στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό για φιλανθρωπικό σκοπό. Πάντως οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και τέλη Ιουνίου με τον προπονητή της ΑΕΚ να δίνει ιδιαίτερο βάρος στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης.


Επιτυχημένη επέμβαση στον Κοκολοδημητράκη
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επέμβαση του Νίκου Κοκολοδημητράκη. Ο έμπειρος πίβοτ της ΑΕΚ αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα πρόβλημα στον μηνίσκο με αποτέλεσμα να περάσει την Πέμπτη την πόρτα του χειρουργείου. Όλα πήγαν καλά, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και πλέον παίκτης της «Ένωσης» θα ξεκινήσει σταδιακά την πορεία αποθεραπείας του. Όλοι οι συμπαίκτες του αλλά και η τεχνική ηγεσία του ευχήθηκαν περαστικά και να επιστρέψει γρήγορα στην αγωνιστική δράση. Να σημειωθεί πως το πρόβλημα του τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης στα τελευταία παιχνίδια με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ενισχύσει την «Ένωση» στα πλέι οφ, παρόλα αυτά οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να πετύχουν το τρία στα τρία και να καταλάβουν την δεύτερη θέση στο φετινό πρωτάθλημα.




No comments