ΑΣΕΔ: Συνέντευξη του Αρχιπροπονητή Χάντμπολ του Συλλόγου μας, Γιώργου Κρανάκη. - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΑΣΕΔ: Συνέντευξη του Αρχιπροπονητή Χάντμπολ του Συλλόγου μας, Γιώργου Κρανάκη.


Από www.ased.gr
Ζητήσαμε τις σκέψεις του αρχιπροπονητή χάντμπολ του Συλλόγου μας, Γιώργου Κρανάκη, λίγο μετά την αυλαία των φετινών υποχρεώσεων της ανδρικής ομάδας. Μεταξύ άλλων, τον ρωτήσαμε σχετικά με τη φετινή πορεία της ομάδας, την πανελλήνια επιτυχία των Εφήβων του ΑΣΕΔ, τις διακρίσεις του Διομήδη Άργους και ένα σχόλιο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις...
Διαβάστε τι μας απάντησε...

Πρωτάθλημα Α1 2011-2012. Τα συμπεράσματά σου για την παρουσία του ΑΣΕΔ και την κατάκτηση της 4ης θέσης στο πρωτάθλημα.
Θεωρώ ότι για μια ακόμη χρονιά ο ΑΣΕΔ πέτυχε τον αρχικό στόχο που είχε θεσει και δεν ήταν άλλος από την είσοδο της ομάδας στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα και παράλληλα την ανανέωση του Ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Σίγουρα η χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν πολύ δύσκολη για όλες τις ομάδες, αν αναλογιστεί κανείς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει
ολόκληρη η χώρα. Για ακόμη μια περίοδο η ομάδα μας παρουσίασε μία από τις καλλίτερες άμυνες  στο πρωτάθλημα και με "όπλο" αυτή κατάφερε να πετύχει το στόχο της.

Πώς κρίνεις τη φετινή πορεία της ομάδας μας στην Ευρώπη;
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, ο σύλλογος μας έκανε μια αξιόλογη πορεία και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Άλλωστε σε όλους τους αθλητές μας η συμμετοχή στην Ευρώπη ήταν μόνο κέρδος καθώς αυτά τα παιδιά αποκόμισαν πολλές εμπειρίες και σίγουρα με το πάθος και την αγωνιστικότητα που έδειξαν αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Πρωταθλητές Ελλάδος οι Έφηβοι του ΑΣΕΔ. Έτυχε ή Πέτυχε;
Συνταγή δοκιμασμένη...πάντα πετυχαίνει! Η ομάδα του Δούκα από τις μικρότερες κατηγορίες μέχρι και τη μεγαλύτερη είναι μια οικογένεια που μέσα από σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή και μεράκι για τις υποδομές έρχονται και τα αποτελέσματα. Για εμάς η κατάκτηση του εφηβικού πρωταθλήματος ήταν ένα στοίχημα το οποίο το κέρδισαν με την αξία τους όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν. Άλλωστε το εφηβικό μας τμήμα συνδέεται άμεσα με την ανδρική ομάδα και αποτελεί μια μικρογραφία της και προθάλαμο αυτής. Εγώ για μια ακόμη φορά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή Δημήτρη Στραβομύτη, στους αθλητές, στον έφορο της ομάδας Βαγγελη Μπραουδακη όπως επίσης και στη διοίκηση του ΑΣΕΔ που στήριξε αυτή την ομάδα για να φτάσει στην κορυφή της Ελλάδας.

Ακαδημίες ΑΣΕΔ.
Το μέλλον του συλλόγου... Φέτος ξεκίνησε μια προσπάθεια ώστε να υπάρξει μια ενιαία φιλοσοφία στα τμήματα υποδομής. Έτσι λοιπόν από τα προ-μινι μέχρι και τις μεγάλες κατηγορίες, τα παιδιά δουλεύουν με συγκεκριμένο προπονητικό πλάνο, διαβαθμισμένο και μοιρασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε στο τέλος κάθε περιόδου να έχουν πλήρη εικόνα όλων των αντικειμένων του χάντμπολ (τεχνική, τακτική, άμυνα κλπ).

Διομήδης Άργους. Πρωταθλητής Ελλάδας και ίσως...Ευρώπης!
Η ευχάριστη έκπληξη της φετινής χρονιάς για όλους αυτούς που αγαπούν το άθλημα. Θεωρώ ότι η επιτυχία αυτή είναι πολύ μεγάλη για τον Διομήδη και ήρθε έπειτα από πολλά χρόνια δουλειάς, σχεδιασμού και προγραμματισμού. Ο Διομήδης, δικαίως κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας και σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα αλλά και για το άθλημα, μας γέμισε χαρά και υπερηφάνεια με την ξέφρενη πορεία του στην Ευρώπη. Του αξίζουν συγχαρητήρια και μακάρι να είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που θα φέρει Ευρωπαϊκό τίτλο.

Δύο λόγια για την Εθνική μας ομάδα.
Εγώ Θα τα έκανα τρία τα λόγια...Δουλειά, Δουλειά, Δουλειά.

Ένα σχόλιο για το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Σε τι μπορεί να ελπίζει ο Ελληνικός αθλητισμός;
Θεωρώ ότι η χώρα διανύει μια πολύ δύσκολη και αβέβαιη περίοδο καθώς οι πολιτικές εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων θα κρίνουν και το μέλλον μας στην Ευρώπη. Ο αθλητισμός αποτελούσε και αποτελεί τη βιτρίνα της Ελλάδας στην Ευρώπη και όχι μόνο, και για αυτό όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του. Η κρίση όμως μπορεί να αποτελεί παράλληλα και την ευκαιρία για ένα πιο δημιουργικό και ελπιδοφόρο  ξεκίνημα με έμφαση στην ανάπτυξη...

No comments