ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ


«Ο Αμύντας Αμυνταίου ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Ιθάκη» , με την κατάκτηση του κυπέλλου δυτικής Μακεδονίας , επικρατώντας στον τελικό που φιλοξενήθηκε στην Κοζάνη του τοπικού  ΑΟ Κοζάνης με 32-26, αποτέλεσμα που αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα που παρουσίασαν οι ομάδες  στον αγωνιστικό χώρο.

Χρειάστηκε να περάσουν 34 ολόκληρα χρόνια,  από την τελευταία φορά που ο ιστορικός γεύτηκε την χαρά ενός τίτλου (1977) , για να φτάσει σήμερα στην κατάκτηση του κυπέλλου δυτικής Μακεδονίας ,ενός θεσμού που καθιερώθηκε φέτος από την ΕΣΧΔΥΜ και που τίμησαν με την παρουσία τους οι ομάδες του Αμύντα, του ΑΟ Κοζάνης, της Καστοριάς και του
Αρίωνα Πτολεμαΐδας.

Σε μια πολύ όμορφη και συνάμα γιορτή ατμόσφαιρα ,στην οποία παραβρέθηκαν πολιτικοί και πολιτειακοί φορείς του νομού, Οι παίκτες του Ζαφείρη Μπεκερίδη  μπήκαν με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στην αναμέτρηση και με την συμπλήρωση 10λ παιχνιδιού προηγήθηκαν 2-6. Ο Εθνικός ,που είχε την ατυχία να χάσει από πολύ νωρίς τον Δ. Ρήγα λόγω τραυματισμού, προσπάθησε με περιφερειακά σουτ να απαντήσει, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία των φιλοξενουμένων σε συνδυασμό με τις εύστοχες ατομικές επιθετικές προσπάθειες των Αχ. Παναγιωτίδη (12γκ), Η. Κάντση (10γκ) και Π. Δημητρίου (7γκ) επέτρεψαν να διατηρηθεί η διαφορά των 4 τερμάτων μέχρι την ανάπαυλα (11-15).

Με την έναρξη του Β μέρους, οι παίκτες του Α.Ο.Κοζάνης  παρασυρόμενοι από τον ενθουσιασμό του κόσμου , με αιχμή του δόρατος τον Γ. Γαλάνη (13γκ), κατάφεραν  να ρίξουν τη διαφορά στο -2  (14-16). Οι συνεχείς αλλαγές  στην αμυντικοτακτική λειτουργία  καθώς και στα ατομικά μαρκαρίσματα που επιχείρησε ο Αβραάμ Μιχαηλίδης, προκειμένου να περιορίσει τα επιθετικά ατού του Αμύντα, δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, με τους κυπελλούχους  να έχουν σταθερό προβάδισμα 2-3 τερμάτων  ως το 37λεπτό.

Από 'κείνο το χρονικό σημείο και μετά οι παίκτες του Αμύντα ανέβασαν στροφές , με όπλο τους  τον αιφνιδιασμό , ανέβασαν για πρώτη φορά την διαφορά στο +6 (22-28) 10λεπτά πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Ο ΑΟΚ με σερί 3-0 επεδίωξε να επιστρέψει στο παιχνίδι  (25-28) στο 54λεπτό, αλλά τα τελευταία λεπτά ανήκαν ολοκληρωτικά στον Αμύντα ,οπου διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι παίκτες του Αμύντα Ηλίας Κάντσης, Χρήστος Θωμαΐδης και  Γιάννης Τόϊτος  προέβησαν στις παρακάτω δηλώσει:

Ηλίας Κάντσης:  «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την απόδοση τους, εμείς παρά τις ελλείψεις καταφέραμε ελέγξουμε από την αρχή το παιχνίδι, πήρε μια διαφορά 3-4 τερμάτων την οποία διατηρήσαμε ως το τέλος.
Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού καθώς σε 2 εβδομάδες ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα, όπου θα πρέπει να είμαστε εξίσου σοβαροί και πειθαρχημένοι.
Αφιερώνω τη σημερινή νίκη στους φιλάθλους του Αμύντα αλλά και στον Θησέα Λεχόβου απ όπου ξεκίνησα την αθλητική μου σταδιοδρομία».    

Χρήστος Θωμαΐδης:  «Κλειδί στην σημερινή νίκη ήταν η αποτελεσματικότητα στην επίθεση, όπου καταφέραμε να σημειώσουμε 32 τέρματα, απέναντι σε μία σκληροτράχηλη ομάδα όπως αυτή του ΑΟΚ.
Η κατάκτηση του κυπέλλου είναι η επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλουμε ,  για να διατηρήσουμε ψηλά τη σημαία του ιστορικού συλλόγου σε όλα τα επίπεδα.
Εκ μέρους όλων των συμπαικτών μου,θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους  της ομάδας που βρέθηκαν στην Κοζάνη και μας βοήθησαν να φτάσουμε στη νίκη»

Γιάννης Τόϊτος: «Μπορεί να μην πιάσαμε υψηλή στάνταρ στην απόδοση μας, ωστόσο δείξαμε πάθος , διάθεση και πίστη για τη νίκη.
Ακόμα και σε κρίσιμα σημεία, η ομάδα δεν αιφνιδιάστηκε, διαχειριστήκαμε  κατάλληλα το αρχικό της προβάδισμα και έτσι έφτασε δίκαια στη κατάκτηση του τίτλου.
Είναι πλέον στο χέρι μας , να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και στο πρωτάθλημα αρχής γενομένης στις 18 Νοεμβρίου στην Άρτα απέναντι στον Άραχθο Κωστακίων».

Δεκάλεπτα: 2-6, 6-10, 11-15 (ημίχρονο), 17-21, 22-28, 26-32

Διαιτητές: Βασίλης Δεληγιαννίδης- Ζήσης Κατσάνος (υπέπεσαν σε κάποια λάθη χωρίς να έχουν αντίκτυπο στην ροή του αγώνα)

Α.Ο.Κοζάνης (Α. Μιχαηλίδης): Πάτσιος 4, Τραγιάς, Αυλογιάρης 3, Γαλάνης 13, Μακρυαννίδης, Τραγιάς, Τσαμουρίδης 5, Ρήγας 1, Κοκελίδης, Μιχαηλίδης, Παπαδόπουλος, Σίμιλ.

Αμύντας (Ζ.Μπεκερίδης): Δημητρίου 7, Ζαφειρίδης, Παπαχρήστου 1, Τόιτος, Ψωμάς, Χατζηπέτρου 2, Κάντζης 2, Παναγιωτίδης 12, Θωμαίδης, Μπάντης (τφ), Γεωργίου, Λιάσης (τφ), Πετρίδης, Τζόνι, Τσαγκίδης, Θεοχαρίδης (τφ).

Πέναλτι: 6/5 – 5/5,  Δίλεπτες: 5 - 4

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ
Στις κερκίδες βρέθηκαν πάνω 200 φίλοι του αθλήματος
Ο Δημήτρης Ρήγας (ΑΟΚ) αποχώρησε-στο 4ο λεπτό-  από το παιχνίδι μετά από σοβαρό τραυματισμό στο χέρι.
Ο Γιώργος Θεοχαρίδης (Αμύντας) υπέστη θλάση στους προσαγωγούς, ωστόσο ζήτησε να παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο.
Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού ακολούθησε η απονομή των δύο ομάδων, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του  πρόεδρου της ΕΣΧΔΥΜ Παναγιώτης Βλαχόπουλος και του περιφερειακού σύμβουλου της Κοζάνης Γιώργου Μαργαρίτη.
Οι παίκτες του Αμύντα  μετά το πέρας της απονομής έτρεξαν στο μέρος όπου βρίσκονταν οι φίλαθλοι τους για να τους αφιερώσουν την κατάκτηση του κυπέλλου.

2 comments

Anonymous said...

Συγχαρητήρια γα την επιτυχία!Γεια σου ρε αλάνι Κώστα με την γουρλίδικη φανέλα του Διομήδη!Και σε ανώτερα παιδιά

Anonymous said...

πήγα απο απο Βεροια να δω το ματσακι, δεν θ λεγα οτι ηταν κακό,ο Αμύντας είχε πιο ευκίνητους παίκτες ενω η κοζανη υπερτερούσε σε δύναμη.