Η κλήρωση της εθνικής ανδρών για το Euro 2016 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η κλήρωση της εθνικής ανδρών για το Euro 2016


Η κλήρωση της εθνικής ανδρών, για την πρώτη φάση πρόκρισης στα τελικά του Euro 2016 Ανδρών θα διεξαχθεί στο Μόντε Κάρλο, στις 23 Ιουνίου 2012, κατά τη διάρκεια της κογκρέσου της EHF, το οποίο πραγματοποιείται στις 22 και 23 Ιουνίου. Συνολικά 38 ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο EURO 2016 που θα πραγματοποιηθεί στις 17 - 31 Ιανουάριος 2016. Κροατία,Νορβηγία και Πολωνία είναι υποψήφιες να αναλάβουν τη διοργάνωση. Η απόφαση θα ληφθεί από την EHF στο Κογκρέσο, το Σάββατο, 23 Ιουνίου.



Νέο σύστημα για τo EHF EURO 2016

Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί ένα νέο σύστημα πρόκρισης, με την τη φάση 1 των προκριματικών να διεξάγεται σε εντός και εκτός έδρας αγώνες σε τρεις ομίλους των τριών ομάδων. Η αλλαγή αυτή αποσκοπεί σε βοήθεια στις "μικρές" χώρες της Ευρώπης, ώστε να παίξουν περισσότερα παιχνίδια με εθνικές ομάδες χάντμπολ υψηλού επιπέδου και μια ευκαιρία για την προώθηση του αθλήματος σε αυτές τις χώρες, τους οπαδούς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς και τους εθνικούς συνεργάτες και χορηγούς.

Συμμετοχή στην Φάση 1: Βέλγιο, Κύπρος, Εσθονία, Φινλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, την Ιταλία και το Λουξεμβούργο.

Οι αγώνες της 1ης φάσης θα γίνουν τον Οκτώβριο / Νοέμβριο του 2012, Απρ. 2013 και τον Ιούνιο του 2013 αντίστοιχα.

Προκριματικά για τη φάση 2
Οι τρεις νικητές από τη φάση 1 θα αντιμετωπίσουν σε παιχνίδια νοκ-άουτ, τις τρεις τελευταίες ομάδες της ranking list, που θα καταταγούν τέταρτες από τη φάση 2 των προκριματικών του EHF EURO 2014 (εκτός απροόπτου Λετονία, Τουρκία, Ισραήλ), σε δύο αγώνες play-off, εντός και εκτός έδρας, στις 2/3 Απριλίου, 2014 και 5/6 Απριλίου 2014. Οι τρεις νικητές αυτών των αγώνων θα περάσουν στη φάση 2 των προκριματικών του EHF EURO 2016.

Διαδικασία κλήρωσης 1ης φάσης

Οι εννέα ομάδες με βάση του ranking list Εθνικων Ομάδων που ισχύει για το EHF EURO 2016 (συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της EHF EURO 2014 Φάση 1 και τα αποτελέσματα του 2013 WCH Προκριματικά Ευρώπης Φάση 1):
Κληρωτίδα 1: Ελλάδα, Εσθονία , Φινλανδία
Κληρωτίδα 2: Ιταλία, Κύπρος, Βέλγιο
Κληρωτίδα 3: Λουξεμβούργο, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία


1 comment

Anonymous said...

το πρωτο που πρεπει να κανει η γεροντοκορη ehf ειναι να διαφοροποιησει τους κανονισμους του αθληματος και να πριμοδοτησει τις ανατροπες στο σκορ
αν δεν γινονται εκπληξεις,το αθλημα θα συνεχισει να ειναι εμπορικα ανυπολυπτο
ας παραδειγματιστει απο το μπασκετ και ας το πολεμησει με τα ιδια του τα οπλα