ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ


Με κάθε επισημότητα η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ολοκλήρωσε την σεζόν που έφυγε και άνοιξε παράλληλα την επόμενη που έρχεται. Στο Μουσείο της Ακρόπολης, το λίκνο του ελληνικού πολιτισμού, διοργανώθηκε η εκδήλωση για τις κληρώσεις πρωταθλημάτων της σεζόν 2012-2013, παρουσία του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη. Ήταν η πρώτη φορά που το Μουσείο της Ακρόπολης άνοιξε τις πύλες του στον αθλητισμό και το έκανε για χάρη του χάντμπολ, που φέτος έφερε στην χώρα μας ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο, το Τσάλεντζ Καπ, το οποίο κατέκτησε ο Διομήδης Άργους. Στην εκδήλωση η οποία συνέπεσε με τη χρονιά, όπου συμπληρώθηκαν 35 έτη από την γέννηση του αθλήματος στην χώρα μας, η ΟΧΕ πραγματοποίησε 19 τιμητικές βραβεύσεις. Στα πρόσωπα της χρονιάς που έφυγε, σε πολύ σημαντικούς ανθρώπους, που πρόσφεραν τα μέγιστα στο άθλημα και σε χορηγούς που στήριξαν τις προσπάθειες της. Αναλυτικά τιμήθηκαν: Η καλύτερη επτάδα,
αποτελούμενη από τους Χριστόφορο Νούγκοβιτς (τερματοφύλακας- Διομήδης Άργους), Χριστόφορο Μπακαούκα (δεξιός εξτρέμ- ΑΕΚ), Χρήστο Τσάτσο (δεξιός ίντερ- Αερωπό Έδεσσας), Χάρη Μάλλιο (πλέι μέικερ- Διομήδη Άργους), Θοδωρή Μεγαλοοικονόμου (πίβοτ- Διομήδη Άργους), Απόστολο Παλάσκα (αριστερό ίντερ- ΠΑΟΚ) και Γιώργο Ζαραβίνα (αριστερό εξτρέμ- Διομήδη Άργους). Ο κορυφαίος προπονητής Δημήτρης Δημητρούλιας (Διομήδης Άργους), ο MVP Γιώργος Ζαραβίνας, καθώς και οι πρώτοι σκόρερ της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ και Α1 Γυναικών ΟΠΑΠ, Χριστόφορος Μπακαούκας και Μαρία Χατζηπαρασίδου (Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών).
Επίσης βραβεύτηκε για την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ, η ομάδα του Διομήδη Άργους, με την απονομή να κάνει ο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ενώ έπαθλο για την προσφορά τους στο γυναικείο χάντμπολ παρέλαβαν οι Σοφία Ναϊσίδου και Γρηγορία Γκόλια.
Τέλος τιμήθηκαν για την στήριξη τους στο άθλημα οι εταιρείες χορηγοί της ΟΧΕ, ΟΠΑΠ Α.Ε., Hummel, Select, Avis, καθώς και η Λουξ.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησαν οι Γιώργος Θαναηλάκης και Γιάννης Αϊβάζης, οι οποίοι ήταν πραγματικά εξαιρετικοί, ενώ όλη η εκδήλωση μεταδόθηκε σε live streaming από την ιστοσελίδα της ΟΧΕ από την κάμερα του Γιώργου Νιφλή (sportshero.gr).
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, η ασημένια Ολυμπιονίκης του Πόλο Εύη Μωραϊτίδου, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο νέος Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου και πολλοί άλλοι άνθρωποι του αθλητισμού.
Επίσης το παρών έδωσε αντιπροσωπεία του τμήματος αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιλαφάς: «Δύσκολη χρονιά, αλλά τα καταφέραμε»
Ο πρόεδρος της ΟΧΕ Χαράλαμπος Πιλαφάς στην ομιλία του δήλωσε πως η περσινή ήταν μία δύσκολη χρονιά, στην οποία όμως το χάντμπολ αντεπεξήλθε. «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Διομήδη Άργους για την επιτυχία του. Όμως ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω στους παράγοντες, τους προπονητές και τους αθλητές που «ματώνουν» καθημερινά για το άθλημα. Εμείς έχουμε ρίξει το βάρος στην ανάπτυξη και είμαστε ένα άθλημα που ανθίζει στην επαρχία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Μουσείου της Ακρόπολης, κ. Δημήτρη Παντερμαλή και τον υπεύθυνο ασφαλείας και πρώην διαιτητή χάντμπολ Σάκη Μανδά για την συμβολή τους σε αυτή την εκδήλωση».
Ιωαννίδης: «Κόσμιμα ο Διομήδης»
Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης στάθηκε στην επιτυχία του ευρωπαϊκού κυπέλλου, αλλά και στις προσπάθειες του χάντμπολ, ενός ερασιτεχνικού αθλητισμού: «Χαίρομαι πολύ που στο Μουσείο της Ακρόπολης έγινε ένα αθλητικό γεγονός. Ο Διομήδης είναι κόσμιμα για το Άργος και για την Πελοπόννησο. Στις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα, ο ελληνικός αθλητισμός αντιστέκεται».
Νέο σύστημα στην Α1 Ανδρών
Στο περιθώριο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε από την πρόεδρο της ΔΕΠ Κυριακή Μπακουλοπούλου και το σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων με αυτό της Α1 Ανδρών να έχει μία πολύ σημαντική αλλαγή. Πλέον προστέθηκε και 3ος γύρος μετά το τέλος των πλέι όφ (1-4), στον οποίο η 1η και 2η ομάδα της βαθμολογίας θα αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό με την πρωταθλήτρια ομάδα να αναδεικνύεται στις 2 νίκες.
Κλειδάριθμος σε 5 ομάδες
Ο διευθυντής της ΟΧΕ Γιάννης Καρανάσος με την βοήθεια των Σπύρου Μπαλωμένου, Θοδωρή Μεγαλοοικονόμου, Απόστολου Παλάσκα και Μαρίας Χατζηπαρασίδου πραγματοποίησε την κλήρωση των πρωταθλημάτων.
Λόγω χρησιμοποίησης του Μίκρα -3- από μεγάλο αριθμό ομάδων
για πρακτικούς και λειτουργικούς λόγους δόθηκε κλειδάριθμος, ώστε οι εντός έδρας αγώνες των ομάδων αυτών να μην διεξάγονται την ίδια αγωνιστική. Συγκεκριμένα στην Α1 Ανδρών, κλειδάριθμο πήρε ο ΠΑΟΚ, στην Α2 Ανδρών Άρης και Ηρακλής και στην Α1 Γυναικών ΠΑΟΚ και Πρωτοπόροι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2012-2013

Κλήρωση Α1 Ανδρών
Κλήρωση Α1 Γυναικών
Κλήρωση Α2 Ανδρών 1ος Όμιλος
Κλήρωση Α2 Ανδρών 2ος Όμιλος

7 comments

Anonymous said...

Πολύ καλός χώρος, πολοί καλοί παρουσιαστές, λίγα και φτωχά τα videos. Στην προβολή τους, τα φώτα έπρεπε να χαμηλώνουν...

Anonymous said...

Τελικά άνθρωποι της ΟΧΕ, δεν έχετε το θεό σας. Έχετε την ιδέα να ανοίξετε το μουσείο Ακρόπολης στον αθλητισμό (με την ευρεία έννοια). Δεν έχει σημασία ποιός το έφερε σαν ιδέα, ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, ο γραμματέας, ο ταμίας, ο διευθυντής, ο υπάλληλος ή ο αριστερός ψάλτης. Μπράβο σας. Γι' αυτό είστε εκεί.
Βρίσκετε και τον άνθρωπο να κλείσει τη δουλειά (αυτός μπορεί να είναι μόνο ένας, μπράβο αγόρι μου, ήταν μεγάλο αυτό που έκανες). Μέχρι εδώ όλα καλά. Καλείς και τον υφυπουργό αθλητισμού και σου έρχεται. Έχεις και τους αθλητές σου. Υπέροχα. Και τώρα το μπαμ:
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ. Αντί να παίζουν σε όλα τα κανάλια της ΤV, κάτι γράφτηκε κάπου στο Internet και κάποιες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν.
Μα καλά δεν έχετε τμήμα marketing να "πουλήσει" το event ; Γραφείο τύπου να καλέσει κανάλια; Στο καμαράκι στα γραφεία σας δέκα κάμερες είχατε (πέρυσι, πρόπερσι, δεν θυμάμαι). Τώρα κανένα;;;; Δεν καλέσατε κανάλι ενώ είχατε υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, Ολυμπιονίκη, την λαμπερή Εύη Μωραϊτίδου (και βέβαια τα δικά μας παιδιά) και παρουσιαστές γνωστούς σε ευρεία κλίμακα;
Μπράβο σας, συγχαρητήρια. Πότε θα δοθεί άλλη τέτοια ευκαιρία σε αυτούς τους καιρούς; Τελικά μήπως κάποιες φορές είναι απλά θέμα εξυπνάδας αυτών που δρουν αλλά και αυτών που επιλέγουν;

Με εκτίμηση,

RRH

Υ.Γ.: Χρησιμοποίησα μόνο τα ονόματα ανθρώπων που δεν ανήκουν στον χώρο με τα στενά του όρια, και αυτό γιατί μας έδωσαν λίγη από την λάμψη τους σαν φιλοξενούμενοι. Όλους τους υπόλοιπους μπορεί ο καθένας να καταλάβει ποιους εννοώ, είναι προφανές.

Anonymous said...

Είναι η τρίτη φορά που κάνω post το σχόλιο Στάθη. Τις προηγούμενες δύο δεν σου άρεσε. Ήταν εκτός συμφερόντων σου; Γιατλι υβριστικό δεν ήταν σίγουρα. Τελικά για ποιόν δουλεύεις; Για ΄σένα, για τον Κωωστάκη, για την ΟΧΕ, για ποιόν;

Anonymous said...

να μας πει η ΟΧΕ, πόσο κόστισε η εκδήλωση που έκανε?

Anonymous said...

κύριε Πιλαφά, πόσο κόστισε η φιέστα που έγινε?
Πόσα πήρε ο κολλητος του Σταυρακάκη, ο Θαναηλάκης και ο Αϊβάζης?
πόσο κόστισε η ενοικιάσει του Μουσείου της Ακρόπολης?
Σε δύσκολες εποχές για το άθλημα, εσείς κάνετε φιέστες

Anonymous said...

Γιατί δεν βρίσκετε τους ανθρώπους της ΟΧΕ να τους ρωτήσετε προσωπικά; Σίγουρα θα σας απαντήσουν. Δεν χρειάζεται κόπος για να τους βρει κανείς. Στο blog περιμένετε να σας απαντήσουν;

Anonymous said...

ολα μαζι 1500 ευρω