ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΜΑΖΙ ΤΟΥ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΜΑΖΙ ΤΟΥ


Η πιο μεγάλη ημέρα στην ιστορία του Διομήδη Άργους, αλλά και του ελληνικού χάντμπολ ίσως ξημερώσει αύριο στο Τουν της Ελβετίας. Ο Διομήδης Άργους μετά από μία ξέφρενη πορεία στο φετινό Τσάλεντζ Καπ έχει φτάσει στην... πηγή και είναι έτοιμος να πιει... νερό. Ο πρωταθλητής Ελλάδος αντιμετωπίζει αύριο στις 18:00 την Βάκερ Τουν στον δεύτερο τελικό της διοργάνωσης με στόχο να υπερασπιστεί το υπέρ του 26-23 από τον πρώτο τελικό του Λουτρακίου και να φέρει στην Ελλάδα το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο χάντμπολ!Οι «Λύκοι» βρίσκονται σε πολύ καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση, συνειδητοποιημένοι για το τι έχουν να αντιμετωπίσουν, καθώς η Βάκερ είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου με μεγάλες ευρωπαϊκές παραστάσεις και ήδη ένα τίτλο Τσάλεντζ Καπ στο ενεργητικό της το 2005. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι πριν ένα μήνα κέρδισε το Κύπελλο, ενώ αυτή την περίοδο κοντράρει στα ίσια στους τελικούς του πρωταθλήματος (1-1 η σειρά) την Καντέτεν Σαφχάουζεν, η οποία φέτος έφτασε μέχρι τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μέχρι και τσιρλίντερς

Για τους Ελβετούς υπάρχει έξτρα κίνητρο που είναι η κατάκτηση τροπαίου μπροστά στο κοινό τους για πρώτη φορά, αφού ότι κύπελλο έχουν μέχρι στιγμής πάρει στην ιστορία τους, το έχουν πανηγυρίσει εκτός Τουν. Μάλιστα περιμένουν το γήπεδο να είναι κατάμεστο από 2.000 φιλάθλους, ενώ έχουν ετοιμάσει και σόου με Τσιρλίντερς.
Η αγορά του Τάραφλεξ (20.000 ευρώ), που είναι υποχρεωτικό, ώστε να διεξαχθεί ο τελικός ήταν... τσουχτερό νούμερο ακόμα και για τους Ελβετούς, ευελπιστούν όμως να βγάλουν πολλά περισσότερα από τα εισιτήρια του ματς και τους σπόνσορες.
Το θετικό για τον Διομήδη είναι πως ο Τσέχος Σιμάνσκι (αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής του πρωταθλήματος της Ελβετίας) παραμένει τραυματίας, ενώ ο τεχνικός της Βάκερ Μάρτιν Ρούμπιν σκέφτεται να πάρει στην 16αδα και τους τρεις τερματοφύλακές του, αν και ο Βίνκλερ είναι εξαιρετικά αμφίβολος με τον Μερτζ, που αγωνίστηκε στο Λουτράκι να αναδεικνύεται κορυφαίος στη θέση του στην Ελβετία.
Ο Διομήδης σε ένα ακόμα ματς θα στηριχτεί στην επιθετική του άμυνα 3-2-1 και 5-1 με «άσσο» τον Ζαραβίνα, που δυσκόλεψε αφάνταστα την Βάκερ στο πρώτο ματς. Ο πρωταθλητής έχει σαν «όπλο» του την ομοιογένεια και σταθερή του απόδοση που τον διακρίνει καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν, ενώ ένα ακόμα πλεονέκτημα που έχει είναι το χαμηλό σκορ του πρώτου αγώνα, πράγμα που σημαίνει ότι αν πετύχει 24 γκολ και πάνω, τότε θα μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο, ακόμα και αν χάσει με τρία γκολ διαφορά!

Κανονικά οι μεταδόσεις
Υπενθυμίζεται πως η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ζήτησε και πήρε άδεια από την ΕΣΗΕΑ να εξαιρεθούν από την 24ωρη απεργία, τα ΜΜΕ που θα καλύψουν τον αγώνα, ως μία σημαντική στιγμή στα 35 χρόνια του αθλήματος. Συγκεκριμένα θα γίνει κανονικά η μετάδοση από το τηλεοπτικό κανάλι Novasports 4, ενώ εξαιρέθηκε η επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ, καθώς και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί NOVAΣΠΟΡ-FM 94,6 και ΕΡΑ-ΣΠΟΡ 101,8 για το διάστημα και μόνο του αγώνα και των απονομών, δηλαδή 18:00-20:00, ώστε οι απεσταλμένοι τους δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ Κων/νος Χατζηδημητρίου και Γιάννης Γαλανόπουλος να ενημερώσουν την φίλαθλη κοινή γνώμη.

7 comments

Anonymous said...

υπάρχει κάποιος τρόπος να το δούμε σε live streaming όσοι δεν έχουμε nova?

Anonymous said...

sto ehftv to deixnei live streaming....

Anonymous said...

Kali mas epituxia

Anonymous said...

den to deixnei sto EHF magkes logw pnevmatikwn dikaiwmatwn. opoios kserei pou mporw na to dw as postarei to link parakalw!

efxaristw

greekhandball.com said...

Αν τα καταφέρω, θα προσπαθήσω να το σηκώσω εδώ. Αλλιώς καφετέρια και ΝS4.

Anonymous said...

sportlemon

Anonymous said...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ Γ.Σ ΚΟΡΩΠΙΟΥ, ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ