ΞΑΝΑ ΜΕ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΞΑΝΑ ΜΕ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ!


ΚΡΑΝΑΚΗΣ: "ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ"
Τις ίδιες ομάδες (εκτός της Ελβετίας που προκρίθηκε) που αντιμετώπισε για την 1η προκριματική φάση του EURO 2014 στο Μπάρι πριν λίγες ημέρες, θα βρει απέναντι της η Εθνική Ανδρών και στον 1ο προκριματικό γύρο του EURO 2016. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην διαδικασία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μόντε Κάρλο κληρώθηκε στο 2ο γκρουπ να παίξει με την Ιταλία και την Μεγάλη Βρετανία. Οι τρεις νικητές των τριών ομίλων προκρίνονται στη 2η φάση, όπου σε παιχνίδια νοκ- αουτ (2-3 Απριλίου, 5-6 Απριλίου) θα αντιμετωπίσουν τις τρεις τελευταίες ομάδες της ευρωπαϊκής κατάταξης, που θα καταταγούν τέταρτες από τα προκριματικά του EURO 2014 (Λετονία, Τουρκία, Ισραήλ είναι θεωρητικά οι επικρατέστερες). Οι τρεις νικητές αυτών των αγώνων θα παίξουν στα προκριματικά του EURO 2016.



Γιώργος Κρανάκης (προπονητής εθνικής ομάδας ανδρών): «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυο ομάδες,
οι οποίες είναι γνωστές σε εμάς, αφού αγωνιστήκαμε εναντίον τους, πριν από λίγο καιρό, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η Μεγάλη Βρετανία, τον Οκτώβριο, όπου θα την αντιμετωπίσουμε εντός έδρας, στην πρεμιέρα των αγώνων, θα προέρχεται από συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που σίγουρα, θα την βοηθήσει να είναι ακόμη πιο δυνατή, αφού θα έχει δώσει σημαντικά παιχνίδια. Στον όμιλο που την είδαμε, έδειξε μια καλά δουλεμένη ομάδα.

Η Ιταλία, όταν αντιμετώπισε εμάς και τους Ελβετούς, ήταν αρκετά καλή, ανταγωνιστική και στις δυο ομάδες και πρέπει να βρούμε τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται για να την χτυπήσουμε. Αυτό που πρέπει να πούμε αρχικά, επειδή ξέρουμε τις ομάδες, είναι ότι πρέπει να δείξουμε πολύ μεγάλη προσοχή».


Το πρόγραμμα των αγώνων

1ος γύρος: 31 Οκτωβρίου- 1η Νοεμβρίου 2012 (1-3)
Ελλάδα- Μεγάλη Βρετανία
2ος γύρος: 3-4 Νοεμβρίου 2012 (2-1)
Ιταλία- Ελλάδα
3ος γύρος: 3-4 Απριλίου 2013 (3-2)
Μεγάλη Βρετανία- Ιταλία
4ος γύρος: 6-7 Απριλίου 2013 (3-1)
Μεγάλη Βρετανία- Ελλάδα
5ος γύρος: 12-13 Ιουνίου 2013 (2-3)
Ιταλία- Μεγάλη Βρετανία
6ος γύρος: 15-16 Ιουνίου 2013 (1-2)
Ελλάδα- Ιταλία

Η κλήρωση
1ος όμιλος
Φινλανδία
Κύπρος
Λουξεμβούργο

2ος όμιλος
Ελλάδα
Ιταλία
Μεγάλη Βρετανία

3ος όμιλος
Εσθονία
Βέλγιο
Ιρλανδία

2 comments

Anonymous said...

Καμιά μεταγραφή?Έχω ακούσει για κινήσεις ομάδων, αλλά δεν τις διαβάζω πουθενά. Γιατί;

Anonymous said...

Γενικά επικρατεί μεταγραφικό όργιο. Ακούγονται για πολλά λεφτά, μεγάλα ονόματα, σοβαρές κινήσεις.
Πρόσφατο παράδειγμα η μεταγραφή σπουδαίου παίχτη από μίνι ηλικιακό, σε ομάδα Α1 έναντι σκανδαλώδους ποσού (για την εποχή μας). Το νέο 9χρονο απόκτημα αναμένετε να πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη κατηγορία και να οδηγήσει το άθλημα σε "Ανθιση".
Ειδικό αφιέρωμα για τη μεταγραφική αυτή επιτυχία, έκανε και η Γερμανική "Bild" με τίτλο "Die Erholung der griechischen Wirtschaft beginnt am Handball" που σημαίνει "H ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας ξεκινά από το Handball."